HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VI. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 23. 20:09

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 16:44

Lenne három értelmes társam, bebizonyitanám, mi mindent lehetne csinálni.
Na mindegy, látom, falra hányt borsó az egész, most befejeztem.

:offtopic: Na ezt a dumát meg nem kellene! Én is megváltanám a világot, ha anyámat SzűzMáriának hívnák. De nem hánytorgatnám a többiek szemére, hogy csak földi halandók eszével gondolkodnak. (Már hogy földhözragadtak.) Isten fia ezt nem tette. :(
Vagy másik aspektusból: Bástya elvtárs mondta: "Amit szertek magamban a szerénység, elvtársak. A szerénység."

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 10. 23. 20:10 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 20:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 19:41

De azt mondd mit szeretnel.

Akkor újra leirom:

Pár nevet, hogy román, szlovák, osztrák, stb. földön milyen néven, (emil/web)cimen vannak magyar szervezetek. Mert vannak dögivel, amikor panaszkodni kell, akkor rengeteget emlegetnek idehaza is, csak valahogy nem sikerül öket megtalálni, amikor tenni kellene valamit.
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#2343 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 21:51

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 21:52

Pár nevet, hogy román, szlovák, osztrák, stb. földön milyen néven, (emil/web)cimen vannak magyar szervezetek.

Milyen szervezet, mit kérdezzek Tőlük, alapesetben miért is szeretnél kontaktolni, mi lesz a közreműködés tárgya? Mert ez eddig ügynökduma.
Make love not Wor.

#2344 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 06:03

Ált.táj.:

A tegnapi napon postán megérkeztek  hozzám a Honlapunkon lévő Felajánlók oldalán B.Zoltán által felajánlott hw. elemek.
Köszönjük felajánlását és a postázást.

Ugyancsak a Honlapunk Felajánlási oldalán tett felajánlást.

Sajnos vele nem tudtam elintézni a felajánlást, mert első levelemre azt a választ kaptam, hogy majd postázza, de azóta többször is írtam neki, választ meg nem kaptam. Így a felajánlást jelenleg leadom, de majd pár nap múlva törlöm, ha addig nem lészen válktozás.

Szerkesztette: Szőke 2007. 10. 25. 06:09 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2345 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 06:12

Zoltánszóltol tegnap megkaptam a NOTI-hoz megsegítésemre felajánlott dolgokat. Sajnos nem sokat segített, mert nem a hálózati egység, hanem a modem egység és annak az átalakító kábele volt neki. Modemmel meg nem nagyon szeretnék NYETelni, mert túl derága.
Mindenesetre köszönöm neki a segítséget.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2346 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 06:22

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 16:30

1./
Nem teljesen értem, hogy mit akarsz.

Szóval, ez a mondatod nekem képzavar.  :think:

2./
Amúgy nekem egyetlen picimaci kártyám van, telefon vezetéket lehet csatlakoztatni hozzá, és faxot lehet küldeni vele telefonon keresztül. Ha ez a kábel jó, oda tudom adni.

1./ Az én PCMCIA házati kártyám sajnos még nem olyan, hogy közvetlenül a telefon, vagy az UTP kábel csatija beledugható lenne. Zoltánszól jó képet tett fel az átalakítórol, csak az a baj, hogy az telefonhoz való.
Az enyémröl összeszerelt állapotban mellékelek képet. A kábel csak annyiban különbözik külsőre, hogy a csatija nagyobb (UTP csatihoz való) és a kártyához csalkaozó rész is más.

2./ Köszönöm, de nem kérem az előzőekben leírtak miatt.

Csatolt fájl:

#2347 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:41

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 7:22

Az enyémröl összeszerelt állapotban mellékelek képet. A kábel csak annyiban különbözik külsőre, hogy a csatija nagyobb (UTP csatihoz való) és a kártyához csalkaozó rész is más.

Aha, tehát nem a laptophoz, hanem a picimaci-hoz kell csatlakoztatni a kábelt, ami egy átalakitó.

Utána kérdezek, hátha van valakinek ilyen.
Kun Pál

#2348 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:50

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 21:09

:offtopic: Na ezt a dumát meg nem kellene! Én is megváltanám a világot, ha anyámat SzűzMáriának hívnák. De nem hánytorgatnám a többiek szemére, hogy csak földi halandók eszével gondolkodnak. (Már hogy földhözragadtak.) Isten fia ezt nem tette. :(
Vagy másik aspektusból: Bástya elvtárs mondta: "Amit szertek magamban a szerénység, elvtársak. A szerénység."

Mint irtam volt, most sorozatos kudarcok értek - nemrég még kosarat is kaptam  ;)  - ezért picit erösebb kifejezéseket használok.

A probléma továbbra is az, hogy vannak, akik ülnek és néznek és várják, hogy mások segitsenek rajtuk, és amikor megjelenik valaki, aki tudja, hogy ezekért tenni kell, akkor az üldögélök gyanakodva néznek rá, majd elkezdik ütni, hogy minek nyüzsög, kinek a beépitett ügynöke, biztos nem echte magyar, hanem zsidó vagy ... és különben is takarodjon innen.
Erre irtam, hogy falrahányt borsó ilyenekkel küzdeni, ha ti ezt az utat választjátok, akkor maradjatok meg ezen a szinten, és várjátok továbbra is, hogy ki fog 486-os döglött vackokat felajánlani.

Én megkeresem azokat a cégeket, akik már a PIII-asakat dobják ki és megszervezem, hogy aki megkapja, az használja is. ehhez partnerek kellenek, és nem hátramozditók.

ui: nem vagyok isten fia - még a lánya sem.

Uff.
Kun Pál

#2349 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 12:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 24., szerda - 22:51

Milyen szervezet, mit kérdezzek Tőlük, alapesetben miért is szeretnél kontaktolni, mi lesz a közreműködés tárgya? Mert ez eddig ügynökduma.

Akkor újra leirom:

Bármilyen szervezet, ami nem függ a költségvetéstöl, azaz nem kap RENDSZERES állami támogatást. Ha évente, vagy alkalmanként pályázik állami támogatásra, akkor már megfelelö.
További feltétel, hogy legalább 3 éve müködjön, legyen adószáma és bankszámla száma.

Ezen túl a tevékenysége bármi lehet, a lényeg, hogy akarjon együttmüködni más országbeli szervezetekkel valamilyen témában. Akármit kitalálhat, a lényeg, hogy VALÓDI szándéka legyen, hogy más országbeli szervezettel kapcsolatot tartson. Ez minimálisan kimerülhet évi egyszeri találkozóban, a maximális az pl. napi on-line kapcsolat közös sw fejlesztés, stb. Szóval, nagyon széles a skála, a lényeg, hogy AKARJON csinálni valamit és KÉPES is legyen erre valamilyen szinten. A többi szervezet nyilván azért kell, hogy kiegészitse vagy erösitse a tevékenységét.
Kun Pál

#2350 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 14:16

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:50

Én megkeresem azokat a cégeket, akik már a PIII-asakat dobják ki és megszervezem, hogy aki megkapja, az használja is. ehhez partnerek kellenek, és nem hátramozditók.

Ehhez meg sok szervezet meg határon túli dolog nem kell, ezt csináljuk mi is, legfeljebb a cégek szeretnek vele visszaélni. Tisztelet a kivételnek, mert ugye KFKIból, meg innen-onnan igen jó cuccokat kaptunk. Sok helyen meg csak a szemetet kellene eltakarítani.
Make love not Wor.

#2351 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 05:45

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:41

Aha, tehát nem a laptophoz, hanem a picimaci-hoz kell csatlakoztatni a kábelt, ami egy átalakitó.

Utána kérdezek, hátha van valakinek ilyen.

Előre is köszönöm!

Egyébként bármilyen megoldás érdekel, amely lehetővé teszi, hogy a kissé régi Armada 1700-al a meglévő ADSL UTP kábeléhez tudok csatlakozni.
Jöhet olyan PCMCIA kártya is amelybe közvetlenül gyugható az UTP kábel (Xircom honlapján látam hasonlót, de nem tudom, hogy ehhez a Lipitopihoz jó-e?), hasonló modemmel együtt és kábel külön is érdekel. Az is elegendő lenne, ha esetleg olyan címröl tudnék ahonnan meg lehet rendelni. Nem lényeges, hogy használt vagy közvetlenül üzletböl származik. Költségeket előre utalok. A lényeg az, hogy ne kelljen hosszú perceken keresztül szivattyúznom, hogy a gép felismerje a hálózatot.

#2352 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:16

Idézet: kun - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 13:59

Akkor újra leirom:

Bármilyen szervezet, ami nem függ a költségvetéstöl, azaz nem kap RENDSZERES állami támogatást. Ha évente, vagy alkalmanként pályázik állami támogatásra, akkor már megfelelö.
További feltétel, hogy legalább 3 éve müködjön, legyen adószáma és bankszámla száma.

Ezen túl a tevékenysége bármi lehet, a lényeg, hogy akarjon együttmüködni más országbeli szervezetekkel valamilyen témában. Akármit kitalálhat, a lényeg, hogy VALÓDI szándéka legyen, hogy más országbeli szervezettel kapcsolatot tartson. Ez minimálisan kimerülhet évi egyszeri találkozóban, a maximális az pl. napi on-line kapcsolat közös sw fejlesztés, stb. Szóval, nagyon széles a skála, a lényeg, hogy AKARJON csinálni valamit és KÉPES is legyen erre valamilyen szinten. A többi szervezet nyilván azért kell, hogy kiegészitse vagy erösitse a tevékenységét.

Szia

Én ugyan kicsit sem értek az EU-s cuccokhoz, de ha te ugy gondolod, hogy ez elősegitheti a munkánkat akkor miért ne tehetnénk egy kisérletet?  Ha nem jön be még mindig mehet tovább a tevékenységünk mint eddig.
Amikor kitaláltam ezt az egész adományozós topicot ( annó 5-6 éve ) akkor is szivesen vettem mindennemü segitséget, s kérdem én, ha most van egy ember aki othon van az Eu-s dolgokban akkor miért ne?
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2353 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:01

Idézet: Hoember - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:16

Szia

Én ugyan kicsit sem értek az EU-s cuccokhoz, de ha te ugy gondolod, hogy ez elősegitheti a munkánkat akkor miért ne tehetnénk egy kisérletet?  Ha nem jön be még mindig mehet tovább a tevékenységünk mint eddig.
Amikor kitaláltam ezt az egész adományozós topicot ( annó 5-6 éve ) akkor is szivesen vettem mindennemü segitséget, s kérdem én, ha most van egy ember aki othon van az Eu-s dolgokban akkor miért ne?

Feltétel az adószám és bankszámlaszám. Adószámot természetes vagy jogi személy kaphat - a HWSW Felajánlások csapata nem az. Tárgyaltuk már ezt a kérdést vagy két és fél - három éve. Akkor arra jutottunk, hogy nem kíván egyikünk sem azzal az adminisztrációval foglalkozni, ami a pályázással és a kapott támogatások elszámolásával jár, továbbá egy adószámmal bíró jogi személyiség ügyeinek vitelével. Mert el kell számolni az EU felé, abban biztos lehetsz. Az APEH is érdeklődhet, ha olyanja támad.

Ha kun olvtárs intézni akarja az összes adminisztrációt, én nem tiltakozom ellene, de én személy szerint nem kívánok még erre is időt áldozni. Gyanítom, más csapattagok sem. Ha viszont kun olvtárs úgyis egyedül vinné az ügyeket, mi szüksége van ránk?
... a trip back in time is all I need ...

#2354 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:19

...az Eu-s dolgokban akkor miért ne?

2004.05.22.-én Fóton volt egy tali, amin a résztvevők úgy döntöttek, hogy nem kívánjuk adminisztrációval, hivatlbajárással agyonütni amúgy kevés szabadidőnket. Ha Kunnak van hozzás kedve, lelke rajta.

#2355 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:44

Én ugyan kicsit sem értek az EU-s cuccokhoz, de ha te ugy gondolod, hogy ez elősegitheti a munkánkat akkor miért ne tehetnénk egy kisérletet?

Én kérdeztem pontosan, hogy mire is segítene elő, vagy mi történne? Cégektől régi P3asokat el lehet hozni pályázat nélkül is. Ha EU van képben, akkor azzal irtózat szopás, papírozás jár, megbeszélés, estébé.

Aki követi a pályázatokat, az tudja, hogy megírni sem egyszerű. Ha kolléga meg mindent tud, meg ért hozzá, akkor nem egészen értem miért kellenénk mi. Nekem vannak nemzetközi szervezeteim, de azok nem véletlenül gyanakvóak, ha valaki a tömegbű megkeresi őket a nagy ötlettel.

Én is támogatnék mindent, de pályázathoz nem értek, időm nincs, nagy autót bírok szerezni, meg 1-2 napos leállásokat tudok szerverzni, de sajna nekem odahaza meg családra sem sok energiám van, amíg meg a napjaimat forintosítani lehet, addig ez van. Múlt héten pld. eljutottam asszonnyal jogászbálba, amit az első házassági évfordulónkra ígértem, teljesen jó  :Đ

EU-s izéhez amúgy is papírozni kell, adószám, elszámolás, bankszámla, ami időnként 1 komplett embert igényel, olyat aki ért is hozzá. Plusz néha könyvelés, ügyvéd, pénzügyes ismeretek. Ebből is van ismerős, de mivel jómagam a saját dolgaimmal éves szintem vagyok ezzel is elmaradva, így mi a fenét mondjak? Traktáljam ügyvéd/könyvelő haversrácot ingyé melóért, aztán más esetleg jól jár?

Pályáztam én már eleget, iskolában jöttek, állam pénzén geci drágán kaptak 400ezer forintos switchet, meg mindenfélét, aztán mikor az egér eldöglött, akkor az a suli pénze lenne, meg a net is, akkor én adtam ingyé egeret, mert önkormányzatnak fél évre adott valami 20ezer pénzes keretet karbantartásokra, abból inkább 2 használt gépet odaszervíroztam, meg így tovább.

Aztán következő pályázat hálózatbővítés volt, meg 6 új gép. Hozták az új vasakat, switchet odébbtették, de kábelek csak lógtak, mert az nem az Ő feleadatuk. Én toldottam meg, aztán raktam össze, természetesen ingyé. Valaki meg a gépeken rohadt vastagon keresett. Akkor ezért se morogjak, ha meghallom, hogy "pályázat"?

Ehhez kevesek vagyunk, nem értünk hozzá, nincs erőforrás. Szóljatok ha valamit kihagytam, de bomlasztani nem akarok, csak nekem utóítéletből már túl sok van :-(
Make love not Wor.

#2356 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 21:53

HWSW találkozó:

53-as Presszó (VII. ker Erzsébet körút 53. (Király u.-i 6os villamos megálló, KFC mellett jobbra)), holnap (szombat, okt. 27.) 18:00.

Én ott leszek.  ;)

#2357 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 05:55

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 22:53

HWSW találkozó:

53-as Presszó (VII. ker Erzsébet körút 53. (Király u.-i 6os villamos megálló, KFC mellett jobbra)), holnap (szombat, okt. 27.) 18:00.

Én ott leszek.  ;)

Én meg nem. :mad:

#2358 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 07:54

Természetesen itt a töbség szava dönt mint mindig.
Ha ugy gondoljátok hogy egy probát nem ér meg, akkor én természetesen ezt tudomásul veszem

Kun barát.
Megkérlek rá te is tégy hasonlóképp. Tudod a régi mondás miszerint, nemakarásnak nyögés a vége

köszi :respect:
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2359 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 13:52

Szoke, nem tul sanszos, hogy fogsz talalni pont olyan kabelt, ami passzolna a kartyadhoz.
Ahany gyarto, annyifele csatlakozo.
Nalam van egy ilyen.

Kép

Kép

Ehhez nem kell kabel, egyszeruen beledugod a ginort, es annyi.
Ha megfelel, jovo heten megprobalom feladni.
Az irogep leert hozzad?
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#2360 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 13:57

:offtopic:  Fako, nics kanalam emileket irogatni, azert ide.
Priviben legyszi tolj egy teloszamot, hogy ezt a otvart vegre el tudjam vinni. :)
Mas, van par topic a bolhan, amit nem artana moderalni.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

Téma megosztása:

• (118 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó