HWSW Informatikai Kerekasztal: Fogászat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fogászat Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:36

Sziasztok!
Azthiszem ilyen topic még nem volt. :)

Szomorú aktualitását az adja, hogy egyik fogamból ma letört egy kis darab. Ebéd közben ráharaptam valamire, utána egész délután úgy éreztem, mintha belement volna valami a két felső középső fogam közé. Hazajöttem, fogat mostam, fogpiszkálóval kicsit megpiszkáltam, erre kiesett egy darab a fogamból. :(
Hát mit mondjak, rohadtul örülök...

Amúgy már kb.1/2 éve el kellett volna mennem a fogorvoshoz, mert hátul nő két bölcsességfogam, és azokat meg ki kellene szedetni. Csakhát félek, :) és próbáltam addig húzni a dolgot, amíg lehet. Mostmár biztos, hogy holnap el kell mennem. :( Ezeket leszámítva minden fogam egészséges, még fogkövem sincs. :)

Ide jöhetne minden fogápolással, fogászattal, fogorvossal, jó-rossz tapasztalatokkal (ne rémmesékkel!) :D kapcsolatos dolog.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:38

Ha gyorsan mész, visszaépíthető.... különösebb fájdalom nélkül.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#3 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:48

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ha gyorsan mész, visszaépíthető.... különösebb fájdalom nélkül.[/quote]

hogyan?
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#4 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:54

idézet:
Ezt írta obersmith a dundus:

hogyan?
[/quote]

Kép
:confused: :D

#5 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:55

idézet:
Ezt írta FakeJack:

Kép
:confused: :D
[/quote]

hülye. :p :D
Idézet (*Iguana*)

#6 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 20:56

Hugomnak most banyasztak ki a 2. bolcsesseg fogat. Oldalra nott, ez 4-5 darabban jott ki, kb 1.5 oras mutet utan. 5 oltessel kellett osszevarrni az inyt.
Horrorozzak meg? :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#7 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 06. 21:27

Én nagyon féltem a fogorvosoktól. Még kicsi gyereknek, mert ahol laktam ott tényleg egy szakbarbár volt a doki... Aztán olyan 16 éves koromban egyik ismerősöm elvitt egy jónevű fogorvoshoz. Iszonyúan rettegtem. Viszont kegyetlenül zavart, hogy kinn a váróteremben a gyerekek (gondolván itt 6-12 évesekre) azon örjöngtek, hogy mikor mehetnek már be. De komolyan. Azóta is ő a fogorvosom. Egy álom hozzá járni. Mármint ő olyan, hogy az utolsókig menti a fogat, hiába van neki vele x órás munkája. És tényleg nem érzek fájdalmat a keze alatt.
Soha nem húztam a fogorvost, ha éreztem valamit, azonnal mentem. Elvégre lehet, hogy most "kisebb" fájdalommal megúszom, mint két hét múlva amikor éjjel háromkor kell rohannom az ügyeletre, mert megőrülök a fájdalomtól. Szóval szerintem nem érdemes.

A másik: Amennyiben a fogadból letört egy darab a fog megmenthető, nekem is van egy ilyen fogam, kb a fele!!! hiányzott, berakott valami "fogkeretet" a számba, és kitöltötte nem tudom mivel. Azóta is olyan, mintha a teljes fogam meglenne. Szóval nem kell félni. És a másik, nem kell hagyni, hogy kirángassa a fogat...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#8 Felhasználó inaktív   miNimAL 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 05. 07. 07:04

Háj!

Bíztatásképp, amikor az egyik bölcsességfogam nőtt, fel kellett vágni a fogínyem, mert nem tudta áttörni a növekedő fog. A fogínyem be volt gyulladva, így a fájdalom csillapítására beadott lidocain semmit sem ért. Aztán amikor szikével vágták fel a fogínyem majdenem kitéptem a fogorvosi szék karfáit. :)

Egyébként azt nem értem, hogy miért kell egy normális fogorvosi ellátásért kemény pénzeket fizetni! :mad:
Mi a lóbrokinak fizetek annyi TB járulékot? Ennyi pénzért igenis jó SZTK-s fogászati ellátásnak kéne lennie! De sajna az SZTK-s fogorvosi ellátás annyira gáz, hogy az ember kénytelen magán fodokihoz járni. :(

[ 2003. május 07.: miNimAL szerkesztette a hozzászólást ]
"Legnagyobb istenáldása a kukoricagombóc!"

#9 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 07:06

idézet:
Ezt írta miNimAL:
De sajna az SZTK-s fogorvosi ellátás annyira gáz, hogy az ember kénytelen magán fodokihoz járni. :([/quote]

ez részben onnan adódik, h többnyire az sztk-s fogorvosnak is van magánrendelése, így a munkahelyen spórol pl érzéstelenítőt otthonra

#10 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 07:40

idézet:
Ezt írta miNimAL:
De sajna az SZTK-s fogorvosi ellátás annyira gáz, hogy az ember kénytelen magán fodokihoz járni. :(

[ 2003. május 07.: miNimAL szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én a fent említett fogorvoshoz, mint SZTK-s fogorvoshoz jártam, anno. Aztán felnőttem, mentem hozzá tovább magánrendelésre is, mert megszoktam (és SZTK-ban nem foglalkozott felnőtt fogászattal) De hozzáteszem, hogy felesége-fia is fogorvos a mai napig. Felesége szájsebész, fia a fogszabályozós. :) Úgyhogy mindent meg tud "házon" belül oldani :)

Amúgy semmi értelme félni a fogorvostól. Fáj, na és? De egy hosszú, elnyúló fájdalomtól szabadít meg... Most gondoljunk csak abba bele, hogy egy ambuláns lézerműtét érzéstelenítése is lóadag és tömény :) lidokain. Mégis sokan választják, mert gyors, és a lehető leghatékonyabb...

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#11 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:05

idézet:
Ezt írta leslie:
Hugomnak most banyasztak ki a 2. bolcsesseg fogat. Oldalra nott, ez 4-5 darabban jott ki, kb 1.5 oras mutet utan. 5 oltessel kellett osszevarrni az inyt.[/quote]

a szajsebeszeten volt??? azok imadnak ilyesmit csinalni...

idézet:
Ezt írta leslie:
Horrorozzak meg? :)[/quote]

majd en...
remelem a story utan senki sem fog felni jobban a fogdokitol...

szoval:
iden husvetkor tortent az eset.
ficko bemegy az ugyeletre, hogy iszonyuan faj a foga.
a doki gyokerkezelest alkamaz, amikor kiejti a kezebol agyokertut... ( kb 2cm-es ize amivel az ideget szedik ki)
a ficko meg ijedteben lenyeli :o
gyorsan beviszik a balesetire ahol megrontgenezik a gyomrat, hogy mi van a tuvel, de gyomorab nincs :eek: :eek:
hat hol lehet???
neztek egy tudorontgent es ott van a tu :o
a megyeiben nem mertek hozzanyulni, igy felvittek pestre a tudoklinikaba. mondanom se kell, hogy milyen kohogorohamai voltak gondoljunk csak bele ha ciganyutra megy a kaja annak milyen az eredmenye...
a tudoklinikan megnezik es lenyoman egy szondat a tudejebe es kiemelik vele Kép

na ez a nem gyenge...
az volt a szerencseje, hogy a gyokertunek a nyele alt a horgok fele, igy kitudtak venni... kulonben mehetett volna a kes alá...
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#12 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:16

idézet:
Ezt írta giotto:
a szajsebeszeten volt??? azok imadnak ilyesmit csinalni...[/quote]

Hogy imadjak-e, azt nem tudom, de igen. Ja, vesovel szedtek ki a fogat, ugyebar, mert egyben nem jott. Kalapacs, minden.

Egyebkent detto SZTK-s fogdoki, 20 eve ismerjuk, es van magan rendeloje is. Persze, fizetos ez is, mint minden...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#13 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:33

idézet:
Ezt írta leslie:
Hogy imadjak-e, azt nem tudom, de igen. Ja, vesovel szedtek ki a fogat, ugyebar, mert egyben nem jott. Kalapacs, minden...[/quote]

az-az imadnak vesni...
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#14 Felhasználó inaktív   Tatti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:40

Szólok hozzá:
Fogorvostól én is parázok mint állat, volt már 1-2 rossz tapasztalatom.
De most kifogtam 1 normálisat.
1. sztori:
Görögországi nyaralás előtt kelletlenül elbattyogtam a fogorvoshoz, hogy vegye má' ki a begyullatd, tövig kopott fogmaradékot. Megröntgenezte és azt mondta, hogy nem veszi ki, ő fogat csinál ebből. Gyökérkezelés, tömés, majd a tövig kopott fogat fehér fényre kötő tömésanyagból felépítette. A kutya nem mondaná meg hogy az nem igazi fog.....szép munka volt na.
2 sztori: másik tövig szakadt fog na ez már nem úszta meg a kihúzást. Jó 1 óráig szedte ki minden kínzószerszám előkerült (véső rulez) de a poén az egészben az hogy úgy elzsibbasztotta hogy semmit nem éreztem belőle. No ez megint egy jó pont volt.
Konzekvencia: Jó fogorvos meg tudja úgy is csinálni, hogy az ember utánna nem parázik mikor vissza kel mennie. A parát a rosz fogorvosok "generálják"
Ez az aláírásom.

#15 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:50

idézet:
Ezt írta Tatti:

Konzekvencia: Jó fogorvos meg tudja úgy is csinálni, hogy az ember utána nem parázik mikor vissza kell mennie. A parát a rossz fogorvosok "generálják"
[/quote]

Néhány "hozzászólást" tekintve, nem csak... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#16 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 08:53

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Néhány "hozzászólást" tekintve, nem csak... :)
[/quote]

ottapont! :)

brrrr.....
Idézet (*Iguana*)

#17 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 09:02

idézet:
Ezt írta Tatti:
A parát a rosz fogorvosok "generálják"[/quote]

Meg az utolsó pillanatra - esetleg pár héttel még későbbre - halasztott fogorvos-látogatás.

Ez ugyanis az az orvosi ágazat - a különféle rák- és vérnyomás-ellenőrzések mellett - amit legalább félévente igénybe kellene venni, nem csak akkor, amikor már muszáj.
Elköltöztem :-)

#18 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 09:31

Szia Eszpe!

Szeretnék neked segíteni, de először egy kis horror. :D Rettenetes falusi mészáros fogorvos a kötelező iskolafogászatok "segítségével" évekre elijesztett a fogászattól. Sajnos meg is lett az eredménye. Mikor több rossz fogam közül az egyik elviselhetetlenül kezdett fájni, elszántam magam, mielőtt még több fülem lenne, mint fogam.

Most jön a segítség:
Ajánlottak egy fogorvost, aki úgy dolgozott, hogy akár el is tudtam volna aludni közben. Jellemző, hogy az első alkalom után már könyvvel mentem hozzá, a váróban nyugodtan olvasgattam, csöppet sem voltam ideges. Miután látom, hogy Te is budapesti vagy, Neked is ajánlom:

dr. Németh Mihály, Pálvölgyi köz 13 Tel:368-4666

Ez nem reklám, nem ismerős ajánlgatása, tényleg nagyon jó. :)
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#19 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 09:46

idézet:
Ezt írta Thrawn:
Szia Eszpe!

Szeretnék neked segíteni, de először egy kis horror. :D Rettenetes falusi mészáros fogorvos a kötelező iskolafogászatok "segítségével" évekre elijesztett a fogászattól.
[/quote]

Ezzel anno mi is így voltunk. Az iskolafogász darabárban dolgozhatott, mert a nem lyukas fogakat is betömte. Szerintem hihetetlen, hogy egy hatodikas gyereknek 13 lyukas foga legyen, mikor éppen, hogy túl van a fogváltáson.

#20 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 05. 07. 10:27

idézet:
Ezt írta pumper:

Ezzel anno mi is így voltunk. Az iskolafogász darabárban dolgozhatott, mert a nem lyukas fogakat is betömte. Szerintem hihetetlen, hogy egy hatodikas gyereknek 13 lyukas foga legyen, mikor éppen, hogy túl van a fogváltáson.
[/quote]

Ennyi lyukba már jó kis James Bond szettet lehetne applikálni. :D
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó