Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban
Elküldve: 2006. 09. 03. 12:09
Magyarazkodnia sem kell.
Viszont masnak se kelljen mar, ha esetleg nem egyezik a velemenye az ovevel.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2006. 09. 03. 12:17
Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 0:05
Nahát, nem mintha terrorista lennél (
Ugye érted, hogy ezzel nem a terroristákkal hozlak párhuzamba, hanem másra akartam utalni?
Elküldve: 2006. 09. 03. 12:35
Ha ez így van, akkor a teremtés is úgy van szerintetek, ahogy ott le van írva. Akkor hol voltak a DINOSZAURUSZOK? Kréta és jura korról nem hallottatok? És az ŐSEMBEREK?
A Biblia ezerszer át lett módosítva.
Szerkesztette: Dextrose 2006. 09. 03. 12:35 -kor
paranormal.hu
Elküldve: 2006. 09. 03. 13:18
Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:00
Hagyjuk már meg a hitét mindenkinek, anélkül, hogy magyarázkodnia kellene.
Különösen érdekes egy olyan ember kizökkentése ellen felszólalni, aki nyíltan vallja, hogy téríteni akar.
Elküldve: 2006. 09. 03. 13:23
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 14:18
Nem is annyira a kizökkentése ellen, de már baromi uncsi, hogy boldog boldogtalan belerúg egyet Basic-be, pedig Isten a tudója, hogy nem egy véleményen vagyok vele vallás témában, de ez már télleg inkább ilyen mónikasó jellegű kezd lenni.
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2006. 09. 03. 13:35
Idézet: JonesC - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 14:23
A fórumokok a megvitatásokról, szellemi tudás megosztásáról, az észosztársól szólnak!
Ez egy kitünő helyszín arra, hogy a problémás dolgokat meg tudják beszélni az emberek.
paranormal.hu
Elküldve: 2006. 09. 03. 13:44
Van benne valami, de az éremnek két oldala van. Itt általában csak abba rugdosnak bele, aki esetleg a tyúkszemükre lép.
Egyébként én is elkezdtem marhára unni az egészet.
Elküldve: 2006. 09. 03. 15:05
Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:18
az lehet, csak nem itt - ez viszont biztos, de szerintem te még azt sem tudom mi a térítés
Elküldve: 2006. 09. 03. 15:18

Persze elfogadom itt különös szabályok vannak, és nekem is be kell tartanom. csak illene egy ilyen topicba legalább olyan embernek moderálni, aki az alapvető dolgokkal tisztában van.
Egyébként az elejétől fogva rám lett húzva hogy térítek, ami sztem. nem igaz.
Egyszer menjetek el egy igazi vallásokkal foglalkozó fórumba! Címeket nem írok, nem is írhatok. Na ott majd megkapnátok a frankót.
Nem szívom mellre egyébként ezt az egészet, mert tudom a HWSW alapvetően számítástechikai fórum, abban viszont qrva jó, én főképp csak ezért is járok ide.
Szeretem.
Elküldve: 2006. 09. 03. 15:59
Miért is? Mindenhez két ember kell. Néha (sokszor) irritálóan nagy baromságokat postol be és teszi mindezt a Biblára hivatkozva, egyfajta "tévedhetetlen" és "mindenttudó" szerepében tetszelegve. Amit még el is fogadnánk teológiai kérdésekben, de ő olyan tudományos tényeket akar a Bibliával cáfolni, ami egy 10 éves gyereknek is nyilvánvaló.
Ez jó néhány embernek túllépi az ingerküszöbét. Ennyi.
900 éves ember, meg más klíma, na persze..
Basic, egyébként nem tűnik fel, hogy jóformán már csak te írsz ebbe a topikba? Nem szúrt szemet, hogy mindenki elmaradt? WH-t most külted el elég arrogánsan egy kis pihenőre, ami elég bunkó dolog volt tőled. Helyette inkább gondokodni kellett volna azon, amit leírt. Tehát elolvas, gondolkodik, majd válaszol. Esetleg nem válaszol, hanem magábaszál. De az önkritikának még az írmagja is hiányzik belőled. Szerintem.
Általad jól megmutakozik az hitgyüli valódi természete.
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:00
Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:18

Persze elfogadom itt különös szabályok vannak, és nekem is be kell tartanom. csak illene egy ilyen topicba legalább olyan embernek moderálni, aki az alapvető dolgokkal tisztában van.
Egyébként az elejétől fogva rám lett húzva hogy térítek, ami sztem. nem igaz.
Egyszer menjetek el egy igazi vallásokkal foglalkozó fórumba! Címeket nem írok, nem is írhatok. Na ott majd megkapnátok a frankót.
Nem szívom mellre egyébként ezt az egészet, mert tudom a HWSW alapvetően számítástechikai fórum, abban viszont qrva jó, én főképp csak ezért is járok ide.
Szeretem.
Legyünk pontosak!!
XII. fejezet
Alapvető jogok és kötelességek
.
.
.
.
60. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságára.
(2) Ez a jog magában foglalja a vallás vagy más lelkiismereti meggyőződés szabad megválasztását vagy elfogadását, és azt a szabadságot, hogy vallását és meggyőződését mindenki vallásos cselekmények, szertartások végzése útján vagy egyéb módon akár egyénileg, akár másokkal együttesen nyilvánosan vagy magánkörben kinyilváníthassa vagy kinyilvánítását mellőzze, gyakorolhassa vagy taníthassa.
Itt a térítés mit alkotmányos jog sajnos nem szerepel.
Tanításnak amit csinálsz meg nem nevezhető.
Egyébiránt fordulj az ombucmanhoz, ha úgy érzed, sérelem ért.
Azért mielőtt megteszed, olvasd el, és gondold végig, amit beidéztem. Az nem csak Neked, mint hívő embernek biztosítja a hitedhez való jogot, hanem Nekem is, a lelkiismereti meggyőződésem szabad megválasztásához.
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:05
Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:58
Én még itt nem találkoztam egy Krisnással, vagy Jehovistával, se egy igazi Buddhistával sem...
Hmmm, ezek szerint én nem vagyok igazi buddhista
1. Mi alapján ítélsz meg engem, mikor még a buddhizmusról sem nagyon vannak ismereteid?
2. Tessék szépen elfogadni, hogy a buddhizmus "építkező" vallás. Itt nem úgy megy, hogy a homlokodnál fogva hanyattdöntenek, aztán onnantól minden a tiéd. Itt a saját feljődésed csak és kizárólag rajtad múlik, igaz tudnak benne segíteni de helyetted senki sem tud semmit tenni. Ha az, hogy én ennek a lépcsőnek az alján állok (még) ilyen következtetéseket enged levonni, akkor ez esetben én kérek elnézést a kristálytisztán és józanul gondolkozóktól...
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:13
Idézet: Dextrose - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 13:35
Ha ez így van, akkor a teremtés is úgy van szerintetek, ahogy ott le van írva. Akkor hol voltak a DINOSZAURUSZOK? Kréta és jura korról nem hallottatok? És az ŐSEMBEREK?
A Biblia ezerszer át lett módosítva.
Na ja. Mivel a Bibliát olyan emberek találták ki, akik az akkori világ tudásával rendelkeztek. Megpróbálták elmagyarázni, hogy mindaz, ami körülöttünk van hogyan, miből alakult ki és ez volt a legjobb, amivel előálltak. És persze fogalmuk sem volt holmi dínókról, ősemberekről.
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:19
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!
Idézet
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:21
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:29
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:34
Lol!
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:39
Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:05
1. Mi alapján ítélsz meg engem, mikor még a buddhizmusról sem nagyon vannak ismereteid?
2. Tessék szépen elfogadni, hogy a buddhizmus "építkező" vallás. Itt nem úgy megy, hogy a homlokodnál fogva hanyattdöntenek, aztán onnantól minden a tiéd. Itt a saját feljődésed csak és kizárólag rajtad múlik, igaz tudnak benne segíteni de helyetted senki sem tud semmit tenni. Ha az, hogy én ennek a lépcsőnek az alján állok (még) ilyen következtetéseket enged levonni, akkor ez esetben én kérek elnézést a kristálytisztán és józanul gondolkozóktól...
szerintem, ha valaki úgy gondolja/érzi hogy tartozik valahova és van rá lehetősége -legalább egy szó erejéig is-, hogy megcáfolja a vádakat, (egyébként, ha valakit valamivel vádolnak, az nem azt jelenti hogy ez bizonyított - ártatlanság védelme) szóval, ha te olyan hithű buzgó buddhista lennél, akkor kiálnál a vallásod mellett, persze beléd lehet pont ezért nem rúgnak, mert nyilánvaló hogy te nem veszed komolyan, amit csinálsz. bocs, én ezt látom. ez a véleményem.
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:46
Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:29
Az fel sem merült még benned, hogy az ember teremtése előtt éltek a földön más (teremtett) lények is? És az Ádám előtti földi állapotok pont egy kataklizmára utalnak? Valamiféle itélet utónyomaira? Számomra elgondolkoztató miért van úgy kihangsúlyozva az a bibliában, hogy: Isten Ádámot -már- az Ő saját képére és hassonlatosságára teremtette, tehát ebből én arra következtetek, -ami tudom a bibliában nincs leírva, de egyébb leletek azt mutatják-, hogy Isten Ádám előtt is teremtett lényeket.
Ez az én magánvéleményem.
Szerkesztette: Basic 2006. 09. 03. 16:50 -kor
Elküldve: 2006. 09. 03. 16:52
Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 16:34
Lol!
Miért? Isten pont ezért Isten, nem?

Súgó
A téma zárva.