HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:45

Én jó fogdokit fogtam ki, hozzá jártam fogszabályozásra is (állandó készülékem votl alul felül, ez 2 fog kihúzásával járt), marhára bírom... Jófej dokik vannak, relatíve olcsó (ez annyit tesz, hogy egy fehér tömés 4k, de vidéken...). Egyedül az zavar, hogy minimum 1, de inkább 2 hónappal előtte bekell jelentkezni kezelésre.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#122 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:45

--
Van ilyen topic is? :)

Nekem is eléggé fájt a gyökérkezelés, szerintem felül jobban fájnak az ilyenek mint alul (bár nem most volt).

Azonban 4 napja húzták ki alul leghátsó rágófogamat (sajna húzás lett a vége), hát az rohadtul bír fájni utána, még 2-3 nap múlva is. Az első nap a szám alig bírtam kinyitni. Mondjuk ez már meg is volt duzzadva. A másik oldalon régebben szintén leghátul már volt húzás, de arra nem emlékszem hogy ennyire fájt volna utána.

Nem is a nagy fájdalom, hanem a folyamatos napokig tartó fájás érzet a szar.

Ja: ügyeletre mentem, és előre közölték, hogy fizetnem kell a húzásért is!!
---

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 16. 16:48 -kor

#123 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 22:20

Idézet: Boba - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 16:45

Én jó fogdokit fogtam ki, hozzá jártam fogszabályozásra is (állandó készülékem votl alul felül, ez 2 fog kihúzásával járt), marhára bírom... Jófej dokik vannak, relatíve olcsó (ez annyit tesz, hogy egy fehér tömés 4k, de vidéken...). Egyedül az zavar, hogy minimum 1, de inkább 2 hónappal előtte bekell jelentkezni kezelésre.

Miért kellett 2 fogat kihúzni a fogszabályozáshoz? Anélkül nem lehetett megcsinálni?

Én is most voltam fogszabályzó szakorvosnál, megnézte, és közölte, hogy olyan rosszak a fogaim, hogy ennél nem célszerű fogszabályozást csinálni, mert csak rontana a helyzeten. :blink:
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#124 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 23:44

Sohasem volt lyukas fogam, kopp-kopp. :)
Jé, ezt írtam 2 éve is...  :confused:  :D
Már akkor sem volt ... :Đ

Szerkesztette: FakeJack 2005. 06. 16. 23:47 -kor

#125 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 17. 18:16

Idézet: FakeJack - Dátum: 2005. jún. 17., péntek - 0:44

Sohasem volt lyukas fogam...

Tudok egy eladót. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#126 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 11:06

Idézet: batagy - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 23:20

Miért kellett 2 fogat kihúzni a fogszabályozáshoz? Anélkül nem lehetett megcsinálni?

van, hogy torlódnak és egymás mögé csúsznak a fogak, mert egyszerűen nem férnek el az állkapocsban, ilyenkor kell húzni
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#127 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 22:49

Nekem egy tejfog húzás volt meg egy tömés kb egy éve. Életemben az első és remélem utolsó.
Láttam, hogy kicsit elszineződött, meg érzékenyebb lett. Fostam elmenni, de nagyon. Aztán mikor ottvoltam, akkor kis videókamerával nézelődött a számban és meg is mutatta nekem is, hogy hol a baj és mit lehet csinálni vele. A fog belseje ment tönkre, és a külseje, majdhogynem teljesen ép volt, mondta is, hogy ilyet még nem látott.
Ezután elővette az érzéstelenítéshez a tűt. Nem vagyok ájulós típus, de iszonyat módon tartottam tőle, hogy mit lesz. Lidocainnal érzéstelenítette a tű beszúrási helyét. Aztán kimenten várni, hogy elzsibbadjon, hát közben igencsak megcsappant a vérnyomásom. Aztán bementem és fura volt, hogy semmit nem éreztem. De elég fura szaga volt a fognak fúrás közben. Aztán öblítéskor rádöbbentem, hogy a szám nem csak az érzékelést vesztette el, hanem a kontrollt is, mert inni is alig tudtam. Nem kis összegért, de teljesen korrekten megcsinálta. Azóta semmi baj vele (kopp-kopp-kopp). Aznap aludtam vagy 14 órát, de nagyon jól esett. :D
...

#128 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 23:01

jaja, lodocain zsibbaszt erősen, amikor bölcsességfogamat műtötték ki, akkor is egy-egy szuri volt oldalanként, mégis az arcomnak több mint fele elzsibbadt... meg is kérdeztem előtte, hogy nem lehetne-e mindkét oldalon túlesni egyszerre, de mondták hogy semmiképp, mert ha az egész arc le van bénulva, akkor nyelési reflex se nagyon van, és rossz esetben a kedves beteg meg is fulladhat...

#129 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 10:09

Tegnap voltam a fogászaton. Először elvégzett egy teljes fogkőeltávolítást. Ezen azt furcsállottam, hogy olyan érzés volt, mintha valamilyen forgó végű eszközzel csinálta volna, szóval mintha lefaragta vagy lecsiszolta volna a fogkövet. A topikban valaki korábban ultrahangos fogkőeltávolítást meg homokfúvást említett. Manapság mindig ezt használják, vagy ezt külön kell kérni? Csak mert nem tudom, hogy nekem milyen módszerrel szedte a fogkövet. Az ultranagos-t azt hogyan csinálják?

Másik: egyik fogamat betömte. Ezt meg valami fényre szilárduló akármivel csinálta. Ez mi pontosan? Ez jó fajta tömés?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#130 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 11:00

Idézet: batagy - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 11:09

Másik: egyik fogamat betömte. Ezt meg valami fényre szilárduló akármivel csinálta. Ez mi pontosan? Ez jó fajta tömés?

Nekem is ilyennel csinálta. Beletölködte a kifúrt helyre és rávilágított valami kék fénnyel. Aztán utána formázgatta és kész is. Elvileg egyből használható akármire. Bár nekem nem volt étvágyam, így csak néhány óra múlva kezdtem el használni. Eddig semmi bajom nincs vele.
Meg szerintem ez nem fém alapú, ami pozitívum, mert azt nem szeretném, ha folyamatosan egy fémdarab lenne a számban, mert az nem lehet egészséges.
...

#131 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 18:35

az egy uv-fényre szilárduló anyag, ezért világította lelkesen :)

#132 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 00:46

Altatás egy fogorvosi kezeléshez? Miket olvasok én itt. :eek:

Olyan 4 tömött fogam van. A második után megutáltam, hogy a lidocainos injekció után egész este beszélni is alig tudok, és azóta nem kérek érzéstelenítést.
Wherever you go, go with all your heart.

#133 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 06:52

Idézet: batagy - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 11:09

Egészségesebb, praktikusabb, gyorsabb és esztétikusabb. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy a stablilitása nem annyira megbízható. Persze inkább tömjék kétszer fényre polimerizáló töméssel a fogam, mint fémalapúval :)

Amúgy én még soha nem fizettem fogorvosért, bár amióta világ a világ egy fogorvoshoz járok, akutt esetem egyszer volt, amikoris ügyeleten kötöttem ki, de ott sem kellett fizetni, pedig nem húzott, hanem tömésre készített elő.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#134 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 08:31

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 6:52

Egészségesebb, praktikusabb, gyorsabb és esztétikusabb. Viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy a stablilitása nem annyira megbízható. Persze inkább tömjék kétszer fényre polimerizáló töméssel a fogam, mint fémalapúval :)

Amúgy én még soha nem fizettem fogorvosért, bár amióta világ a világ egy fogorvoshoz járok, akutt esetem egyszer volt, amikoris ügyeleten kötöttem ki, de ott sem kellett fizetni, pedig nem húzott, hanem tömésre készített elő.

SF

Köszi a választ. Akkor legalább jó fajta tömést rakott.

Tényleg, az árakról beszéljünk már. Nekem nem világos, hogy a TB-s (Sztk-s) fogorvosnál mi az ami ingyen van , és mi az amiért fizetni kell. És ha fizetni kell, akkor kb milyenek az árak a magánfogorvoshoz viszonytítva.

Ahogy emlékszem, régebben úgy volt, hogy az Sztk-ban csak a foghúzás volt ingyenes, meg félévenként a fogkő eltávolítás. A tömésért és egyéb fogmegtartó kezeklésekért ott is kellett fizetni. De hogy ez az azóta változott-e azt nem tudom. Tudja valaki?

Legutóbbi alkalommal a teljes (alsó és felső fogsor) fogkőeltávolításért és egy tömésért szumma 12000 Ft-ot fizettem a magánorvosnál. Az jó?

#135 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 10:41

Ki volt ez a mazochista? :D

Én jövő pénteken megyek. Nagyon ki akarják vésni a bölcsesség fogaim, én nem annyira rajongok az ötletért, de musz.

Az nagyon fáj?
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#136 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 10:55

nem. max előtte a lidocain beléd döfése,  de az se vészes... utána meg kapsz cataflamot :)

#137 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 10:55

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 10:41

Ki volt ez a mazochista? :D

Én jövő pénteken megyek. Nagyon ki akarják vésni a bölcsesség fogaim, én nem annyira rajongok az ötletért, de musz.

Az nagyon fáj?

Bocs, de ezt most nem értem. Ki a mazochista, én vagy a fogorvos?

Bölcsességfog kivétel az olyan, hogy ha muszály, akkor muszály. Nekem két éve vették ki. Közben nem fáj, az érzéstelenítés miatt. Az hogy utána mennyire és mennyi ideig fáj, az attól függ, hogy mennyire bonyolult a kivétel a csontból. Pl. nekem a bal oldalról történő kivét után egy hétig fájt, a jobb oldalról kivét után pedig csak 2-3 napig, meg ez az oldal kevésbé volt feldagadva is. Gondolom mert egyszerűbb volt kiműteni a csontból.

De ne izgulj a fájdalom miatt! 3-4 óráként Cataflam-ot kell szedni, és akkor semmi gond nem lesz! Másrészt ez egy rutinműtét, semmi gáz nincs vele.

#138 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:04

Idézet: batagy - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 11:55

Bocs, de ezt most nem értem. Ki a mazochista, én vagy a fogorvos?

Bölcsességfog kivétel az olyan, hogy ha muszály, akkor muszály. Nekem két éve vették ki. Közben nem fáj, az érzéstelenítés miatt. Az hogy utána mennyire és mennyi ideig fáj, az attól függ, hogy mennyire bonyolult a kivétel a csontból. Pl. nekem a bal oldalról történő kivét után egy hétig fájt, a jobb oldalról kivét után pedig csak 2-3 napig, meg ez az oldal kevésbé volt feldagadva is. Gondolom mert egyszerűbb volt kiműteni a csontból.

De ne izgulj a fájdalom miatt! 3-4 óráként Cataflam-ot kell szedni, és akkor semmi gond nem lesz! Másrészt ez egy rutinműtét, semmi gáz nincs vele.

A fogorvosos téma elég furi ötlet. :)

Hát, kivenni gáz lesz. Az egyik fogam 45 fokban nő. :(
Kezdek kicsit félni...
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#139 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:16

Idézet: EGOKA - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 11:04

A fogorvosos téma elég furi ötlet. :)

Hát, kivenni gáz lesz. Az egyik fogam 45 fokban nő. :(
Kezdek kicsit félni...

Mondom hogy ne félj!! Semmi az egész! Nekem nemhogy 45 fokban nőtt, hanem majdnem vízszintesen, és a fog feje ki se volt jőve a csontból, és így is pillanat alatt kikapták. Ez sima rutin a szájsebésznek. Előtte én is féltem, de sokkal-sokkal könnyebb volt, mint amire előtte számítottam.
Fájni meg nem fáj, ha szedi az ember a Cataflam-ot, úgyhogy emiatt se izgulj.

Szerkesztette: batagy 2005. 06. 23. 11:18 -kor

#140 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 11:37

Ez a lidocain fogtömésénél, valami újdonság lehet. Nekem is kérdezte legutoljára, mikor tömték egyik fogamat. Mondtam nem kell, észreveszi majd, ha fáj (2 m és 140 kg vagyok).
El is mesélt egy sztorit, hogy egyik volt évfolyamtársa Szegeden fogorvos, és egy szegedi vizilabdázonak (szintén eléggé nagy termetű) húzta a fogát, aki egy "kicsit" félt, és annyira befeszített, hogy letörött a fogorvosi szák háttámlája :)
Egyébként, amit 2003-ban írtam, hogy megvan mindkét kinőtt bölcsességfogam, már sajnos nem igaz.
Kb 1 hónap alatt romlott el az egyik annyira, hogy már csak fúrással-faragással lehetett kivenni. Na az fájt utánna néhány napig, bár nem váltottam ki a gyógyszert, amit felírtak :)
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.