HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI Mobility Radeon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI Mobility Radeon Mobility Radeon/Xpress/FireGL/IGP Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   cefre00 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 08:39

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 5:15

nem ismerem a jatekot de nem lehet hogy nem tamogatja a szelesvasznu felbontast? vagy esetleg at kell hozza valamit allitani hogy szelesvasznu legyen?
csak mert ha nem tamogatja a jatek a szelesvasznu felbontast akkor 1280X1024 lenne a beallithato felbontast de a szelesvasznu laptopok altalaban vagy 1280X800 at tudnak vagy 1440X900 de mindenkeppen kevesebb a masodik mint 1024 es ezert nem engedi valszeg.

Hali!

Köszi a választ, meg tudnád mondani hol ellenőrizzem, hogy lehet-e szélesvásznúra állítani?

Köszi, bocs a sok kérdésért... :rolleyes:
Mindenhol jó, de legjobb a [localhost]! :)

#342 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 08:59

Idézet: cefre00 - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 9:39

Hali!

Köszi a választ, meg tudnád mondani hol ellenőrizzem, hogy lehet-e szélesvásznúra állítani?

Köszi, bocs a sok kérdésért... :rolleyes:

altalaban nem lehet allitani kulon csak a felsorolasbol hogy milyen felbontasok vannak abbol derul ki.
Kivalasztani a CS sourceban biztos lehet ott a felbontas valasztas alatt volt hogy milyen aranyu a monitorod es cscak mutan atallitottam 16:10 re utana tudtam 1680X1050 et kivalasztani pl.
de ha nincs ilyen feltuno helyen akkor nem lehet. a jatekot nem keszitettek fel  ra. szal csak normal keparanyos felbontasba lehet hasznalni.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#343 Felhasználó inaktív   cefre00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 11:58

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 8:59

altalaban nem lehet allitani kulon csak a felsorolasbol hogy milyen felbontasok vannak abbol derul ki.
Kivalasztani a CS sourceban biztos lehet ott a felbontas valasztas alatt volt hogy milyen aranyu a monitorod es cscak mutan atallitottam 16:10 re utana tudtam 1680X1050 et kivalasztani pl.
de ha nincs ilyen feltuno helyen akkor nem lehet. a jatekot nem keszitettek fel  ra. szal csak normal keparanyos felbontasba lehet hasznalni.

Köszi szépen, csak azért kérdeztem, mert a szóban forgó játék egyik haveromnál széles vásznú módon ment, de nálam, csak az említett felbontás szerepel, de már felvettem vele a kapcsolatot, és kiderítem, hogy miért. Ha kiderül visszaírok, hogy mi volt a baj... :D

#344 Felhasználó inaktív   cefre00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 19:50

Baszki, ezt nem hiszem el. Itt van egy tök jó kis lapos, egy tök jó kis kijelzővel, és egy jónak mondható videokarival, és nem tudok 1024x768-nál magasabb felbontással játszani.

Lehet, hogy túl sokat akarok...na mind1!

#345 Felhasználó inaktív   cefre00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 01:13

Sajnos a felbontás felső határa az lesz mivel a monitor nem 1280-nál többet...Másrészt a CCC beállításain belül megtaláltam azt a menüt, ahol be lehet állítani, hogy mindig töltse ki a teljes kijelzőt, ne csak egy részét: Notebook panel properties-->attributes itt pedig meg lehet kérni rá, hogy full screen, így mindent szépen kitölt, annyi, hogy így egy picit szebb lesz minden, de a felbontás lényegében nem változik. Amelyik játék ezt alapból nem kínálja fel, ott nyista opció!!!! :rolleyes:

#346 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 14. 13:51

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 9:59

pl ugyanez a helyzet a régi Starcraft-al.ott pl registry-ben kellett átírni egy értéket, hogy widescreen tudjon használni a noti hozzá - beállításból nem lehetett kiválasztani.

érdemes lenne a fent említett játék supportjánál (FAQ, fórum, stb) utánanézni.:up:

-C0pp3rM!n3-

#347 Felhasználó inaktív   bálesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:18

ATI Mobility Radeon HD 2600-zal valakinek van gyakorlati tapasztalata? Mire számíthatok tőle sebességben? Nézegettem a Notebookcheck-en, de kíváncsi vagyok, hogy ha van valakinek személyes "kapcsolata" egy ilyennel, ő mit mond :)
"Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó..."
"Ez egy álomszép vasúti hid, ami biztosan ott lesz"
"Szabadságot Svájcnak!!!"
Konfig

#348 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 26. 10:24

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 10:18

ATI Mobility Radeon HD 2600-zal valakinek van gyakorlati tapasztalata? Mire számíthatok tőle sebességben? Nézegettem a Notebookcheck-en, de kíváncsi vagyok, hogy ha van valakinek személyes "kapcsolata" egy ilyennel, ő mit mond :)

Rossz nem lehet, én x2400xt-n próbáltam hl2 ep2-t és fallout 3-at, egész jól mentek és azért nem minimumon, sőt. Pedig ez csak valami 64bites bigyó.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#349 Felhasználó inaktív   hardor 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 27. 13:34

Sziasztok!

Nekem egy mobility hd 3470 esem van , drivert csak modderrel tudtam neki csinálni és az se jó mert 3450-nek ismeri fel a gépet (biztos hogy 3470 es van benne everest is megmondta) chipset driverek rendjén vannak mindent ügyesen intel weblapról lekaptam. Mit ajánlotok?

másik kérdés szerintetek ennek a kártyának mit kéne bírnia ? szerintem cod 5-öt medium beállításokon vinnie kéne smián namármost totálisan 15 fps, sőt a vicc maxon is és minimumon is ugyan ez az érték, tudtok valami kis tuningot, esetleg valami bios buherálást , JHA elfelejtettem mondani egy acer gépben van és xp-t raktam rá meg még amit elfeljtettem mondani hogy 3 giga ram és dual 2 ghz.( half life 2 episode 2 -t totális full grafikán 40-70 fpsel vittem végig és szerintem az minden szempontból szebb volt kivétel esetleg a technika háttere más)

Segítségeteket előre is köszönöm!

#350 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 14:58

barhogy is nezzuk a 3470 egy beleposzint amin a legujjabb jatekok nem fognak jol menni.nekem X1600 van a notimban ami elvileg gyorsabb nala de meg sem forul a fejemben hogy ennyire uj jatekokat kiprobaljak rajta.anno a crysist kiprobaltam de folosleges volt.nem lehetett annyira levenni a grafikat hogy egy atlag 20 fpst kihozzak belole.cserebe viszont alig lassult a a total minimumrol felvettem egy kicscit jobbra a bealitasokat.En a legtobb jatekot 640x480 ban minimum jaccom vele es nem a legujjabb jatekokat, es igy sem vagyok elajulva a sebessegtol rendszerint. es ez meg gyorsabb a 3470 nel elvileg.
szal el kell fogadni hogy belepo szinti kartyaval nem lehet a legujjabb jatekokat jaccani elvezhetoen.

amugy ahogy latom a 3470 es a 3450 az csak orajelekben kulombozik akkor edesmind1 hogy melyiknek ismeri fel a driver.mukodesben nem fogja befolyasolni.az orajeleit nem a driver hatarozza meg.

Szerkesztette: SATAN 2008. 11. 27. 15:04 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#351 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 15:06

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 14:58

barhogy is nezzuk a 3470 egy beleposzint amin a legujjabb jatekok nem fognak jol menni.nekem X1600 van a notimban ami elvileg gyorsabb nala de meg sem forul a fejemben hogy ennyire uj jatekokat kiprobaljak rajta.anno a crysist kiprobaltam de folosleges volt.nem lehetett annyira levenni a grafikat hogy egy atlag 20 fpst kihozzak belole.cserebe viszont alig lassult a a total minimumrol felvettem egy kicscit jobbra a bealitasokat.
el kell fogadni hogy belepo szinti kartyaval nem lehet a legujjabb jatekokat jaccani elvezhetoen.

amugy ahogy latom a 3470 es a 3450 az csak orajelekben kulombozik akkor edesmind1 hogy melyiknek ismeri fel a driver.mukodesben nem fogja befolyasolni.az orajeleit nem a driver hatarozza meg.

Amúgy nemsokkal feljebb írtam nálam hd2400xt-vel egész jól megy a fallout3 pl.
Nem csak a korán múlik egy játéknál, hogy hogyan meg, hanem hogy mennyire siettek a fejlesztők :D a cod sajna ilyen.
Szerk.: na jó a fallout is, de ott úgy látszik a gépigény el lett találva

Szerkesztette: FragMaster 2008. 11. 27. 15:14 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#352 Felhasználó inaktív   Joergie 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 11. 29. 20:28

Szervusztok! nem tudjátok hol tudok manapság elérhető árban venni mobility radeon 9770 vagy 600ast, lényeg hogy agp-s legyen, illetve geforce go5700(ez volt eredetileg a notiban, de úgy néz ki kakukk. esetleg javítható? erre tudtok valamit ajánlani?

#353 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 12:49

Idézet: SATAN - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 14:58

barhogy is nezzuk a 3470 egy beleposzint amin a legujjabb jatekok nem fognak jol menni.nekem X1600 van a notimban ami elvileg gyorsabb nala de meg sem forul a fejemben hogy ennyire uj jatekokat kiprobaljak rajta.anno a crysist kiprobaltam de folosleges volt.nem lehetett annyira levenni a grafikat hogy egy atlag 20 fpst kihozzak belole.cserebe viszont alig lassult a a total minimumrol felvettem egy kicscit jobbra a bealitasokat.En a legtobb jatekot 640x480 ban minimum jaccom vele es nem a legujjabb jatekokat, es igy sem vagyok elajulva a sebessegtol rendszerint. es ez meg gyorsabb a 3470 nel elvileg.
szal el kell fogadni hogy belepo szinti kartyaval nem lehet a legujjabb jatekokat jaccani elvezhetoen.

Jaja az x1600 jo kartya! Company of Heroes-t siman vitte maxon :)

#354 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 01. 12:54

Idézet: Joergie - Dátum: 2008. nov. 29., szombat - 20:28

Szervusztok! nem tudjátok hol tudok manapság elérhető árban venni mobility radeon 9770 vagy 600ast, lényeg hogy agp-s legyen, illetve geforce go5700(ez volt eredetileg a notiban, de úgy néz ki kakukk. esetleg javítható? erre tudtok valamit ajánlani?

Ph-n válaszolhatnál privire :Đ

#355 Felhasználó inaktív   hangyaboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 12:49

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 10:18

Nálam idei játékok is ricegés nélkül mennek közepes grafikával 1280x800-ban. Én nagyon elégedett vagyok vele. De nem mindegy mibe teszed. Én assus-t biztosan nem veszek többet.

#356 Felhasználó inaktív   NightCore 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 12. 21. 15:09

Hali!
Nemrég vettem egy acer notebook-ot, és gondom van a catalyst felrakásával.Amit a géphez adtak driver cd-t, azt felejtsük el, azt se akarja feltelepíteni. Lényegében nemtudom hogy honnan tudok leszedni mobility drivert a 64bit-es xp-hez. Egy 3650-es vga van benne... kezd nagyon felidegesíteni hogy nem tudom megcsinálni! Valaki segítsen, adjon egy linket vagy küldjön egy catalyst-ot, vagy bármi! Előre is köszönöm!

#357 Felhasználó inaktív   dematic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 16:21

hali..

ATI Mobility Radeon 3650 HD  TosHIBA 300-ban, beállításnál azt látom, hogy/mintha a panel felbontása max 1280x800 lenne..nagyobbat mindenesetre nem tudok beállítani..
Amin csodálkozom, 6 éve az Asus-on be lehetett állítani nagyobbat, fél éves HP 6710-esen 1650x1050-et lehet pedig Accelerator 3100-as van benne, lehetséges lenne, hogy valóban ez a maximum? értelme? TosHIBA trükk? hetséges, hogy ennyi a panel felbontása? mi ez vissszalépés?
(tény, hogy ez a felbontás sokkal szebb a Toshibán, mint ugyanez HP-n)

Szerkesztette: dematic 2008. 12. 27. 16:22 -kor

#358 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 01. 16:11

Idézet: bálesz - Dátum: 2008. nov. 26., szerda - 12:18

Az én gépemben egy Mobility HD2700 van, ami a moddolt Catalyst szerint HD2600XT (gyakorlatilag ugyanaz a kettő). 3DMark06 4000-4100 pont között ad rá, játékokban -amikkel én játszom - mind játszható legalább 1280x800-ban full grafikán, de antialiasing nélkül.

#359 Felhasználó inaktív   amesius 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 00:24

Egy ilyen mobility HD2600-zal van "személyes kapcsolatom", ezért is regisztráltam, hogy segítségeteket, véleményeteket kérjem. Ami a tapasztalatom: egy asus Pro31sa-ban van. Nem vagyok egy nagy játékos, de gondoltam teszek egy próbát, ha a konfig adja magát egy C2D T7700 társaságában. El se szálltam tőle, mert csak a FEAR-t akartam próbálni. Nem akadozott soha, effekteket is bírta, de valamiért lefagy, úgy 5 perc után. Krix-krax a képernyő, néha áttetszőek az elemek, néha vonalak, néha elsötétül, vagy kékhalál. Ugyanez a 3dmark 06-ban is, a 2. tesztnél. Egyébként tökéletesen megy a gép, csak a grafikát nem bírja. Észrevettem, ha lent van a felbontás, beállítások, akkor semmi gond(de az nagyon lent). Gyengébb játékoknál is ok. Szerintem ez nem hardver-, hanem az illesztője hibája.
Ati driver milyenségével, problémáival úgy 2 hét után -meg, hogy visszaolvastam a topikot- tisztában vagyok. A gép lemezén régebbi volt, ezt frissítettem, telepítettem vagy 50x, moddoltam (most ilyen van fenn), valami 9.2 meg 8.5... szóval a legfrissebb. Dna-t is próbáltam, az se volt jó. Omega driver-t nem tudtam, mert egy vista ultimate 64 van fenn, és 64 bitest nem találtam. Sakk. Más op.rendszerrel kellene próbálkoznom? Egyébként cserélhető ez a kártya?
De, hogy válaszoljak a kérdésedre, én ati-s laptopot már biztos nem vennék...

#360 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 20. 07:19

Idézet: amesius - Dátum: 2009. márc. 20., péntek - 1:24

Egyébként tökéletesen megy a gép, csak a grafikát nem bírja. Észrevettem, ha lent van a felbontás, beállítások, akkor semmi gond(de az nagyon lent).

A gép lemezén régebbi volt, ezt frissítettem, telepítettem vagy 50x, moddoltam (most ilyen van fenn), valami 9.2 meg 8.5... szóval a legfrissebb.

De, hogy válaszoljak a kérdésedre, én ati-s laptopot már biztos nem vennék...

1. Felbontás...mégis milyen felbontáson próbáltad legalább azt írd le légyszíves.

2. Rendesen el is távolítottad az előző drivereket vagy csak frissítetted ?

3. Szerintem inkább ne vegyél semmit amíg kicsit jobban nem értesz hozzá. Szóval olvasgass és tanulj.
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.