Idézet: spidey - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 21:53
Tudom, NMI is meg egy páran. De ők nem biztos, hogy tudják, hogy mi kell oda, már régóta kint vannak...

Nekem viszont lehet, hogy gyorsított útlevél kell, most tudtam meg, hogy lehet hogy megyek 2 hónapra Bristolba, de feleslegesen nem költök rá.
Röviden:
BE KELL, HOGY ENGEDJENEK! EU jogszabály szerint! Új szig. (lakcímkártya), vagy egyel régebbi, az a puhafedelű szig, mindkettővel be kell, hogy engedjenek! Bárki mást mond, gyalogolj át rajta!
szerk.: én is hallottam történeteket, hogy kötözködtek vkivel, de nem tehetik meg, hogy nem engednek be, mivelhogy az adott ország törvényeit, (amit nem ismerek), felülírja az EU jogszabály az Unión belül.
Idézet
A külföldre utazásról szóló 1998. évi XII. törvény 1. § (3) bekezdése szerint a magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló Egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor valamint a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.
Az idézett jogszabály lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy érvényes személyazonosító igazolvánnyal Angliába utazzanak, illetve hazatérjenek.
Szerkesztette: Niceday 2007. 09. 26. 21:09 -kor