HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#381 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:16

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:03

Nem azért mondtam... Csak ne jópofiztak volna ott, hanem számoltak volna be arról, mi történik.

Ma reggel a bumerángban Bochkorék is kifigurázták az RTL-eseket. :)

Akkor elég pofátlanok voltak. Nem volt mit kifigurázni. Legalább a közvetítőstábot becsülhették volna annyira amennyit megérdemelnek. Hányszor írjam hogy ez NEM RIPORTMŰSOR volt.

#382 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:17

No ennek is a végére (á, dehogy is) értem. A bő 12 oldalon kétszer láttam félig leírva, de akkor majd én: mit csinált a katasztrófavédelem? Közben/utána azt, amire erejükből telt, nem ezzel van bajom. Előtte, emberek! Nem szurkolok a tévévetélkedők résztvevőinek és nem vitatkozok a képernyővel, de tegnap éjjel majdnem beszóltam Dobsonnak. Hogy mer olyat mondani, amit itt is többször idéztetek tőle? Nem kaptak tájékoztatást az OMSZ-től. Könyörgöm, valóban az a dolguk, hogy a postaládájukba bedobott pergamentekercsről felolvassák a híreket? Láttuk, a nyilvános tájékoztatásokban is szerepelt a viharos szél. Nem volt egy ember náluk, akinél ez megbillentette a haragot odabent? Ki az, aki nem merte bevállalni a lefújás népszerűtlen lépését? Ki az, aki később félt szólni a tüzijáték irányítóinak, hogy szakítsák már félbe? (Nem volt lehetőség leállítani? Kikapcsolom a vezérlő elektronikát, áramtalanítok, elvágom a kilövést - és a későbbi robbanásokat - indító drótot.)
Az OMSZ vészjelzése hat és hét között érkezett. A hangosítás a helyszínen volt. Az elektronikus médiumokon keresztül közzétenni és elmondani a már ott lévőknek illetve később a frissen érkezetteknek emberi módon, hogy mi várható, és ezért a biztonságuk érdekében a tüzijáték akkor este elmarad. Ki az a szülő, aki erre nem indul haza vagy legalább biztos helyre?
Döbbenet. A vezetői, az erkölcsi, az emberi része egyaránt.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:19

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:17

Láttuk, a nyilvános tájékoztatásokban is szerepelt a viharos szél. Nem volt egy ember náluk, akinél ez megbillentette a haragot odabent?

Elmúlt X évben hányszor halluttunk mi viharos szélről, aztán ha mindegyiknél kijárási tilalmat rendelnének el, akkor meg az lenne a baj, hogy mert miért kell egy kis esőtől megijedni.

Rádióban Balatonon 2. fokú viharjelzést mondtak, szelet, záport, felhőt, esetenként jégesőt. Nomost ettől még én sem ijednék megfelé.
Make love not Wor.

#384 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:20

> Videó a vihar kezdetéről <

#385 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:21

Idézet

Felmerül az OMSZ felelőssége is, hiszen a meteorológusok saját állításuk szerint másfél órával a vihar előtt "közleményt adtak ki". A hírt a Petőfi Rádió adta le, ezt nem igazán nevezhető köztájékoztatásnak. Az OMSZ az ügyben sajtótájékoztatót tart, amit a kormány válságstábjának ülése miatt délelött tízről délutánra halasztottak.

Az OMSZ az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott előrejelzésében még csak zivatart említett. Molnár Lajos meteorológus este nyolckor beszélt a Petőfi Rádióban, az OMSZ honlapjára pedig fél nyolckor került ki a hír. A Metnet.hu amatőr meteorológusai már este héttől a Budapesten várható orkánról értekeztek az oldal fórumain.

Na ennyit a "percre pontosan elore megmondtak"-rol.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#386 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:23

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:26

Hehe. Láttam már pár ilyen pirotechnikai eszközt közelről. Kérdeztem az elöbb is, újra megkérdezem, akkor finomítsunk. Ha valaki az esett miatt elveszítette volna a lábát, akkor is azt mondanád, hogy nem kellett volna leállítani/elindítani?  :think:

Hagyd, úgysem látja be... Régebben, amikor elkezdték lőni a rakétákat a Gellért hegy jóformán teljesen le a volt zárva. Nem lehet még az utcára sem kimenni. Vajon miért?
Ez nem feltételezés, hanem nagyon is reális veszély volt. Csak a vakszerencsének volt köszönhető, hogy nem lett baj.
Egy cimborának 5-6 évvel ez előtt 1 db kis petárda teljesen szétcsapta a kezét. Szerencséje volt, mert egy ujját sem szakította le. Mit művelne egy jóval nagyobb "petárda"  + a pánik utánna?
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#387 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:23

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:13

Na jó, mivel már sokszor felmerült a kérdés, íme a válasz(ok):

1. Red Bull AR-re akkora hangfalakat függesztettek ki, mint állat, talán azon.
2. Külön komponáltak pár millát a tüzijátékra -> le kellett játszani -> hangfal.

Remélem most már felfogható, hogy a tájékoztatás lehetősége nem volt. De leírhatjuk még egyszer.

1-1.5 éves gyermek. A 8 éves unokaöcsém a halálára készült, úgy megijedt...

Ja, nem mellesleg én sem tudtam, hogy milyen idő leyz, anyámék voltak itt, egész nap velük beszélgettünk, meg kinn voltunk az AR-en, 35 fok volt, sütött a nap. Amikor meg otthon voltunk, nem kapcsoltunk be zajládát. Havonta egyszer találkozunk.

Azt én nem vitatom hogy megvolt, ezt már jóval előrébb írtam. Csak az nem a retekklub feladata lett volna a stúdióból, hanem a rendezvényszervezőké és nem a vihar alatt, merthogy a válaszom egy olyan értelmű kérdésre szólt, hogy a tévé miért nem tájékoztatott a vihar alatt.

Szerkesztette: Thrawn 2006. 08. 21. 13:26 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#388 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:24

"Az OMSZ vészjelzése hat és hét között érkezett"

Vészjelzés?

#389 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:24

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:19

Elmúlt X évben hányszor halluttunk mi viharos szélről, aztán ha mindegyiknél kijárási tilalmat rendelnének el, akkor meg az lenne a baj, hogy mert miért kell egy kis esőtől megijedni.

Rádióban Balatonon 2. fokú viharjelzést mondtak, szelet, záport, felhőt, esetenként jégesőt. Nomost ettől még én sem ijednék megfelé.

Ha nekem az a dolgom, hogy felkészülten várjam a problémás eseteket, akkor egy nagyszabású tüzijáték idejére eső vihar-előrejelzés ha nem is megijeszt, de alapos utánanézésre késztet.

#390 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:26

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:24

"Az OMSZ vészjelzése hat és hét között érkezett"

Vészjelzés?

alapos okkal kiadott figyelmeztető hangú helyzetjelentés és rövidtávú előrejelzés

#391 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:28

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:15

De kell, csak nem ilyen nagy felhajtással. Nem vagyunk egy gazdag ország, sőt... A lehetőségeinkhez mérten kellene ünnepelni.

Igen, minek? A többi "rongyrázásról" már nem is beszélve, de többet nem is mondok, mert jön a bünti...

200 milla volt a tüzijáték, úgy tudom. Az miért rongyrázás?
2000-ben az 1 millárdos, na az az volt.
Több évtizedes hagyománya van nálunk.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#392 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:28

Errol az OMSZ-rol is mondanak mar mindent. Azt is, hogy ok tudtak, csak nem kerdeztek oket, meg azt is, hogy veszjelzest (?) kuldtek. Jo lenne mar tisztan latni ezugyben.

#393 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:31

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:16

Akkor elég pofátlanok voltak. Nem volt mit kifigurázni. Legalább a közvetítőstábot becsülhették volna annyira amennyit megérdemelnek. Hányszor írjam hogy ez NEM RIPORTMŰSOR volt.

Ahhoz képest, h nem riportműsor volt, az elején le kellett vennem a hangot, mert a "bóbitás kisasszony" kritikán aluli volt. A férfi normális volt, ő érezte, h gáz van, aggódott is ezerrel. A vége felé szinte csak a nézőkkel (épségben hazaér mindenki, nem lesz baj) foglalkozott.
Ciciman is on borda

#394 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:34

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:23

Hagyd, úgysem látja be... Régebben, amikor elkezdték lőni a rakétákat a Gellért hegy jóformán teljesen le a volt zárva. Nem lehet még az utcára sem kimenni. Vajon miért?
Ez nem feltételezés, hanem nagyon is reális veszély volt. Csak a vakszerencsének volt köszönhető, hogy nem lett baj.
Egy cimborának 5-6 évvel ez előtt 1 db kis petárda teljesen szétcsapta a kezét. Szerencséje volt, mert egy ujját sem szakította le. Mit művelne egy jóval nagyobb "petárda"  + a pánik utánna?

Azoknak, akik nem látják be: hány második világháborús fel nem robbant tüzérségi lövedéket, bombát találtak? Rengeteget. Amiket szintén kilőttek, ledobtak, mégsem robbantak fel. Akkor egy tűzijáték rakétánál miért ne fordulhatna elő?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#395 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:39

Idézet: fram - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:31

Ahhoz képest, h nem riportműsor volt, az elején le kellett vennem a hangot, mert a "bóbitás kisasszony" kritikán aluli volt. A férfi normális volt, ő érezte, h gáz van, aggódott is ezerrel. A vége felé szinte csak a nézőkkel (épségben hazaér mindenki, nem lesz baj) foglalkozott.

Nem érzett a férfi semmit az operatőrök mondták rádión hogy ketten kapaszkodnak a kamerába hogy el ne vigye a szél. Látszott sokszor hogy billeg az állvány pedig markolták rendesen.

#396 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 13:43

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 12:05

A vihar már a Királyi Napok gálájának az elején, valamikor - 20:00 és 21:00 között - elérte a várost és végig is verte becsülettel. Az Alba Plaza előtt nem csak a zászlók lobogtak, mint ahogy máshol sem.

Hát nem. A nagyszínpadot is tönkretette. De nem volt akkora erősségű a szél, mint Budapesten. Itt szerencsére épületeket nem rongált, fákat nem döntött, s ebből ez szerintem egyértelműen következik.Ráadásul nagy szerencsére jég sem esett. Az eső pedig valóban nem volt vészes. (Mint például pár hete, amikor a hosszú hetek kánikuláját 20°C-os lehűlés, és özönvíz szerű eső zárta le.)

Ugyanakkor az Országalmánál a polgármester döntésére bejelentették a tüzijáték elmaradását, és a Fehérvár Rádió is kb. 15 percenként bemondta. Csak éppen nem volt, aki meghallgassa. Ezért aztán maradt a tömeg a belvárosban a tüzijáték lemondása után is.

Egy újabb példa arra, hogy kár hangoztatni a "ha Budapesten bejelentették volna, hogy nem lesz tüzijáték, akkor mindenki hazamegy" rigmusokat, mert nincsen valóságalapjuk.

Idézet

Az intenzitása - talán - nem volt akkora, mint Pesten, de ezt természetesen a számítógép előtt ülők 20 évre visszamenőleg sokkal pontosabban tudják. Mint ahogy azt is, hogy miből áll egy meteorológiai előrejelzés elkészítése, és mennyire lehet behatárolni a 10-15 km átmérőjű cellák mozgását.

Bármennyiszer olvasom is el, nem tudom egyértelműen eldönteni, hogy ez nekem szólt, engem elítélendő, vagy megerősítésként szántad az OMSZ-t érintő "védőbeszédemhez", s azért írtad, mert egyetértesz azzal, amit ott írtam.  :think:

Remélem, az utóbbi!

(Egyébként fehérvári vagy te is, vagy a Királyi Napok miatt látogattál hozzánk?)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#397 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:43

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:34

Azoknak, akik nem látják be: hány második világháborús fel nem robbant tüzérségi lövedéket, bombát találtak? Rengeteget. Amiket szintén kilőttek, ledobtak, mégsem robbantak fel. Akkor egy tűzijáték rakétánál miért ne fordulhatna elő?

Csakhogy itt ha a vetőcsőből kirepült akkor a rakétarésze minimum elsült, és az gyújtja a többi fokozatot.

#398 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:44

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:28

Errol az OMSZ-rol is mondanak mar mindent. Azt is, hogy ok tudtak, csak nem kerdeztek oket, meg azt is, hogy veszjelzest (?) kuldtek. Jo lenne mar tisztan latni ezugyben.

http://www.met.hu/pa..._map.php?lng=hu

Itt tegnap 18:37-kor [A] körzetre vonatkozólag piros "kód" lépett érvénybe. (D, E zöld; A, B, C, F, G piros ; gondolom a 3 szint a piros)

Plusz MTI-hez ment a szöveges jelentés ugyanerről, ugyanekkor.

Ennyit tudtam segíteni a derítésben.
Ciciman is on borda

#399 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:51

Idézet: fram - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:44

http://www.met.hu/pa..._map.php?lng=hu

Itt tegnap 18:37-kor [A] körzetre vonatkozólag piros "kód" lépett érvénybe. (D, E zöld; A, B, C, F, G piros ; gondolom a 3 szint a piros)

Plusz MTI-hez ment a szöveges jelentés ugyanerről, ugyanekkor.

Ennyit tudtam segíteni a derítésben.

Na világosan látszik hogy Pestre nem a legsúlyosabb fokozat volt előjelezve.

#400 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 13:54

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 14:39

Nem érzett a férfi semmit az operatőrök mondták rádión hogy ketten kapaszkodnak a kamerába hogy el ne vigye a szél. Látszott sokszor hogy billeg az állvány pedig markolták rendesen.

Nem is akkor, utána. Látta a szirénázó autót, tudta, h az nincs betervezve a kompozícióba, onnantól aggódott. Mindegy, ezen nem veszünk össze.
Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.