HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC kábeltévé szolgáltatása... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC kábeltévé szolgáltatása... Értékeld a témát: ****- 3 szavazás

#6061 Felhasználó inaktív   falcon1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 23. 09:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 12. 22. 17:41

A M2 HD-n alapból pillarbox-ba adják a 4:3-as műsort, szerintem az összes többi HD adón is így van.
HD tévéhez a 16:9-es beállítás való. A Letterbox olyan tévéhez kell amely 4:3-as de képes 16:9-es képet rendesen kiadni.

És az SD adásokhoz HDMI-n keresztül van olyan kapcsolójel, mint az analógnál?
Konkrétan a STB küld valamilyen jelet 4:3-as műsornál és azt a TV nem képes kezelni (tehát a TV "buta") vagy nem küld semmit, mert ilyen lehetőség nincs is?

Szerkesztette: falcon1 2013. 12. 23. 09:56 -kor

#6062 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 23. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 12. 22. 17:41

Budapesten a 610 MHz-en.

Köszönöm, akkor megyek és újrahangolom a tévét. Ha ez az okos tévé még nem keverné össze a csatornákat újrahangolás után még jobb lenne, de egy ilyen új csatorna felvétele kész procedúra, ha a sorrendet is tartani akarom... Eh, digitális korszak.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#6063 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 23. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: falcon1 - Dátum: 2013. 12. 23. 10:55

És az SD adásokhoz HDMI-n keresztül van olyan kapcsolójel, mint az analógnál?
Konkrétan a STB küld valamilyen jelet 4:3-as műsornál és azt a TV nem képes kezelni (tehát a TV "buta") vagy nem küld semmit, mert ilyen lehetőség nincs is?

Nincsen kapcsoló jel.

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2013. 12. 23. 15:41

Köszönöm, akkor megyek és újrahangolom a tévét. Ha ez az okos tévé még nem keverné össze a csatornákat újrahangolás után még jobb lenne, de egy ilyen új csatorna felvétele kész procedúra, ha a sorrendet is tartani akarom... Eh, digitális korszak.

Elég csak az adott frekvenciára rákeresni és akkor nem lesz elrontva az eddig sorrend. Vagy ez nem működik nálad?
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#6064 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 25. 11:03

Sajnos nálam ha egy csatornára rákeresek, akkor (még nem tudom miért) a korábban beállított adók is más helyekre kerülnek, úgyhogy állítgathatom vissza ezek után, ami abból áll, hogy csatornalista kimentés, PC-n rendezés, majd visszatöltés. Bezzeg az analóg korszakban... :cool2:

#6065 Felhasználó inaktív   falcon1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gubek - Dátum: 2013. 12. 23. 17:46

Nincsen kapcsoló jel.

Ezek szerint HDMI kimeneten csak akkor lenne jó a műsorok közötti automatikus arány váltás, ha a box már eleve annak megfelelően konvertálná át az SD adásokat a digitális kimenetre. Vagyis ha 4:3-as műsor jön akkor pillarbox formában egyébként pedig kihasználva a teljes felbontás adta méretet.

Miért nem így működik a box? Most lényegében nézhetetlenek az SD adások, mert egyrészt vannak köztük 4:3 és 16:9-ben sugárzók is és ezen belül a 16:9-ben sugárzók is adnak 4:3-as műsorokat. Az nonszensz, hogy a tévén manuálisan állítsam át a képarányt pl. két műsor közötti ajánlóknál, reklámoknál, majd vissza, vagy ugyanezt ha éppen váltogatok a csatornák között.

Ráadásul még azt sem tehetem meg, hogy lemondok a HDMI nyújtotta jobb képminőségről és scarton keresztül nézem az SD adásokat, mert a box rögtön lekapcsolja a scart kimenetet, ha HDMI használatban van.

Nem akarok felesleges köröket futni, ha esetleg már téma volt ez a probléma. Ha igen, akkor volt erre UPC részről valamilyen válasz?

Szerkesztette: falcon1 2013. 12. 26. 12:38 -kor

#6066 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 18:03

Én nem emlékszem, hogy volt-e már téma a képarány de ha volt is akkor a UPC részéről semmi megnyilatkozás nem volt az biztos.
Nekem személy szerint nem zavar, hogy állandóan teljes képernyős az adás, inkább az zavar ha van valamelyik oldalon fekete csík.

Szerkesztette: Gubek 2013. 12. 26. 18:03 -kor

------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#6067 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 26. 19:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Mykee - Dátum: 2013. 12. 23. 14:41

Újrahangolás? Nálam simán beteszi a listába, aztán onnan arra a programhelyre pakolom, amelyikre akarom. Egyetlen egyszer kellett hangolnom: amikor megvettem és beüzemeltem a tévét.
Papesz

#6068 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 29. 15:13

Gondolom a te tévéd nem két éves, hanem fiatalabb és fent van az UPC listáján. :rolleyes:
Az enyém nincs, lévén a D sorozatú Samsungok sajnos még nem tudják az ország-város játékot, hogy első pöccre hangoljanak, kézi mókára van szükség és ABC szerinti listába pakolja be a csatornákat, ha akarod, ha nem. A tévén való pakolgatást is csak az analóg adóknál engedi, digitálisnál a listát exportálom, szoftverbe betöltöm, átrakom és visszatöltöm. Úgyhogy ez jár annak, aki nem ropogósan vette a tévét.

#6069 Felhasználó inaktív   nyugat66 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 01. 03. 13:49

Új szuper tévét vásároltam,ezért a Philips HD mediaboxot leakarom cserélni mediacardra.A kérdésem az lenne,hogy ez milyen képminőség változással jár?
Saját tapasztalattal rendelkezőket kérdezem.Válaszokat köszönöm!

#6070 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 04. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: nyugat66 - Dátum: 2014. 01. 03. 13:49

Új szuper tévét vásároltam,ezért a Philips HD mediaboxot leakarom cserélni mediacardra.A kérdésem az lenne,hogy ez milyen képminőség változással jár?

Nekem nem HD médiabox-om volt, hanem az alap modell, így SCART csatlakozón keresztül - analóg módon - történt a jel továbbítása a TV felé. Ezért aztán, amikor áttértem a CI kártya használatára, akkor a képminőség javulása igen nagy mértékű volt. A TV-be épített tuner, és a kártya "direkt" csatlakozása révén nem csak HD csatornák esetében lett jobb a kép.

Feltételezem, hogy te HDMI kábelen keresztül használtad a fent említett médiabox-ot, és amennyiben így volt, úgy korábban is működött nálad a teljes digitális jelátvitel. Véleményem szerint nálad nem lesz olyan látványos a változás, ugyanakkor ne feledd, hogy megszabadulsz egy felesleges kábeltől és fogyasztótól. Már ezért érdemes - véleményem szerint - áttérni a kártya használatára annak, akinek lehetősége van rá.

(Hátrány - amennyiben valakinek ez számít -, hogy a videotár funkció kártya esetén nem él.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6071 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 04. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: falcon1 - Dátum: 2013. 12. 26. 12:35

Ezek szerint HDMI kimeneten csak akkor lenne jó a műsorok közötti automatikus arány váltás, ha a box már eleve annak megfelelően konvertálná át az SD adásokat a digitális kimenetre. Vagyis ha 4:3-as műsor jön akkor pillarbox formában egyébként pedig kihasználva a teljes felbontás adta méretet.

Miért nem így működik a box? Most lényegében nézhetetlenek az SD adások, mert egyrészt vannak köztük 4:3 és 16:9-ben sugárzók is és ezen belül a 16:9-ben sugárzók is adnak 4:3-as műsorokat. Az nonszensz, hogy a tévén manuálisan állítsam át a képarányt pl. két műsor közötti ajánlóknál, reklámoknál, majd vissza, vagy ugyanezt ha éppen váltogatok a csatornák között.

Ráadásul még azt sem tehetem meg, hogy lemondok a HDMI nyújtotta jobb képminőségről és scarton keresztül nézem az SD adásokat, mert a box rögtön lekapcsolja a scart kimenetet, ha HDMI használatban van.

Nem akarok felesleges köröket futni, ha esetleg már téma volt ez a probléma. Ha igen, akkor volt erre UPC részről valamilyen válasz?

Ha a mediaboxon belövöd, hogy a TV-d 16:9 arányú, akkor a legtöbb esetben nem kell állítgatni, a 4:3 arányú kép középre kerül, oldalt két fekete sávval.

#6072 Felhasználó inaktív   falcon1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 01. 05. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: hkpk - Dátum: 2014. 01. 04. 19:55

Ha a mediaboxon belövöd, hogy a TV-d 16:9 arányú, akkor a legtöbb esetben nem kell állítgatni, a 4:3 arányú kép középre kerül, oldalt két fekete sávval.

A hangsúly a legtöbb eseten van. Némi netes keresgélés után úgy tűnik, hogy sajnos a Samsung tévék nem képesek az automatikus váltásra. HDMI forrás esetén nincs is auto beállítási lehetőség csak fix 4:3, 16:9, meg a nagyítások.

#6073 Felhasználó inaktív   Veper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 01. 05. 23:17

Van egy samsung d8000 tv-m, de sajnos csak német osztrák és svájci nyelv van a digitális csatornáknál. Ezért nem tudom átteni észt vagy szlovák nyelvre. Találkozott valaki ilyen problémával? És nálam is néha a hd adások nekockásodnak. Pedig a kábelezés az jó!

#6074 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 06. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: nyugat66 - Dátum: 2014. 01. 03. 13:49

Semmilyennel. A HD-ról HD-ra váltásnak miért kellene változással járnia?
Papesz

#6075 Felhasználó inaktív   Veper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 01. 07. 00:03

Teljes más! A tv szinte feléled! Aki mást mond az nem látta a különbséget! Nyugodtan kérd a mediacardot és más világban leszel mint a boxal! A kép nálam nem összeegyezhető! Sokkal jobb! Nem kicsit, csak ajánlani tudom. A box most a hálószobában van, így bármikor tudom cserélni, de nincs értelme. Szavakban leírhatatlanul szebb a kép a mediakártyával!

#6076 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 07. 20:14

Sziasztok!

Van valami szervíz kód ahhoz, hogy megtudjam milyen sávszéllel mennek a csatornák?
SD, HD adás, videótár és rádió sávszélességére lennék kíváncsi. :)

#6077 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 08. 06:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Veper - Dátum: 2014. 01. 07. 00:03

Teljes más! A tv szinte feléled! Aki mást mond az nem látta a különbséget! Nyugodtan kérd a mediacardot és más világban leszel mint a boxal! A kép nálam nem összeegyezhető! Sokkal jobb! Nem kicsit, csak ajánlani tudom. A box most a hálószobában van, így bármikor tudom cserélni, de nincs értelme. Szavakban leírhatatlanul szebb a kép a mediakártyával!

Nem hinném, max olyankor más képbeállítások vannak
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#6078 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 09. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Veper - Dátum: 2014. 01. 07. 00:03

Szavakban leírhatatlanul szebb a kép a mediakártyával!

Miért lenne? Komolyan kérdezem. Nekem box is van, kártya is van, kábé egyforma.
Papesz

#6079 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 22. 16:25

Nekem nagyon tetszik a Viasat Nature kínálata, de tévézési szokásaimat tekintve esélyeim sincs túl sok műsort megnézni rajta. Van esetleg remény arra, hogy 24 órássá válik az adás?
Papesz

#6080 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 01. 22. 16:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Papesz - Dátum: 2014. 01. 22. 16:25

Nekem nagyon tetszik a Viasat Nature kínálata, de tévézési szokásaimat tekintve esélyeim sincs túl sok műsort megnézni rajta. Van esetleg remény arra, hogy 24 órássá válik az adás?

Fel kell rekordálni.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (311 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 302
  • 303
  • 304
  • 305
  • 306
  • Utolsó »