HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#301 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:36

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:12

például ha te megtalálod valaki telóját, és nem zsebreteszed hogy: úgy se látták stb., hanem megpróbálod visszaadni... nem kell ezt túlcifrázni, meg kikarikatúrázni, ha érted mire gondolod, akkor érted, ha nem meg hiába magyarázom...  :)

Na ez az ha visszaadom valakinek a megtalált dolgát az miért valami plusz? Megtaláltam valakinek az autójából kiemelt ősszes igazolványát amitt eldobtak, elvittem neki, nem nagy ügy, nyilván ha Miskolci lett volna akkor nem viszem el hanem a rendőrségen adom le. Ha magamnak tartom meg a megtalált telefonját az jogtalan eltulajdonítás.

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 08. 18:39 -kor

#302 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:42

Basic, nem túl bölcs dolog minden jócselekedet - vagy bármilyen cselekedet - mérlegelését annyival elintézni, hogy majd a "másvilágon derül ki pontosan mindenki számára", hogy mennyire volt jó valójában, amit tett. Úgy összességében a minduntalan szajkózott, az érvrendszered csúcsát képviselő "majd kiderül a végén, kinek van igaza" hozzállás borzasztó khm... egyszerű - ez amolyan sajátos vonulat, vagy valamilyen rendszer szerint átvett tanítás? És hogy került elő a Pápa kapásból, mint bírálandó jótevő?

#303 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:45

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:36

Na ez az ha visszaadom valakinek a megtalált dolgát az miért valami plusz? Megtaláltam valakinek az autójából kiemelt ősszes igazolványát amitt eldobtak, elvittem neki, nem nagy ügy, nyilván ha Miskolci lett volna akkor nem viszem el hanem a rendőrségen adom le. Ha magamnak tartom meg a megtalált telefonját az jogtalan eltulajdonítás.

Szőrszálhasogatásból jó vagy, szerintem nem abba kellene belekötni, hogy kicsit szerencsétlen példát hozott fel jócselekedetként - ezt amúgy is nehéz definiálni. Vagy ha nem írható le egyenlettel, akkor az gáz? :)

#304 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 18:42

Basic, nem túl bölcs dolog minden jócselekedet - vagy bármilyen cselekedet - mérlegelését annyival elintézni, hogy majd a "másvilágon derül ki pontosan mindenki számára", hogy mennyire volt jó valójában, amit tett. Úgy összességében a minduntalan szajkózott, az érvrendszered csúcsát képviselő "majd kiderül a végén, kinek van igaza" hozzállás borzasztó khm... egyszerű - ez amolyan sajátos vonulat, vagy valamilyen rendszer szerint átvett tanítás? És hogy került elő a Pápa kapásból, mint bírálandó jótevő?

Azért kötekedésből meg szőrszálhasogatásból te vagy a KING! Minek reagálsz rá, ha szted. borzasztó? Egyáltalán minek olvasod el, ha már csipőből tudod hogy nem tetszik? Be kéne már ezt fejezni, qrvára gyerekes a stílus. :smoker:

#305 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:55

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:53

Azért kötekedésből meg szőrszálhasogatásból te vagy a KING! Minek reagálsz rá, ha szted. borzasztó? Egyáltalán minek olvasod el, ha már csipőből tudod hogy nem tetszik? Be kéne már ezt fejezni, qrvára gyerekes a stílus. :smoker:

Esetleg ha bármelyik általam feltett kérdésre vagy érvre megpróbálnál valaha értelmes felnőtt emberként válaszolni?

#306 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 18:59

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 18:55

Esetleg ha bármelyik általam feltett kérdésre vagy érvre megpróbálnál valaha értelmes felnőtt emberként válaszolni?

Minek? Úgy is kimagyarázod/kikarikatúrázod/kiforgatod stb. Nem látom értelmét tovább koptatni a billentyűzetem...

#307 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:07

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:59

Minek? Úgy is kimagyarázod/kikarikatúrázod/kiforgatod stb. Nem látom értelmét tovább koptatni a billentyűzetem...

Tudom, "úgyis meglátjuk a végén, kinek van igaza"  :o . A gondolkodás minden formáját üldözik a szektában gondolom...

#308 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:10

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:07

Tudom, "úgyis meglátjuk a végén, kinek van igaza"  :o . A gondolkodás minden formáját üldözik a szektában gondolom...

:omg:  :nevet2:  :nevet:  :hello:

#309 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:11

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 18:46

Ez így nem igaz, nagyon is fontos -a megfordulás után- van igazán jelentősége Isten előtt, -a valllásom szerint- tehát ez a te számodra nem jelent semmit, ha jól gondolom. Egy dolgot tudok csak tanácsolni: tegyél jót az emberekkel, az senkinek nem árt!  ;)

Azért ezzel lehetne vitatkozni. Mi vagy ki dönti el, hogy mi az hogy "jó"cselekedet?

#310 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:15

Idézet: gxa - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:11

Azért ezzel lehetne vitatkozni. Mi vagy ki dönti el, hogy mi az hogy "jó"cselekedet?

:omg: huh, szerinted ezt olyan nehéz meghatározni? biztosan 5 diplomát igényelő kérdés, úgyhogy speciel én ebben nem tudok segíteni, mert nekem csak 1 van...  :D  :Đ

#311 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 20:10

:omg:  :nevet2:  :nevet:  :hello:

:omg: Egész egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért nem lehet PPeter -- szerintem teljesen jogos -- hozzászólására érdemben reagálni...

#312 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:19

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:53

Csak azt tudnám, hogy Te meg minek irogatsz a fórumra.

Értelmes, normális hozzászólást tőled még nem láttam (máshol sem). :(

Csa úgy mellesleg ez a fórum nem azért van, hogy a frusztrációdat legyen hol levezetni.

#313 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:19

Idézet: gxa - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:17

:omg: Egész egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért nem lehet PPeter -- szerintem teljesen jogos -- hozzászólására érdemben reagálni...

ez nálunk elég régi ügy... meg gyorsan kopik a billentyű is... de ez már erősen off.  ;)

#314 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:20

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:19

Csak azt tudnám, hogy Te meg minek irogatsz a fórumra.

Értelmes, normális hozzászólást tőled még nem láttam (máshol sem). :(

Csa úgy mellesleg ez a fórum nem azért van, hogy a frusztrációdat legyen hol levezetni.

na mer ez olyan értelmes volt! off befelyezve!  :mad:

#315 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:22

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 20:20

na mer ez olyan értelmes volt! off befelyezve!  :mad:

A félmagasan sunyi módon eleresztett megjegyzéseidhez képest igen.

#316 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:23

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 20:15

:omg: huh, szerinted ezt olyan nehéz meghatározni? biztosan 5 diplomát igényelő kérdés, úgyhogy speciel én ebben nem tudok segíteni, mert nekem csak 1 van...  :D  :Đ

Pedig ezen diplomától függetlenül el lehet gondolkodni. A fenti telefonos példánál maradva: megtalálom valakinek a telefonját, de nem neki adom vissza, hanem valaki másnak, akiről tudom, hogy jobban rá van szorulva (a büntetőjogi vonatkozásoktól most tekintsünk el). Ilyenkor jót cselekedtem, vagy nem? Ha ugyanezt nem mobillal játszom el, hanem egy szendviccsel, az változtat-e? Még sorolhatnám, de a lényeg, hogy a kérdésem áll.

#317 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:24

Idézet: gxa - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 19:23

Pedig ezen diplomától függetlenül el lehet gondolkodni. A fenti telefonos példánál maradva: megtalálom valakinek a telefonját, de nem neki adom vissza, hanem valaki másnak, akiről tudom, hogy jobban rá van szorulva (a büntetőjogi vonatkozásoktól most tekintsünk el). Ilyenkor jót cselekedtem, vagy nem? Ha ugyanezt nem mobillal játszom el, hanem egy szendviccsel, az változtat-e? Még sorolhatnám, de a lényeg, hogy a kérdésem áll.

az élet győz

#318 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:34

Ne öljétek egymást. Értelmes vitára, érvelésre képtelen Basic, ez már abszolút jól látszik. Csak akkor nem értem, miért bonyolódik teológiai fejtegetésekbe? Attól még hogy a Bibliát ismeri valaki és vallásos embernek tartja magát, nem biztos, hogy magától értetődően alkalmas arra, hogy a témáról értelmesen tudjon beszélgetni /az értelmes beszéd nem merül ki abban, hogy valaki tolja a rizsát a többiek meg hallelujáznak a showműsorhoz/. Basic megküzdött érte, hogy kvázi a HGY szószólója legyen a körünkben (ő alakította ki magáról a képet), de minden kérdést, kétkedést és visszakérdezést a saját meggyőződése és a HGY elleni támadásként értékel. Ezek után teljesen természetes, hogy ha valami olyasmit mond, ami megüti a fülem, akkor megkérdezem, hogy ez most valami egyéni elképzelése, vagy ez egy tanított, átvett stratégia, amely a vallásából fakad, netán felekezeti szinten ragadt rá?

#319 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:34

Idézet: gxa - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 20:23

Másnak a tulajdonát nincs jogod semmi csak úgy valakinek átadni mert az lopás. A társadalomban nem lehet büntetőjogi vonatkozástól eltekinteni.

#320 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 19:40

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 20:19

ez nálunk elég régi ügy... meg gyorsan kopik a billentyű is... de ez már erősen off.  ;)

Milyen régi ügyről beszélsz? Amikor megpróbáltál hazudozni, terelgetni, azt állítva, hogy a vallási hovatartozásod miatt zártam egy topikod? Nem volt elég egyszer beégni, kell még?

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.