HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 05. 08:13

Ha már mosógép: lehet kapni valahol Whirlpool mosógéphez mosószeradagolót? Vagyis azt a tartót ami a fedélen van belül és bele kell önteni a mosóport és az öblítőt.

#382 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 09:55

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 9:13

Ha már mosógép: lehet kapni valahol Whirlpool mosógéphez mosószeradagolót? Vagyis azt a tartót ami a fedélen van belül és bele kell önteni a mosóport és az öblítőt.

Találtam egy indexes topikot, asszem alkalmazni fogom az ott leírtakat először :)

#383 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 14:00

Electrolux jobban megéri mint a Whirlpool/Indesit/Fagor? Vagy ez is ugyanaz a kategória még?
Sőt, a keret felbővült 70-re, de még följebb aztán már tényleg nem mennék! :)
Hacsak nem ezért:
Ariston AVTL 104

Szerkesztette: begbie 2008. 06. 05. 14:13 -kor

#384 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 15:38

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 11:04

Nekünk eddig 1 Fagor termékünk van/volt, egy álló oszlopos ION ventilátor (~10 ezer Ft), ami gyakorlatilag 2 nyár alatt tönkrement. Én Fagor terméket nem biztos hogy vennék újra.

Amúgy a Fagor autóipari beszállító is. :D

Van olyan netes bolt, ahol 3év garival adják a Fagor cuccokat, én onnan rendeltem mosógépet (a cimborám szintén). Innen kezdve nem gond, ha 2évet bír. A 3év+1nap viszont szopás lenne...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#385 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:42

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:00

Electrolux jobban megéri mint a Whirlpool/Indesit/Fagor? Vagy ez is ugyanaz a kategória még?
Hacsak nem ezért:
Ariston AVTL 104

MEgnézted az említett gépeket a vaterán?

Az indesitet nem tudom, meg a fagort sem de a whirpoolt sokan szídták.
90-akármennyiért már van kicsi bosch is.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#386 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 16:52

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 15:00

Hacsak nem ezért:
Ariston AVTL 104

Aristont nagyon jó szívvel tudom ajánlani, tulajdonképpen az Indesit felpucolt márkája. Most meg nem mondom milyen mosó-szárító van nekünk Aristonból, de nagyon minőségiek a kapcsolói, mechanikája, tömítés stb. És szinte zajtalanul centrifugál.
Szlovák Whirlpoolt nem ajánlom, Ariston előtt az volt, 1.5 évesen már nyomta a vizet a tömítés mellett, aztán elkezdett nyiszogni, kapcsolói szorultak, és a mosószeradagolót már alig lehetett kihúzni 3 év után annyira szorult. Aztán 1 x meg is purcant, szerelő kellett. Szóval ég és föld.
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#387 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 18:11

Mikori az az ariston gépetek? Csak mert az aristont is nemrégiben vette meg az indesit ha jól tudom.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#388 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 05. 19:18

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 10:55

Találtam egy indexes topikot, asszem alkalmazni fogom az ott leírtakat először :)

Abszolút jó! Én is így szoktam csinálni kb. félévente.

Forró víz kell erős sugárban (nekünk a csapból is jön annyira, nem szoktam forralgatni), és az kiviszi a trutyi legnagyobb részét, meg jól össze kell rázni (némi forró víz a kézre, nem érdekes :D). Sajna ismeretlen okból nekünk a mosás végére mindig marad az öblítő tartályban tiszta víz MAX-on (öblítőt lefolyatja), és mindig ki kell önteni mosás végén. Még nem jöttem rá, hogy miért marad benn a víz, de már egy éve legalább és többször is kimostam, már rutin, hogy mosás végén burítás.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 05. 19:20 -kor

#389 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 09:08

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 5., csütörtök - 20:18

Abszolút jó! Én is így szoktam csinálni kb. félévente.

Forró víz kell erős sugárban (nekünk a csapból is jön annyira, nem szoktam forralgatni), és az kiviszi a trutyi legnagyobb részét, meg jól össze kell rázni (némi forró víz a kézre, nem érdekes :D). Sajna ismeretlen okból nekünk a mosás végére mindig marad az öblítő tartályban tiszta víz MAX-on (öblítőt lefolyatja), és mindig ki kell önteni mosás végén. Még nem jöttem rá, hogy miért marad benn a víz, de már egy éve legalább és többször is kimostam, már rutin, hogy mosás végén burítás.

Nekem a forró vizes nem oldotta meg. Ellenben a folyékony Domestos :) Kb. egy óra alatt teljesen kimarta a koszt belőle, szép tiszta lett. Ezután ment egy 95 fokos mosás ecettel, utána meg mégegy 95 fokos, de ecet nélkül.
Ahol vízköves volt, ott meg vízkőoldóval fújtam be és mostam le. Az is jó lett.

#390 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:16

Talán ebben a topicban van helye:
Ventillátor téma. Légkondit több ok miatt sem akarok, elgondolkoztam mennyezeti ventillátoron, lámpával. Csillár helyére szerelhető.
Kérdés: van valakinek hasonló? Érezhető egyáltalán egy mennyezeti ventillátor hatása, vagy egy sima álló jobb?

Szerkesztette: begbie 2008. 06. 26. 13:16 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:42

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 14:16

Ventillátor téma. Légkondit több ok miatt sem akarok, elgondolkoztam mennyezeti ventillátoron, lámpával. Csillár helyére szerelhető.
Kérdés: van valakinek hasonló? Érezhető egyáltalán egy mennyezeti ventillátor hatása, vagy egy sima álló jobb?

Szerintem hülyén néz ki. :) Főleg egész évben azt nézegetni a plafonon?  :think: De mondjuk biztos jó lehet, kocsmai emlékeimből kiindulva.  :Đ

#392 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 14:07

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 14:42

Szerintem hülyén néz ki. :) Főleg egész évben azt nézegetni a plafonon?  :think: De mondjuk biztos jó lehet, kocsmai emlékeimből kiindulva.  :Đ

szerintem meg hangulatos :) persze ezekből is van többféle :)

#393 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 15:07

Szüleimnek van. Valamennyi hatása van, de nem nagyon sok. Viszont kicsit zavaró, hogy ha megy a ventillátor, akkor a lámpa fénye is mozog (bemozgatja a ventillátor az egész szerkezetet, legalábbis ami szüleimnél van).

#394 Felhasználó inaktív   anyaanya 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 14. 17:25

van valakinek aszaló berendezése? vagy tapasztalata ilyennel kapcsolatban? esetleg mindkettő? :think:  :D
"Minden lány királylány, és a lányok cukorból meg virágból vannak." Zsul

#395 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 15. 06:35

Idézet: begbie - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 14:16

A plafonventilátornak elég jó a hatásfoka, de nem a 6000 forintos kategóriát kell megvenni, hanem olyat, ami 1 méter fölötti átmérővel bír.
Aki egy picit foglalkozott számítógépház-hűtéssel az tudja, hogy a 12 cm-es venti jóval csendesebb, mint egy 8-as, mégis több levegőt szállít.
Amit az olcsó, és a drága is tud, az az irányváltás.
Nyáron fújó, télen szívó állapotra kapcsolva nem csak a hűtés jó, de a fűtés meleg levegőjét a falak mentén lecsorgatva gázfűtéses lakásban csökkent a költség.

Az, hogy üzem közben mozog-e a készülék, a felszerelés, és a plafon minőségétől függ.
Az egyetlen, ami nekem nem tetszik, az a (szerintem) nem kielégítő világítás, mert vagy csak egy lámpa, vagy 3-4 db E14-es foglalat van, amibe 100 watt (hagyományos) összérték körül tudsz égőket berakni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#396 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 16:58

Már 3 éve megvan a mosógépünk, de csak most olvasgattam részletesebben a csak ehhez a típushoz kiadott kezelési könyvét. Kegyetlen. :)

? :)
Kép

Az összes ábra alatt 4. ábra van:

Kép
Kép

Egy kis szadomazo, ha ki kell dobni a gépet:

Kép

Egy Indesit, felültöltős mosógépünk van, de:

Kép

2. pontot értelmezők előnyben:

Kép

Sorry, de kellett :)

Szerkesztette: Kory 2008. 08. 20. 17:04 -kor

#397 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 13:50

Hűtővásárlás előtt állok.

Mely márkákat fontos elkerülni és mellyek az előnyben részesítettek? És mire kell odafigyelni?
Energiafogyasztás, fagyásmentesség, egyéb funkciók,... vagy mire?

Még nem döntöttem el, hogy beépíthetős vagy nem beépíthetős legyen, de ami fontos, hogy 100liter körül legyen a fagyasztó térfogata. És a keskenység se hátrány, mert pici a konyha.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#398 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 14:04

Én azt javaslom, hogy mindenképpen minél energiatakarékosabb legyen. Amióta a gépek közül 1 kivételével lecseréltem szépen lassan mindent A ill. A+-osra, azóta havi átlag 2e Ft-al (7-8e Ft helyett 5-6e, attól függ mennyi sütit sütünk :D) fizetek kevesebb villanyszámlát. (Igaz előtte régi cuccok voltak.)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#399 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 14:27

Idézet: LightBringer - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 13:04

.... attól függ mennyi sütit sütünk :D) ...

Imádom ezt a részt :Đ

(És az előzőek milyenek voltak? Vagy azok még nem voltak besorolva ebbe a rendszerbe? Amúgy én is legalább A-ban gondolkodom. Inkább fizetek most többet egy A-ért, mint apránként ráfizessek egy B-vel

Szerkesztette: Szacsoka 2008. 09. 04. 14:28 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#400 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 15:11

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 15:27

Imádom ezt a részt :Đ

(És az előzőek milyenek voltak? Vagy azok még nem voltak besorolva ebbe a rendszerbe? Amúgy én is legalább A-ban gondolkodom. Inkább fizetek most többet egy A-ért, mint apránként ráfizessek egy B-vel

Nekünk most ha jól tudom egy B kategóriás amúgy sátáni számú Whirlpool ART 666-os hűtőnk van (288 literes) és rá van írva egy cetlin a fogyasztás: napi 1,2 KWh. Nem kevés, de ez már 7 éves. Ha most vennék, biztosan A-sat vennék.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.