HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:30

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 19:12

Nézőpont kérdése. :) Tudok néhány embert, akinek így sokkal jobban megfelelek. :p :D

Nekem nem válaszoltál, pedig én vagyok az érintett!! :reklamacio:
Vagy nem?  :think:
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2302 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:46

Marha erőforrásigényes, meg szopószorzótényezős. Ráadásul iskolákban sajna nem éppen Linuxra van igény, így ugorjunk.

Olyan marhára érdekes, hogy bárkinek bedobok egy ötletet, hogy mit tudnék ÉN csinálni, kapásból közli, hogy erre NEKI nincs kapacitása.

Mintha alapvető mondatértelmezési problémák lennének a komunikációban, elkelne egy magyar-magyar tolmács.  :reklamacio:

Vagy van valami a levegőben, és az elmúlt pár héten kergebirkákkal beszélgettem?  :think:
Csak nem vettem észre?  :think:
Kun Pál

#2303 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 21:54

Tőled is jönne cucc, vagy jössz, oszt csinálunk bográcsételt? Szembenhelyen igen jó borokat adnak palackban...

Vigyázz a palackkal, ne lógjon ki kanóc belöle!  :respect:
Kun Pál

#2304 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:52

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 19:48

Telcontar!

Tegnap a cumó átadásakor tájékoztattál, hogy a csomiban van meglepi is. Az nekem szólt, vagy az új csapatnak?
A helyzet ugyanis az, hogy én tegnap este kirámoltam úgy mindenestül, bontatlanul a csomit (Nem volt lelkierőm  az 500 km. lehúzása után leskelődni, bontogatni.)  és, ha nekem szóló valami van benne, akkor válaszod után kimegyek megnézni, hogy mi is lenne az.

A csapatnak szól a meglepi is.  :)
... a trip back in time is all I need ...

#2305 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 21:53

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:30

Nekem nem válaszoltál, pedig én vagyok az érintett!! :reklamacio:
Vagy nem?  :think:

Te nyugodtan álmodozz tovább.  :p  :)

#2306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 17. 23:48

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:34

Olyan marhára érdekes, hogy bárkinek bedobok egy ötletet, hogy mit tudnék ÉN csinálni, kapásból közli, hogy erre NEKI nincs kapacitása.

Én azt írtam, hogy szopószorzótényeződ, de ehhez minimum Linuxos szerverüzemeltetési tapasztalatnak illik lenni. Fénykoromban éjjelnappalos hackolós műszakban pár hét alatt összeütöttem, aztán még működött is.

De mikor azt a tonna 486-ost kaptuk, akkor fórumokon már nem sokan aartak vele foglalkozni, én meg feladtam, mert csak doksiolvasással el lehet annyit tölteni annyi időt, mint rendbetenni az összes vasat. Meglássuk, előbb vadásszunk Linuxos hálózatos gámákat, mert kölyköket egy csomó esetben csak az érdekli.

Itt mindenki abba fektet erőforrást, amibe csak akar, de jelenleg a gépszelektálás, összeralás, pincekihordás, szállítás, userektől felajánlott cuc cbegyűjtése valahogy nagyobb prioritást kell, hogy kapjon, mint az ilyen szerverről bootolós Linuxos izé, aminél aztán majd elhasal a szerver, akkor nézünk, mint Rozi a moziban, Te megszögelni nem bírod, érteni nem ért hozzá senki. Ilyen lan Patakon Szelevényben tán jól jöhet, ha elhasal, akkor van ott elég cucc helyette.

De anno volt itt nagy Linux kezdeményezés, mindegyik kudarcba fulladt, én meg köztudottan a sátán oldalán állok, mert az jó :-)
Make love not Wor.

#2307 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:09

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:52

A csapatnak szól a meglepi is.  :)

OK! Akkor nem kell külön kimennem a Haleszba. Jóska meg majd örül neki. Mindenesetre köszönjük.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2308 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 0:48

Ilyen lan Patakon Szelevényben tán jól jöhet, ha elhasal, akkor van ott elég cucc helyette.

De anno volt itt nagy Linux kezdeményezés, mindegyik kudarcba fulladt, én meg köztudottan a sátán oldalán állok, mert az jó :-)

Szelevényben - na és a környező iskolákban is - van elég komoly Win-s géppark. Anno közreműködésemmel pályázaton dögivel lehetett igényelni ingyenesen. Mi megtettük.

Abban az esetben, ha nem lenne, akkor sem működne, mert Linuxos guru nyicsevo. Én is totál H. vagyok hozzá, pedig állítólag én értek itt a környéken hozzá a legtöbbet, pedig én is csak annyit tudok róla, hogy létezik. :(

Szerkesztette: Szőke 2007. 10. 18. 06:17 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2309 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 06:16

Hóember!

Kedden nálad felvételeztünk egy HP nyomingert (arrol van szó amelyiknek oly szép kék volt a papíradagolója és a driver CD is meg volt hozzá), de nem kaptam hozzá tápot. (30 V egyen).
Amennyiben meg van nálad úgy megkérnélek, hogy légyszi már postázni, mert mostanság nem vezet az utam arra a vidékre.
Abban az esetben, ha nincs nálad akkor sincs nagy gond, mert Andrásnál láttam 30 V-s tápot, majd elkérem tőle, legfeljebb a csatiját átalakítjuk.

#2310 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 19:49

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:53

Te nyugodtan álmodozz tovább.  :p  :)

"Ott fogsz majd sirni, ahol senki se lát..."
Kun Pál

#2311 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 0:48

De mikor azt a tonna 486-ost kaptuk, akkor fórumokon már nem sokan aartak vele foglalkozni, én meg feladtam, mert csak doksiolvasással el lehet annyit tölteni annyi időt, mint rendbetenni az összes vasat. Meglássuk, előbb vadásszunk Linuxos hálózatos gámákat, mert kölyköket egy csomó esetben csak az érdekli.

ad.1. linuxosok már eleve menekültek a 486-osoktól, illetve csak levelezö vagy ftp szervernek hazsnálták öket. Amint irtam volt, PI és PII gépekröl van szó, ezekkel tudnak a mai "linux" rendszerek kezdeni valamit.

ad.2. Van tapasztalatom melldöngetös linuxusok valódi képességeiröl és mentalitásáról. Volt, akit én vittem be egy minisztériumi tárgyalásra néhány éve, hogy támassza alá müszaki érvekkel, hogy linux rendszert lehet telepiteni PII-es gépekre, amiket a multik évente kidobálnak, és azt adjuk iskoláknak (merthogy a ms újra kifizettette az adomány pc-k esetében a sw árát). Az illetö három perc alatt tojt az egészre és saját cégének szerzett megrendelést, hogy a minisztérium levelezö szervezét üzemeltesse.

ad.3. fogalmam sincs, mik azok a gámák.

ad.4. azon vagyok, hogy a kölykökböl emberek legyenek, és ne bunkofonosok.
Kun Pál

#2312 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 20:18

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 22:34

Mintha alapvető mondatértelmezési problémák lennének a komunikációban, elkelne egy magyar-magyar tolmács.  :reklamacio:

Vagy van valami a levegőben, és az elmúlt pár héten kergebirkákkal beszélgettem?  :think:
Csak nem vettem észre?  :think:

A számítástechnikában köztudottan lusta emberek mozognak. (Nem szeretik a kapálást, hát elmentek rendszergizdának, stb.)
Tudvalevő, hogy milyen a jelenlegi linux vs. bármilyen oprendszer arány. (5:100 kb) :omg:
Az is tudvalevő, hogy semelyik általános, közép vagy főiskolában nem tanítják a linuxot. (Talán még a tanár sem ismeri.) Akkor kinek akarunk világot megváltani? :think:  Ne erőltessük a kérdést, mert csak feszültséget szül. Marad a windows. Ahhoz még a hülye (én) is ért. :Đ

Vagy hát van az a lehetőség, hogy odamész, telepíted, elmagyarázod a működését és OTT IS MARADSZ, hogy legyen kihez futni, ha valamelyik elagott hardverelem megadja magát és magával rántja a linuxot is. Gondolom ezt felajánlásból, pusziért, munkaidődben te sem tennéd.

Kérlek érts meg bennünket is! Köszi! :)

#2313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 02:26

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:18

A számítástechnikában köztudottan lusta emberek mozognak. (Nem szeretik a kapálást, hát elmentek rendszergizdának, stb.)

Igazából érdekes dolog, mert közel fél tonna a szerszám/anyagmennyiség amit pince/4. emelet meg többi közt kell mozgatni, meg kocsiból ki/be. Sógor is azt hitte, hogy egész nap ülök a bill előtt, aztán most vasárnap 7 emeletről húztuk le a csövet falon kívül. Meg érdekes dolog pár nap alatt beverni 3ezer darab tiplit/csavarral fej felett, meg létrával arányosan odébbmászkálni, behúzni, tetejét rárakni.

Szóval ki lehet ám ilyenben dögleni rendesen, de most vittem júzerhez Chieftec házas komplett konfigot, be a Várba, ahova autóval nem lehet menni, vissza jött a régi. Oszt nem először.
Make love not Wor.

#2314 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 02:31

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:01

ad.4. azon vagyok, hogy a kölykökböl emberek legyenek, és ne bunkofonosok.

Mondtam, próbálkozás volt, nekem mondjuk csak szolidan lehet nagy pofám, mert mostanában pénzt kell csinálni, semmi karitatívra nem jut időm, de körbeleshetünk a pincében, ha abból csinálsz rendszert (nem pedig az idegeinkből) akkor hajrá, van itt ezer hálózatos anyag, vas, kutyafüle, csak utána valaki supportálja is.

topikon eddig az összes Linuxos próbálkozás elvérezett, de nem miattunk. Innentől kezdve utóítéletes vagyok, mert addig eljutottunk, hogy volt egy telepített gép odahajítva, aztán ennyi, nem értettünk hozzá, majd csókolom.

A 486-okat azért írtam, mert feltepített Win95-el kaptuk, kompletten, hálóból kivéve. Így egy verzió van, ez nem legaláis, de műxik, Linux alapokon meg ment a hümmögés. Itt meg bedobtam a hitvitát, mert topikon egy átlag júzernek is elmeséljük miképpen tud win95-öt feltenni, mert bootFD, Cd, setup, oszt 16 színben már csak elindul. Ezt nekem Linuxosok meg sem próbálták, így visszajövök 10 év múlva, ha érted mire célzok :-)

Meg sajna szerver terén most iszonyat rossz passzban vagyok, MS megint jobban bírja, mint a Linuxok, mennyiségben bizonyított, minőségben nem szopat semmivel.
Make love not Wor.

#2315 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 06:06

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 3:26

Igazából érdekes dolog, mert közel fél tonna a szerszám/anyagmennyiség amit pince/4. emelet meg többi közt kell mozgatni, meg kocsiból ki/be. Sógor is azt hitte, hogy egész nap ülök a bill előtt, aztán most vasárnap 7 emeletről húztuk le a csövet falon kívül. Meg érdekes dolog pár nap alatt beverni 3ezer darab tiplit/csavarral fej felett, meg létrával arányosan odébbmászkálni, behúzni, tetejét rárakni.

Szóval ki lehet ám ilyenben dögleni rendesen, de most vittem júzerhez Chieftec házas komplett konfigot, be a Várba, ahova autóval nem lehet menni, vissza jött a régi. Oszt nem először.

Zoltánszól! (szerintem) nem a magadfajta gürizős, szerelős számítógépesekre gondolt, hanem azokra akiknek éppen a hozzád hasonló személyek készítik elő a terepet. :(

Én magam annak ellenére, hogy magam is csak egy kezdő vagyok) is több esetben találkoztam olyan rendszergarázdával :mad:  aki még az opuszt (a Win különbözö változatairol van szó és nem Linuxrol) sem tudta feltenni a gépre, pedig az eredeti telepítő lemezkészlet is a rendelkezésére állt, arrol már inkább nem is regélek, hogy egy egyszerú ADSL csatlakozás milyen problémát jelentett némelyiknek. :omg:

Szerkesztette: Szőke 2007. 10. 19. 06:14 -kor

#2316 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:14

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 21:18

Az is tudvalevő, hogy semelyik általános, közép vagy főiskolában nem tanítják a linuxot. (Talán még a tanár sem ismeri.)

Ez - szerencsére - nem igaz.
Én magam három fővárosi középiskolát ismerek, ahol tanitják, és pár éve volt egy 2 napos tanártovábképzési konferencia, ahova az országból kb. 8o emberke jött. Sajnos többsége érdeklödö vagy rendszergazda volt, de voltak aktiv tanárok is.
(Magyarul: tanár, de nem számitástechnikát tanit, csak érdekelte a linux, vagy rendszergazda, aki számtech felügyelet cimén tanitást is ellát.)
Kun Pál

#2317 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 20:16

Mielőtt kanócos palackokkal egymásnak esnétek, javaslom, állapodjunk meg az örök igazságban:

A rendszergazdának van füle, tehát hordozható.  :respect:
Kun Pál

#2318 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 06:40

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 21:14

Ez - szerencsére - nem igaz.
Én magam három fővárosi középiskolát ismerek, ahol tanitják,

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem ilyen rózsás a helyzet az ország egyes részein. Itt a Tiszazugban - ahol talán a leglemaradottabb az informatikai kultúra - egyetlen olyan iskolát sem tudok ahol tanítanák a Linuxot, sőt olyan iskolárol sem tudok, ahol kimondottan informatikai képzésben részesült tanár tanítaná azt a lurkóknak. A legtöbb helyen a matek szakos tanárt kötelezték az informatikai órák megtartására, melynek következtében azok kénytelenek voltak a legszükségesebb ismereteket megszerezni a pályázatokon nyert Windowsos (kizárólag ezzel az op.-al adták és a gar. megtartásához annak 3 évig a gépen kell lennie) gépek  használatárol. Ilyen ismeretanyaggal oktatnak. Mindössze egyetlen iskolárol tudok ahol nem matek szakos tanár tanítja az informaikát, ott magyar-orosz szakos tanár tanítja, mert nincs orosz óra és ráadásul ért is a gépekhez. Informatikus tanárra egyáltalán nincs kerete a legtöbb vidéki kis iskoláknak, önkormányzatnak. :(

#2319 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 18:40

Zalaegerszegi  csapattárs vvan?  Ha igen akkor lenne onnan felajánlás

Ha valaki tud tenni az ügyben akkor dobjon meg egy privivel és továbbitom a felajánló telszámát
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2320 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 20:34

Idézet: Hoember - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 19:40

Zalaegerszegi  csapattárs vvan?  Ha igen akkor lenne onnan felajánlás

Ha valaki tud tenni az ügyben akkor dobjon meg egy privivel és továbbitom a felajánló telszámát

Ide nekem azt a számot! :) Halottak napján (hétvégéjén) megyek Zalába.

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.