HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:00

Idézet: giotto kicsi huga - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 22:28

Amúgy??? Hát megvagyok velük, jó pár fogam tömött.... :think: meg még egyet be kell tömni..
De megvannak.. :D

És a tieid???

ehh, a kérdést arra értettem, hogy hogy vagy :)

én fogaim teljesen jók, kivéve azt ami le van törve de az meg szépen ki van pótolva :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#102 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:04

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 21:00

ehh, a kérdést arra értettem, hogy hogy vagy :)

én fogaim teljesen jók, kivéve azt ami le van törve de az meg szépen ki van pótolva :D

láttam a rögönyt...  :fear:  hááát....
Képzeld nekem is potolva van az egyesem....
Neked hogy potolták??? haraphatsz almába???

Ja, félreértettem.... Magvagyok, a sebem még nagypn érzékeny, meg kenyeret nem tok enni...:(

#103 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:12

Idézet: giotto kicsi huga - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:04

láttam a rögönyt...  :fear:  hááát....
Képzeld nekem is potolva van az egyesem....
Neked hogy potolták??? haraphatsz almába???

csak kicsit csiszolták le (csak a tetejét törtem le, az ideg fölött kicsivel, úgyhogy pont nem fájt), és rápakoltak valami uvre szilárduló dolgot, amiről azt mondták, hogy óvatosan, meg átmeneti, és majd 16 évesen korona helyette meg mittu domain... ehhez képest most is megvan, a teteje van picit lekopva, s a legnagyobb lelki nyugalommal eszek vele bármit :hungry:

te hol hagytad a fogadat?

Idézet

Ja, félreértettem.... Magvagyok, a sebem még nagypn érzékeny, meg kenyeret nem tok enni... :(

jobbulást ám Kép

Szerkesztette: qnadam 2004. 08. 16. 22:13 -kor

#104 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 21:12

csak kicsit csiszolták le (csak a tetejét törtem le, az ideg fölött kicsivel, úgyhogy pont nem fájt), és rápakoltak valami uvre szilárduló dolgot, amiről azt mondták, hogy óvatosan, meg átmeneti, és majd 16 évesen korona helyette meg mittu domain... ehhez képest most is megvan, a teteje van picit lekopva, s a legnagyobb lelki nyugalommal eszek vele bármit :hungry:

te hol hagytad a fogadat?

jobbulást ám Kép

és csak oda van ragasztva az a pótlás?? :think: vagy csavarozva??

Nekem már egyszer letört a pótlás is... :(  :(  :(
Egyébként egy betonkorláton hagytam... és te???

cuki a szmájli... :D

#105 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:47

ragasztva van, de ezekszerint jó erősen, ugyanis 10-11 éves koromban kaptam, miután biciklizés közben elestem és belekóstoltam a betonba :)

otthon nem tanították, hogy a betonkorlátot nem egészséges erősen rágcsálni? vagy mit csináltál vele? :think:

#106 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 22:56

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 21:47

ragasztva van, de ezekszerint jó erősen, ugyanis 10-11 éves koromban kaptam, miután biciklizés közben elestem és belekóstoltam a betonba :)

otthon nem tanították, hogy a betonkorlátot nem egészséges erősen rágcsálni? vagy mit csináltál vele? :think:

hát, eltévesztettem az irányt egy hirtelen guggolásnál.... :(

#107 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:02

Idézet: giotto kicsi huga - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 23:56

hát, eltévesztettem az irányt egy hirtelen guggolásnál.... :(

uppsz az fincsi... várjál, most egy komplett fogat hagytál el, vagy csak egy darabot?
mennyit bírt az első pótlás? és mennyi ideje volt ez a sikeres guggolás? egyáltalán mennyi idős vagy? :D

#108 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:04

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 22:02

uppsz az fincsi... várjál, most egy komplett fogat hagytál el, vagy csak egy darabot?
mennyit bírt az első pótlás? és mennyi ideje volt ez a sikeres guggolás? egyáltalán mennyi idős vagy? :D

Csak egy darab, és az első pótlás tartott kb 3 hónapig, a 2. van kb fél éve...
A guggolás 6 éves koromban volt...

Novemberben leszek  18..  :D
Mit hittél?

#109 Felhasználó inaktív   zimzum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:27

én azt mondom, inkább járok rendszeresen ellenőríztetni, mint egyszer-de akkor fájdalmamban...
:)
".....minden, aminek kezdete van, véget is ér, Neo..."

#110 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 23:32

Idézet: zimzum - Dátum: 2004. Aug. 17., Tuesday - 0:27

én azt mondom, inkább járok rendszeresen ellenőríztetni, mint egyszer-de akkor fájdalmamban...
:)

Ez a jo hozzaallas. Milyen gyakran jarsz?

#111 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 12. 19:15

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 11:35

[...]
Én azt hittem, hogy a dokinő egyszerűen ki fogja rántani, de meggyőzött, hogy amíg lehet próbáljuk meg megtartani a fogamat.
[...]

A véleményem kicsit megváltozott a doktornőről... Egy mocsok sarlatán... :mad: :reklamacio:

(Miért is? -> három hónap alatt betömte négy fogamat - ebből három panaszmentes volt - és a négyből már kettőt ki kellett húzni, mindkettő begyulladt a kezelést követően...)

#112 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 06:32

hmmm kedvenc témám :D
Utálom a fogorvost, de mint a szart. Szerintem még elég sokan. Általános scool alatt sztkba vittek volt 1-2 problémás fogam, mindet kitömte tökig amalgánnal ami néha rázott meg fájt, szal vhogy nem jött be nekem. És találtunk magándokit aki rendesen megcsinált mindent. Jól dolgozik, közel van, stb... :o :Đ

#113 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 08:48

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 23:38

Az altatást hogy csinálják? Csak ha kell, vagy kérésre is?

Az altatás rém húzós dolog ám, a bátyám fél szörnyen a fogorvostól, és ő kérte, hogy altassák. Kérésre az én fogdokim hozatott volna aneszteziológust, aki megcsinálja csekély 50e forintért, de van egy köztes állapot, az ún. éber szedáció, belélegzed a nitrogénoxidult (ugyanaz a gép kell hozzá mint az altatáshoz), totál filmszakadásról számolt be a bátyám, noha magánál volt... Ez csak 20e.

#114 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 18:41

Idézet: eszpe - Dátum: 2003. máj. 8., csütörtök - 19:47

Hál'istennek túl vagyok a letört fogon.  :D
Most olyan kedvem van, hogy mindenkinek KCS-t osztogatnék, de visszafogom magam.
Nem a barátom apjánál voltam (ő csak a jövő hét elejére tudott volna betenni), hanem egy másiknál akit ajánlottak.
Nagyon jó volt, csupa pozitív élmény. Nemhogy nem fájt, de még csak kellemetlen sem volt. (csak egy picit szokatlan).

ennyi  :D

Kérdésem lenne?

Mekkora darab tört le és mit csináltak?

Amúgy a fogorvostól én is félek de nagyon, pedig szeretnék elmenni egy ultrahangos fogkőeltávolításra mert már kéne.

Szerkesztette: Solano 2005. 05. 05. 18:42 -kor

He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#115 Felhasználó inaktív   Solano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 17:58

Na elmesélem a történetet a fogorvosokkal kapcsolatban, csakhgy okuljatok belőle.

Május elején letört egy darab az egyik fogamról. Szomorúan beballagok a fogorvosi rendelőbe, ahol a doktornő megnézte röntgeneztette majd azt mondta ezt kihúzza. Mikor meghallottam majdnem toporzékoltam a székben.    :eek:

A zsúfoltság miatt (no meg aznap én se értem rá) persze adott egy időpontot két héttel későbbre, amikor van szájsebész is a közelben.  :tooth:  :fear:  :help:

Indoklás: tömött fog alá van szuvasodva oszt nem tudja mi marad belőle ha elkezdi kezelni. (Megjegyzem aznap a legtöbb embernek húzta).

Na ekkor gondoltam inkább fizetek de nekem ne végezzenek kőművesmunkát a számban altatás nélkül. Főleg úgy, hogy a fog nem is fájt, csak hidegre elég érzékeny volt. :reklamacio:

Na kerestem is egyet ahol volt altatás, majd bementem. Recepción a pasas adott  egy időpontot pár nappal későbbre majd annak rendje és módja szerint bementem az egyik rendelőjükbe, majd kitöltöttem egy lapot, hogy mire vagyok allergiás meg minden egyéb szokásos dolog. Ezután megvizsgálta a számat majd jött a panorámaröntgen (PC re átküldve), majd a kezelési terv. Első lépés a fogkő leszedésae volt ultrahanggal (ki lehet bírni nem fáj, sőt utána a homokszórás királyul felfrissíti az ember száját), majd jött a lényeg. A törött fogamat nem kell kihúzni, hanem le kell fúrni róla a szuvas rész és egy hófehér inlay -el megoldható.  :cool:

Na a kedvem jobb lett de rögtön, főleg mikor bekerült a fogamba. Tökéletesen tudok vele rágni.  :respect:  Minden elismerésem neki. Remélem továbbra sem lesz gond ezzel az inlay -el.

Tehát a tanulság nem kell engedni a fogat kirántatni elsőre.

Szerkesztette: Solano 2005. 06. 04. 18:00 -kor

He, who controls the past
commands the future.

He, who commands the future
conquers the past.
                    George Orwell

#116 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 19:06

a topikról kedvenc buszos beszélgetésem jut eszembe
- te minek tanulsz
- én informatikusnak, és te?
- fogorvosnak
- de jó neked a fogorvosoktól mindenki fél
- hát igen az informatikusoktól meg nem fél senki
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#117 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 19:09

Fogfeheritest mennyiert csinalnak fogankent, valaki atesett mar ilyesmin?Sajna a felso metszo fogaim kozul az egyiket ki kellett anno idegelni es kezd mas szine lenni, mint a tobbinek, gondolom egy fogat felesleges lenne kezeltetni, ezert gondoltam a komplett elso fogakra alul es felul, legalabb egyszinu csillogo colgates vigyorom legyen :)
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#118 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:27

Mi a véleményetek a gyökérkezelésről és gyökértömésről? Mostanában emiatt kezdtem el aggódni, mert valószínű kell majd csinálni egy-két fogamnál.

Nem maga a kezelés aggaszt, mert azt úgyis elérzéstelenítik. Hanem maga gyökérkezelés mint eljárás. Kicsit utánaolvastam, és az derült ki, hogy gyökérkezelés során a fog gyökereit, idegeket stb eltávolítják, a gyökércsatornát kitisztítják, és oda tömést raknak. Ez egyben azt is jelenti, hogy ettől kezdve a fog nem fog élni, megszűnik az anyagcseréje, és már csak úgy ott van a csontban és kész. Ez idegesít engem!

Akkor magyarul élettelen lesz a fog, amelyen gyökérkezelést csinálnak? De akkor meddig marad még a helyén, és hogyan látja el a funkcióit? Miért végeznek olyan sok gyökérkezelést a fogorvosok, ha ez a fog halálával jár? Nem inkább életben kéne tartani a fogat?

Franc, hamarabb kellett volna rendbe tetetnem a fogaimat...
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#119 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:32

Nekem az egyik fogam mar gyokerkezelve volt, de nem kivanom senkinek, mert majd besz*rtam mikor az ideget es a gyokeret vestek... :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#120 Felhasználó inaktív   dani83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 16. 16:38

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. jún. 16., csütörtök - 15:32

Nekem az egyik fogam mar gyokerkezelve volt, de nem kivanom senkinek, mert majd besz*rtam mikor az ideget es a gyokeret vestek... :D

Érdekes, én nem éreztem semmit.Csak a tudat volt szar,hogy vékony rudat dugnak bele a fogamba  :D  ;)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett.Igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon!

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.