HWSW Informatikai Kerekasztal: Augusztus 20, Tüzijáték - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Augusztus 20, Tüzijáték Nem informatika, tudom, de talán idefér Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:27

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 0:32

20:45 körül azt hittem, valaki elrontotta a tüzijátékot, és beindultak a rakéták.
Aztán látom, hogy a budai hegyek fölött a János-hegytől a Hármas-határ-hegyig felváltva villámlik.
Dörgés nélkül.

Ez még Soroksáron is látszott, a villámok nem, csak a hatalmas felvillanások.
WoT nick: Atti77

#202 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 21. 07:28

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:23

Jah, már kampány van. El kell játszani a felelős vezető szerepét. Ám, ha valaki felelős vezető, akkor nem utólag kéne okoskodni. Tudom, hogy ez egy állam által megrendelt rendezvény, de a főváros területén. A zengedélyt a tanácstú a főváros adja, így vissza is lehet vonni, akár 2-3 órával is, amikor a nyugati végeket már csépelte a vihar. Volt már rá példa, hogy elmaradt a tüzijáték.

Nem kéne...

Senki nem gondolta, hogy ilyen nagy vihar lesz.

Ne menjünk tovább... ezzel ne pörögjön a topic.

-----------------------------------------------------------------

Egyébként igen, négy (ugye?) éve is elmaradt a tüzijáték. Igaz, akkor az árvíz miatt.

#203 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:34

Felettünk (Keszthely) nagyon gyorsan átment a vihar, alig esett pár percig. A felhő úgy futottak az égen, mintha valaki "tekerné a szalagot"...

Egyébként az ilyen tömegrendezvényekkel kapcsolatban, vihartól függetlenül: Nem kellene útvonalakat kijelölni, majd azokat szabadon tartani? Ekkora mennyiségű embernél már illendő lenne valami komolyabb rendszert vinni a dologba...
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#204 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:35

3 napos vitorlástúrát szakítottunk meg vasárnap délben, amikor külfödi vendégeink kitalálták, hogy este nézzük meg együtt a tüzijátékot...ezért jöttünk haza fél nappal hamarabb...az esti vacsora elhúzódása miatt  eleve későn indultunk és már elkezdődőtt a tüzijáték, ezért kiszálltunk a kocsiból a Városligetben  és a Hősök terén lévő szoborcsoportnál néztük a tüzijátékot, amikor elkezdődött a forgószél (vagy orkán) és utána a rettenetes vihar...nem tudom, hogy keveredtünk vissza a kocsihoz, alig lehetett látni... nálam ugyan volt esernyő, de a szél kitépte a kezemből és el is tört. Az eredeti terv szerint a rakpartra mentünk volna...hála Istennek, hogy erre már nem került sor...Hazaérve kidőlt fák  mindenfelé, az utcánkba nem lehetett behajtani, mert 3 nagy fa keresztben állt az út közepén...Nem tudom a Balatonon, ez hogy zajlott le, de azt hiszem, ott sem lett volna jobb....
Tegnap este nem néztünk TV-t,  csak ma reggel szembesültünk a tényekkel, hogy valójában mi is történt tegnap a rakparton... Döbbenet... :(

#205 Felhasználó inaktív   Necros 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 07:45

Részvétem minden hozzátartozónak... :(

Én azokkal értek egyet, akik szerint le kellett volna fújni az egészet. Nagy felelőtlenség volt, hogy egy robbanószerkezetekkel foglalkozó cég nem törődött azzal, hogy emberéletet veszélyeztethet a tűzijáték. :down:

A TV2 és az MTV tényleg azért hagyta abba a közvetítést, mert a technikájuk tönkrement, vagy ők tudtak valamit a történésekről? :think:

szerk.: Hozzánk (HB megye) éjfél körül/után ért el a vihar, igaz itt nem volt olyan nagy. Én is csak ma reggel hallottam a hírt, ébredés után. Jó kezdés...

Szerkesztette: Necros 2006. 08. 21. 07:48 -kor

Tabrett Bethell's films - blog az összes információval. @Necros_hun Tumblr oldalam. @AnyoneYouWant @TheClinicMovie

Hajrá Fradi! BAJNOKCSAPAT 2007! A mi kézis lányaink a legjobbak! :)

#206 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:28

Ne menjünk tovább... ezzel ne pörögjön a topic.

-----------------------------------------------------------------

Egyébként igen, négy (ugye?) éve is elmaradt a tüzijáték. Igaz, akkor az árvíz miatt.

Oké, én befejeztem. De kicsit kicsapta a biztosítékot nálam az, hogy már elkezdték kovácsolni a politikai tőkét a tragédiából. :( (Senkinek nem kell erre reagálni.)

Hozzánk kb 1/2 10-10 körül ért oda a vihar, de én sem láttam még talán hasonlót. Jóformán nappali világosság volt, mert folyamatosan villámlott. Tiszta olyan volt a mint a Függetlenség napja. Az erkélyről néztük és poénosan meg is jegyeztem, mindjárt előbukkan egy ufó...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#207 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:14

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:45

Én azokkal értek egyet, akik szerint le kellett volna fújni az egészet. Nagy felelőtlenség volt, hogy egy robbanószerkezetekkel foglalkozó cég nem törődött azzal, hogy emberéletet veszélyeztethet a tűzijáték. :down:

Az első széllökésekkel még csak a pernyét kapták az arcukba a nézők a hidak mellett, a következő erősebbekkel, főleg mikor már az esőfal is megjött, a lángcsóvák is le-lecsaptak az emberek közé. Ha itt lett volna vészleállító funkció, egyértelműen használni kellett volna.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#208 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:20

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:14

Az első széllökésekkel még csak a pernyét kapták az arcukba a nézők a hidak mellett, a következő erősebbekkel, főleg mikor már az esőfal is megjött, a lángcsóvák is le-lecsaptak az emberek közé. Ha itt lett volna vészleállító funkció, egyértelműen használni kellett volna.

Nincs ilyen funkció? Azért azt nagyon csodálnám ha nem lehetne leállítani egy félórás tűzijátékot. Bármikor bármilyen tragédia megtörténhet.  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#209 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 20., vasárnap - 23:25

Erről van szó... ha nyolckor (negyed kilenckor) elkezdik kihirdetni, hogy elmarad, ...

És hogy hirdetik ki annak a párszázezer embernek? Sokan nem néznek tv-t indulás előtt, nem hallgatnak rádiót.

Nekünk szerencsénk volt. Vidékről direkt későn indultunk (fél7kor), hogy ne legyen az M5-ön dugó. De így is bekerültünk két dugó (fél-fél óra). Bp-re most nem a megszokott Nagykőrösi út-Üllői út útvonalon jöttünk, hanem Nagykőrüsi út-Hungária-Mester utca. Így pont 9-re értünk haza és leálltunk a garázsba. Ahogy összeszedtük a cuccunkat a kocsiból és elindultunk felfelé, akkora elkezdett az eső ömleni. Pedig beszéltük is, hogy ha 8-ra felérünk Bp-re, akkor kimegyünk a Petőfi hídhoz. Szerencsére nem értünk addigra Bp-re :)

Szerkesztette: Sipi- 2006. 08. 21. 08:52 -kor

#210 Felhasználó inaktív   bexxter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:14

Ezt beszéltük sokakkal a várbol lefele jövet.. mondta mindenki, hogy szgép vezérelt a dolog.És? attól még miért nem volt  vészleállító? vagy ha volt.. miét nem használták ??? mindneki tudta, hogy a rakparton levők szó szerint a nyakukba kapnak mindent...  :(  :mad:

#211 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:21

"Akkor megmarad a szakmai, emberi hitelük, becsületük"

Nem tudom miféle becsületelvesztésről beszélsz. Nem a tüzijátékrendező tehet a tragédiákról.

#212 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:23

Én szereltem régen ilyen tüzijáték vezérlőt annál a cégnél aki régen csinálta a tüzijátékot, igaz az nem volt szgép vezérelt, de volt rajta vészleállító....
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#213 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:23

Viszont azt nem hiszem, hogy nem számítottak rá, hiszem már kb. fél9től lehetett látni az M5-ről (akkor még kb. 20-30km-re lehettünk Budapest határától), hogy Budapest felett villámlik és be van borulva eléggé.

#214 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:01

Nem értem, minek publikus előrejelzéseket idézgetni. Az OMSZ ennél nagyságrendekkel részletesebb előrejelzéseket is produkál, a viharkövetésük is európai színvonalú.

De azért ne felejtsd el a tavaszi június-júliusra adott előrejelzést.

#215 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:28

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:20

És hogy hirdetik ki annak a párszázezer embernek. Sokan nem néznek tv-t indulás előtt, nem hallgatnak rádiót.

Viszont voltak hangosbemondók a helyszinen. Azt mindenki hallja.
Fehérváron le tudták mondani a szervezők, Pesten nem.  :down:

Részvétem az áldozatok hozzátartozóinak és jobbulást a sérülteknek.
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#216 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:28

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 9:27

De azért ne felejtsd el a tavaszi június-júliusra adott előrejelzést.

Felesleges ezzel jönni, mint írtam addigra az egész dunántúlt végigverte és kelet felé halatt. Nem nagyon kell észlénynek lenni hozzá...  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#217 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:29

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 7:01

Nem értem, minek publikus előrejelzéseket idézgetni. Az OMSZ ennél nagyságrendekkel részletesebb előrejelzéseket is produkál, a viharkövetésük is európai színvonalú.

Igazad van. Nem kell semmi. Hiszen ha legalább hat órával előbbi figyelmeztetést úgyse veszünk figyelembe, akkor majd az egy órával az eseményt megelőzőt... se. Mert miért nem öt perccel hamarabb szólnak, hiszen a Mátrixban is úgy volt.  :think:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#218 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:29

Nagyon sajnálom azokat akik meghaltak, de:

"Hihetetlen, hogy a sajtó megint azzal van elfoglalva, hogy a szervezők vagy a Demszky a felelős a történtekért.

Az a sok 100.000 ember(TV szerint közel 1.000.000an voltak a Duna két oldalán) akik annak ellenére álltak tovább az ég alatt, mint a bamba birkák, hogy tudták, hogy jön a vihar.
Mindenki tudja, ha jön a vihar, min. 1 órával előtte már latható a villámlás. 20 perccel az eső előtt már hallod is a dörgést, ami egyre erősödik...5 perccel a zuhé előtt megjelenik a levegőben a jellegzetes illat, 2 perccel a zuhé előtt feltámad a szél(fokozatosan)...közben egyre hangosabbak a dörgések...
Ezeket a körülményeket mindenki ismeri, és fel tudja fogni, aki elmúlt 16 éves.

AKKOR MI A BÁNATÉRT ÁLLTAK TOVÁBB AZ ÉG ALATT, MINT A BIRKÁK???????

Minden ember, csak magának köszönheti!!!!

Mi itt Tatabányán néztük a tüzijátékot(kb. 60.000ember a városközpontban lévő kb. 5ha-os tó és a körülötte lévő park.

Birka Pesti nép meg végignézte, hogy hogyan szakad rá az ég. "

Ezt egy másik fórumon olvatsam és 100%-ig egyetértek vele.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#219 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:31

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:01

Tok jo, de ha a normal elorejelzes teljesen mast mond, raadasul csak az jut el - ha eljut - az emberekhez, akkor mit varsz? En ugy erzem, hogy tobbe-kevesbe utolag mosakodik az OMSZ. Legalabb 4-5 oraval korabban egyertelmuen jeleznie kellett volna ezt, akkor talan lehetett volna tenni valamit. 6 orakor kiadott "talan vihar lesz, mert 9-kor eri el a viharzona a fovarost" lof@szra sem eleg. Nem tudta az OMSZ sem, hogy ekkora vihar lesz, ezt fogjatok mar fel.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#220 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 08:32

Idézet: Necros - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 8:45

A TV2 és az MTV tényleg azért hagyta abba a közvetítést, mert a technikájuk tönkrement, vagy ők tudtak valamit a történésekről? :think:

A TV2 az MTV képanyagát vette át.
A "speciális" eszközökkel rendelkező retekklub képein többször nem látszott esőnek, viharnak nyoma sem. Valamint az előre beígért tüzijáték-formációk sem.
Egyedül a Lánc-híd előtti téren villogó rendőautó volt az, ami esős képen látszott.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (70 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »