HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! Avagy minden szinten, szinte minden ! Értékeld a témát: -----

#2261 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 10:47

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 19:53

Az, hogy téged zavar egy dolog. Viszont minden alhunytnak joga van a saját volt vallása szerinti jelképet a sírján tartani. :)

Idézet

mármint nem is a sirokra gondoltam

az egy dolog, hogy olvasod, de értelmezd is pls.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2262 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 12:07

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 11:47

az egy dolog, hogy olvasod, de értelmezd is pls.

államvallás? egyáltalán létezik még olyan?  :think:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2263 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:22

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 13:07

államvallás? egyáltalán létezik még olyan?  :think:

Létezett. Hogy most létezik-e az jó kérdés. Ha igen is, tuti nem Magyarországon.

Charlie: De nem is ez a lényeg. Magyarország potom 1000 éve katolikus, aztán keresztény ország volt (van?). A szocializmus közel 50 éve ugyan elnyomta ezt, de akármelyik vallási térképet megnézed, kicsiny hazánk kereszténynek van feltüntetve. Szóval annyira nem véletlen. No meg azt is vedd figyelembe, hogy azokat a keritéseket nem most, vagy 10 éve építették.

És mégvalami, azért egy kereszt, vagy egy Dávid csillag nem olyan jelkép, mint egy ötágú vörös csillag vagy egy szvasztika.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2264 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:14

Idézet: EGOKA - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 15:22

Létezett. Hogy most létezik-e az jó kérdés. Ha igen is, tuti nem Magyarországon.

Charlie: De nem is ez a lényeg. Magyarország potom 1000 éve katolikus, aztán keresztény ország volt (van?). A szocializmus közel 50 éve ugyan elnyomta ezt, de akármelyik vallási térképet megnézed, kicsiny hazánk kereszténynek van feltüntetve. Szóval annyira nem véletlen. No meg azt is vedd figyelembe, hogy azokat a keritéseket nem most, vagy 10 éve építették.

És mégvalami, azért egy kereszt, vagy egy Dávid csillag nem olyan jelkép, mint egy ötágú vörös csillag vagy egy szvasztika.

igen ezer éve katolikus, ez egy dolog, de volt itt minden más is. Ennyi erővel az ő jelképüket is ki lehetne rakni.
De éppen ezért van szétválasztva az állam és az egyház, hogy az állam semleges maradjon, és ne "sértsen" meg senkit.

azért a faluk töb bségében (legalábbis itt vasban) az átkosban építették a ravatalozokat, keriteseket (az 50-es évek elött otthon ravataloztak fel az embereket).

az iskolakban sem lehet vallasi jelkep (marmint az allami iskolaban)

#2265 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:16

Ha valakinek Debrecenben, vagy környékén Samsung 215TW vagy Belinea 10 20 35W monitora van, nagy segítség volna ha élőben megszemlélhetném.  :respect:

#2266 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:24

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 17:14

igen ezer éve katolikus, ez egy dolog, de volt itt minden más is. Ennyi erővel az ő jelképüket is ki lehetne rakni.
De éppen ezért van szétválasztva az állam és az egyház, hogy az állam semleges maradjon, és ne "sértsen" meg senkit.

azért a faluk töb bségében (legalábbis itt vasban) az átkosban építették a ravatalozokat, keriteseket (az 50-es évek elött otthon ravataloztak fel az embereket).

az iskolakban sem lehet vallasi jelkep (marmint az allami iskolaban)

Amiket ÉN láttam, ott kint is van.

Szerinted a koronáról is le kéne szedni a keresztet? Hogy a címert már ne is említsem... :think:

És ez nem Franciaország!

Ez is amolyan tolerancia dolog...
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2267 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 16:57

Idézet: EGOKA - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 17:24

Teljesen jók a gondolataid, és egyetértek Veled!  :respect:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#2268 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:44

Egy pici segítséget kérnék: a kirakatbábus Dreher reklám zenéjének ki az előadója, mi a szám címe? :think:

#2269 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 05:06

Idézet: Tigger - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 21:44

Egy pici segítséget kérnék: a kirakatbábus Dreher reklám zenéjének ki az előadója, mi a szám címe? :think:

Bobby Womack: Across 110th Street  :think:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2270 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 05:58

Idézet: Lulu64 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 6:06

Bobby Womack: Across 110th Street  :think:

:respect: :respect: Rád mindig lehet számítani! :respect:

#2271 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 19. 07:15

Akkor én is keresek:

Keresem a Boulogne-i halász című népmesét.  :think:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#2272 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 07:57

Idézet: Lulu64 - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 6:06

...

Szeretném felterjeszteni Lulu64 -et a "HWSW Informatikai Kerekasztal Nagykeresztje" díjra, segítőkész és áldozatos munkájáért!  :respect:

Idézet

[link]

#2273 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 09:03

Idézet: EGOKA - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 17:24

Amiket ÉN láttam, ott kint is van.

Szerinted a koronáról is le kéne szedni a keresztet? Hogy a címert már ne is említsem... :think:

És ez nem Franciaország!

aha, akkor rakjuk vissza az iskolakba is a keresztet...
:omg:

#2274 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 09:59

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 10:03

Ha jól tudom, az iskolában nem temetnek el...  :think:

Idézet

[link]

#2275 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:17

Idézet: Nevergone - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 10:59

Ha jól tudom, az iskolában nem temetnek el...  :think:

ha mar a temetobe tolerálunk, akkor ott miért ne?
ha mar valamit csinalnak, akkor azt legalabb kovetkezetesen...

egyik állami intezmenyben sincs semmilyen vallasi jelkep, akkor miért pont az allami temetoben van?

#2276 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 10:33

Idézet: charlie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 10:03

Nem értem a problémádat. Ha érthetően megfogalmazod, talán értelmezni is tudom. A kereszt a feszületet szimbolizálja s jelképezi, hogy mindenki, aki itthagyja ezt a világot, az Úrhoz tér meg, hogy számot adjon földi életéről és bűneiről, vagy jótéteményeiről. S hogy az Úr neve Isten, vagy Jézus (vagy akár lehet Buddha, vagy Allah is, de más a jelképrendszer), tulajdonképp lényegtelen. Államalapító Szent István keresztény országot hagyott maga után, halála előtt Mária kezébe és védelme alá adva az országot és a magyarságot, Mária pedig nem más, mint a Szent Szűzanya, Jézus anyja. S ha azt mondjuk, hogy kereszténység, akkor nem egy egyházról beszélünk, hanem egy vallási rendszerről, melybe beletartoznak pl a katolikus, ortodox és protestáns egyházak is. Namost, a fentebb leírtak alapján Magyarország ezer éve keresztény állam attól függetlenül, hogy közben ezt hány éven át hányan letagadták. A kereszténység pedig az Ószövetségen, valamint Keresztelő Szent Jánosnak, Jézusnak és első követőiknek az Újszövetségben leírt életén és az ő tanításaikon alapul, illetve hogy - értelemszerűen -elfogadják Jézus keresztre feszítésének a tényét és azt, hogy ezzel vált Megváltóvá, amellyel az emberiséget megváltotta bűnei alól saját élete árán.

Szóval egy ezer éve keresztény országnak a temetőjén a kereszttel semmi gond akkor sem, ha állami temető. Ha bemész, láthatsz ott a sírköveken Dávid csillagot is, vagy egyszerű kopjafát. A kereszt a kereszténységet szimbolizálja.

S abba sem árt belegondolni, hogy életében lehet bárki a legvéresszájúbb ateista, ha bevégeztetett, 99%-ban pap búcsúztatja az elhunytakat.

A hozzászólásod pedig - elnézést a megfogalmazásért - marhaság. Az iskolákban és egyéb állami közintézményekben is jelen vannak jelképek, csak nem kifejezetten vallásiak, mivel nem az állam feladata, hogy meghatározza (vagy sugallja), hogy milyen vallású legyél, hanem szabad akaratodból dönthetsz. Állami címer(*** lásd lentebb), trikolor és esetleg az EU lobogója van egyébként az iskolákban is. Jelzik, hogy hová tartozunk. Halálunk után már nem az államhoz, vagy az EU-hoz tartozunk, hanem a kereszténység tanításai alapján megtértünk az Úrhoz.

Ja, és még annyit, hogy olyan, hogy állami temető, nincs. A terület talán lehet az állam tulajdona, de a temetéseket temetkezési vállalatok/vállalkozók és 99%-ban valamely egyház képviselői "végzik".

***Bővebben: Tudod-e, hogy milyen a magyar címer, amely bizony megtalálható intézményekben, köztük iskolákban? Ha tudod, akkor azt is tudod, hogy van benne egy kettőskereszt. A kettőskereszt pedig nem más, mint a keresztény királyi hatalom jelképe.

Tehát a kereszténységre való utalás áttételesen ott van az állami intézményekben, iskolákban is, illetve mindenhol, ahol a magyar címer megjelenik. :)

#2277 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 12:04

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 11:33

***Bővebben: Tudod-e, hogy milyen a magyar címer, amely bizony megtalálható intézményekben, köztük iskolákban? Ha tudod, akkor azt is tudod, hogy van benne egy kettőskereszt. A kettőskereszt pedig nem más, mint a keresztény királyi hatalom jelképe.

:offtopic:  de árpádsáv is van ám benne.. akkor most vetessük le a címereket is? (ha ezzel olyan vitát indítanék el, ami nem ide való, akkor sorry, töröld nyugodtan...)

#2278 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 13:05

Idézet: begbie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 13:04

:offtopic:  de árpádsáv is van ám benne.. akkor most vetessük le a címereket is? (ha ezzel olyan vitát indítanék el, ami nem ide való, akkor sorry, töröld nyugodtan...)

Akkor egy kicsit tegyük tisztába az Árpád-sávot, mert látom, fogalmi dugóban vagy.

Az „árpádsávok” a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó család címerében, később a magyar címer részévé vált. Leghírhedtebb modern kori változata a Nyilaskeresztes Párt zászlajában és karszalagjában volt látható. Az úgynevezett árpádsávok több település zászlajában is jelen vannak (pl. Esztergom); a települések zászlóiban a sávok száma változó. Az árpádsávos szimbólum több állami – főként katonai és rendvédelmi – szervezet címerének alkotóeleme (pl. a Nemzetbiztonsági Hivatalénak). Az Árpád-család, illetve II. Rákóczi Ferenc lovasságának sávos, álló téglalap alakú zászlói az egyes protokolláris eseményekben szereplő magyar történelmi zászlósor tagjai. E történelmi lobogókat csak a köznyelv nevezi „árpádsávos zászlónak”, ugyanezzel a kifejezéssel jelölve azt a rendszerváltás után a radikális jobboldal szimbólumaként felbukkant, fekvő alakú, nyolcsávos zászlót is, melynek használatáról, jelentéséről heves viták folynak.

Tehát az Árpád-sávnak semmi köze ahhoz, amire te gondolsz (meg még jó sokan), a nemzeti címerbe sokkal régebben bekerült, mint ahogy bárki kisajátította volna és maga a motívum a 12. század óta van jelen hazánkban. Nincs köze Árpád fejedelemhez egyébként.

#2279 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 13:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 14:05

Akkor egy kicsit tegyük tisztába az Árpád-sávot, mert látom, fogalmi dugóban vagy.

Az „árpádsávok” a kései Árpád-háziak által használt, vörössel és ezüsttel (általában) hétszer vágott pajzsmező sávjai. A motívum, amely az Árpád-kor utolsó évszázadában jelent meg az addig vörös színt használó család címerében, később a magyar címer részévé vált. Leghírhedtebb modern kori változata a Nyilaskeresztes Párt zászlajában és karszalagjában volt látható. Az úgynevezett árpádsávok több település zászlajában is jelen vannak (pl. Esztergom); a települések zászlóiban a sávok száma változó. Az árpádsávos szimbólum több állami – főként katonai és rendvédelmi – szervezet címerének alkotóeleme (pl. a Nemzetbiztonsági Hivatalénak). Az Árpád-család, illetve II. Rákóczi Ferenc lovasságának sávos, álló téglalap alakú zászlói az egyes protokolláris eseményekben szereplő magyar történelmi zászlósor tagjai. E történelmi lobogókat csak a köznyelv nevezi „árpádsávos zászlónak”, ugyanezzel a kifejezéssel jelölve azt a rendszerváltás után a radikális jobboldal szimbólumaként felbukkant, fekvő alakú, nyolcsávos zászlót is, melynek használatáról, jelentéséről heves viták folynak.

Tehát az Árpád-sávnak semmi köze ahhoz, amire te gondolsz (meg még jó sokan), a nemzeti címerbe sokkal régebben bekerült, mint ahogy bárki kisajátította volna és maga a motívum a 12. század óta van jelen hazánkban. Nincs köze Árpád fejedelemhez egyébként.

akkor itt kommunikációs probléma van, mert én is erre próbáltam utalni, és igen, utánajártam Wikipédián én is, mielőtt okoskodni mertem volna a témában...

A lényeg szerintem is ez: "a nemzeti címerbe sokkal régebben bekerült, mint ahogy bárki kisajátította volna"

#2280 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 14:39

Egykis hatraarc az aktualis tematol :)

Termeszt valaki balkonon, kertben csilit? :) Keresek pár magot a jovo evre :)... ha valakinel fellelheto, legyszi dobjon nekem egy privit.... ezek erdekelnének:
- Habanero (minel tobbfele)
- Tabasco
- Jalapeno
- Aji (szinten minel tobbfele)

Cserebe tudom adni ezeket a magokat:
- African Bird's eye (kurv@ csipos... kesztyuvel erdemes darabolni, mert boron at is csip)
- Elio (ez mar kicsit mersekeltebb... de csiposhoz hozza nem szokott emberke ettol is betérdel hamar)
- Lingua di fouco (ez ilyen itthon csiposnek mondott paprikak teteje szinten van)
- Bolivian rainbow (ez foleg diszpaprika, de az ize is remek :) )

Kép

Koszi

Szerkesztette: Sniper 2007. 09. 19. 14:41 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 112
  • 113