HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:30

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:25

Persze amikor meg draga volt, akkor meg az volt a baj.

Kuss, most akartam beírni :-)

Amúgy ezt lessétek:

http://hisz.rsoe.hu/...ert-general.php
Make love not Wor.

#1322 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:31

És azt is elfelejtették közölni hogy ez a cég miért volt gagyi? Mert meg kellene indokolni nem csak azt mondani csak. mert az meg lófing.

#1323 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:32

Tudod, az gond, hogy (mint valaki fentebb idézte Hofitól): "A magyar lónak nincsen háta". Ésszerűség helyett úgylátszik minálunk következetesen a "Minél drágább annál jobb, úgyis van miből!" és a "Bármilyet csak óccsóér'!" elveket alkalmazzuk felváltva.

#1324 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:33

Kign, ráböktem a térképre akárhová: "hatóságok szerdán mintegy 3200 embert kitelepítését rendelték el, mert a tűzhányó kráterét megtöltötte a láva. A helybeliek egy része azonban vonakodott elhagyni lakhelyét. "Leírhatatlan a katasztrófa. A házak összeomlottak. A magasból aláhulló kövek megsebesítették az embereket, égési sérüléseket okoztak" – fogalmazott. Hozzátette, hogy komoly károk keletkeztek az Andokban fekvő Bilbao és Penipe településen, míg három másik, Chilibu, Chogloctuz és Palitagua nem létezik már. Minden eltűnt a felszínről."

Látjátok, vulkán meg kisfaszom, aztán mint ithton az árvíznél, nem akarnak elmenni. Most tüzijátékra kinézte a legjobb helyet, aztán egy várható feltételes vihar miatt hopp, mindenki felszívódik? Nem hinném :(
Make love not Wor.

#1325 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:35

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:31

És azt is elfelejtették közölni hogy ez a cég miért volt gagyi? Mert meg kellene indokolni nem csak azt mondani csak. mert az meg lófing.

Talán mert képtelen volt kezelni a kilakult helyzetet? Talán mert nem volt stratégiája az ehhez hasonló szituációkra?

(megjegyzem én is várnék a századostól egy bővebb indoklást meg feddést a hazai szakmai közösség felé)

Szerkesztette: snakekiller 2006. 08. 24. 12:36 -kor

#1326 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:28

Pedig minnyá megnézem. Amúgy érdekes, hogy a nagy és jól felkészült Amerikát kb. rombadöntötte 2 távvezeték meghibásodásával kezdődő dolog.

Pedig nekik van katasztrófatervük amit meg lehet két oldalán szép pirosra sütni. :D  :D  :D

#1327 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:38

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:35

Talán mert képtelen volt kezelni a kilakult helyzetet? Talán mert nem volt stratégiája az ehhez hasonló szituációkra?

Egy pillanat ez tüzijáték szolgáltató cég nem stratégiai összekevered a feladatokat.

#1328 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:39

Nem baj, szerintem így pont jó volt...  :omg: Egyébként meg sztem ez is drága :p  ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1329 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:39

Idézet: Piftuka - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:44

Hát igen... Kisgyerekkel a karon, futás közben megbotlani, elesni... az tényleg nem veszélyes a gyermekre nézve.

Azt kellene megértened, hogy minden ilyen vasárnap kivétel kell, hogy legyen! Ha elmész egy tömegrendezvénybe ilyen életkorú gyerekekkel, akkor kockázatot vállalsz. Kb. 1000 és egy féle ok van, ami miatt bármely pillanatban megindulhat a tömeg, a gyermekeidet elsodorva, agyontaposva.

Tudom... megfulladhatsz akkor is, ha mákostésztát eszel. Hát persze.

De aki nem tudja eldönteni, hogy a kockázat tekintetében milyen különbség van abban, hogy mondjuk titkári állásban, vagy egy repülőgép-hordozó anyahajó fedélzeti tisztjeként dolgozik az ember, azt csak sajnálni tudom.
Mert kb. éppen akkor a különbség abban, hogy a mákostészta ill. a tömeg milyen veszélyes egy kisgyermekre nézve.

Én pedig erre írtam, hogy nem hiszek a csodákban. Bármely hasonló eset lesz is (ne legyen, de hát a tapasztalat sajnos nem ezt mutatja), éppen így fognak háborogni a kisgyermekes családapák, családanyák, amiért az ő és családjuk testi épségét mások veszélyeztették egy tömegrendezvényen.

(Megj.: Azért érdekes ember vagy te. Egyfelől maximális profizmussal menekíted ki családodat egy kialakult káoszból, mert van tapasztalatod a polgári védelemben, s tudod, mikor, mit kell tenni.
Másfelől nem tartod veszélyesnek zsúfolt tömegbe vinni a gyermekeidet.
Ugyanakkor vörös fejjel leordítod a haját annak a számodra teljesen idegen embernek, aki egy személyautóban, öv nélkül, az ölében hordja csecsemőjét.
De magaddal szemben elnéző vagy, amikor zsúfolt tömegbe viszed a saját gyermekedet.
S megbocsáss, de mindezt nem tudom mire vélni.)

Hümm, ha már velem foglalkozol. (Bár nem szeretem, ha ennyire személyeskednek velem)

A gyerekeim 6 és 12 évesek, a 'kicsi' egyébként 120 centis (hasonlítani fog termetileg az apjára :)), a nagyobbik 12 évesen nemsokára anyjányi méretű lesz magasságilag.
Ez volt (lett volna) az első 'élesben' nézett tűzijátéka a kicsinek, tavaly a gyerekvasútról néztük (azelőtt meg itthon maradt), de azt sohatöbbet!
Mostanra láttam elérkezettnek az időt, hogy ő is van olyan méretű, hogy:
1. Nem tapossák el, mivel megvan a magassága/tömege is a stabil álláshoz.
2. Ha ügyesen választjuk ki a helyet, akkor látni fog anélkül is, hogy a nyakunkban kelle tartani a 36 kilóját.

Ezt vállalom, végiggondoltam a szokásos alaposságommal a dolgot. Nem is volt gond az első 4 percben, látott is, élvezte is.
Ennyit arról, hogy mennyire vagyok elnéző magammal szemben.

Úgy gondolom (és ezt nem az elfogultságom mondatja), hogy korántsem veszélyeztettem ezzel olyan mértékben a gyerekeim testi épségét, mint az általad felhozott korábbi példákban tették mások.

Mellesleg én nem hallottam, hogy a vasárnapi esetben egyetlen gyerek is sérülést szenvedett volna AMIATT, hogy a tömeg megnyomta, elzárta előle a levegőt.

Még így utólag sem, amikor pedig mindenki olyan okos.

Nem tartottam egy általános veszélynél nagyobbnak, kockázatosabbnak a dolgot, mint kilépni az utcára, beülni egy tömött helyre, egy moziba, egy sportrendezvényre, stb.
Az időjárás okozta lehetséges problémára számítottam előre, mint említettem, emiatt álltam oda az autóval még a délután, ahová (hisz néztem időjárást TV-ben is és neten is. Mint már leírtam, arra számítottam, hogy a tűzijáték vége után kicsivel érkezik meg a vihar. Nem jött be, de akár be is jöhetett volna :))
Gondolkoztál már ma?

#1330 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:48

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:30

Kuss, most akartam beírni :-)

Amúgy ezt lessétek:

http://hisz.rsoe.hu/...ert-general.php

Ez tetszik! Milyen komolyan ki lehetne ezt bővíteni... :eek:

#1331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:39

ahová (hisz néztem időjárást TV-ben is és neten is. Mint már leírtam, arra számítottam, hogy a tűzijáték vége után kicsivel érkezik meg a vihar. Nem jött be, de akár be is jöhetett volna :))

Látod, nézted, bemondták a polgárőrrádión, aztán mégis kimentél. Ennek ellenére a 999999 embertársadtól elvártad volna, hogy ugyanígy nézze az időt, aztán ne jöjjön ki, vagy államilag lefújják az egészet... Más embert meg eleinte kb. felelőtlennek tartottál, mert nem figyeltek az időjárásra.
Make love not Wor.

#1332 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:33

Most tüzijátékra kinézte a legjobb helyet, aztán egy várható feltételes vihar miatt hopp, mindenki felszívódik? Nem hinném :(

Ha bemondták (volna), hogy csúszik 1 hetet (x napot) a tűzijáték, mi a f*szt kezd a kinézett legjobb hellyel? Miért maradna ott?
Gondolkozni esetleg?

Szerkesztette: *Macika* 2006. 08. 24. 12:55 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1333 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:30

Hol lattam en mar ezt a terkepet? :think:

#1334 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:38

Egy pillanat ez tüzijáték szolgáltató cég nem stratégiai összekevered a feladatokat.

Igazad lehet, bocsánat; de egy tűzijáték szolgáltató cégnek nem kell felkészülnie a tűzijáték esetleges leállítására bizonyos esetekben? Mert a nyilatkozatok alapján, még erre sem voltak képesek. Arról nem is beszélve, hogy tudtommal ilyen esetekben a helyszínek biztosításában is van szerepük, legalábbis a hatóságokkal közösen illene mindezt megszervezni.

szerk.: azaz megint visszajutunk oda, hogy a felelősség megoszlik a szereplők közt; nem lehet egy bűnbakot kiállítani; az egész rendszer rossz.

Szerkesztette: snakekiller 2006. 08. 24. 12:58 -kor

#1335 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 12:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:39

Nem baj, szerintem így pont jó volt...  :omg: Egyébként meg sztem ez is drága :p  ;)

Írták, hogy a br. 250 milliónak a fele volt a tűzijáték összes költsége, a fennmaradó összegből meg az előző 2,5 nap eseményeit finanszírozták.
Így aztán hasznuk nem is maradt, gondolom. :)
Van vajon valami köze a Nexusnak a Máltai Szeretetszolgálathoz? :)
Gondolkoztál már ma?

#1336 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:00

Idézet: snakekiller - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:54

Igazad lehet, bocsánat; de egy tűzijáték szolgáltató cégnek nem kell felkészülnie a tűzijáték esetleges leállítására bizonyos esetekben? Mert a nyilatkozatok alapján, még erre sem voltak képesek. Arról nem is beszélve, hogy tudtommal ilyen esetekben a helyszínek biztosításában is van szerepük, legalábbis a hatóságokkal közösen illene mindezt megszervezni.

szerk.: azaz megint visszajutunk oda, hogy a felelősség megoszlik a szereplők közt; nem lehet egy bűnbakot kiállítani; az egész rendszer rossz.

Semmi közük a helyszínbiztosításhoz, nem az ő feladatuk, hányszor írjam még le.

#1337 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:01

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:53

Hol lattam en mar ezt a terkepet? :think:

Tőlem 3 méterre. De azon megint világítanak a tengeralattjáróink is, jól néz ki  :D
Make love not Wor.

#1338 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:48

Látod, nézted, bemondták a polgárőrrádión, aztán mégis kimentél. Ennek ellenére a 999999 embertársadtól elvártad volna, hogy ugyanígy nézze az időt, aztán ne jöjjön ki, vagy államilag lefújják az egészet... Más embert meg eleinte kb. felelőtlennek tartottál, mert nem figyeltek az időjárásra.

Nem kéne engem kóstolgatni, sem olyanokat a számba adni, amit nem mondtam.
Sehol sem írtam olyat, hogy bárminemű felelősség terheli azokat, amiért kimentek tűzijátékot nézni.

Ha én kimegyek egy tömegrendezvényre, és leszakad a tribün, akkor nem én vagyok a felelős érte, hanem a szervező, aki nem volt eléggé körültekintő.

Ezt a '..., vagy lefújják államilag az egészet...' mondatrészt, ezt nem igazán értem ebben a szövegösszefüggésben.

Mellesleg ismételten keversz valakivel, nem én tartottam felelőtlennek azokat, akik kimentek. Hiszen a Szegedi Szabadtéri Színháznál sem a nézők intézik az időjárásfigyelést, és a mogyoródi Forma1-nél sem hárítják a szervezők ezt másokra.

Szerkesztette: *Macika* 2006. 08. 24. 13:06 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1339 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 14:01

Tőlem 3 méterre. De azon megint világítanak a tengeralattjáróink is, jól néz ki  :D

:offtopic: 
Tudom. :D  Ki lopott kirol? :)

#1340 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 24. 13:04

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 13:39

Honnan értesz hozzá? A 800 milliós nem volt drága?

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.