HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:03

http://www.hirado.hu...k.php?id=142024  itt 6 halottról beszélnek...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#62 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:04

Idézet: 7of9 - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:59

Ugyan, miért nem?

Miért? Mert mire elérsz a oda, pont kitör a vihar. Kilenc után néhány perccel már őrült szél volt, nem csak ott. Képtelenség, hogy ennyi idő alatt több százezer ember (és ebben több tízezer vidéki, akinek nincs helyi rutinja) biztonságos helyre tudjon húzódni. Én is voltam "kezdő" Pesten, tudom, miről beszélek, hidd el...

#63 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:05

miért jó ha nyitott szabad helyre megyünk ilyenkor?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#64 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:05

Oke, hogy lezartak itt az Alagut kornyeket, de most mar abbahagyhatnak vegre a szirenazast. Kezd fajni a fejem tole.

#65 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 20. 23:06

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:05

Nem csap agyon a szel/villamcsapas miatt ledolo fa.

#66 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:07

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:06

Nem csap agyon a szel/villamcsapas miatt ledolo fa.

Plusz a tömeg sem visz magával.

#67 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:09

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:05

Gondolom, hogy a pánikoló tömeg ne taposson véletlenül agyon. Persze ennek csak úgy van értelme, ha adott esetben elvonatkoztatunk az esőtől és csak a tömegnyomorra gondolunk.

Na meg ahol semmi sincs körülötted, ott csak megázol, más bajod nem lehet. Ellentétben bárhol máshol rád dőlhetnek dolgok.

Szerkesztette: Taranis 2006. 08. 20. 23:11 -kor

#68 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:09

Jah, ez mind nagyon jol hangzik, csak ha tobbezer ember megindul egyszerre egy iranyba, egy korbekeritett utszakaszon, akkor nehezebben lehet szembe menni veluk.
Egyebkent nagyon gyorsan kezdodott az egesz, par csepp eso, szel, utana az ozonviz, kb 4-5 percen belul.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#69 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:31

hol a Matrózkocsma? A Batthyány-n? Egyik ismerősöm ott volt...

Nem tudom, csak leírtam, amit a PTT-n hallottam.
Gondolkoztál már ma?

#70 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:56

a bohoc smile a halalesetek kiderulese elott kerult oda, es persze a topik megnyitasa is a halal esetek elott tortent. szerencsetlen veletlen...

Idézet

Mondjuk így utólag a bohóc smile talán túlzás a topic címénél...  rolleyes_2.gif

#71 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:55

Helyismeret nélkül pedig nem tudod magad hovatenni este fél kilenckor úgy, hogy a vonatod csak tizenegy után megy.

Plane, hogy haza se nagyon tudnak menni.

Indexen irjak, hogy egesz Rakosrendezo le van zarva, Deli+Kelenfold kozott is csak egy vagany jarhato, Keleti fobejarat lezarva, mert lezuhant par uvegtabla.
Nepligeti buszpalyaudvar tetejet letepte a szel, etc.

#72 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:11

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:10

Nem tudom, csak leírtam, amit a PTT-n hallottam.

Tehát a Batthyány-n lévő ismerősöm mondta, hogy ott volt a fák miatti két haláleset...

#73 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:14

hmm de nekem mindig azt tanították hogy viharban ne mennyek ki nyílt terepre mert belémvág a villám...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#74 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:25

Erről van szó... ha nyolckor (negyed kilenckor) elkezdik kihirdetni, hogy elmarad, nagyon sokan nem mennek oda, otthon maradnak. A vidékiek még mindig bajban lettek volna, de nem mindegy, hogy ilyen időben hányan vannak kinn.

Én eddig pont azt tapasztaltam, hogy a vidékiek jóval talpraesetebbek mint a Pestiek. Persze embere válogatja, de szerintem helyismeret ide vagy oda (ráadásul egy Kispestinek sem biztos, hogy nagy a helyismerete a Rózsadombon), akinek volt esze, az nem ment be a nagy tömegbe. (Már persze akinek volt lehetősége, és nem sodorta magával a tömeg.)

Hazafelé láttunk egy kisgyereket, szegény úgy sírt. :(  Elvittük őket, rossz volt nézni.

#75 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:15

Idézet: Taranis - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:09

Gondolom, hogy a pánikoló tömeg ne taposson véletlenül agyon. Persze ennek csak úgy van értelme, ha adott esetben elvonatkoztatunk az esőtől és csak a tömegnyomorra gondolunk.

Elvonatkoztattunk, hiszen 2 perc alatt rommá áztunk. Onnantól csak az számított, hogy a tömeg ne bántson.

Mind3 mobilom a zsebemben volt, kettőben állt a víz. Persze akksi ki volt azonnal, még mielőtt lehetett baj lehetett volna belőle.
Gondolkoztál már ma?

#76 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 22:31

Én ott voltam az Intercontinentalnál kb. a tizedik sorban. (Nem pestieknek: Lánchíd és Erzsébet híd között.) Iszonyatos látvány volt, ahogy nem vízszintesen, hanem szinte felfelé vitte a vizet a szél, ráadásul minden keresztutcában megvolt.

Amikor az Intercontinentalból jött az üvegcsörömpölés, elkezdett nyomulni hátra a tömeg, aztán futás. Mi először egy sarok mögé álltunk be (engem egy villanyoszlop, jóbarátomat egy autó fogta meg, úgy nyomott a szél!), majd berohantunk egy épületbe, ahol a nagy kukákat tárolták, de hogy hova, azt nem tudom. Félelmetes látvány és érzés volt, ahogy az emberek nem tudták a mozgásukat kontrollálni, szó szerint tolt a szél mindenkit. Nem volt megállás.

El tudom képzelni, hogy van súlyos sérült az Intercontinentalban is, óriási üvegcsörömpölés volt. A széltől meg nem hallottuk a tüzijátékot.

Szerk.: belegondolva, az volt a szerencsénk, hogy csak pár szem jég volt, legalábbis mi kaptunk...

Szerk2.: hol a Matrózkocsma? A Batthyány-n? Egyik ismerősöm ott volt...

Ugyanott voltunk.

ÉN csak azt láttam, hogy hirtelen nagyon esik. Berohantunk, ahogy tudtunk egy garázsba. Fogalmam sem volt, mi folyik körülöttünk.

Részvétem. :(
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#77 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:01

:respect:

:)
Figyu, én csak arra akartam rávilágítani, h lehetsz tőzsgyökeres budapesti, lehetsz mucsalyröcsögői (így írják?), lehetsz japó turista, szerintem nem igazán helyismeret kérdése az, hogy biztonságos helyre menekülj egy viher elől. Csak beszaladsz valami védett helyre, nem? Hiszen a Te leírásod is ezt igazolja.
Másrészt tényleg sajnálom a történteket, de mégis, hogyan képzelitek el ezt a "tudták előre dolgot"?
Mint a mozifilmekben, amikor katonai terepjárók dzsalingáznak az utcán, h. "kérem őrizzék meg a nyugalmukat, vihar közeleg?"
Vagy bemondja a Sláger Rádió, h. várhatóan atom nagy zúzás lesz, ne menjetek ünnepelni?
Most néztem meg a metnet-et, előrejelzés szerint zivi lesz nálam, ne menjek be holnap melózni, mert esetleg rámdől egy fa? És azért ma nem az én munkanapomról szólt a sztori, hanem az ország egyik legfontosabb - ha nem a legfontosabb -  ünnepéről. nem nagyon hinném, h. bármelyikőnknek lenne mersze egy meteorológiai előrejelzés alapján lefújni a cuccot.
Szigorűan magánvélemény szerint a tragédiák előreláthatatlanok voltak. Az időjárás nem viccel, de kiszámíthatatlan.
Uff, én beszéltem.

Ja, ha szabad egy linket /ez baszott fel, nem Ti/  - ha szabályzatba ütközik törölhető, és jöhet a bünti
vihar
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#78 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Idézet: Asker - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:14

hmm de nekem mindig azt tanították hogy viharban ne mennyek ki nyílt terepre mert belémvág a villám...

Hát ennek az esélye eléggé csekély. Bár ha belécsap valakibe, azt ez nem vigasztalja.

#79 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: g@by - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:09

Jah, ez mind nagyon jol hangzik, csak ha tobbezer ember megindul egyszerre egy iranyba, egy korbekeritett utszakaszon, akkor nehezebben lehet szembe menni veluk.

Nem kellett szembe menni velük, hiszen nagyjából mindenki egyirányba menekült (onnan, ahol én voltam, amiről a postom szólt).
Gondolkoztál már ma?

#80 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 23:17

Négyen voltunk, az esőt meg a jeget kibírtuk, a környékünkön nem volt sátor és fa, és nem indultunk el a tömeggel... Nagyon kemény volt a felhőszakadás, de inkább vártunk... De iszonyatosan félelmetes volt a természet tombolása... :eek: Hihetetlen volt látni, hogy a vihar szó szerint elönti a Várat, mint egy lavina... :eek: Nagyon kicsinek éreztük magunkat... :fear: Mellettünk egy csomó emberre ráhajított egy hatalmas sátorlapot a szél... :eek:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.