Idézet: g@by - Dátum: 2006. szept. 2., szombat - 21:54
Minden vallas egy kenyszer, amit akaratan kivul tukmalnak ra az emberre, amikor meg nincsen kialakult vilagkepe, sot meg tiltakozni sem tud ellene.
Mikor a szulok megkereszteltetik a gyereket, rakenyszeritik az akaratukat, ami szerencsetlenebb esetben befolyasolja az egesz eletet.
Ez valami beidegzodes, vagy osztonos oltalom, vagy nem is tudom, mert nem ertem.
Itt kezdodik az egesz.
Basik, te "alapbol" hengerfejes vagy, es ugyanezt probalod raeroltetni masokra.
Tiszteletben tartom a hitedet, nem probalom elmagyarazni neked, hogy pl a buddhizmus, mohamedan, vagy mas vallas az igazi, es ha elolvasod a korant egybol elmulik az agydaganatod.
Sajnalom szerencsetlen leendo, vagy meglevo gyermekeidet, mert eselyt sem adsz nekik a normalis eletre.
Persze tudom, te ezt egeszen maskeppen latod.
Persze hogy másképp látom. Szerintem ezzel nincs semmi gond.
Egyébként a gyerekkori "kereszteléssel" én sem értek eggyet.
Én nem sértegettelek, légyszi ezt te is hanyagold, és tévedsz ha azt hiszed ezt bárkire rá akarom erőltetni!
Valamilyen szinten ismerem az említett írásokat, de ne aggódj nincs agydaganatom!
Elég, ha te a saját gyerekeidről aggódsz, én is ezt teszem az enyémeimmel, akik ha eljön az idő a saját szabad akaratukból fognak dönteni mit szeretnének. Tudod, ha az életemet hiteltelennek fogják megitélni, biztosan nem ezt az utat fogják választani, de ha azt látják -mert ők mindig látnak, nem csak mikor öltönyben vigyorgok gyülibe- hogy, amit csinálok azt valóban meg is élem.
Miért gondolod, hogy a te életed a normális? És minden, ami attól különbözik, az nem?!