HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:02

Idézet: zsber - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 12:46

[...]
Meg aztán ha elveszted a fogadat, azt már nem fogja semmi sem teljes értékűen pótolni. 

Erről jut eszembe, az első munkahelyemen (egy orvosi műszer- és protézisgyártó cégnél) terveztünk és gyártottunk fogimplantátum rendszert, nos nem igazán szeretnék odáig jutni, hogy ilyet kelljen belerakni az állcsontomba...:
Kép
(Nem ekkor a valóságban, hanem olyan fele csak kb.)

#82 Felhasználó inaktív   zsber 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 12:56

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 13:02

Erről jut eszembe, az első munkahelyemen (egy orvosi műszer- és protézisgyártó cégnél) terveztünk és gyártottunk fogimplantátum rendszert, nos nem igazán szeretnék odáig jutni, hogy ilyet kelljen belerakni az állcsontomba...:
kép
(Nem ekkor a valóságban, hanem olyan fele csak kb.)

Hát ja ismerek olyan szájsebészt, aki igen szépen meggazdagodott az implantátumokból. Mindig az aktuális legújjabb 5-ös BMW-vel jár, most cserélt, meg persze ott van a "második autó" is egy Land Rover, ha már unja a bömöst .  :Đ

#83 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 08. 13. 16:11

Nekem nagyon csinos fogorvosnőm van, nem is tudok a fájdalomra koncentrálni. :p Ettől függetlenül nem szívesen járok hozzá, bár nekem elég rosszak a fogaim, és a tömések is max 2-3 év után darabokban kipotyognak. Függetlenül attól, hogy milyen fogorvos tömi. :(
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#84 Felhasználó inaktív   Ednacska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 17:05

Ma voltam én is fogorvosnál.....hát meglepett rendesen...
Két fogamat kezelte, amelyen amíg bele nem fúrt nem látszott hogy ennyire beteg. Egy gyökérkezelés és egy szimpla fogtömés...ennyi volt az egész. Mindegy, a fél arcom még mindig fel van zsibbadva és mindezért kb 900.000 lejt azaz olyan 5000 ft.-ot hagytam ott. Itt Erdélyben ez azért csillagászti összeg a fogorvosnál. Magyarországon mégis milyen árak vannak magánrendelőkben?
Thank God I'm a VIP!!!!

#85 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 17:24

Idézet: Ednacska - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 18:05

[...]
Magyarországon mégis milyen árak vannak magánrendelőkben?

A fogmegtartó kezelések (ide tartozik az összes tömés, még az esztétikus féle is) és a húzás ingyenes (ill. a TB támogatja 100%-ban). Ha mondjuk koronát kell csinálni, akkor ott már fizetni kell, 7000-22000-ig terjednek az árak (legalábbis ahol én voltam). Ezek - mint említettem - a TB-s árak, de van a fogorvosnőnek magánrendelése is, ott olyan 2000 Ft körül van egy tömés. Ennek fényében te tényleg sokat hagytál a fogorvosnál.

#86 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 17:25

Idézet: Ednacska - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 18:05

Ma voltam én is fogorvosnál.....hát meglepett rendesen...
Két fogamat kezelte, amelyen amíg bele nem fúrt nem látszott hogy ennyire beteg. Egy gyökérkezelés és egy szimpla fogtömés...ennyi volt az egész. Mindegy, a fél arcom még mindig fel van zsibbadva és mindezért kb 900.000 lejt azaz olyan 5000 ft.-ot hagytam ott. Itt Erdélyben ez azért csillagászti összeg a fogorvosnál. Magyarországon mégis milyen árak vannak magánrendelőkben?

:eek: Ennyiért itt nálunk szerintem még állami fogorvos se csinálja meg... :eek:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#87 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 17:31

Amikor én voltam állami fogorvosnál, akkor egy vagyont hagytam ott, és nem volt szimpatikus a bánásmód se. :( Pl: külön megkérdezték, hogy kérek-e érzéstelenítést. Mikor modtam, hogy kérek, akkor bejelentette, hogy az plusz X forint. :(
Azóta járok magánrendelésre, de azt is váltogattam, mert szerintem fontos, hogy szimpatikus legyen az, aki a számban turkál. Egyébként magánrendelésen horribilis összegeket kérnek. Egy tömés 6-10e Ft. Gyökérkezelés gyökértöméssel pedig már egy kisebb vagyon. :(

#88 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 17:36

szerencsére gyárilag jók a fogaim, egy tömésem sincs :up:
viszont hajlamosak idétlen irányokba nőni, az alsó bölcsességfogaim 45fokban előre nőttek (azaz tolták össze a többi fogat), úgyhogy szájsebészetileg kellett kiszervizelni, szerencsére az se fájt igazán (egész pontosan maga a műtét egyáltalán nem, csak utána 5-6 napig jegelnem kellett)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#89 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 22:37

Idézet: Berci77 - Dátum: 2003. máj. 26., hétfő - 21:55

ja 32 fogas kérdés:
az emberi faj az evolúció sorén egyre kisebb arckoponyával és egyre nagyobb agykoponyával rendelkezik. az általában pótolt fogak száma (ha elvesztetted,kihúzták) 28. 8-asokat nem pótolnak. az emberek kb 40%-ának van 32 foga, de sokaknak kihúzzák/kisebészkedik, mert nem megfelelően bújt ki, illetve "bennragadt". sokaknál a fogcsíra sem volt meg, egyszerűen nincs elég hely. tehát a fogorvos ált-ban 28 fogban "gondolkodik". a 8-asok nagyon változatos felépítésűek, alakúak, mondhatjuk, hogy nem "szabványosak", nagyon soxor okoznak gondot még a látszólag előbújtak is.

Vettem észre.....
Nekem 1,5 hete vették ki a bölcsességfogamat szájsebészetileg, mert vízszintesen nőtt.... :(
Rengeteget szenvedtem, kiszakadt a seb, egy heamatoma( vérömleny) keletkezett a seb alatt...
De már jobban vagyok, csak még nem tudok rágni.
A másik bölcsességfogamat egy hónapja bányászták ki szikével az ínyem alól...
Szóval jó kis mulatság volt... ;)
Addig kell örülni, míg az érzéstelenítő hat!!
Na szóval jó kis nyár volt... De a kiszedett fogaimat elhoztam... :D
Ja, és hogy ez hogy indult ???
Furcsán torlódni kezdtek a fogaim, fájtak, majd egy panorámaröntgen kimutatta, hogy....
A környezetemben több embrenek volt ilyen, valakinek 4-et kellett kivenni altatásban...
több embernek kell a jövőben...
Komolyan, mintha egy teljesen szokványos dolog lenne, hogy na megyek a szájsebészetre kiszedetni a fogaimat, mert vagy nem férnek el, vagy vízszintesen nőnek....

Egyébként gyakran fogszabályzás során derül ki... Lám-lám a fogak a több éves fogszabályzás után visszarendeződtek... Mi lehet az oka??? Csak nem a bölcsességek???
Ja, de.. Akkor szépen kivesszük őket, aztán ujra fogszabályzó!!

Szóval akinek még nem nőttek ki a bölcsességei, ajánlott egy panorámaröntgen...
Sose lehet tudni...
Én sem akartam elhinni.....
:(

#90 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 22:41

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 16:36

szerencsére gyárilag jók a fogaim, egy tömésem sincs :up:
viszont hajlamosak idétlen irányokba nőni, az alsó bölcsességfogaim 45fokban előre nőttek (azaz tolták össze a többi fogat), úgyhogy szájsebészetileg kellett kiszervizelni, szerencsére az se fájt igazán (egész pontosan maga a műtét egyáltalán nem, csak utána 5-6 napig jegelnem kellett)

upszz,, ezt az előbb nem olvastam el...
Részvétem...
Én még most is szenvesek egy kicsit, pedig durván 1 hete műtöttek....
Azóta jol vagy??
altattak??

#91 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:33

ahogy olvasom a sztoridat, arra jutottam, hogy mázlim volt nagyon, torlódással ugyanígy jártam, aztán a panorámából kiderült, hogy ez van (holnap majd megmutitom), csak nem vízszintesen nőttek, hanem ferdén. a műtét: kb fél év telt el a két oldal között, viszont szinte ugyanaz történt, az egészből a lidocain beadása fájt legjobban (azaz helyi érzéstelenítéssel műtöttek, utána apum hozott kocsival haza, de bkv is simán belefért volna). hazaértem, utána gyorsan bedobtam egy cataflamot, biztos ami biztos alapon, de utána nem kellett szerencsére. egy hét múlva nyoma sem volt az egésznek. mondjuk a jégakksitől sikerült megfáznom kicsit, mert soxor nem burkoltam be semmibe, és a mínusz tizenegynéhány fok nem viccel :)

fent az egyik 8asom pont pár napja bukkant ki, mindenféel fájdalom, nyáladzás stb nélkül, és úgy néz ki, hogy normális irányban :)

kitartás neked! :up:

szerk: műtét után hazaérve láttam, hogy van friss pogácsa, szép lassan meg óvatosan, de ettem belőle párat :D

Szerkesztette: qnadam 2004. 08. 13. 23:34 -kor

#92 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:38

Az altatást hogy csinálják? Csak ha kell, vagy kérésre is?
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#93 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:43

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 22:33

ahogy olvasom a sztoridat, arra jutottam, hogy mázlim volt nagyon, torlódással ugyanígy jártam, aztán a panorámából kiderült, hogy ez van (holnap majd megmutitom), csak nem vízszintesen nőttek, hanem ferdén. a műtét: kb fél év telt el a két oldal között, viszont szinte ugyanaz történt, az egészből a lidocain beadása fájt legjobban (azaz helyi érzéstelenítéssel műtöttek, utána apum hozott kocsival haza, de bkv is simán belefért volna). hazaértem, utána gyorsan bedobtam egy cataflamot, biztos ami biztos alapon, de utána nem kellett szerencsére. egy hét múlva nyoma sem volt az egésznek. mondjuk a jégakksitől sikerült megfáznom kicsit, mert soxor nem burkoltam be semmibe, és a mínusz tizenegynéhány fok nem viccel :)

fent az egyik 8asom pont pár napja bukkant ki, mindenféel fájdalom, nyáladzás stb nélkül, és úgy néz ki, hogy normális irányban :)

szerk: műtét után hazaérve láttam, hogy van friss pogácsa, szép lassan meg óvatosan, de ettem belőle párat :D

na akkor szerencséd volt!!!
Én 1 hete nem eszem kenyeret, húst, mert nem tudok még rágni.... :(  :(  :(
Szóval kicsit unom a pépes cuccokat.  :rolleyes:
A fentiek nekem is kinonek szerencsére, mert azok jol állnak..
Ja nekem a két műtét között 3 hét telt el.
Tényleg az érzéstelenítő volt a legrosszabb, ja meg miután elmúlt, a következő 1 hét.
Vagyis még mindig rossz, de sokkal jobb.
Képzeld miután felnyílt a sebem, a vérömleny, az elbomlott vér kiömlött a számba, így a szájsebészeten  jóddal feltöltötték az egész sebet... hát mit ne mondjak...-  :(

A jéggel nekem is problémáim voltak, már szinte lefagyott a csontom...

Egyébként hány éves vagy, hogy ilyen beavatkozásra volt szükséged??
Csak mert mostanában körülöttem van hogy 17évesnek kell, de van hogy 35 évesnek kell kivenni..

#94 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:48

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 22:38

Az altatást hogy csinálják? Csak ha kell, vagy kérésre is?

lehet kérésre is, de + fog felett ajánlott, ha altatnak, mert úgy nagyon elhúzódik a műtét.
Csak, ha altatnak, akkor csövet dugnak le a torkodon, amely felsértheti a dolgokat. Az altatás nem valami jo hatással van az idegrendszerre, de legalább egy kalap alatt meg van a dolog.
4-et egyenként kiszedni elég huzos....
De ha egyszerre, akkor 4-szeres fájdalom.
Ettől az egy fogtol is megszenvedtem!!
De sztem 1 fognál nem altatnak...
2nél már lehet kérni, csak én nem akartam, mert az olyan mesterséeges...

Hogy hogy csinálják?? Azt nem tom pontosan, de előtte vérvizsgálat kell, hogy lehet-e..

#95 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 13. 23:52

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 13., péntek - 22:33

fogtündér járt nálad? :D

#96 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 12:59

fogtündér :D
noszóval nálam azt mondták, hogy egynél is lehet altatni, de nem érdemes, mert ébredés után nekem lesz rosszabb - gondolom többe is került volna :), meg maga a műtét tényleg nem fáj. az elsőnél egyébként megkérdeztem, hogy nem lehetne-e túlesni az egészen egyszerre, de azt mnodta, hogy nem, mert a lidocain miatt lehet, hogy szimplán megfulladnék (a nyelési reflexet meg ilyesmit a fél oldal még meg tudja oldani, de kompletten elzsibbadva nem igazán)

doki mondta, hogy nyugodtan egyek-igyak amit akarok, gondolom tudta, hogy ami nem tesz jót, az úgyis fáj :D

maga a műtét amúgy sztem nem volt hosszabb 15-20 percnél

másik kérdésre válasz: 19 és fél vagyok

kicsit zavaros egy hozzászólás volt... :rolleyes: , lényeg ami lényeg, doki sztem elég ügyes volt :up:

#97 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 14. 22:27

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 11:59

fogtündér :D
noszóval nálam azt mondták, hogy egynél is lehet altatni, de nem érdemes, mert ébredés után nekem lesz rosszabb - gondolom többe is került volna :), meg maga a műtét tényleg nem fáj. az elsőnél egyébként megkérdeztem, hogy nem lehetne-e túlesni az egészen egyszerre, de azt mnodta, hogy nem, mert a lidocain miatt lehet, hogy szimplán megfulladnék (a nyelési reflexet meg ilyesmit a fél oldal még meg tudja oldani, de kompletten elzsibbadva nem igazán)

doki mondta, hogy nyugodtan egyek-igyak amit akarok, gondolom tudta, hogy ami nem tesz jót, az úgyis fáj :D

maga a műtét amúgy sztem nem volt hosszabb 15-20 percnél

másik kérdésre válasz: 19 és fél vagyok

kicsit zavaros egy hozzászólás volt... :rolleyes: , lényeg ami lényeg, doki sztem elég ügyes volt :up:

hát ilyen későn nem biztos, hyog összefüggő szöveget tudok írni... :rolleyes:
De lényeg hogy megértetted, amit írtam...
Más valami probléma??  :reklamacio:  :D

ÉS mit hozott a fogtündér? ;)

#98 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 02:57

Idézet: giotto kicsi huga - Dátum: 2004. aug. 14., szombat - 23:27

hát ilyen későn nem biztos, hyog összefüggő szöveget tudok írni... :rolleyes:
De lényeg hogy megértetted, amit írtam...
Más valami probléma??  :reklamacio:  :D

ÉS mit hozott a fogtündér? ;)

Szerintem qnadam a saját hozzászólására értette.  :tooth:

#99 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 15. 12:55

Idézet: Studi - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 3:57

Szerintem qnadam a saját hozzászólására értette.  :tooth:

így van :)

giotto kicsi huga: a fogtündér nem csak tejfogra specializálódótt?  :D

jahh itt van a fogrögönyöm :rolleyes:
>> klikk << (a minősége olyan amilyen, mert fényképeztem)

amúgy hogy vagy a maradék fogaiddal?

Szerkesztette: qnadam 2004. 08. 15. 12:56 -kor

#100 Felhasználó inaktív   giotto kicsi huga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 16. 21:28

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 11:55

giotto kicsi huga: a fogtündér nem csak tejfogra specializálódótt? 

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. aug. 15., vasárnap - 11:55

giotto kicsi huga: a fogtündér nem csak tejfogra specializálódótt?  

upssz... :omg: oedig az enyém is zavaros volt...

Nem, nem csak azokra... vagyis sztem nem... 
Nálam járt.. :p :D

Amúgy??? Hát megvagyok velük, jó pár fogam tömött.... :think: meg még egyet be kell tömni..
De megvannak.. :D

És a tieid???

NA megnézem a "rögönyöd"... :fear:

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7