HWSW Informatikai Kerekasztal: Háztartási gépek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Háztartási gépek Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 09. 17:49

Idézet: beegee01 - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 15:39

Sziasztok! Takarítógépet szeretnénk venni, 40 ezer alatt/körül. Tudnátok segíteni, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni, hogy melyik jó, meg melyik gagyi? Most amit nézegetek, az egy Philips FC6844. Üdv,

Szia!

Javaslom menj el egy kisgép kölcsönzőbe és nézd meg milyen típusú takarítógépeket lehet kikölcsönözni.
Azokban többnyire nem lehet csalódni.
Egyébként ez a Philips Triathlon szerintem jó gép. Nekünk is ilyen van és bírja a strapát rendesen. :)

Üdv: biglaci

#462 Felhasználó inaktív   Gyalogkakukk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 13:58

mosogatógépet tervezek venni, 100-120e körül

Teljesen beépíthető kell mindenképpen, viszont úgy néz ki hogy csak egy 45cm-es fér el. Használ valaki ilyet? Akikkel beszéltem mind kategorikusan kijelentették, hogy az sz.r, csak 60cm-est vegyek, mert a kicsibe nem fér semmi. A lakás kétszemélyes, úgyhogy nem kell egy családra mosogatnia, legfeljebb néha egy 5-6fős vacsorára.

Ki is néztem egyet, esetleg erről van valakinek véleménye/tapasztalata?
http://www.konyhalux.hu/index.php?option=c...&category_id=29

#463 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 15:01

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 14:58

Teljesen beépíthető kell mindenképpen, viszont úgy néz ki hogy csak egy 45cm-es fér el. Használ valaki ilyet? Akikkel beszéltem mind kategorikusan kijelentették, hogy az sz.r, csak 60cm-est vegyek, mert a kicsibe nem fér semmi. A lakás kétszemélyes, úgyhogy nem kell egy családra mosogatnia, legfeljebb néha egy 5-6fős vacsorára.

Üdv!
Nekünk is AEG van, ugyanezeket tudja, igaz 12 terítékes, ~ 60 centi széles.Nekünk két gyerkőc is van, szóval valszeg hamarabb megtelik.Viszont néha még így is körülményes rendesen belepakolni, minimum 2 naponta meg úgyis el kell mosogatni, mert bezárva az ajtót (még ha előtte öblíted és relative letörölsz minden cuccot róla) 2 nap után már szaga lesz.45 centi elég krcsaú, de ha ennyi a hely, akkor nincs mit tenni.
A miénk októberben volt 4 éves.Eddig kétszer volt baja, a panel (vagy mi, olyan nyáklap minden szirszarral :D ) adta meg magát, de újraforrasztottak rajta valamit.
Sógor szakszerelő, itt a topicban sokszor leírtam már Siemens-AEG-Bosch amit szokott ajánlani.Más típusok 1 év elteltével már meghibásodnak.
Jó gép lesz az.Az AEG-gel nagyon nem lehet vele melléfogni. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#464 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 19:36

Idézet: Gyalogkakukk - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 13:58

nekünk ugyan nincs, de én is ezt hallottam a 45 cm-esről. olyanoktól akik szintén 2-en vannak csak. így közben mi is eldöntöttük hogy inkább kicsit átalakítattjuk a konyhaszekrényt és 60 cm-es lesz valamikor. :)

45 cm-esbe állítólag már egy normális méretű fazék sem igazán fér bele, szal nem feltétlenül a tányérok/teríték száma a gond.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#465 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 19:44

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 20:36

...

45 cm-esbe állítólag már egy normális méretű fazék sem igazán fér bele, szal nem feltétlenül a tányérok/teríték száma a gond.

Erre céloztam az előbb. ;) Meg voltam lepve, amikor láttam, hogy milyen keskeny.
Azt hiszem, hogy én is inkább a szekrényt szabnám át.
Megmértem, a 60 centi szélességben 48 centis a kosár, amibe lehet pakolni.
A 45-ből így 33 marad.
Elég karcsú...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#466 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 09:51

Idézet: carcass - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 19:44

Erre céloztam az előbb. ;) Meg voltam lepve, amikor láttam, hogy milyen keskeny.
Azt hiszem, hogy én is inkább a szekrényt szabnám át.
Megmértem, a 60 centi szélességben 48 centis a kosár, amibe lehet pakolni.
A 45-ből így 33 marad.
Elég karcsú...

jah, azt hittem a gyerekekre :D

no igen, emiatt +1 év a mosigép pedig már 1,5 éve erre vágyom :ph34r:

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#467 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 08:21

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#468 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 09. 21:34

Használ valaki gőzölős padlótisztítót? Használhatóak ezek a cuccok?
A cél egy kis lakás tisztántartása lenne, a porszívózás/felmosás kettős helyettesítése. Alkalmas erre a feladatra egy ilyen készülék?
A padlófelület laminált parketta és járólap, szőnyeg nincs. :)

#469 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 09:51

Idézet: carcass - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 15:01

Az AEG-gel nagyon nem lehet vele melléfogni. ;)

AEG és Electrolux között van lényegi különbség? :think: Whirlpool 6. érzékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

jah, mosogatógépekről van szó. :)

Szerkesztette: blabla* 2009. 02. 10. 10:32 -kor

#470 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:13

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 10:51

AEG és Electrolux között van lényegi különbség? :think: Whirlpool 6. érzékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

jah, mosogatógépekről van szó. :)

Van ám...persze csak akkor,ha az AEG német gyártású. Az Electrolux ugyanis nagy valószínűséggel kelet európai....lehet itteni,vagy lengyel...esetleg szlovák. NE tévesszen meg senkit a Made in EU...vagy Made in Europe felirat...azok mindegyike keleti gyártás. Wh. általában olasz,és jók a 6. érzékesek,de ha emlékezetem nem csal,akkor azoknál a leghosszabb a mosogatási idő...alapprogram esetén 2-3 óra. Én nemrégen szembesültem ezzel a gonddal,már régóta nem nézegettem ezt az adatot,és bizony néhány éve,még elmosogattak a masinák 70-90 perc alatt. Ma az átlag: 120-170 perc.
Kép

#471 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 11:23

Idézet: 1966 - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 11:13

Van ám...persze csak akkor,ha az AEG német gyártású. Az Electrolux ugyanis nagy valószínűséggel kelet európai....lehet itteni,vagy lengyel...esetleg szlovák. NE tévesszen meg senkit a Made in EU...vagy Made in Europe felirat...azok mindegyike keleti gyártás. Wh. általában olasz,és jók a 6. érzékesek,de ha emlékezetem nem csal,akkor azoknál a leghosszabb a mosogatási idő...alapprogram esetén 2-3 óra. Én nemrégen szembesültem ezzel a gonddal,már régóta nem nézegettem ezt az adatot,és bizony néhány éve,még elmosogattak a masinák 70-90 perc alatt. Ma az átlag: 120-170 perc.

sztem a ma magyarországon kaphato AEG, Electrolux és Zanussi gépeket ugyanott gyártják. :think:

Minket a mosogítási idő nem zavar (főleg ha időzíthető a prg), inkább a vízfogyasztás a lényeges. Hétvégén igaz csak Electroluxot nézegettünk (AEG 10-15%-kal drágább és nagyjából ugyanazt tudja úgy láttam) és az volt a durva hogy ráírtak olyan 15-16l vízfogyasztást. Az ok hogy ez mindegyiknél a legtakarékosabb eco prg fogyasztását mutatja, de Electroluxnál ehhez képest bazinagy volt a szórás (18-23 l-ig!!!) míg a többinél amit néztünk ott olyan + 2-3l volt a max ahhoz képest amit ráírtak. (ez a gépben lévő tájékoztató füzetből derült ki).

#472 Felhasználó inaktív   1966 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 16:51

Idézet: blabla* - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 12:23

sztem a ma magyarországon kaphato AEG, Electrolux és Zanussi gépeket ugyanott gyártják. :think:

Minket a mosogítási idő nem zavar (főleg ha időzíthető a prg), inkább a vízfogyasztás a lényeges. Hétvégén igaz csak Electroluxot nézegettünk (AEG 10-15%-kal drágább és nagyjából ugyanazt tudja úgy láttam) és az volt a durva hogy ráírtak olyan 15-16l vízfogyasztást. Az ok hogy ez mindegyiknél a legtakarékosabb eco prg fogyasztását mutatja, de Electroluxnál ehhez képest bazinagy volt a szórás (18-23 l-ig!!!) míg a többinél amit néztünk ott olyan + 2-3l volt a max ahhoz képest amit ráírtak. (ez a gépben lévő tájékoztató füzetből derült ki).

Az AEG-et utólag vette meg az Electrolux...talán még van remény,hogy nem keleti gyártású,a másik kettőnél már nincsen. DE: azt tudni érdemes,hogy a németek (pl.) NEM veszik meg az őshonos nagy márkáikat (Bosch,AEG,Siemens),ha NINCS rajta,hogy Made in Germany. Ettől függetlenül,Electroluxot és Zanussit is gyártunk itthon,illetve Bosch-Siemens-et is...és visszük is külföldre (bérmunka),csak ott a vevő erősen megnézi,honnan származik. Emiatt mondom,hogy az AEG még TALÁN nyugat európai összeszerelés.
Vízfogyasztás: a kötelező energiacimkén a normál mosogatóprogram fogyasztásait KELL feltüntetni,nem írhatja rá a legkevesebbet evő eco-programét. Mosógépek esetén ez pl. a 60 fokos normál mosóprogram. Általánosságban egy normál mosogatásra számolj 1820 litert,ami a folyóvizes mosogatás 70-80 literjéhez képest elég kellemes ám.
Kép

#473 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:06

Vettem egy egyszerű tescos kézi turmix gépet, habverésre. Még nem használtam.

Egy honlapon találtam ezt a recept részletet:
"A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. "

Az a baj, hogy a gép használati leírásában egy menetben max. 3 percig szabad csak járatni. Ráadásul 3 perc után 10 percig pihenni kell hagyni.
Akkor hogy  írhat a szöveg 20 perc keverést?

- Vettem egy gagyi gépet, amellyel egy egyszerű piskóta kikeverése kb másfél óra (3+10+3+10+3+10..stb)?
- Vagy 2 percet akart írni az illető?
- Vagy kézi habverést akart írni?
- Vagy fogalmam sincs mit kezdhetek akkor ezzel a habverővel....
tesa

#474 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:23

Idézet: tesa - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 14:06

Vettem egy egyszerű tescos kézi turmix gépet, habverésre. Még nem használtam.

Egy honlapon találtam ezt a recept részletet:
"A piskótához a tojások sárgáját a porcukorral gépi habverővel 20 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. "

Az a baj, hogy a gép használati leírásában egy menetben max. 3 percig szabad csak járatni. Ráadásul 3 perc után 10 percig pihenni kell hagyni.
Akkor hogy  írhat a szöveg 20 perc keverést?

- Vettem egy gagyi gépet, amellyel egy egyszerű piskóta kikeverése kb másfél óra (3+10+3+10+3+10..stb)?
- Vagy kézi habverést akart írni?
- Vagy fogalmam sincs mit kezdhetek akkor ezzel a habverővel....

A 20 perc szerintem sok géppel.  :eek:
Viszont ez a 3 perc meg nonszensz.  :omg:  Ha tésztát akarsz gyúrni vele az nem 3 perc, abbahagyni meg nem nagyon kellene.  :think:  Sohasem mértem, de szerintem 5-10 tojást kikeverni tovább tart 3 percnél.  :think:
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.

#475 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:23

Idézet: tesa - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 14:06

[...]

Anélkül, hogy állást foglalnék a 2 percig keverés mellett, szerintem nincs értelme tojássárgáját cukorral 20 percig keverni.

#476 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:30

Akkor értsem úgy, hogy no para, mert 3 perc az akár elég is lehet?
Nehogy mán leégjen egy szerencsétlen keverés, habverés miatt...  :eek:
Most szombaton (életem első piskótája) lenne az éles menet.  :rolleyes:  :omg:  :lama:
tesa

#477 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:35

Idézet: tesa - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 14:30

Akkor értsem úgy, hogy no para, mert 3 perc az akár elég is lehet?
Nehogy mán leégjen egy szerencsétlen keverés, habverés miatt...  :eek:
Most szombaton (életem első piskótája) lenne az éles menet.  :rolleyes:  :omg:  :lama:

A puding próbája az evés.  :)  Szerintem ez nem volt szerencsés vásárlás, már bocs.  :(
Az élet egy rajz radírgumi nélkül.    Ha nem lenne utolsó pillanat, akkor semmi sem készülne el.   Ne ess kétszer ugyanabba a hibába! Kövess el újakat! 

#478 Felhasználó inaktív   tesa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 14:38

Idézet: ikriszta - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 15:35

A puding próbája az evés.  :)  Szerintem ez nem volt szerencsés vásárlás, már bocs.  :(

Semmi gond, hasonlót gondolok én is.
De nem gondoltam volna, hogy pont a használati idő az, ami az árat befolyásolja.
Legyen azért olcsó, mert kínai, vagy Tescós, vagy nem márkás, de ne azért, mert nem lehet használni.
Na faxa..  :down:
tesa

#479 Felhasználó inaktív   ikriszta 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 15:10

Én az aprítógépemmel jártam így, hogy max 30 mp-et lehet dolgoztatni, utána meg kell állni egy kicsit.  :omg:
Sokszor elég, de van amikor három fél perc kell.  :omg:
Kép

#480 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 17:45

Idézet: szeder - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 14:23

Anélkül, hogy állást foglalnék a 2 percig keverés mellett, szerintem nincs értelme tojássárgáját cukorral 20 percig keverni.

még géppel keverni sincs értelme. emiatt kár előszedni és mosogatni a habverőt :D villával elkevered kicsit, aztán kész. kb 20mp. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.