HWSW Informatikai Kerekasztal: Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vallási felekezetek, egyházak, szekták II. Szerepük, helyük a társadalomban Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:03

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:49

...hát jó, akkor beszéljünk a weboldalak aktív tartalmának a futtatásáról, egy kis PHP programozásról!
Amúgy is elvileg a HWSW számítástechnikai magazin.  :D

Nem, én arra próbáltam célozni, hogy attól még, hogy valaki nem a vallás szemszögéből közelít meg mindent, mint te, még írhat ebbe a topikba. De úgy tűnik te ezt nem így gondolod.

:offtopic: vége
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#82 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:07

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:47

Ez a kitüntető figyelem nekem szól? Mert nem emlékszem rá, hogy itt bármikor is aktív lettél volna... Persze megteheted, és örülök neki hogy írsz ide, de ha a dolgokat nem a vallás-szemszögéből közelíted meg, akkor persze hogy egy hsz-em se fog tetszeni.
Én az én saját magán véleményemet írom le, és nem állítom be abszolút igazságnak, ebben nagyon tévedsz.
Mindenki leírja azt, hogy egy dolgot hogy lát, én meg így látom, és? Erről szól a fórum.
A vallásokal az a nagy gond, hogy megmondják az embernek hogy bűnös, meg hogy ezt és ezt így kellene csinálni, és ha nem akkor jön a sötét pokol. Ez gonosz dolog. Egy dolgot tesznek: az embereket becsapják és távol tartják Istentől.
Ezzel szemben: vannak felekezetek (nagyon sok), ahol elmondják valóban bűnös vagy, de van lehetőséged másra is (ezt nem folytatom, mer még azt mondjátok térítek), és segítenek.
Ahogy látom alapvető dolgokkal nem vagy tisztába: egy vallás nem talál ki dolgokat, legalábbis az enyém nem. Egyszerű natúr Biblia, semmi más...

Én még nem hallottam olyan vallásról, amelyik megmondja, hogy bűnös vagy és pokolra jutsz, de azt már nem mondja el, hogy hogyan lehet ezt elkerülni. Konkrétan melyik vallásra gondolsz?  :think:
A te vallásod nem azt mondja, hogy ha nem tartod be a szabályokat akkor elkárhozol? Azt mondod megmutatja az utat, de ha nem azon jársz akkor te is elkárhozol, szóval nem világos hol is a különbség a te vallásod és az általad említett más vallások között.  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#83 Felhasználó inaktív   WhiteHunter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 02. 21:17

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:55

Mert már megint alapvető problémákról vitatkozunk.  :(
Nem tudom hányszor kell még leírnom...

Sehányszor !  Eddig is felesleges volt ennyiszer ragozni ... Aki legalább 1x elolvasta, az úgyis tudja...
Ne ess újra ugyan abba a hibába, tanulj az előzőekből...tudjuk az alapköveidet, nem hiszem, hogy ezt mindig újra meg kell erősíteni...és nem kell okítani sem...csak egyszerű véleményt,  Ádám-Évától való komment nélkül. Szerintem.  :)

:offtopic:  vége.

#84 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:21

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:47

Ez a kitüntető figyelem nekem szól? Mert nem emlékszem rá, hogy itt bármikor is aktív lettél volna... Persze megteheted, és örülök neki hogy írsz ide, de ha a dolgokat nem a vallás-szemszögéből közelíted meg, akkor persze hogy egy hsz-em se fog tetszeni.
Én az én saját magán véleményemet írom le, és nem állítom be abszolút igazságnak, ebben nagyon tévedsz.
Mindenki leírja azt, hogy egy dolgot hogy lát, én meg így látom, és? Erről szól a fórum.
A vallásokal az a nagy gond, hogy megmondják az embernek hogy bűnös, meg hogy ezt és ezt így kellene csinálni, és ha nem akkor jön a sötét pokol. Ez gonosz dolog. Egy dolgot tesznek: az embereket becsapják és távol tartják Istentől.
Ezzel szemben: vannak felekezetek (nagyon sok), ahol elmondják valóban bűnös vagy, de van lehetőséged másra is (ezt nem folytatom, mer még azt mondjátok térítek), és segítenek.
Ahogy látom alapvető dolgokkal nem vagy tisztába: egy vallás nem talál ki dolgokat, legalábbis az enyém nem. Egyszerű natúr Biblia, semmi más...

Nem neked szól a kitüntető figyelem, hanem mindenkinek, aki szemellenzővel a fején sületlenséget beszél - és sületlenség alatt nem azt értem, ha valaki a Bibliából építi az életét, hanem ha azt gurgulázza, hogy onnan (vagy bármilyen más szentírásból, kézikönyvből vagy törvények listájából) felépíthető minden. Az a legnagyobb probléma, hogy a világ túlontúl színes, szép, zord és egyben kegyetlen ahhoz, hogy pusztán a vallás, különösen egy bizonyos vallási irányzat egy bizonyos értelmezési rendjének szemszögéből próbáljuk megtalálni az összes építőkockát a felépítéséhez. Nem fog menni. Hogy megértsd, íme egy kicsit kisarkított példa, amelyért nem kellett messzire mennem: a házasságot annyival elintézni, hogy Isten találmánya, lehet hogy számodra elég információ ahhoz, hogy elhelyezd a világképedben a házasság intézményét, de bármennyire is szeretnéd ilyenformán felépíteni az egész világot, ezzel a módszerrel csak egy düledező rendszert fogsz kapni, amelyet bár látszólag jól tart a vak hitben gyökerező fundamentum, mégsem lesz köze a valósághoz - és nem kívánom neked, hogy megérd ennek a személyes világképednek az igen fájdalmas összeomlását. Nem látod be azt sem, hogy a pünkösdi-karizmatikus egyházak, felekezetek legalább olyan messzire állnak a (valljuk be: arcpirítóan sokféleképpen magyarázható) Biblia "natúr" mivoltától, mind Makó Jeruzsálemtől. Ami persze önmagában nem minősíti a felekezetet - arról gondoskodik más...

#85 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:54

Minden vallas egy kenyszer, amit akaratan kivul tukmalnak ra az emberre, amikor meg nincsen kialakult vilagkepe, sot meg tiltakozni sem tud ellene.
Mikor a szulok megkereszteltetik a gyereket, rakenyszeritik az akaratukat, ami szerencsetlenebb esetben befolyasolja az egesz eletet.
Ez valami beidegzodes, vagy osztonos oltalom, vagy nem is tudom, mert nem ertem.
Itt kezdodik az egesz.
Basik, te "alapbol" hengerfejes vagy, es ugyanezt probalod raeroltetni masokra.
Tiszteletben tartom a hitedet, nem probalom elmagyarazni neked, hogy pl a buddhizmus, mohamedan, vagy mas vallas az igazi, es ha elolvasod a korant egybol elmulik az agydaganatod.
Sajnalom szerencsetlen leendo, vagy meglevo gyermekeidet, mert eselyt sem adsz nekik a normalis eletre.
Persze tudom, te ezt egeszen maskeppen latod.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#86 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:58

Írjuk le nyugodtan, ha ellenérzéseink vannak - félreértés ne essék, én is ezt tettem -, de személyeskedésig ne fajuljon a dolog, szerintem nem kell hengerfejesnek hívni valakit, hogy közöljük vele a véleményünket.

#87 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 09. 02. 21:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:21

Nem neked szól a kitüntető figyelem, hanem mindenkinek, aki szemellenzővel a fején sületlenséget beszél - és sületlenség alatt nem azt értem, ha valaki a Bibliából építi az életét, hanem ha azt gurgulázza, hogy onnan (vagy bármilyen más szentírásból, kézikönyvből vagy törvények listájából) felépíthető minden. Az a legnagyobb probléma, hogy a világ túlontúl színes, szép, zord és egyben kegyetlen ahhoz, hogy pusztán a vallás, különösen egy bizonyos vallási irányzat egy bizonyos értelmezési rendjének szemszögéből próbáljuk megtalálni az összes építőkockát a felépítéséhez. Nem fog menni. Hogy megértsd, íme egy kicsit kisarkított példa, amelyért nem kellett messzire mennem: a házasságot annyival elintézni, hogy Isten találmánya, lehet hogy számodra elég információ ahhoz, hogy elhelyezd a világképedben a házasság intézményét, de bármennyire is szeretnéd ilyenformán felépíteni az egész világot, ezzel a módszerrel csak egy düledező rendszert fogsz kapni, amelyet bár látszólag jól tart a vak hitben gyökerező fundamentum, mégsem lesz köze a valósághoz - és nem kívánom neked, hogy megérd ennek a személyes világképednek az igen fájdalmas összeomlását. Nem látod be azt sem, hogy a pünkösdi-karizmatikus egyházak, felekezetek legalább olyan messzire állnak a (valljuk be: arcpirítóan sokféleképpen magyarázható) Biblia "natúr" mivoltától, mind Makó Jeruzsálemtől. Ami persze önmagában nem minősíti a felekezetet - arról gondoskodik más...

Mindenki aki nem úgy gondolkozik, mint te az sületlen? Egyébként mindenkinek meghatározza az életét valamilyen "irányzat" v. ideológia. Miért gond az hogy valakinek a biblia az? Egyáltalán nem vak -az én- hitem, nagyon is józanan gondolkodom, ha oilyan bigott elvont vallásos ember lennék, akkor szerinted neteznék, fórumoznék? Én még itt nem találkoztam egy Krisnással, vagy Jehovistával, se egy igazi Buddhistával sem... ne forgasd ki, csak nem tudom kapisgálod-e, hogy mire gonolok?!
Az én felépített életem/világom nagyon stabil, hidd el. Tudom nem az én érdemem, de már lassan le sem merem írni: Isten érdeme.  :respect:
A bibliát legpontosabban úgy lehet értelmezni, ha ebben maga az írója segít!  :cool:
(...pff, ezért biztos kapok :D )

#88 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:00

"egy vallás nem talál ki dolgokat, legalábbis az enyém nem."

Minden vallás kitaláció, az emberi elme szüleménye. Ha az Ádám Éva elképzelés igaz lett volna akkor nem lett volna emberiség.

#89 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:04

"A bibliát legpontosabban úgy lehet értelmezni, ha ebben maga az írója segít"

Annyit illenék tudnod hogy a Biblia nevű összeállításnak igen sok írója volt.

#90 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:08

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:58

Én még itt nem találkoztam egy Krisnással, vagy Jehovistával, se egy igazi Buddhistával sem...

Hmmm, ezt te mégis mi alapján és főleg mi jogon döntötted el?  :think:  Nem a mi dolgunk eldönteni ki mennyire hithű.

#91 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:12

Elnezest kerek a jelzoert Basictol, de hirtelen ez volt a legenyhebb, ami eszembe otlott.
Egyszeruen nem lehet eszervekkel meggyozni az ilyen embereket, vallasi hovatartozastol fuggetlenul.
Nem abban a vilagban elunk mar, amikor etkezes elott aldast mondanak az asztalnal.
Akiket a legjobban szeret, azoknak fog artani ezzel a legtobbet. Ha a gyermekei elerik az iskolas kort, talan raebred.
Persze azok is szeplotelen fogantatassal fognak vilagra jonni.

#92 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:13

Idézet: g@by - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:54

Minden vallas egy kenyszer, amit akaratan kivul tukmalnak ra az emberre, amikor meg nincsen kialakult vilagkepe, sot meg tiltakozni sem tud ellene.
Mikor a szulok megkereszteltetik a gyereket, rakenyszeritik az akaratukat, ami szerencsetlenebb esetben befolyasolja az egesz eletet.
Ez valami beidegzodes, vagy osztonos oltalom, vagy nem is tudom, mert nem ertem.
Itt kezdodik az egesz.
Basik, te "alapbol" hengerfejes vagy, es ugyanezt probalod raeroltetni masokra.
Tiszteletben tartom a hitedet, nem probalom elmagyarazni neked, hogy pl a buddhizmus, mohamedan, vagy mas vallas az igazi, es ha elolvasod a korant egybol elmulik az agydaganatod.
Sajnalom szerencsetlen leendo, vagy meglevo gyermekeidet, mert eselyt sem adsz nekik a normalis eletre.
Persze tudom, te ezt egeszen maskeppen latod.

Persze hogy másképp látom. Szerintem ezzel nincs semmi gond.
Egyébként a gyerekkori "kereszteléssel" én sem értek eggyet.
Én nem sértegettelek, légyszi ezt te is hanyagold, és tévedsz ha azt hiszed ezt bárkire rá akarom erőltetni!
Valamilyen szinten ismerem az említett írásokat, de ne aggódj nincs agydaganatom!  :smoker:
Elég, ha te a saját gyerekeidről aggódsz, én is ezt teszem az enyémeimmel, akik ha eljön az idő a saját szabad akaratukból fognak dönteni mit szeretnének. Tudod, ha az életemet hiteltelennek fogják megitélni, biztosan nem ezt az utat fogják választani, de ha azt látják -mert ők mindig látnak, nem csak mikor öltönyben vigyorgok gyülibe- hogy, amit csinálok azt valóban meg is élem.
Miért gondolod, hogy a te életed a normális? És minden, ami attól különbözik, az nem?!

#93 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:14

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:00

"egy vallás nem talál ki dolgokat, legalábbis az enyém nem."

Minden vallás kitaláció, az emberi elme szüleménye. Ha az Ádám Éva elképzelés igaz lett volna akkor nem lett volna emberiség.

szerinted, szerintem meg nem.

#94 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:15

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:04

"A bibliát legpontosabban úgy lehet értelmezni, ha ebben maga az írója segít"

Annyit illenék tudnod hogy a Biblia nevű összeállításnak igen sok írója volt.

:omg: hú, de nagyot mondtál!
...és azt te tudod, ki diktálta?

#95 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:18

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:08

Hmmm, ezt te mégis mi alapján és főleg mi jogon döntötted el?  :think:  Nem a mi dolgunk eldönteni ki mennyire hithű.

az alapja az, hogy ezidáig tényleg nem találkoztam, vagyis ők tartózkodnak ezektől a "trendi" dolgoktól.
nem is akartam eldönteni, ez csak egy gondolat volt...
és főleg: magánvélemény.

#96 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:21

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 23:18

az alapja az, hogy ezidáig tényleg nem találkoztam, vagyis ők tartózkodnak ezektől a "trendi" dolgoktól.
nem is akartam eldönteni, ez csak egy gondolat volt...
és főleg: magánvélemény.

Attól még, hogy nem írtak ebbe a topikba, vagy írtak de nem mondták meg milyen vallásúak, még lehetnek.

#97 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:24

Idézet

Miért gondolod, hogy a te életed a normális? És minden, ami attól különbözik, az nem?!

Soha nem allitottam, hogy ami az en nezeteimtol eltero, az nem lehet normalis.
Es azt is hidd el ha akarod, hogy tapasztalatbol beszelek, kicsivel tobb evet szamlalok nalad, es gyanithatoan tobb gyermekem is van.
Nem a vallassal van problemam, csak a fanatizmussal.

#98 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:25

Idézet: ikriszta - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 22:21

Attól még, hogy nem írtak ebbe a topikba, vagy írtak de nem mondták meg milyen vallásúak, még lehetnek.

persze, lehetnek. bár sztem. ha valaki igazán hisz valamiben/valakiben azt nem tudja magában tartani.

#99 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:25

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 23:14

szerinted, szerintem meg nem.

Akkor adj arra értelmes választ hogyha a paradicsomi emberpár meg azok gyerekei voltak csak a földön akkor hogyan szaporodtak tovább? Ahhoz legalább egy nö kellett volna de az nem volt. Mellesleg nem várok logikus választ mert a bibliában való feltétlen hit azt úgyis kizárja.

#100 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 02. 22:27

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 23:15

:omg: hú, de nagyot mondtál!
...és azt te tudod, ki diktálta?

Te összekevered a Mózesi táblákat a Biblia íróival.

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.