HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 03. 12:09

En nem a hiteben akartam megrenditeni, tavol alljon tolem.
Magyarazkodnia sem kell.
Viszont masnak se kelljen mar, ha esetleg nem egyezik a velemenye az ovevel.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#142 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 12:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 0:05

A terorristák elvakult emberek. Hazudnak nekik, ők meg elhiszik. Na meg gyerekoruktól fogva ezt sulykolják beléjük. A gyűlöletet, meg azt hogy könnyebb másokat hibáztatni, mint magunkban keresni a hibát, és a megoldást.

Nahát, nem mintha terrorista lennél (;) :D ), de érdekes... Figyelmesen olvastam a postjaidat, ezért feltűnt, hogy gyermekkorod óta sulykolják beléd a hitet, Németh Sándor és sleppje hazudik neked, te meg elhiszed és amikor valaki szembesít ezzel, könnyebb másokat hibáztatnod, mint magadban keresni a hibát és a megoldást...

Ugye érted, hogy ezzel nem a terroristákkal hozlak párhuzamba, hanem másra akartam utalni?

#143 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 12:35

Basic. Ha a Biblia számodra szóról szóra igaz, akkor az elejétől fogva mindennek igaznak kell lennie.

Ha ez így van, akkor a teremtés is úgy van szerintetek, ahogy ott le van írva. Akkor hol voltak a DINOSZAURUSZOK? Kréta és jura korról nem hallottatok? És az ŐSEMBEREK?

A Biblia ezerszer át lett módosítva.

Szerkesztette: Dextrose 2006. 09. 03. 12:35 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#144 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 13:18

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:00

És miért érzed úgy, hogy ki kell zökkentened?

Hagyjuk már meg a hitét mindenkinek, anélkül, hogy magyarázkodnia kellene.

Különösen érdekes egy olyan ember kizökkentése ellen felszólalni, aki nyíltan vallja, hogy téríteni akar.

#145 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 13:23

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 14:18

Különösen érdekes egy olyan ember kizökkentése ellen felszólalni, aki nyíltan vallja, hogy téríteni akar.

Nem is annyira a kizökkentése ellen, de már baromi uncsi, hogy boldog boldogtalan belerúg egyet Basic-be, pedig Isten a tudója, hogy nem egy véleményen vagyok vele vallás témában, de ez már télleg inkább ilyen mónikasó jellegű kezd lenni.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#146 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 13:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 14:23

Nem is annyira a kizökkentése ellen, de már baromi uncsi, hogy boldog boldogtalan belerúg egyet Basic-be, pedig Isten a tudója, hogy nem egy véleményen vagyok vele vallás témában, de ez már télleg inkább ilyen mónikasó jellegű kezd lenni.

A fórumokok a megvitatásokról, szellemi tudás megosztásáról, az észosztársól szólnak!
Ez egy kitünő helyszín arra, hogy a problémás dolgokat meg tudják beszélni az emberek.
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#147 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 13:44

Van benne valami, de az éremnek két oldala van. Itt általában csak abba rugdosnak bele, aki esetleg a tyúkszemükre lép.

Egyébként én is elkezdtem marhára unni az egészet.

#148 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 03. 15:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:18

az lehet, csak nem itt - ez viszont biztos, de szerintem te még azt sem tudom mi a térítés  :(

#149 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 15:18

Kép

:think: Sokat gondolkoztam ezen, alkotmányos joga van minden magyar embernek, hogy a hitét - vallását szabadon kinyilvánítsa - ha úgy tetszik: térítsen. Pontosan az a vallásszabadság megsértése, amikor ezt megtiltják, v. korlátozzák.
Persze elfogadom itt különös szabályok vannak, és nekem is be kell tartanom. csak illene egy ilyen topicba legalább olyan embernek moderálni, aki az alapvető dolgokkal tisztában van.
Egyébként az elejétől fogva rám lett húzva hogy térítek, ami sztem. nem igaz.
Egyszer menjetek el egy igazi vallásokkal foglalkozó fórumba! Címeket nem írok, nem is írhatok. Na ott majd megkapnátok a frankót.  :cool:
Nem szívom mellre egyébként ezt az egészet, mert tudom a HWSW alapvetően számítástechikai fórum, abban viszont qrva jó, én főképp csak ezért is járok ide.
Szeretem.  :respect:

#150 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 15:59

Miért is? Mindenhez két ember kell. Néha (sokszor)  irritálóan nagy baromságokat postol be és teszi mindezt a Biblára hivatkozva, egyfajta "tévedhetetlen" és  "mindenttudó" szerepében tetszelegve. Amit még el is fogadnánk teológiai kérdésekben, de ő olyan tudományos tényeket akar a Bibliával cáfolni, ami egy 10 éves gyereknek is nyilvánvaló.
Ez jó néhány embernek túllépi az ingerküszöbét. Ennyi.
900 éves ember, meg más klíma, na persze.. :omg: Legutóbb is a házasságról hallgathattuk meg az életbölcseleteit. De még ha a sajátja lenne, de egy nagyobb összeget rá mernék tenni, hogy egy derűs vidám vasárnapon hallotta... ;)

Basic, egyébként nem tűnik fel, hogy jóformán már csak te írsz ebbe a topikba? Nem szúrt szemet, hogy mindenki elmaradt?  WH-t most külted el elég arrogánsan egy kis pihenőre, ami elég bunkó dolog volt tőled. Helyette inkább gondokodni kellett volna azon, amit leírt. Tehát elolvas, gondolkodik, majd válaszol. Esetleg nem válaszol, hanem magábaszál. De az önkritikának még az írmagja is hiányzik belőled. Szerintem.

Általad jól megmutakozik az hitgyüli valódi természete. 
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#151 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:00

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:18

Kép

:think: Sokat gondolkoztam ezen, alkotmányos joga van minden magyar embernek, hogy a hitét - vallását szabadon kinyilvánítsa - ha úgy tetszik: térítsen. Pontosan az a vallásszabadság megsértése, amikor ezt megtiltják, v. korlátozzák.
Persze elfogadom itt különös szabályok vannak, és nekem is be kell tartanom. csak illene egy ilyen topicba legalább olyan embernek moderálni, aki az alapvető dolgokkal tisztában van.
Egyébként az elejétől fogva rám lett húzva hogy térítek, ami sztem. nem igaz.
Egyszer menjetek el egy igazi vallásokkal foglalkozó fórumba! Címeket nem írok, nem is írhatok. Na ott majd megkapnátok a frankót.  :cool:
Nem szívom mellre egyébként ezt az egészet, mert tudom a HWSW alapvetően számítástechikai fórum, abban viszont qrva jó, én főképp csak ezért is járok ide.
Szeretem.  :respect:

Legyünk pontosak!!

XII. fejezet

Alapvető jogok és kötelességek
.
.
.
.
60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.

(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.

Itt a térítés mit alkotmányos jog sajnos nem szerepel.

Tanításnak amit csinálsz meg nem nevezhető.

Egyébiránt fordulj az ombucmanhoz, ha úgy érzed, sérelem ért.

Azért mielőtt megteszed, olvasd el, és gondold végig, amit beidéztem. Az nem csak Neked, mint hívő embernek biztosítja a hitedhez való jogot, hanem Nekem is, a lelkiismereti meggyőződésem szabad megválasztásához.

#152 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:05

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:58

Egyáltalán nem vak -az én- hitem, nagyon is józanan gondolkodom...

Én még itt nem találkoztam egy Krisnással, vagy Jehovistával, se egy igazi Buddhistával sem...

Hmmm, ezek szerint én nem vagyok igazi buddhista  :D  Ellenben te józanul gondolkozol teljesen...

1. Mi alapján ítélsz meg engem, mikor még a buddhizmusról sem nagyon vannak ismereteid?
2. Tessék szépen elfogadni, hogy a buddhizmus "építkező" vallás. Itt nem úgy megy, hogy a homlokodnál fogva hanyattdöntenek, aztán onnantól minden a tiéd. Itt a saját feljődésed csak és kizárólag rajtad múlik, igaz tudnak benne segíteni de helyetted senki sem tud semmit tenni. Ha az, hogy én ennek a lépcsőnek az alján állok (még) ilyen következtetéseket enged levonni, akkor ez esetben én kérek elnézést a kristálytisztán és józanul gondolkozóktól...  :respect:  :)  :D
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#153 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:13

Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:35

Basic. Ha a Biblia számodra szóról szóra igaz, akkor az elejétől fogva mindennek igaznak kell lennie.

Ha ez így van, akkor a teremtés is úgy van szerintetek, ahogy ott le van írva. Akkor hol voltak a DINOSZAURUSZOK? Kréta és jura korról nem hallottatok? És az ŐSEMBEREK?

A Biblia ezerszer át lett módosítva.

Na ja. Mivel a Bibliát olyan emberek találták ki, akik az akkori világ tudásával rendelkeztek. Megpróbálták elmagyarázni, hogy mindaz, ami körülöttünk van hogyan, miből alakult ki és ez volt a legjobb, amivel előálltak. És persze fogalmuk sem volt holmi dínókról, ősemberekről.
Semper Fi

#154 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:19

De az is lehet, hogy Isten úgy gondolta, hogy teljesen felesleges egy az akkori civilizáció spirituális és techológiai szintjén lévő népnek az őstörténeti korszakokról, és azoknak az élővilágáról tanítania, majd amikor elérik azt a szintet, hogy maguktól is felfedezik a nyomait, és megfelelő technológiával bírnak az időbeni behatárolásához, akkor majd önmaguktól is megismerik azokat a dolgokat.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#155 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:21

De ha hat nap alatt teremtette a világot, akkor miféle őstörténetről beszélsz? :)
Semper Fi

#156 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:29

A hat napba simán belefért, hogy jó mélyre teremtsen néhány jura kori leletet, hogy azok se unatkozzanak majd, akik ilyeneket szeretnének találni. Végtelen az ő bölcsessége.

#157 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:34

Aha. Meg mellesleg megteremtett egy univerzumot ~100 milliárd galaxissal.
Lol! :)
Semper Fi

#158 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:39

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:05

Hmmm, ezek szerint én nem vagyok igazi buddhista  :D  Ellenben te józanul gondolkozol teljesen...

1. Mi alapján ítélsz meg engem, mikor még a buddhizmusról sem nagyon vannak ismereteid?
2. Tessék szépen elfogadni, hogy a buddhizmus "építkező" vallás. Itt nem úgy megy, hogy a homlokodnál fogva hanyattdöntenek, aztán onnantól minden a tiéd. Itt a saját feljődésed csak és kizárólag rajtad múlik, igaz tudnak benne segíteni de helyetted senki sem tud semmit tenni. Ha az, hogy én ennek a lépcsőnek az alján állok (még) ilyen következtetéseket enged levonni, akkor ez esetben én kérek elnézést a kristálytisztán és józanul gondolkozóktól...  :respect:  :)  :D

szerintem, ha valaki úgy gondolja/érzi hogy tartozik valahova és van rá lehetősége -legalább egy szó erejéig is-, hogy megcáfolja a vádakat, (egyébként, ha valakit valamivel vádolnak, az nem azt jelenti hogy ez bizonyított - ártatlanság védelme) szóval, ha te olyan hithű buzgó buddhista lennél, akkor kiálnál a vallásod mellett, persze beléd lehet pont ezért nem rúgnak, mert nyilánvaló hogy te nem veszed komolyan, amit csinálsz. bocs, én ezt látom. ez a véleményem.

#159 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:46

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:29

A hat napba simán belefért, hogy jó mélyre teremtsen néhány jura kori leletet, hogy azok se unatkozzanak majd, akik ilyeneket szeretnének találni. Végtelen az ő bölcsessége.

Az fel sem merült még benned, hogy az ember teremtése előtt éltek a földön más (teremtett) lények is? És az Ádám előtti földi állapotok pont egy kataklizmára utalnak? Valamiféle itélet utónyomaira? Számomra elgondolkoztató miért van úgy kihangsúlyozva az a bibliában, hogy: Isten Ádámot -már- az Ő saját képére és hassonlatosságára teremtette, tehát ebből én arra következtetek, -ami tudom a bibliában nincs leírva, de egyébb leletek azt mutatják-, hogy Isten Ádám előtt is teremtett lényeket.
Ez az én magánvéleményem.

Szerkesztette: Basic 2006. 09. 03. 16:50 -kor

#160 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 16:52

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:34

Aha. Meg mellesleg megteremtett egy univerzumot ~100 milliárd galaxissal.
Lol! :)

Miért? Isten pont ezért Isten, nem?  :D

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »