HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Core 2 Duo II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Core 2 Duo II. conroe, merom Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:42

Oblivion nalam is fentvan, bar oda a VGA kartya a szuk keresztmetszet. 7800GT-nel kikellett kapcsoljam a fuvet, hogy erdoben is elfogadhato fps-t kapjak. Bar ez itt mar off...

Amugy en teljesen kikapcsolni a swapot nem javasolnam. 1 giga allandora be es kesz, gond nincs. 1 giga meg nemhiszem, hogy olyan hude sokat szamitana a vinyon.

:offtopic: Mara Jade meg az egyik kedvenc szereplom a Timothy Zahn altal irt trilogiabol. :up:

Szerkesztette: Boba 2006. 10. 05. 12:43 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#242 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:44

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:38

Ja, Oblivion es BF2 a legmemosabb alkalmazas ami a gepen szokott lenni nalam, akinek extra szuksegletei vannak, neki ugyse lehet tanacsot adni azon kivul, hogy probaljon ki tobb variaciot es aztan dontson. :)

nekem van 4 giga ddr2 1000-em.. az eleg? :D  :p
God left this place a long time ago.

#243 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:27

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:33

Csak már lenne időm összerakni :D

en szoritanek ra :D

#244 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:29

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:44

nekem meg nagy farkam. de hogy jon ez ide?  :think:

Szerkesztette: arn 2006. 10. 05. 14:29 -kor

#245 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:34

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 10:43

Jah. Kb én is 1.5x-ről tudok, bár sztem átlag felhasználásra 2gb ram mellett elég a 2gb pagefile is.
Azért annál kevesebbet nem adnék, mert ha kell a szabad mem, akkor jó, ha ki tudja swappelni az éppen fölösleges 1.5gb-ot. :)

A partíciós dolgot én sem értem. Nekem is win mellett van és semmi gondja. Fizikailag más vinyóra rakni - az már érthető, de azonos hdd-n belül külön partíción nem látom okát a gyorsulásnak.

Kivéve egy esetet: ha nem fix a mérete, akkor ugye egy állandóan változó, töredező win partíción a változó méretű pagefile is sz*rrá fog töredezni. De én külön hdd-n/partíción sem állítanék be változó méretűt.

Nálam úgy végződik a win install, hogy fix 2gb méretre belövöm és defrag. Így egy darabban van a 2gb az idők végezetéig. :) Mindez a win partíción. Ha esetleg van második hdd a gépben, akkor azon.

Töredezettség a kulcsszó ;)

Én 1 gigánál 2gigát adok meg, 2 gigánál másfelet, idáig belvállt, ennél kevesebbel baj volt.
Ált fix méreten hagytam, de mióta legyaktam a linuxot van egy szabad 5 gigás particióm; de azon is fix méreten van.

Zollka, a memóriák nem fognak megtáltosodni a víztől; pár MHz meg hűs lesz; de megtáltosodni 95% hogy nem fognak. Sok és sokféle hűtés tapasztalata. Féloff; Tt féle memblokkot fogsz majd hozni; mert az ócsó :).  (Csak akkor a 6cmes ventim is kiiktatható. Fetekre is raknék, de bő 8K-t nem ér meg :( )
Másik; X1800/X1900 borda külön? (tom, van blokk, de van borda is sokkal olcsóbbért; csak nem látok sehol a balkánon belőle :( - van vga blokkom, vannak membordák; amúgy a mindent hűtő blokkot venném ha nem lenne semmim.)

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 05. 14:43 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#246 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:52

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:44

Dobd a kandallóba és meglátod  :D
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#247 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:12

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 9:11

es most szerinted korrekt volt a tajekoztatas, hogy egyetlen egy tesztet beszurtal? :rolleyes:
mindenki nagyon jol tudja, hogy azonos sebessegen az core 2 leveri az x2-t.. nem is kis kulonbseggel

teljesen korrekt volt, ugyanis nem a teszt a lenyeg, hanem, hogy fele arert kap siman egy E6300-al egyenerteku processzort, sot..
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#248 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:21

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:12

teljesen korrekt volt, ugyanis nem a teszt a lenyeg, hanem, hogy fele arert kap siman egy E6300-al egyenerteku processzort, sot..

jah ertem.. tehat akkor most a topik lenyeget arra valtoztatod, hogy kielemezzuk az intel vs. amd kerdest?
olvasd el a topik cimet.. nem fogsz benne amd szot talalni.. lehet nem veletlen? :think:

#249 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:21

Idézet: arn - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 15:29

nekem meg nagy farkam. de hogy jon ez ide?  :think:

kinek nincs?
/menjel akkor felnott filmbe szerepelni.. ket kezzel kapkodnanak az adottsagaid utan... + nem lenne gond a legjobb szamtech cuccokat megvenni

Szerkesztette: westlake 2006. 10. 05. 15:22 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:25

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:21

jah ertem.. tehat akkor most a topik lenyeget arra valtoztatod, hogy kielemezzuk az intel vs. amd kerdest?
olvasd el a topik cimet.. nem fogsz benne amd szot talalni.. lehet nem veletlen? :think:

Latom neked csak az AMD vs Intel jut el a kis agyacskadig.
Normalis embernek meg az, hogy mi eri meg neki igazan, hogy ne kelljen kolteni sokat, de hasonlo minoseget es megkozelito teljesitmenyt kapjon, mondjuk felearert.
Sajnos nem lehet mindenki tele, ezert ezek a dolgok megfontolandok.
Ja es valoban nem talalok AMD-t lehet, csak X2-t a te alairasodban foleg. :p
Raadasul ne te tartsd mar fent a jogot, hogy reagalhatok e egy felvetesre, ami pont ezt a kerdest feszegeti, hogy megerte e vagy sem.
Ha a velemenyemmel a hazigazda vagy moderator nem ert egyet, torolni fogja, de ha megkerhetlek, ne te legy a cenzura, ha neked nem tetszik, hogy leirja mas, hogy AMD.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 10. 05. 15:30 -kor

My name is penis.

#251 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:33

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:12

Tuningolt vs tuningolatlan proc? :think:
Mindegy hogy mit akart jelenteni, tudjuk mit jelent; ennyi. Elérte az alap core2őt, ez jó teljesítmény; se több, se kevesebb. Tudjuk hogy lelépi a core egy kis tuninggal, de gondolom nem azt akarta demonstrálni hogy gyorsabb lenne az AMD; csak akkora sebességet elért x lóvéból, ennyi.

Ha tévedek, akkor meg butus összehasonlítás volt.

Pls vegyetek vissza kettőt! Köszönjük. No flame; egy tuningeredméyn bemutatása volt, és Jakuza gondolom nem akart semmi olat állítani ami hülyeség lenne; és remélhetőleg hirtelen felindulásból válaszolt iylen stílusban amit nem fog senki folytatni; és nem a modokra vár ha vmi nem korrekt.

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 05. 15:35 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#252 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:33

Tuningolt vs tuningolatlan proc? :think:
Mindegy hogy mit akart jelenteni, tudjuk mit jelent; ennyi. Elérte az alap core2őt, ez jó teljesítmény; se több, se kevesebb. Tudjuk hogy lelépi a core egy kis tuninggal, de gondolom nem azt akarta demonstrálni hogy gyorsabb lenne az AMD; csak akkora sebességet elért x lóvéból, ennyi.

Ha tévedek, akkor meg butus összehasonlítás volt.

Pontosan, tehat azt mondom, hogy cirka fele arbol ellehet erni mondjuk egy E6600 teljesitmenyet, tehat ha valaki esetleg 939es rendszerrrel rendelkezik, inkabb megfontolandobb, egy X2 es egy nagy VGA-ra kolteni, hiszen valoszinusithetonek tartom, hogy jovore sokkal esszerubb es olcsobb lesz Conroe platformra valtani, mint jelenleg.
Sajnos Westlake ezeket az irasokat, nem az eszervek menten latja at, hanem tamadasnak veli az Intel ellen, amit ugy gondolja neki mint az Intel kereszteslovagja ,verevel kell vedenie.  :Đ
Senki nem vitatja, hogy a Conroe vegre egy jol sikerult Intel processzor, a Netburtsos "minekisnevezzelek" fercmunka utan. De azt bekell latni, amit eloszor leirtam es a vitaalapjat kepezi, csak felesleges penzkidobas annak egyenlore, aki jelenleg egy 939es platformmal rendelkezik.

Szerkesztette: Jakuza 2006. 10. 05. 15:43 -kor

My name is penis.

#253 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:54

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:37

Pontosan, tehat azt mondom, hogy cirka fele arbol ellehet erni mondjuk egy E6600 teljesitmenyet, tehat ha valaki esetleg 939es rendszerrrel rendelkezik, inkabb megfontolandobb, egy X2 es egy nagy VGA-ra kolteni, hiszen valoszinusithetonek tartom, hogy jovore sokkal esszerubb es olcsobb lesz Conroe platformra valtani, mint jelenleg.
Sajnos Westlake ezeket az irasokat, nem az eszervek menten latja at, hanem tamadasnak veli az Intel ellen, amit ugy gondolja neki mint az Intel kereszteslovagja ,verevel kell vedenie.  :Đ
Senki nem vitatja, hogy a Conroe vegre egy jol sikerult Intel processzor, a Netburtsos "minekisnevezzelek" fercmunka utan. De azt bekell latni, amit eloszor leirtam es a vitaalapjat kepezi, csak felesleges penzkidobas annak egyenlore, aki jelenleg egy 939es platformmal rendelkezik.

Felesleges pénzkidobás? :nevet2:
Neked kellene inkább visszafognod magad. De szívesen belemegyek bármilyen nekem nagyobb a farkam vitába is...
Volt már C2D procid? Nem?  Akkor mi dolgod ebben a topikban? Mert érdemi hszed nem volt még eddig. :rolleyes:  Mert aztán a 2,9GHz-es X2 olyan hú de gyakori, minden 2. proci ennyit megy léggel :omg: Képzeld volt X2-őm, nem ment csak 2,6-ot, a mostani C2D procim meg szintén nem extrém tuningbajnok, 3,2-őt megy kis feszemeléssel. A különbség sokkal nagyobb hidd el, mint amit egy everest teszt mutat :rolleyes:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#254 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 15:59

Márha nem a 3Dmark rekordok jelentneke neki mindent, vagy munkához/akármihez nem kell neki minél nagyobb erő - hisz én is úgy vallom, elég erős proci nincs :). (Olyan viszont van amit egy ideig nem engedhetek meg magamnak :) )

Itt az abaj, hogy sokan nézika tuningolt/nem tuningolt proc különbséget. Videókártyánál, hogy X800GToval beértem (megelőztem) pár X850XT-t az más, mert azon alig lehet már húzni (persze húzással leléptek); mert itt egy megrángatott core2 igen odab*sz.  Csak annyit mondtam anno én is, hogy X850XT telejsítményét tudja a kártyám erőlködés nélkü, nem azt hogy jobb mint az X850XT.

Vagyunk itt páran akiknek nincs C2, csak szeretnénk, és mivel érdekela  téma lesssük/megosztjuk a véleményünket; így aki nem C2 tulaj annak is van jogosultsága itt lenni, ne mondjunk butaságokat again.

Egyedül annyi a baj hogy elbeszéltek 1más mellett, de mindhármotoknak igaza van!
1, core2 brutál, húzva nagyon lelépi x2őt
2, nem mindenkinek éri mert nem foglalkozik annyira a géppel/más keretből gazdálkodik a több erő; pl gamer tényhogy jobban jár ha vga-ra fodítja (általában, pl x1600pro helyett 7900gt/x1900xt256 is belefér; amit az erősebb proci játéknál nem hoz vissza. (új gép)
3, akinek meg kell a sok kraft, annak erősebb a64re/brutálabb tuningeszközökre nem érdemes költenie, mert ott az alapból erősebb C2
4, egy gamer többet nyer ha 939paltformon a különbözette vgaba fordítja megint (de nem mindenki gamer, és nem mindenki van erre szorulva, mert mondjuk már alapból süti vgaja van), így általában 939ről nem nagyon poén C2re cserélni - persze megint leszámítva azokat akiknek nagyon nagyon kell a kraft, de most az átlagról beszélünk ugye. (upgrade)

Szal easyer! :respect:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 05. 16:12 -kor

#255 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:02

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:25

Latom neked csak az AMD vs Intel jut el a kis agyacskadig.
Normalis embernek meg az, hogy mi eri meg neki igazan, hogy ne kelljen kolteni sokat, de hasonlo minoseget es megkozelito teljesitmenyt kapjon, mondjuk felearert.
Sajnos nem lehet mindenki tele, ezert ezek a dolgok megfontolandok.
Ja es valoban nem talalok AMD-t lehet, csak X2-t a te alairasodban foleg. :p
Raadasul ne te tartsd mar fent a jogot, hogy reagalhatok e egy felvetesre, ami pont ezt a kerdest feszegeti, hogy megerte e vagy sem.
Ha a velemenyemmel a hazigazda vagy moderator nem ert egyet, torolni fogja, de ha megkerhetlek, ne te legy a cenzura, ha neked nem tetszik, hogy leirja mas, hogy AMD.

:offtopic:
neked meg a szemecskeddel lehet problema, ha nem tudja az agyacskadig tovabbitani az informaciot, miszerint ez NEM az intel vs. amd topik
megertem, hogy ennyire nehez felfogni ezt a rettentoen bonyolult dolgot

Szerkesztette: westlake 2006. 10. 05. 16:02 -kor

#256 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:02

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:54

Neked kellene inkább visszafognod magad. De szívesen belemegyek bármilyen nekem nagyobb a farkam vitába is...
Volt már C2D procid? Nem?  Akkor mi dolgod ebben a topikban? Mert érdemi hszed nem volt még eddig. :rolleyes:  Mert aztán a 2,9GHz-es X2 olyan hú de gyakori, minden 2. proci ennyit megy léggel :omg: Képzeld volt X2-őm, nem ment csak 2,6-ot, a mostani C2D procim meg szintén nem extrém tuningbajnok, 3,2-őt megy kis feszemeléssel. A különbség sokkal nagyobb hidd el, mint amit egy everest teszt mutat :rolleyes:

Mennyibe is kerult a rendszercsere ?
Ketszerannyiba ?
A teljesitmeny is ketszerannyi ?
Logikusan gondolkodj ne voros koddel illetve Intel logokkal a szemed elott.
Raadasul milyen VGAd van ? Kapsz plusz 2fps-t a 130K-s befektetesedert vagy 10-15% plusz sebesseget ?
Nem tudom, hogy megeri e, foleg azoknak tuti nem akik eltartanak egy csaladot, es mas kiadasaik is vannak, mint teszem azt 6 honaponkent feleslegesen kidobni 100Kt az ablakon.
My name is penis.

#257 Felhasználó inaktív   westlake 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:04

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 16:54

hagyjad.. nala a tudas.. annyira sok konfigja volt mar, hogy teljesen biztos abban, amit beszel.. :rolleyes:

Szerkesztette: westlake 2006. 10. 05. 16:07 -kor

#258 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:07

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:02

Mennyibe is kerult a rendszercsere ?
Ketszerannyiba ?
A teljesitmeny is ketszerannyi ?
Logikusan gondolkodj ne voros koddel illetve Intel logokkal a szemed elott.
Raadasul milyen VGAd van ? Kapsz plusz 2fps-t a 130K-s befektetesedert vagy 10-15% plusz sebesseget ?
Nem tudom, hogy megeri e, foleg azoknak tuti nem akik eltartanak egy csaladot, es mas kiadasaik is vannak, mint teszem azt 6 honaponkent feleslegesen kidobni 100Kt az ablakon.

Sosem így ment hogy 2× anyni telejsítményt 2× annyiért, pls ne kötekedj te sem; semmi értelme; lásd előző hszem.

Jakuza, attól hogy vki ért sok mindenhez, nem feltétlenülért mindenhez; és Westlake pl tuti hogy többet próbált ilyen konfigot mint mi; és attól hogy más területeken nincs esetleg annyira ott attól még ebben  a témában nem kéne lehurrogni. Én meg terepkerékpármaratonozok; meg annak ellenére hogy kezdő vagyok és 38ezres kompaktom van a helyi fotópályázaton nyertesek között vagyok, sőt a meghívón az 5 kép kközül az egyik az enyém, nekem is nagy farkam van, meg olyan hosszan tudok böfögni hogy ki tudom mondani hogy görögdinnye; senkit nem érdekel az aktuális témában. Ja,és én meg 2^16ig tudom 2 hatványait - mikroelektronikai emlékek :Đ.

És mindenkire vonatkozik a stílus kordában tartása, úgyhogy be lehetne fejezni a vitát ebben a formában!  :mad:

Szerkesztette: MC Pite 2006. 10. 05. 16:26 -kor

#259 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:12

Idézet: westlake - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:04

hagyjad.. nala a tudas.. annyira sok kinfigja volt mar, hogy teljesen biztos abban, amit beszel.. :rolleyes:

Istenem .
Lol. Te aztan ertesz hozza, de te meg megsem szulettel kis ficsur amikor en mar lattam PC-t, hangsulyozom PC-t, nem C64et.
Szoval te nekem ne magyarazd el mi is a konfig.
De melyebb ertelmu filozofiai eszmefuttatasokba is belemehetunk, mint pl a regiszterek programozasaba, ha egyaltalan tudod mi az.
Esetleg megmutathatod eleted fomuvet, amivel mondjuk az Assembly 2000-en fodijat nyertel.
Ja hogy nem is tudod mi az ? No sebaj, majd ha ilyesmivel dicsekedhetsz, akkor majd megfontolom, hogy szakmai alapon megvitassak veled valamit, szemellenzoid nelkul.
http://www.pouet.net...d.php?which=120

Szerkesztette: Jakuza 2006. 10. 05. 16:13 -kor

My name is penis.

#260 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:21

Idézet: Jakuza - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:12

Istenem .
Lol. Te aztan ertesz hozza, de te meg megsem szulettel kis ficsur amikor en mar lattam PC-t, hangsulyozom PC-t, nem C64et.
Szoval te nekem ne magyarazd el mi is a konfig.
De melyebb ertelmu filozofiai eszmefuttatasokba is belemehetunk, mint pl a regiszterek programozasaba, ha egyaltalan tudod mi az.
Esetleg megmutathatod eleted fomuvet, amivel mondjuk az Assembly 2000-en fodijat nyertel.
Ja hogy nem is tudod mi az ? No sebaj, majd ha ilyesmivel dicsekedhetsz, akkor majd megfontolom, hogy szakmai alapon megvitassak veled valamit, szemellenzoid nelkul.
http://www.pouet.net...d.php?which=120

:D
Ez már tényleg szánalmas, ennek semmi köze a vitánkhoz, de ne zavarjon. Én meg fejből vágom hogy mennyi 6544564821*455632, és? Kitérdekel? Elárulom, senkit.

A kétszeres árat is elfelejthetnéd már, mert az sem igaz, nyilván ha tisztelt user megveszi a core 2 konfigot akkor eladja a maradék AMD-s lapot, procit, DDR1-et, de ez neked túl magas :rolleyes:
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »