Idézet: Berci77 - Dátum: 2003. máj. 26., hétfő - 21:55
ja 32 fogas kérdés:
az emberi faj az evolúció sorén egyre kisebb arckoponyával és egyre nagyobb agykoponyával rendelkezik. az általában pótolt fogak száma (ha elvesztetted,kihúzták) 28. 8-asokat nem pótolnak. az emberek kb 40%-ának van 32 foga, de sokaknak kihúzzák/kisebészkedik, mert nem megfelelően bújt ki, illetve "bennragadt". sokaknál a fogcsíra sem volt meg, egyszerűen nincs elég hely. tehát a fogorvos ált-ban 28 fogban "gondolkodik". a 8-asok nagyon változatos felépítésűek, alakúak, mondhatjuk, hogy nem "szabványosak", nagyon soxor okoznak gondot még a látszólag előbújtak is.
Vettem észre.....
Nekem 1,5 hete vették ki a bölcsességfogamat szájsebészetileg, mert vízszintesen nőtt....
Rengeteget szenvedtem, kiszakadt a seb, egy heamatoma( vérömleny) keletkezett a seb alatt...
De már jobban vagyok, csak még nem tudok rágni.
A másik bölcsességfogamat egy hónapja bányászták ki szikével az ínyem alól...
Szóval jó kis mulatság volt...
Addig kell örülni, míg az érzéstelenítő hat!!
Na szóval jó kis nyár volt... De a kiszedett fogaimat elhoztam...
Ja, és hogy ez hogy indult ???
Furcsán torlódni kezdtek a fogaim, fájtak, majd egy panorámaröntgen kimutatta, hogy....
A környezetemben több embrenek volt ilyen, valakinek 4-et kellett kivenni altatásban...
több embernek kell a jövőben...
Komolyan, mintha egy teljesen szokványos dolog lenne, hogy na megyek a szájsebészetre kiszedetni a fogaimat, mert vagy nem férnek el, vagy vízszintesen nőnek....
Egyébként gyakran fogszabályzás során derül ki... Lám-lám a fogak a több éves fogszabályzás után visszarendeződtek... Mi lehet az oka??? Csak nem a bölcsességek???
Ja, de.. Akkor szépen kivesszük őket, aztán ujra fogszabályzó!!
Szóval akinek még nem nőttek ki a bölcsességei, ajánlott egy panorámaröntgen...
Sose lehet tudni...
Én sem akartam elhinni.....