Elküldve: 2008. 05. 05. 00:40
Nem értem a kötekedő embereket...
Ez egy nagyon jól sikerült játék, akinek tetszett a Prince sorozat ez is be fog jönni...
A grafika csodás... És a riogatásokkal ellentétben nem csak erőműveken fut (az eredeti változat)... Nekem pl. a prociba és a videókariba (memóriába is) is belekötött a telepítő, de mégis közepes beállításokkal akadás nélkül fut...
Ja, hogy 280.000x190.000-es felbontásban hibák vannak, csúnya, meg akad... Ki a fenét érdekel, ha többség 1280x1024-ben jácca, mert csak moncsira és nem HDTV-re fussa... Akinek meg HD felbontás kell vegye meg PS3-on azon úgy is szép és tutira nem akad...
Mostanság minden játék irányításába belekötnek... A Witcher-ben miért nem elég csak klikkelgetni a harchoz... Az Assassin' Creed-ben miért nincs kis kardocska, hogy mikor kell ütni, mint a Witcher-ben...
B@sszus, 10 gombot (4 irányítás, 6 egyéb - ebből egyszerre max. 2 kell a harchoz) kell használni, manapság még egy FPS-ben is többet kell nyomkodni... Azért ez nem egy Diabló, hogy csak balklik és mindenki hullik körülötted... Ha meg kontrollerrel jáccod, akkor még megjegyezni sem kell mi micsoda, mert a kiosztás ott van a jobbfelső sarokban... A kombók sem nehezek, ha meg bénázol, nem tudod használni őket, ott a gyakorló, ahol a gyengébb angolosoknak pár szóban le is írja hogy és mikor kell alkalmazni a kombót...
Unalmasak a küldetések? A francba... Az FPS-ekben, a kalandjátékokban mindig meg kell menteni a világot, a stratégiákban elfoglalni, a Hitmenekben leölni a célpontot... Ezekben is minden küldetés ugyan az öld meg, győzd le, szerezd meg, pusztítsd el, stb... Csak a környezet és a felszereltség változik... Ahogy itt is...
Ki mondta, hogy mindent meg kell csinálnod? A kék küldik az extrák, nemi életerőt nyersz tőle, de ha ügyes vagy nem kell megmászni minden tornyot, megmenteni minden civilt... Sőt, ha jól emléxem még az összes fő szakaszt sem kell megcsinálnod, 3-4 elég, hogy neki veselkedhess a célpontnak...
De aki érteni kicsi angol, annak érdekesek lehetnek a melléküldetések közben megszerzett információk... Ahogy összerakod a történetet... Hogy kinek miért is kell meghalnia... És értékes segítségeket is kapsz...
Szerintem elég változatosan lehet végrehajtani a kiszemelt célpont megölését... Volt rá példa, hogy 2x-3x nekifutottam egy célpontak, csak azért, hogy különböző módokon jussak a közelébe...
Eleinte könnyű dolga van az embernek, 5.-6. célszemély környékén, már eléggé bekeményítenek az őrök... Az elején egyszerre, csak 3-4 őrrel kell küzdened, a végén már a fél hadsereg engem üldözött, de olyan szinten, hogy nem tudtam úgy meglépni előlük, hogy elrejtőzhessem... Ilyenkor jól jönnek a segítők és plussz infók, hogy merre érdemes menni... Hihetetlen élmény amikor menekülsz, keresed legjobb utat ami a legmesszebb visz az üldözőktől és persze ilyenkor futsz bele egy őrjáratba, pl... ÷)
A sci-fi, okkult, "értelemtlen hülyeség" szál pedig szerintem hatalams ötlet... Hány olyan játékkal találkozik az ember ahol az egész világ bejárható??? Szerintem nem sokkal... Mennyivel jobb az, hogy a bejárható területet körbeveszik fallal, kerítéssel, vagy egyszerűen egy pontnál nem mehetsz tovább (láthatatlan fal)...??? Itt legalább magyarázatot adtak arra, hogy bizonyos helyekre miért nem mehetsz, miért nem ölhetsz ártatlanokat és hogy tudsz folyton újraéledni... Ja és kinyomozhatod, hogy mi és miért történik veled... Valamint 2 sztorit kapsz egy áráért...
Számomra óriási élmény volt a játék... A látványvilág lenyűgöző, az effektek is csodásak voltak... Szerintem a sztori is kellően érdekes, jól felépített... Tetszett ahogy összehozták a dolgokat, mindent kitaláltak, mindenre van magyarázat... Már alig várom a folytatást ÷)