HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 28. 20:31

Van vki, aki kb. meg tudná mondani, hogy egy hűtőszekrényben (nem a fagyasztó részében!) hány foknak kell lennie, illetve mi az elfogadható?

Mondjuk egy kb. 180 literesben? A középső polcon vagy alul?

Az a fura dolog van, hogy arra gyanakszunk hogy nem hűt rendesen a hűtő, mert mostanában több dolog is megromlott jóval előbb, mint kéne. Pl. joghurt, hús, szalámi. Most pl. kidobtunk május 2-ig jó csirkemellből majdnem 1 kilót :( (originál csomagolás).

Most beraktam egy digitális hőmérőt a középső polcra és 2 órája 7.9 fokot jelez.  Ill. ez ingadozik 7.9-8.3 között. A hűtő "4-esen" megy (7 fokozatú a forgatója), most felraktam 5-ösre.

Szerintem ez sok, nem 4 fok körül kéne lenni benne?  :think: Most még pakolgatom az alsóbb és felsőbb polcokra is  a mérőt.

#482 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 29. 19:08

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 28., kedd - 21:31

Van vki, aki kb. meg tudná mondani, hogy egy hűtőszekrényben (nem a fagyasztó részében!) hány foknak kell lennie, illetve mi az elfogadható?

Mondjuk egy kb. 180 literesben? A középső polcon vagy alul?

Az a fura dolog van, hogy arra gyanakszunk hogy nem hűt rendesen a hűtő, mert mostanában több dolog is megromlott jóval előbb, mint kéne. Pl. joghurt, hús, szalámi. Most pl. kidobtunk május 2-ig jó csirkemellből majdnem 1 kilót :( (originál csomagolás).

Most beraktam egy digitális hőmérőt a középső polcra és 2 órája 7.9 fokot jelez.  Ill. ez ingadozik 7.9-8.3 között. A hűtő "4-esen" megy (7 fokozatú a forgatója), most felraktam 5-ösre.

Szerintem ez sok, nem 4 fok körül kéne lenni benne?  :think: Most még pakolgatom az alsóbb és felsőbb polcokra is  a mérőt.

+8 -nál biztosan kevesebb kell, lehet olyan sokáig volt 4-es fokozaton, h bedöglött a tekerő, erre hamar rájössz ha az 5-ös sem hűti tovább.
(vagy télen + 20-at tartottál körülötte, most meg ráeresztetted a kinti 22-23-at :) )

Szerkesztette: perzecutor 2009. 04. 29. 19:10 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#483 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 07:03

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. ápr. 29., szerda - 20:08

+8 -nál biztosan kevesebb kell, lehet olyan sokáig volt 4-es fokozaton, h bedöglött a tekerő, erre hamar rájössz ha az 5-ös sem hűti tovább.
(vagy télen + 20-at tartottál körülötte, most meg ráeresztetted a kinti 22-23-at :) )

Hát szerintem is. Egyébként évek óta ugyanott áll a hűtő, a hőmérséklet kb. stabil.

Amúgy reggelre 5-ösre felcsavarva a min. hőmérséklet 6,5 fok volt (felső polc, de a középső is). Asszem' hívok egy szerelőt....aztán Whirlpoolt többet semmiből. Főleg úgy, hogy átnéztem az összes kaját, szalámit és mindre az van írva hogy 0-5 fok között tárolandó, kivéve a hús, ami 2-4 fokon.

#484 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 10:16

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 8:03

Hát szerintem is. Egyébként évek óta ugyanott áll a hűtő, a hőmérséklet kb. stabil.

Amúgy reggelre 5-ösre felcsavarva a min. hőmérséklet 6,5 fok volt (felső polc, de a középső is). Asszem' hívok egy szerelőt....aztán Whirlpoolt többet semmiből. Főleg úgy, hogy átnéztem az összes kaját, szalámit és mindre az van írva hogy 0-5 fok között tárolandó, kivéve a hús, ami 2-4 fokon.

Nekem régebben 5 C volt a simában, egy éve feltettem 6-ra, a mélyhűtőben pedig -18 C fixen amióta megvan.

Szerk.: tartja is őket.

Szerkesztette: Indy 2009. 04. 30. 10:18 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#485 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 10:50

Idézet: Indy - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 11:16

Nekem régebben 5 C volt a simában, egy éve feltettem 6-ra, a mélyhűtőben pedig -18 C fixen amióta megvan.

Szerk.: tartja is őket.

De az nem túl meleg? Nem 4 foknak kéne lennie?

#486 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 14:49

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 11:50

De az nem túl meleg? Nem 4 foknak kéne lennie?

Nem, mert így van meg az 5 C. :) 5-el már túlhűtene.
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#487 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 18:00

Megmértem, nekünk 3,1 és 6,3 fok között van a hűtő hőmérséklete (legalábbis a hőmérőnk szerint).

#488 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 18:01

Idézet: Kory - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 8:03

a. tömítések elfáradnak ám. (nem túl nehéz cserélni)
b. vagy a belső lefolyónyílásod eltömődött. (ha van olyan)

#489 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 01. 18:52

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 19:01

a. tömítések elfáradnak ám. (nem túl nehéz cserélni)
b. vagy a belső lefolyónyílásod eltömődött. (ha van olyan)

Mármint az ajtó(k)ra gondolsz, mint tömítés? Nincs semmi bajuk azoknak. Van lefolyónyílás, szoktam is tisztítgatni, mert volt hogy eltömődött, és állt a víz rajta, de most ismét megnézem, de szerintem jó.

Sipi: köszi.

#490 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 05. 24. 11:17

Az AEG 74850 mosógépünkben elszabadult egy melltartó merevítője (20 perces mosás alatt, szerintem a centrifugázás közben). A gépben egy csomó fehér műanyag forgács lett, ami a külső dobból jött (ahogy a fém karcolta forgás közben). Milyen vastag lehet-e ez a műanyag  :think: külső dob?

#491 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 23. 11:05

Bocsi, nem feltétlenül háztartási gép, de.....

Kádcsapról lenne szó.
Ez a TEXAS típusú elfordítható nyitójú csap tönkrement.
Ki szeretném cserélni.

Olyat vennék, hogy külön meleg-hidegvíz nyitható csapos legyen.

Namost, milyen eszközök, kellékek kellenek minimálisan még a vízcsap cseréjéhez?
csőfogó, franciakulcs...stb

Milyen cuccot vegyek a csavarmenet szigetelésére, vízzárásra? Van ez a szigszalagszerű fehér cucc, ez jó? Mi a neve?

thx

Ha úgy látom, hogy nem boldogulnék, akkor a vízszerelő majd megoldja, de ha lehet és nem ördöngősség, akkor megpróbálnám házilag a cserét.

thx

Szerkesztette: tesa 2009. 07. 23. 11:05 -kor

tesa

#492 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 11:49

Hali

Dekopírfűrészt vásárolnék, de nem tudom, milyet vegyek.

OBIban van Bosch van kb 16E Ft-ért, de az nekem nagyon sok.
Praktikerben van Black and Decker (5990,-)
OBIban van még Hyundai (5999,-)
és Asist lézermutatós (7999,-) 

Black and Decker 370W, ajándék fűrészlapokkal
Asist 800W
Hyundai 580W

Amire használnám: fa megmunkálás, munkalap (pl mosogató helyének kivágása), stb, hobby szinten.

Én úgy tudtam, hogy a B&D az jó termékeket gyárt, mégis az a legolcsóbb itt. Lehet, hogy a gyengébb teljesítmény miatt?
tesa

#493 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 30. 19:33

egy munkalap az nem piskóta.
a leírásokban benne van, hogy hány centis fát, stb. vág át.
tessék ráhagyással dolgozni, és a fűrészlap legyen drágább mint 20 forint. :) ja, és 2 percnél ne használd tovább folyamatosan. (a lézeres a jó, de sokkal olcsóbban is kapható)
a vízszerelés hogy sikerült?

#494 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 09:54

Idézet: perzecutor - Dátum: 2009. júl. 30., csütörtök - 20:33

egy munkalap az nem piskóta.
a leírásokban benne van, hogy hány centis fát, stb. vág át.
tessék ráhagyással dolgozni, és a fűrészlap legyen drágább mint 20 forint. :) ja, és 2 percnél ne használd tovább folyamatosan. (a lézeres a jó, de sokkal olcsóbban is kapható)
a vízszerelés hogy sikerült?

lekopogom, eddig ok  :cool:

Bát!

Miért van az, hogy:
engedem a melegvizet, és az átfolyós melegítő ahogy kell melegíti a vizet. De ahogy adagolom a hideg vizet és amikor már éppen jó lenne a hőmérséklet, akkor az átfolyós vízmelegítő kikapcsol, nem melegít tovább. De miért nem? Laikusként kérdem, honnan tudja a vízmelegítő, hogy hideg vizet is engedtem? Hiszen a melegvíz nyomását nem csökkentettem :think: ...
tesa

#495 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:03

B&D már a legalja sajnos, az ismert márkaneveknek. Vagy csak keletre ez jut. Hiszen köztudott: mi még mindíg Balkánnak számítunk, így rengeteg olyan termékkör van, ahol az ismert, jól csengő nevek is valami gagyit hoznak...ide ez is jó lesz - felkiáltással. Bár, hobbi-szinten még megfelelő lehet. Persze az ára már közelíti a gazdaságos kisgépekét, de a szervízhálózat, és alkatrész utánpótlás valószínűleg jobb egy kicsit.
Kép

#496 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:05

Idézet: KaLeun - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 12:17

Az AEG 74850 mosógépünkben elszabadult egy melltartó merevítője (20 perces mosás alatt, szerintem a centrifugázás közben). A gépben egy csomó fehér műanyag forgács lett, ami a külső dobból jött (ahogy a fém karcolta forgás közben). Milyen vastag lehet-e ez a műanyag  :think: külső dob?

Maximum fél centi. A kérdés az lenne, hogy egy helyen karcolt-e, de jó mélyen, vagy összevissza, felületesen. Ettől függ, hogy csere, vagy hagyod úgy ahogyan van.
Kép

#497 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:11

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 11:03

B&D már a legalja sajnos, az ismert márkaneveknek. Vagy csak keletre ez jut. Hiszen köztudott: mi még mindíg Balkánnak számítunk, így rengeteg olyan termékkör van, ahol az ismert, jól csengő nevek is valami gagyit hoznak...ide ez is jó lesz - felkiáltással. Bár, hobbi-szinten még megfelelő lehet. Persze az ára már közelíti a gazdaságos kisgépekét, de a szervízhálózat, és alkatrész utánpótlás valószínűleg jobb egy kicsit.

Több kategória van belőle, a színek jelzik ezt (hobbi, otthoni, professzionális).

#498 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:13

Idézet: tesa - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 10:54

Miért van az, hogy:
engedem a melegvizet, és az átfolyós melegítő ahogy kell melegíti a vizet. De ahogy adagolom a hideg vizet és amikor már éppen jó lenne a hőmérséklet, akkor az átfolyós vízmelegítő kikapcsol, nem melegít tovább. De miért nem? Laikusként kérdem, honnan tudja a vízmelegítő, hogy hideg vizet is engedtem? Hiszen a melegvíz nyomását nem csökkentettem :think: ...

Gázas? Esetleg egy gázkészülék szerelővel meg lehetne nézetni.

Amúgy ennél nagyobb baromságot mint az átfolyós gázas vízmelegítő nem találtak még ki. :D Hál'isten nekünk nem olyan van.

Egyébként szerintem pont hogy csökkented a nyomást azzal hogy hideget is ráengedsz.

Szerkesztette: Kory 2009. 07. 31. 10:14 -kor

#499 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:17

Idézet: Kory - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 11:11

Több kategória van belőle, a színek jelzik ezt (hobbi, otthoni, professzionális).

Az egy dolog, ettől még sokat romlott a megítélése a szakemberek körében, az elmúlt 10 évben.
Kép

#500 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 07. 31. 10:19

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. júl. 31., péntek - 11:17

Az egy dolog, ettől még sokat romlott a megítélése a szakemberek körében, az elmúlt 10 évben.

Szerintem meg mindennek romlott a megítélése az utóbbi 10 évben. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó