HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:54

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:25

Jah. Csak indusztrizálni kéne, a faxnak van kedve nap 3-4 kiló húst kockázni. Inkább 2 percet szánnék rá per nap, mint 1 órát.

Eleve kockázottat venni nem megoldás? Nem tom milyen hús, kapható-e belőle kockázott, és ha igen, mennyivel drágább :think:
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#342 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:59

Idézet: OnLány - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:54

Eleve kockázottat venni nem megoldás? Nem tom milyen hús, kapható-e belőle kockázott, és ha igen, mennyivel drágább :think:

Jó kérdés. Marhaszív.

Ez azt jelentené, hogy nincs ilyen gépezet?

Tvshopon mintha láttam volna valami hasonlót, de lehet, hogy az nem jó.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#343 Felhasználó inaktív   OnLány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 21:13

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:59

Jó kérdés. Marhaszív.

Én még csak hússzeletelőt és darálót láttam, de ez nem zárja ki, hogy van kockázógép is :)
Azt mondják, az ember az, amit megeszik ("ételed az életed"). Ha ez így van, miért van az, hogy a manapság már szinte mindenben megtalálható tartósítószerek fogyasztása ellenére is korán halálozunk el?

#344 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 22:51

Hali!

Tervezünk venni egy konyhai mindenes robotgépet.

Bosch cuccokkal van valakinek tapasztalata?

Ezt néztük ki:

Bosch MUM 4655 EU

Valami más tipp esetleg?

A húsdaráló projekt fontos benne.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#345 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 07:29

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 23:51

Ezt néztük ki:

Bosch MUM 4655 EU
Valami más tipp esetleg?
A húsdaráló projekt fontos benne.

Nekünk van egy hasonló gépünk, de ennél jóval olcsóbb márka, és nincs benne húsdaráló (ha kell darálthúst veszünk, az évek során még nem igazán merült fel, hogy otthon kelljen húst darálni).
Véleményem szerint akkor érdemes ilyet venni, ha még semmid nincsen (se mixer, se egyéb) és egyben akarod megoldani, valamint van elég helyed a tárolására a konyhában.

Amikor új volt többet használtuk, most komolyan mondom ha havonta 1x elő van véve sokat mondok, pedig azért szoktunk főzni. :)

Szerkesztette: Kory 2008. 04. 25. 07:30 -kor

#346 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 07:35

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 21:59

Jó kérdés. Marhaszív.

Ipari felhasználásra van. :) Háztartásiról én nem tudok.
http://www.ruehle-hightech.de/index.php?sc...3&categoryID=18

#347 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 14:54

Idézet: Kory - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 7:29

Nekünk van egy hasonló gépünk, de ennél jóval olcsóbb márka, és nincs benne húsdaráló (ha kell darálthúst veszünk, az évek során még nem igazán merült fel, hogy otthon kelljen húst darálni).
Véleményem szerint akkor érdemes ilyet venni, ha még semmid nincsen (se mixer, se egyéb) és egyben akarod megoldani, valamint van elég helyed a tárolására a konyhában.

Amikor új volt többet használtuk, most komolyan mondom ha havonta 1x elő van véve sokat mondok, pedig azért szoktunk főzni. :)

Most épp semmi nincs, az asszony  multikulti botmixere elhalt néhány év használat után.
Úgy gondoltuk, ha már mindenképpen kell valami, akkor kategóriát lépünk.
A használat rendszerességével nincs gond: süti, palacsinta jöhet bármilyen mennyiségben (ez a szecska ráadásul dagasztani is tud). ;)
A darálóval kapcsolatban csak annyit, hogy jobb szeretem tudni, mit is darálok be...

Szerkesztette: *Iguana* 2008. 04. 26. 14:55 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#348 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 12:09

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 23:51

Tervezünk venni egy konyhai mindenes robotgépet.

Valami más tipp esetleg?

Kenwood Chefért vagy Majorért szoktak még igencsak lelkesedni, de ezek afaik jóval drágábbak, mint az említett Bosch készülék.

#349 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 12:38

Idézet: szeder - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 2:02

sütő beépítős-méretezős ábra

Eszerint a szekrény hátulján egy 200cm^2 keresztmetszetű rés kell neki, felteszem szellőzés miatt.
Namost, ha ekkora szellőzőnyílás kell neki, akkor hogy lehet ezt beépíteni konyhapult illetve a főzőlap alá?  Mitöbb, be lehet egyáltalán ezt azok alá építeni?

Na.  Elmentem szaküzletbe megkérdezni, hogy és ezt úgy mégis hogy, és a végkövetkeztetés az, hogy be lehet építeni konyhapult/főzőlap alá is.  A szaki azt mondta, hogy a beépített sütőkhöz való alsószekrények eleve úgy vannak kialakítva, hogy elöl a sütő teteje és a munkalap alja között elég hely van a megfelelő szellőzésre, ezzelszemben a nagy álló szekrényekben ilyen nincsen, ezért kell az ábrán is lévő hátsó szellőző csatorna.
Ollé, egy gonddal kevesebb.

#350 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 18:20

Üdv!
Pár tapasztalat:

Hűtőgép: 14 éves a 2 kompresszoros bosch hűtőnk. Amikor vettük, az egyik legdrágább
darab volt. Még most is az A-B határán mozog az áramfogyasztása. (tavaly nyáron mértem a legnagyobb melegben)
Hibák: A bekapcsolt állapotot jelző zöld glimmlámpák egy idővel már nagyon gyengén égtek, ezt
kicseréltettük. Egyszer tönkrement a világítás-kapcsoló (meg el is kopott) úgyhogy megcsináltam.
Ezt leszámítva semmi gond.
Persze szakszerűen van használva, ha nagyon jeges leeresztjük a fagyasztó részét, a hűtő résznél meg(mivel önleeresztős)
időnként ki kell tisztítani a trutymót a víz útjából.

Itt többen írták, hogy a mai hűtők csak 10 évig bírják. Szerintem ez nem kéne hogy így legyen, ugyanolyan elvű
kompresszor van bennük most is, ha jól meg van csinálva a gép, 20 évet el kell mennie.
Valószínűleg csak a gyengébb minőségűek mennek hamarabb tönkre.

Mosógép:

kb 2001 ben lecseréltük a 21 éves energomatot, mert már nem akartuk megint szervízeltetni. (Persze még most is működik, nem
engedtem kidobni :) )
Egy AEG öko lavamatot vettünk, ami kicsi, felültöltős, made in germany, mint az elődje :)
Kicsit nehézkes a programtárcsájának a használata, úgyhogy egyből kihívtuk a szerelőt amikor megvettük, kicserélték elvileg de a
cseretárcsa is ugyanilyen volt.(Vagy hozzá sem nyúltak, ki tudja.)
Ezt leszámítva nem kellett hozzányúlni, pedig nem vízlágyítózunk, és 2 naponta, de van hogy naponta megy, a mamám sokszor hypózik is vele. Okos, mert mindig a megfelelő
pozícióban állítja meg a dobját, nem kell forgatni, és nem tud melléesni a ruha, úgy van kialakítva.

Mosogatógép:

1994-ben vettük az elsőt, az egy electrolux volt, még igazi svéd gyártmány. 8 évig bírta, aztán tönkrement a keringtető-szívattyúja, meg
elrozsdásodott a kosár, és túl drága lett volna a javíttatás. Általában 55 fokon mosogattunk vele így a program kb 1 óráig tartott, meg sokszor
öblítettünk.

2002 ben egy AEG ActiveAA-t(sensorlogic) vettünk helyette.(AAA) Ez csendesebb, fele annyit fogyaszt és a normál 50 fokos programon töltetfelismerős,
azaz a szennyezetséghez, edénykoszossághoz mérten kicsit szabályozza a programhosszt, fogyasztást.
Egy normál program 140-150 percig tart, és a nagyon koszos, trutymós edényeket is tisztáramossa.
2 hete (6 év után) kilyukadt egy gumicső, ezt kicseréltem, 3200 ft volt. Pár hibát ki is tud jelezni, úgyhogy nem volt olyan nehéz
diagnosztizálni.

Találtam egyébként egy német háztartási gép javító fórumot, talán érdemes ott körülnézni annak aki beszél németül, meg érdekli a dolog.
Itt a cím: http://forum.iwenzo.de/
Ott azt írták, hogy nem érdemes tablettákat használni, mert 1.: A különböző anyagok nem mindig akkor oldódnak, amikor kéne. (még akkor sem ha külön program van hozzá,
mert minden tabletta más).
2.: Bizonyos adalékanyagok amik ezekben vannak hajlamosak lerakódásokat okozni.

Úgy érdemes egyébként mosogatni, hogy a szennyes edénnyel lassan telítődő gép ajtaját mindig be kell csukni, így nem szárad rá a kosz,
és a normálprogram is szépen mindent elmos. Magasabb hőfokon mosni pazarlás. Távfűtéses lakásban meg érdemes a melegvízre kötni, ha
a gép megengedi.
Amire vigyázni kell az a kosár, amit természetesen nem rozsdamentes acélból csinálnak, így ha egy kés vagy bármi megsérti, utána szépen
elkezd rozsdásodni, tönkremegy és jó drága a csere. Ezt én úgy küszöböltem ki, hogy ahol kezdődő rozsdafoltokat láttam, ott szépen 2 komponensű
ragasztóval lefedtem a kérdéses helyet. Rajtunk így nem fognak meggazdagodni :)

Tudom hogy ez Magyarországon furcsán hangzik, de én igyekszem lehetőleg Európában készült termékeket venni(a legjobb ha magyar) mert
így esélyt adok az itteni iparnak, és nem kell a kérdéses eszközt 20000 km-ről ideszállítani, ami bizony nem kevés energia.
Szóval lg, samsung, stb. kilőve :) Az AEG-nek van itthon egy pumpagyára(mosogatógép), és ha jól tudom az electrolux hűtőgépeket is itt gyártják.
(A kompresszort Szlovákiában, meg Ausztriában.)
Egyébként ezek a gépek amennyivel drágábbak kb annyival tovább bírják, úgyhogy nem feltétlenül luxus ez a hozzáállás.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#351 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 19:52

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 19:20

Üdv!
Pár tapasztalat:
[...]
Tudom hogy ez Magyarországon furcsán hangzik, de én igyekszem lehetőleg Európában készült termékeket venni(a legjobb ha magyar) mert
így esélyt adok az itteni iparnak, és nem kell a kérdéses eszközt 20000 km-ről ideszállítani, ami bizony nem kevés energia.
Szóval lg, samsung, stb. kilőve :) Az AEG-nek van itthon egy pumpagyára(mosogatógép), és ha jól tudom az electrolux hűtőgépeket is itt gyártják.
(A kompresszort Szlovákiában, meg Ausztriában.)
Egyébként ezek a gépek amennyivel drágábbak kb annyival tovább bírják, úgyhogy nem feltétlenül luxus ez a hozzáállás.

Pelgrim cuccok egy részét is Magyarországon gyártják (Pápán), csak kevesen ismerik. Nekünk Pelgrim kombi hűtőnk, elszívónk, mikrónk és mosogatógépünk van :)

#352 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 19:59

Kis kiegészítés: a mosogatógépben(AEG) 3 éves korában  a szűrőt  ki kellett cserélni aminek a műanyag része szétment,  a csereszűrőnél ugyanez a rész már fémből van.

Ja, és megkérdeztem mégis használunk vízlágyítót a mosógéphez.

És a tűzhely kimaradt.

14 éves electrolux, olasz gyártmány. A piezó része kb 3 hét után tönkrement 3-szor cseréltettük garanciában, utána meguntuk.(Egy sütésig bírta mindig :) ) Áttértünk a biomechanikus piezógyújtásra. Öntisztuló bevonatos, bár ez már nem igazán működik. (Azért nagy mennyiségű kátrány nincs az oldalán, tehát talán egy picit mégis.
A tekerői egy idő után elkezdtek lejárni, jó drágán vettünk egy új készletet.
Egyébként működik, gázgrilles, ami praktikus.

Szerkesztette: Gurgula 2008. 05. 03. 20:25 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#353 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:19

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 20:52

Pelgrim cuccok egy részét is Magyarországon gyártják (Pápán), csak kevesen ismerik. Nekünk Pelgrim kombi hűtőnk, elszívónk, mikrónk és mosogatógépünk van :)

No, ezt nem is tudtam, innentől képben lesznek.

#354 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:23

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 19:20

Itt többen írták, hogy a mai hűtők csak 10 évig bírják. Szerintem ez nem kéne hogy így legyen, ugyanolyan elvű
kompresszor van bennük most is, ha jól meg van csinálva a gép, 20 évet el kell mennie.
Valószínűleg csak a gyengébb minőségűek mennek hamarabb tönkre.

Khm. Felénk jó pár ismerős megszívta a hűdenagyonmárkásdrágábbatveszekmertazjobbis Bosch gépekkel.
Hogy ez csak az utóbbi 2-3 évben termelt Bosch néven eladott "tuti, hogy ugyanaz a kínai műanyag van benne" gépeknél van így, azt nem tudom, de tényleg nagyon sokan panaszkodnak a Bosch cuccaira. Ugyanez áll a Whirpool gépekre is. Beszélgettem sok emberrel, nekem az jött le, hogy bizony a relatíve névtelen olcsóbb cuccok se rosszabbak, mint ezek a márkás vackok a tapasztalatok alapján. Jó, lehet, hogy a Miele  mondjuk tényleg jobb, de a leggagyibb Miele cucc árán kapok 4-5 egyebet...

Amúgy egy bizonyos határig én is igyekszem elvileg minőségibb termékek megvételére, de nekem is az a tapasztalatom, hogy teljesen felesleges a névért fizetni. Jártam már meg márkás termékkel, míg az elvileg névtelen meg alaposan rácáfolt az árcédula alapján gyanított minőségre. Mára sajnos a nagy nevek se azt jelentik, mint mondjuk 10-15 éve.

Mosógép: hogy tartósságban egyik mai se veszi fel a versenyt a régi Energomattal, az tuti. Ahogy a régi Minszk hűtőt se fogja leverni élettartamban egyik mai csoda se.
42

#355 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:37

Idézet: Gurgula - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:19

No, ezt nem is tudtam, innentől képben lesznek.

:) Izé, a főzőlapunk és a sütőnk is Pelgrim. Gyakorlatilag az összes konyhai beépített cucc Pelgrim :) Nekem tetszenek, bejött, nem volt velük még probléma (a mienk 2 éves, de a családi körben vannak 6-8 évesek is).

#356 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:04

Idézet: BigBear - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:23

Khm. Felénk jó pár ismerős megszívta a hűdenagyonmárkásdrágábbatveszekmertazjobbis Bosch gépekkel.
Hogy ez csak az utóbbi 2-3 évben termelt Bosch néven eladott "tuti, hogy ugyanaz a kínai műanyag van benne" gépeknél van így, azt nem tudom, de tényleg nagyon sokan panaszkodnak a Bosch cuccaira. Ugyanez áll a Whirpool gépekre is. Beszélgettem sok emberrel, nekem az jött le, hogy bizony a relatíve névtelen olcsóbb cuccok se rosszabbak, mint ezek a márkás vackok a tapasztalatok alapján. Jó, lehet, hogy a Miele  mondjuk tényleg jobb, de a leggagyibb Miele cucc árán kapok 4-5 egyebet...

Amúgy egy bizonyos határig én is igyekszem elvileg minőségibb termékek megvételére, de nekem is az a tapasztalatom, hogy teljesen felesleges a névért fizetni. Jártam már meg márkás termékkel, míg az elvileg névtelen meg alaposan rácáfolt az árcédula alapján gyanított minőségre. Mára sajnos a nagy nevek se azt jelentik, mint mondjuk 10-15 éve.

Mosógép: hogy tartósságban egyik mai se veszi fel a versenyt a régi Energomattal, az tuti. Ahogy a régi Minszk hűtőt se fogja leverni élettartamban egyik mai csoda se.

Van egy középút, a legolcsóbb névtelen, távolkeleti gyártmány, és a szuperdrága között. Azt érdemes venni. Hogy most melyik márka a legjobb, azt nehéz kideríteni, meg valószínűleg modellfüggő a dolog. A helyi termelésről meg amit írtam, ettől még érvényes, német márkákból is kerülöm azt, amit a világ másik feléből hoznak ide, bár nem minőségi kifogás okán.

Egyébként egy kis műszaki érzékkel sokmindent(persze nem mindent) előre meg lehet mondani az adott géppel kapcsolatban. (Kidolgozás, felépítés, stb)
A nagyon olcsó gépek vagy valamit nem tudnak általában(zajszint, funkció, stb) , ahogy észrevettem, vagy magas az energiafogyasztásuk, vagy néhány alkatrészen spóroltak.

Például barátomék vettek egy jóval olcsóbb indesit mosogatógépet, hát az olyan hangos alapból, hogy el voltam képedve.

#357 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:27

Sógorom háztartási gépeket szerel idestova 22-23 éve.Pár éve még azt mondta, hogy a még elérhető kategóriából a Siemens-AEG-Bosch amiivel érdemes foglalkozni.Bármiről is legyen szó.
Ennek hatására mindketten vettünk egy-egy AEG Favorit Silenec mosogatógépet még 2004-ben - 120k-ért.Azóta azt a panelt - nemtom mi a pontos neve - ami viszi a programokat egyszer újra kellett forrasztani, mert hideg vízzel mosogatott.Meg nem szárított.
Azóta szuperál.Úgy kb 1400 mosogatásnál tartunk.
Persze azóta változott a világ.Úgy tűnik kifogtuk az utolsó jó szériát.Azóta olasz hulladék utángyártott alkatrészek vannak az AEG mosogatókban is.Már javított párat.
Aztán van a prémium kategória - Miele - ha van rá pénze az embernek.Úgy 400 fölött kezdődnek a mosogatók, de van 700-ért is.

A fateréknak szintén Pelgrim tűzhelyük van.Hibátlan.Már lassan 15 éve.Amiénk Mora.Nemtom hány éves, én nem szeretem.
A korábbi hűtőnk Szaratov volt.Háááát.Nem sírom vissza.Akármennyire is volt stabil.Most is valami ukrán van-Snaige vagy mi.Egyelőre 5 éves.Még van másik 5 mire megáll... :think:  :D
És az Energomat mosógépet sem lehet kinyírni, az tuti. :up:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#358 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:48

A mi mosogatógépünk kb 2100. mosogatásnál jár, a fentebbit leszámítva semmi gond nem volt.

A mosógépünk, meg bár 2001-es darab, mégis olasz a motorja,(benéztem) mégsincs semmi gond vele, nem feltétlenül ezen múlik. Egyébkén az electrolux csoport alkatrészgyártója az acc Olaszországban, Németországban, és Magyarországon gyártja a motorokat, pumpákat, stb, gondolom egyikbe innen kerül, másikba onnan.
Ja, és az acc meg tulajdonképpen a korábbi aeg leszámítva talán a hűtőkompresszorokat.

Szerkesztette: Gurgula 2008. 05. 03. 22:52 -kor

#359 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 12:29

Na folytatom:

Porszívó:

ETA (nem baszk, hanem cseh) 7 éve van meg kb. A múltkor egy kis vezeték, elszakadt vagy eltört benne, úgyhogy azt meg kellett csinálni. Megnéztem a szénkeféit, és még legalább ugyanennyi ideig fogja bírni, ha nem tovább, alig kopott. Porzsákot meg lehet kapni hozzá, csakúgy mint pótalkatrészt, szűrőket.
Nameg a nyele már teljesen széttört(amiből kijön a cső) úgyhogy abból is kellett egy új, kb 1500 forint.
Egy porszívószerelő azt mondta nekünk még a régi ETÁnk javíttatása kapcsán, hogy azért érdemes ilyet venni, mert ennek minden része cserélhető, míg sok nagy márkánál a motor egybe van öntve a házzal, és nem javítható. Ennek személyesen még nem jártam utána.
Csehországban gyártják. Amint az Ósánban néztem a múltkor az összes nagy márka porszívója(kivéve a Kärchert) kínai, vietnámi, stb. Sajnos.

Mikró:
14 éves zanussi, grilles. Még jól működik, lapos érintőgombos a kezelőfelülete, ezt könnyű tisztítani, és nem kopik el.

#360 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 06:31

Idézet: szeder - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 12:09

Kenwood Chefért vagy Majorért szoktak még igencsak lelkesedni, de ezek afaik jóval drágábbak, mint az említett Bosch készülék.

Hát ezek tényleg nem a mi pénztárcánkhoz vannak méretezve...

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.