HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2321 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 21. 20:36

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 20:49

"Ott fogsz majd sirni, ahol senki se lát..."

"Mindenkinek van egy álma..."
... a trip back in time is all I need ...

#2322 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 09:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. okt. 21., vasárnap - 21:36

"Mindenkinek van egy álma..."

De jóó, megtört a jég, nem hittem volna, hogy ennyire egy hullámhosszon vagyunk.  ;)
Hogyan is van a második sor?  :respect:  :respect:  :D  :D
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2323 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 10:17

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 7:40

Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak. Nem ilyen rózsás a helyzet az ország egyes részein.

Rózsás? Akkor, amikor pöstieknél is csak pár iskolában foglalkoznak linux-xal (sic!) ? Amikor néhány egyetem/föiskola kollégiumában - föleg kandó és vein - linuxos gyerekek weboldalak sorozatos feltörésével és illegális videok terjesztésével lehetetlenitették el a linux használatát idehaza?

Nem, pont ellenkezőleg, azon dolgoztam, hogy legyen végre egy értelmes mozgalom, de pont azon szervezetek, amelyeknek ezt kellett volna csinálniuk, a saját zsebükkel foglalkoznak, vagy bezárkóznak az elefántcsonttoronyba, hogy ők a "nagy, meg nem értett linuxosok". :-(

Miután ezekkel nem boldogultam, egy másik vonalon indultam el. Felkutattam egy EU pályázatot, 3 éven keresztül évi max. 100 ezer Euro-t adtak volna, "mindössze" 3 másik országbeli alapitványt vagy egyesületet keleltt volna találni, amelyik legalább 3 éve működik bejegyzett szervezetként, van adószáma és bankszámlája.
Mi volt a reakció?
"Jajj, mit tudnánk kezdeni annyi pénzzel?"
"Én vagyok az egyesület vezetője, én nem tudok angolul/németül, nem veszünk részt ilyenben"
"Ne jöjjön ide kivülálló, mi tudjuk, nekünk mi a jó, évi 250 eft-t összekoldulunk évente, elvagyunk"
:omg:  :omg:  :omg:  :omg:
Ledöbbentem, hogy nem voltak képesek szlovák, cseh, osztrák, román, stb. eu országban találni 1-1 olyan egyesületet, ahol ideális esetben van magyarul tudó személy és benne lennének a buliban. Bárkit megkerestem idehaza, azonnal el akarta játszani a fönököt, aki mindent egy személyben intéz, és mivel ö nem képes ezt megszervezni, igy keresztbe tett. volt, akinek volt osztrák kapcsolata, azt is letiltotta, "ez a mi kapcsolatunk" cimszóval.

Nos, emiatt akadtam ki itt a fórumon. :-(
Meg azon, hogy ez most derült ki, mikor a hó végén van a beadási határidö, fél évig hitegettek és most oda vagyok kötözve a peronhoz és most végig kell néznem, hogy egy hét múlva elmegy a vonat. :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:

Szóval, most nagyon szörnyen érzem magam.  :reklamacio:

Szerkesztette: kun 2007. 10. 22. 10:44 -kor

Kun Pál

#2324 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 10:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 3:31

Mondtam, próbálkozás volt, nekem mondjuk csak szolidan lehet nagy pofám, mert mostanában pénzt kell csinálni, semmi karitatívra nem jut időm, de körbeleshetünk a pincében, ha abból csinálsz rendszert (nem pedig az idegeinkből) akkor hajrá, van itt ezer hálózatos anyag, vas, kutyafüle, csak utána valaki supportálja is.

Sajnos szállitási kapacitás kellene.
Jó lenne egy kisteherautó, vagy egy cég, aki idönként segitene teherautó kölcsönadással, de ezen a téren mindenki elhajtott.  :(

Az ms esetében azért változott a helyzet, mert két évig linuxos cégeket vett meg és állitott a fejlesztésbe. Az ms-es IIS egy kalap sz..t se ért, ök csináltak belöle egy stabil szervert.

Szerkesztette: kun 2007. 10. 22. 10:48 -kor

Kun Pál

#2325 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 22. 11:34

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 11:27

Sajnos szállitási kapacitás kellene.
Jó lenne egy kisteherautó, vagy egy cég, aki idönként segitene teherautó kölcsönadással, de ezen a téren mindenki elhajtott.  :(

Teherautó lenne, de azt csak 2 bizonyos ember vezetheti, oszt így már szűköen lehet vele melózni időügyben. Kistehert bérelni tudok, csak legyen érdemes annyi lóvét beletenni. Itt nekem ugyanez a baj, csak mire majdnem kiürülne a pinyó, arra tele lesz, de sok belőle a szemét, meg majd "hátha lesz belőle valami", oszt megint hónapok óta készülünk Patakra, de jövő hétvégén lejutunk, 2 személyautónyi cucc, meg lant építünk, aztán haladunk.

Linuxos próbálkozásaid szépek, csak felajánlós részen nehezen fog haladni, páran itt róbálkoztak, Szőkének is otthagyták a login: után villogó kurzort, mert tessék Linux, aztán ha Szőke kérdezett, akkor bámultak hülyén. Nahh, ezek miatt nem fog menni, meg mert dúrják le a SuliNetes gépekről is.

Ha Patakon meg van még az a kupac egyben 486-os, akkor abból meg is lehetne oda helyben alkotni azt a terminálos dolgot, csak aztán valaki supportálja.

IISre nem mondok semmi, kolléga az NT4-ek óta üzemeltet egyre durvább rendszereket, a többi csak mesemesemátka.
Make love not Wor.

#2326 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 14:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 12:34

IISre nem mondok semmi,

Hát én sem. :Đ
Pedig mesélhetnénk.  ;)

#2327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 14:54

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 15:05

Hát én sem. :Đ
Pedig mesélhetnénk.  ;)

Szopás biztos vanik, meg kolléga most éppen Linuxot rúgott ki maga alól, mert ugye topikon is kérdeztem, hogy lehet fikázni az XP-t, de itt nekem 2 gigánál nagyobb filét nem enged felmásolni a HDDre, ezt a hibát meg XP egy jó ideje lekezeli. Oszt jön a kernelfrissítés, más partíció, HDD lement, visszarak, aztán jajj, új samba is kell, mert az sem kezeli, aztán... Aztán nem tudom, távolról csinálták, most nem indult el. előfordul, de XPnél én a fat32/ntfs konvertálást távolról gyógyítom, az megyik.

Aztán akkor ezek még erősen desktopfunkciók, azt meg mondtam, hogy nagyvasamon most párszor megállt az Apacs, vagy éppen ssh fogja magát, nem enged be. Mert csak. Pedig Linux.
Make love not Wor.

#2328 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 18:35

HELP!

Sürge szükségem lenne a laptopomhoz (Armada 1700) a PCMCIA helyen lévő hálókártyához csatlakozó átalakító kábelre, hogy tudjak vele a normális hálózati vezetékhez csatlakozni.

Jelenleg van igaz egy, de nagy valószínűséggel kontakthibás, mert kb. fél órát szivattyúzok vele, mire felismeri a gép a hálózatot. Addig csak azt nyöszörgi, hogy nincs egy kábel bedugva.

Már próbálkoztam sok mindennel, így kiszűrtem, hogy a rendes kábel, a PCMCIA foglalat és a kárta is hibátlanul műxik. Ezeket egy másik lipitopival próbálgattam.

Sajnos - tekintettel, hogy az asztali gépem tropa és nincs érkezésem a javításra - így csak ezzel a géppel tudok alkalmasint fent lenni.

Abban az esetben, ha valaki tudna segíteni kérem tegye meg. A költségeket természetesen utalom azonnal, legyen az új, vagy használt, ha egyáltalán beszerezhető valahol.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2329 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 18:39

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 11:17

Rózsás?  :reklamacio:

Erre nem tudok mit mondani. Igaz több egyesületet, alapítványt is ismerek, ameleknek bizonyára jól jönne ez a nem is aprópénz és nem is zárkóznának el. Viszont nem tudok egyiknek em külhoni kapcsolatárol.  :think:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2330 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 20:53

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 19:39

Viszont nem tudok egyiknek em külhoni kapcsolatárol.  :think:

Te se érted, mit irtam le.  :omg:
Magyar résztvevö megvan, 3 külföldi kellett volna - illetve kellene 1 héten belül, de ez nyilván a lehetetlen kategóriába tartozik. Elvileg van még 1 hét, addig be lehet adni a pályázatot, de ennek realitása alulról konvergál a nullához.  :(
Pont az a baj, hogy senki sem tud külföldi partnerszervezetekröl, évek alatt nem jutottak el odáig, hogy legyen külföldi kapcsolat.  :omg:
Kun Pál

#2331 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:03

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 19:35

Abban az esetben, ha valaki tudna segíteni kérem tegye meg.

Hol nagy az ínség, Szolnokon a segítség...
Vanik ilyen PCMCIA-kártyám+kábel a modemes kapcsolathoz. Egyeztessünk időpontot. :)

#2332 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:05

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:53

Te se érted, mit irtam le.  :omg:
Magyar résztvevö megvan, 3 külföldi kellett volna - illetve kellene 1 héten belül, de ez nyilván a lehetetlen kategóriába tartozik. Elvileg van még 1 hét, addig be lehet adni a pályázatot, de ennek realitása alulról konvergál a nullához.  :(
Pont az a baj, hogy senki sem tud külföldi partnerszervezetekröl, évek alatt nem jutottak el odáig, hogy legyen külföldi kapcsolat.  :omg:

Egy nagynéném él Bristolban, meg a feleségem nagynénje Torontoban. Esetleg..? :D
Ja! Nem használnak computert. (Az mi az?) :rolleyes:

Tréfa félre: Sajnos nem ez az egyetlen terület, ahol valahogy nem megy az együttműködés a környező országok szervezeteivel. Politikamentesen mondom: még a környezetvédelemmel sem tudunk előre lépni. A románok leciánozták a Tiszát egyszer, "nagyon régen", de azóta sincs egyetlen romániai környezetvédő csoport, aki fölemelné a szavát. Pedig ez már emberéletet fenyeget. (Székely testvéreink ilyenkor hol vagytok? Tudom, a Hargitán. :p ) Ez van ebben az esetben is.

Na nem állhatom meg: megint hozzászerkesztek. Érzek én ebben az EU-s pályázatban is kis "sandaságot". Az EU olyan feltételeket támaszt, amit nem lehet teljesíteni, és ezt ők is nagyon jól tudják. Mert miközben a kisközösségeket erősítik szóban, pénzzel, elméletben, aközben ilyenek nincsenek, vagy ha vannak és működnek is, olyan adminisztrációt várnak el, mint ettől a vízfejű szervezettől. Oszt kinek van kedve adminisztrálni ahelyett, hogy tenné a dolgát. (Egyszemélyes boltomban óránként meg kell néznem a hűtőszekrényben lévő hőmérőt és le kell írnom az értéket, mert ezt kívánják a HACCP szerint. Fél nyolctól este nyolcig dolgozom: az naponta 12 aláírás - lenne. Ehelyett nincs tejföl - oszt jónapot! Egyel kevesebb termék - egyel kevesebb vevő. Bravó!)

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 10. 22. 21:23 -kor

#2333 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:46

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 21:53

Elvileg van még 1 hét, addig be lehet adni a pályázatot, de ennek realitása alulról konvergál a nullához.  :(

Pff, egyik pályázatom du. hozták nyilvánosságra, leadási határidő aznap éjfél :-) Ketten pályáztunk is, reakció semmi. Most fél év múlva érkezett kérdőív, hogy töltsük ki. Eleve hülyeséget tartalmazott, meg sokat kellett volna szögelni. Embert felhívtam, mondtam mi a pálya, erre mondhja de töltsem ki, meg ugyanezt írjam le mailban, pontosan mit tudunk. A lényege online videóközvetítés volt, tehát ha a júzer megszabja mi kell, akkor ahhoz igazodunk, ha 20 kamerás fullos operatőrös cucc ministúdióval, maximum kb. 30-40ezer júzerre, akkor az is van, ha csak 1 kis kamera, meg 4 ember nézi, akkor az is, ennek függvényében adunk árat.

Erre írjak doksit, pontosan milyen cuccunk van, meg mennyiért. Mondom ember, cucc nem sok, de ha kell egy 16 csatornás vágópult, akkor bérlünk bárhol, aztán kész, ha OKJ-s operatőr kell, az is van. De írjam össze a lehetséges variációkat. Azóta skippelem a választ, másiknak is írtam légi közvetítéstől a komplett színpadig mindent, de csak ez idő megy vele feleselegesen.
Make love not Wor.

#2334 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 22. 21:48

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:05

(Egyszemélyes boltomban óránként meg kell néznem a hűtőszekrényben lévő hőmérőt és le kell írnom az értéket, mert ezt kívánják a HACCP szerint. Fél nyolctól este nyolcig dolgozom: az naponta 12 aláírás - lenne. Ehelyett nincs tejföl - oszt jónapot! Egyel kevesebb termék - egyel kevesebb vevő. Bravó!)

Én kérdeztem a HACCP-s tagot, hogybaze, ha szerinte 1-2 fokkal, vagy bármennyivel melegebb van, akkor szerinte beírom? Vagy tényleg ránézek óránként, meg valós értéket írok? Aztán csak hümmögött Ő is, de ez van, pappiros az olyan.
Make love not Wor.

#2335 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:13

Egy nagynéném él Bristolban, meg a feleségem nagynénje Torontoban. Esetleg..? :D
Ja! Nem használnak computert. (Az mi az?) :rolleyes:

Tréfa félre: Sajnos nem ez az egyetlen terület, ahol valahogy nem megy az együttműködés a környező országok szervezeteivel.

Nézd meg fórumokat, idönként van szlovák, román és német területröl is magyar beirás. Nem hiszem el, hogy nem képesek megtudni, hogy milyen egyesület, alapitvány keretében ügyködnek.
Kun Pál

#2336 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:22

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 22:46

Erre írjak doksit, pontosan milyen cuccunk van, meg mennyiért. Mondom ember, cucc nem sok, de ha kell egy 16 csatornás vágópult, akkor bérlünk bárhol, aztán kész, ha OKJ-s operatőr kell, az is van. De írjam össze a lehetséges variációkat. Azóta skippelem a választ, másiknak is írtam légi közvetítéstől a komplett színpadig mindent, de csak ez idő megy vele feleselegesen.

Valami egészen másról beszélsz.
A pályázat azt jelenti, hogy tudod, hogy mit akarsz, azt leirod, és ha támogatják, akkor azt kell megvalósitani.
Az, hogy "adjatok pénzt és majd, ha beesik valaki az ajtón, dolgozunk vele alvállalkozóként" nem pályázat.
Ha pedig úgy állsz hozzá, hogy "lesz egy rendezvény, én leszek a videos, majd megmondják, hogy mit csináljak", akkor ezt kidobák, hogy "na, ez se tudja, hogy mit akar, csak pénzt akar hozzá".

Az a baj, hogy fogalmatok sincs, hogy müködik egy pályázat, és igy bukjátok el a lehetöségeket.  :omg:
Kun Pál

#2337 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:30

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 22., hétfő - 19:35

Sürge szükségem lenne a laptopomhoz (Armada 1700) a PCMCIA helyen lévő hálókártyához csatlakozó átalakító kábelre, hogy tudjak vele a normális hálózati vezetékhez csatlakozni.

Nem teljesen értem, hogy mit akarsz.

Milyen kábel kell a laptophoz, ha picimaci kártyát teszel bele? tudtommal a picimaci kártyát közvetlenül be kell dugni egy csatlakozóba, és kész. Ide betehetö hosszabbitó kábelröl nem tudok, de értelmét se látom.

A hálózati vezeték az nekem a 220 V-os hálózat, azt pedig nem picimaci-hoz lehet csatlakoztatni.

Szóval, ez a mondatod nekem képzavar.  :think:

Amúgy nekem egyetlen picimaci kártyám van, telefon vezetéket lehet csatlakoztatni hozzá, és faxot lehet küldeni vele telefonon keresztül. Ha ez a kábel jó, oda tudom adni.
Kun Pál

#2338 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 15:44

Az EU olyan feltételeket támaszt, amit nem lehet teljesíteni, és ezt ők is nagyon jól tudják. Mert miközben a kisközösségeket erősítik szóban, pénzzel, elméletben, aközben ilyenek nincsenek, vagy ha vannak és működnek is, olyan adminisztrációt várnak el, mint ettől a vízfejű szervezettől. Oszt kinek van kedve adminisztrálni ahelyett, hogy tenné a dolgát. (Egyszemélyes boltomban óránként meg kell néznem a hűtőszekrényben lévő hőmérőt és le kell írnom az értéket, mert ezt kívánják a HACCP szerint. Fél nyolctól este nyolcig dolgozom: az naponta 12 aláírás - lenne. Ehelyett nincs tejföl - oszt jónapot! Egyel kevesebb termék - egyel kevesebb vevő. Bravó!)

Az a baj, hogy ragaszkodtok a pocsolyához, miközben tengerröl álmodoztok.
Az EU egyfordulós pályázatok a lehetö legegyszerübb és legjobb megoldások.
Ti ezeket nem ismeritek, csak a hazai változatát, amelyek mesterségesen túl vannak bonyolitva, hogy minél késöbb kelljen kifizetni a pénzeket. Mert a költségvetés szarban van.
Ti pedig ahelyett, hogy megkeresnétek a lehetöséget, visszabújtok a pocsolyába, ahogy Antal is mondta pár évtizede, "lemerülök és kibekkelem".

A HACCP az egyszerü piacszerzés volt, hogy német és francia cégek által kiadott papirokat kötelezö legyen megvenni, pár seggfej aláirta, miközben a francia és német és más cégek páros lábbal rúgták ki azokat, akik ezt nekik elö akarták irni.

Ugyan olyan szemfényvesztés volt, mint az ECDL, csak azt reklámozták, hogy "EU-ban elfogadott", ami marhaság, egyedül a finneknél volt ilyen papir, akiket akkor vettek fel az EU-ba, erre alapoztak reklámkampányt. Sok seggfej felkapta, bedölt neki, miközben a magyar OKJ képzés messze szinvonalasabb volt. Csakhát itt 50 ezer volt a vizsga, amiböl a vizsgáztató tanár is szép pénzt kapott, nem beszélve a szervezökröl - egyebek között az NJSZT ebböl befolyt pénzböl szervezett 3 napos konferenciát pár tizmillióért.

Lenne három értelmes társam, bebizonyitanám, mi mindent lehetne csinálni.
Na mindegy, látom, falra hányt borsó az egész, most befejeztem.
Kun Pál

#2339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 18:41

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 16:44

Lenne három értelmes társam, bebizonyitanám, mi mindent lehetne csinálni.
Na mindegy, látom, falra hányt borsó az egész, most befejeztem.

De azt mondd mit szeretnel.

Eloszor Linuxos terminalos otletek voltak, aztan most ez a palyazat, csak ird meg legyszi magyarul.

Sajna en alapitvanyra abszolut rondabban nezek, palyazat meg olyan, amilyen, neha hallani nagy osszegeket, meg egyszeru, aztan az ember azt sem tudja melyik veget fogja meg, mert egyszeruen nincs benne gyakorlata, nincs hattere, nem ert hozza. Ha Te ertesz hozza, akkor azt mondd, de kulfoldi szervezet ismerosben nincs, innentol akkor bukott dolog vagy mi.
Make love not Wor.

#2340 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 20:00

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 16:30

Nem teljesen értem, hogy mit akarsz.

Ezt:

(Néha vakok is mutatnak újat látóknak. ;) )

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 10. 23. 20:02 -kor

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.