HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékok linuxon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékok linuxon Wine,cedega,dosbox,natív játékok linuxon Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 17:44

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 16:54

Kép

Trükk: A feltelepítés csak cdrom mount -olással lehet. A hang beállítás is pontosan be kell különben egyáltalán nincs hang.
Megjegyzés: Akkor jöjjön a DOSBox feketelevese! A játék sikeresen bejön animáciokkal és utánna menüvel, amit a képen is látni. DE amint betöltődik a pálya az utolsó képen látható módon lefagy és az első gomb nyomására kilép. Patch sem segített.  A következtetés: DOSBox 0.72 verziójával játszhatatlan.
Remény: A következő DOSBox verzióban remélem ki lesz javítva a hiba, vagy aki felismerte a hibát és orvosolni tudja jelezzen vissza.

Üdv.

A DOS/4GW különböző verzióit próbáld meg (pl. 1.97, 2.01), cseréld le a játék könyvtárában levőt.

#662 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:57

Két ingyenes MMORPG, natív linuxos klienssel:

Játék : Eternal Lands
Futtató : Natív
Trükk : nincs
Hardver : PIII konfigom
Tapasztalatok: Időnként érdemes letörölni a /home/user/.elc könyvtárat, ha több esetben is segfault jelenkezik. Nagyon addiktív...

Screen:
EL1
EL2
EL3

Játék : Tibia
Futtató : Natív
Trükk : nincs
Hardver : PIII konfigom
Tapasztalatok: semmi extra, gond nélkül megy

Screen:
Tibia1
Tibia2
Tibia3
In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#663 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 14:46

Játék: Pokoli Szomszédok 1 és 2
Futtató: Wine 0.9.60
Trükk: Nincs, gyorsan települnek és jól futnak.
Megjegyzés: Engem az elején meglepett, hogy a telepítés a javítás gombbal történik az eltávolítás gomb mellet, de rákatíntva simán települ. Miért így oldották meg a készítők?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

Kép
Kép

Játék: Silver
Futtató: Wine 0.9.60
Trükk: Nincs, gyorsan települ.
Megjegyzés: A játék 2 CD -s a telepítést az első cd-ről kell, de miután telepítetük a játékot a második cd-ről futtasuk. Mert a játék első pályái bár fenn vannak az első cd-n, de amikor váltani kell a cd-t a játék használata miatt nem lehet kivenni. A második cd-n viszont az összes pálya fenn van. Valamint a rész pályák betöltése során vibrálhat a wine képernyő és akadozhat a hang, de nem vészes.

Kép
Kép

ui.: Bár utánna néztem a dolog eléggé bonyolódik a Heroes 2 körül, a régebbi DOSBox 0.61-val verzivól például futott. Ezt a DOSBox oldalán láttam, de tényleg DOS4GW lesz a hiba. Ha kijavítóm küldök képet.

#664 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 19:57

Helló
Aki szereti a különböző Sci-fi űrhajó, űrvadászgép szimulátorokat adok két ingyenes tippet:

Babylon 5: I Have Found Her ( Starfury szimulátor )
Megjegyzés: ez csak wine-vel megy, bár a játék OpenGL alapú Windows aláírták. Wine 0.9.60-as alatt már egész jól!
Letölthető:
http://www.gamershel...oad_12030.shtml

Battlestar Galactica: Beyond the Red Line ( Viper szimulátor )
Megjegyzés: Egy mostanában menő új sorozat alapján. Bár a játék még demó állapotú ( a teljes játék is teljesen ingyenes lesz majd ) jól el lehet vele szórakozni és van natív linuxos verziója.
Letölthető:
http://www.game-ward.../downloads.html
Torrentelni kell.

Remélem van aki örül nekik és teszteli őket.
Üdv.

#665 Felhasználó inaktív   Sheridan_23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 20:51

Következő a problémám:

Feltelepítettem Wine 0.9.46-al a Medal Of Honor - Pacific Assault játékot ... a menü be is jön, bár hang nincs (ami önmagában már elég fura) aztán kiválasztom a New Game-et, amjd a nehézségi szintet és a Star Game gombra kattintva elindul a betöltés.... aztán a Játék kezdete gombra kattintva egérrel egyszerüen kilép mindenféle hibaüzenet nélkül a játékból... nem tudom mi lehet  a gondja... :s

Ha valaki esetleg tud segíteni, azt nagyon megköszönném.

#666 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 22:57

Idézet: Sheridan_23 - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 21:51

Következő a problémám:

Feltelepítettem Wine 0.9.46-al a Medal Of Honor - Pacific Assault játékot ...

Elsőnek jótanácsom, hogy frissíts legalább 0.9.61-re, ugyanis a Wine 1.0-RC1 a legfrisebb... (RC1 az a 0.9.61 kódjával megegyező körülbelül)
Szólj ha megvagy, majd utána folytatjuk a hibakeresést :)
Üdvözlettel:

Norbert

#667 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2008. 05. 15. 12:28

üdv mindenkinek!

Játék : Star Wars Galaxies + összes kiegészítő (Jump to Lightspeed, Rage of the Wookies, Trials of Obiwan)
Futtató : Cedega 6.0.5 + wine 0.9.59+ (rc1-el is tesztelve, hibátlan)
Trükk : szerencsés esetben semmi, ám lehet, hogy a játék nem indul (cedegával, wine alatt ilyen nem volt), helyette segfault. ilyenkor kell némi trükk, Cedega SWG-re vonatkozó beállításaiban "General" fülön "xrandr" legyen kiválasztva, "dxgrab" szükség szerint, "managed" és "mozilla control" engedélyezve. scheduler = no, majd "decrease wineserver priority" és "accelrated interprocess communication" engedélyezve. "pthreads" nálam "auto"-ra kapcsolva, "freetype and xrender" engedélyezve.
"graphics" fülön a "pixel" és "vertex shader" legyen ugyan azon az értéken (illetve játékot indítva launchpadon a game optinos-ba belépve ugyan az a vertex/pixelshader legyen kiválasztva mint ami cedega alatt beállításra került!).
NV_VAR Extension és ARB_VBO Extension engedélyezve, többi egyéb kikapcsolva, vagy auto értékre állítva.

ezen beállításokkal nálam hibátlanul fut Cedega alatt, a JTL is (Cedega oldalán erre azt írták, hogy vagy megy, vagy nem megy).

Wine alatt semmit sem kellett állítani, minden úgy működik, ahogy kell. JTL is, illetve az USB-s joystick is (erre azt írják, hogy USB joy esetén segfault, nem tapasztaltuk (ezt egy másik cimbora is tesztelte, ő csak wine-al (rc1), gentoo 64-bit alatt, nála is minden hibátlan)

Kép

a képen nem sok minden látszik, ez egy próba karakter. a szerver amin játszani szoktam most offline, gyorsan beléptem egy másik szerverre, ezért nincs semmi skill stb :)

ha valakit érdekelne a game, szívesen csatlakozna egy magyar csapathoz, az keressen bátran a starsider szerveren, ekre, rivau, esot, irka, annacska'a'kelemen a karaktereim neve.
tudunk segíteni bármiben, fejlődés, felszerelések, craft stb, több éves tapasztalatunk van, úgyhogy tessék bátran kérdezni :)
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#668 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 15:54

Idézet: dareal - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 13:28

Trükk : szerencsés esetben semmi, ám lehet, hogy a játék nem indul (cedegával, wine alatt ilyen nem volt), helyette segfault. ilyenkor kell némi trükk, Cedega SWG-re vonatkozó beállításaiban "General" fülön...

Fordítanék :) Sajnos sok volt az előző leírásban az érthetetlen szó, s szerintem sokan nem értik mit csinálnak, ha egy-egy adott funkciót bekapcsolnak.

"xrandr" = Az X felület azon képessége, hogy át tud váltani másik felbontásba, vagy színmélységbe.
"dxgrab" = Az elindított Wine program magához ragadja e az egér irányítását, s ne engedje el addig, amíg a program be nem fejeződött.
"managed" = Az ablakkezelő e kezelje le a Wine által indított programot, vagy sem.
"mozilla control" = Esteleges internetes linkeket átvegye e a Mozilla böngésző megnyitásra, vagy az alap böngésző kezelje e le.
"scheduler" = Azt szabályozza, hogy a kernel processz kezelőjéhez képest mennyire gyakrabban kapjon 'fókuszt' a Cedega.
"decrease wineserver priority" = Önmagáért beszél, mekkora arányban kapjon processzoridőt a wineserver, azaz mennyire foglalhatja le magának a CPU-t.
"accelrated interprocess communication" = Ez akkor kell, amennyiben szükségünk van a gyakoribb Cedega processzek kezelésére. Egyes programoknál ez szükséges lehet. Logikusan ha ez be van kapcsolva, akkor nincs értelme a "decrease wineserver priority" opciónak. Dareal, szerintem ezt kapcsold ki te is az egyiket. Vagy ez, vagy az.
"pthreads" = A Cedega POSIX Threads (POSIX API)-t használjon e vagy sem, magyarul a saját API-ját használja a környezethez, vagy az adott Windows alkalmazás API meghívásait POSIX-ba fordítsa e le. Ez egyes programok működését befolyásolja.
"freetype and xrender" = A betű-karakterek (azaz egy-egy szöveget a Linux Freetype rendszere rajzolja e ki, vagy az adott alkalmazás saját megoldása, használva az OpenGL-t) kirajzolásának módját szabályozza. Ahol ez fontos lehet: Crime Scene Investigation. Ott sok a szöveges olvasmány. (Kell a Freetype és Xrender illetve a FontConfig csomag)
"pixel" és "vertex shader" = Grafikai pixel és vertex árnyékolás. Szebb grafikai megjelenítést biztosít, amennyiben a kártyánk kezeli.
"NV_VAR Extension és ARB_VBO Extension" = Az NV_VAR csakis Nvidia kártyák esetében érdekes, kiválasztásával a Cedega használni fogja a Accelerated Vertex Buffer területet a videókártyában. Feltételezem a gyorsabb megjelenítés miatt érdekes ez, de lehet nem minden kártya támogatja, vagy nem rendelkezik ezzel a funkcióval.
Az ARB_VBO majdnem ugyanaz, mint az előbbiekben, de ez nem csak kifejezetten Nvidia kártyákra igaz, hanem általában az OpenGL Accelerated Vertex Buffer-re igaz. Amennyiben az adott videókártya támogatja az OpenGL eme gyorsítófunkcióját hardveresen, "érezhető" gyorsulás tapasztalható megjelenítéskor.

Részletes listát olvasni a különböző Cedega funkciókról ezen az oldalon lehet:
http://downloads.transgaming.com/files/ced...ooting_5.2.html

Szerkesztette: Norbert 2008. 05. 15. 16:05 -kor

Üdvözlettel:

Norbert

#669 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 15. 17:22

Idézet: Norbert - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 14:54

Fordítanék :) Sajnos sok volt az előző leírásban az érthetetlen szó, s szerintem sokan nem értik mit csinálnak, ha egy-egy adott funkciót bekapcsolnak.

köszi :)
valóban, vannak kapcsolók, amelyekről nem tudtam, hogy mi micsoda :)
csak kapcsolgattam és néztem az eredményt.
a tippet meg külön köszönöm, meglesem! ;I
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun

#670 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:19

Idézet: dareal - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 18:22

köszi :)
valóban, vannak kapcsolók, amelyekről nem tudtam, hogy mi micsoda :)
csak kapcsolgattam és néztem az eredményt.
a tippet meg külön köszönöm, meglesem! ;I

Még valami. Bármennyire is csudaszép az a Compiz, a Wine és az OpenGL/DirectX-es alkalmazásokat működésükben nagyban befolyásolja. Kapcsold ki, ha Windows-os játékkal játszol, megéri!

U.i.: Én speciel nagyon nem szeretek ablakban játszani, csakis teljes képernyőn, és ha be van kapcsolva a Compiz, meg tudja borítani a működést.

Szerkesztette: Norbert 2008. 05. 15. 19:21 -kor

Üdvözlettel:

Norbert

#671 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:40

Idézet: Norbert - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 18:19

Még valami. Bármennyire is csudaszép az a Compiz, a Wine és az OpenGL/DirectX-es alkalmazásokat működésükben nagyban befolyásolja. Kapcsold ki, ha Windows-os játékkal játszol, megéri!

U.i.: Én speciel nagyon nem szeretek ablakban játszani, csakis teljes képernyőn, és ha be van kapcsolva a Compiz, meg tudja borítani a működést.

köszi a tippet, de igazából semmi hátrányát nem tapasztalom. anno külön x session-t tartottam fent wine-nak, szerencsére erre már nincs szükség.
az swg teljesen stabilan fut, fps-em olyan mint windows-on, így semmilyen hátrányát nem tapasztalom. (sőt, igazából az előnyeit élvezem, mert ha vlmi leírást nézek, akkor nem kell alt-tab, hanem az ablakot áttetszővé teszem és olvasom az infókat :) ez így nagon bejött!).
természetesen ha érzékeltem volna bármi hátulütőjét, akkor már kikapcsoltam volna ;)

egy tipp, lehet, hogy már szerepelt ezen fórumon, de lehet, hogy nem.
fórumokat bújva jutottam egy kis wine registry tweak-hez, ami állítólag sokat dob az fps-en (wow-ra volt kihegyezve, de állítólag más játékok is részesülnek az fps növekedésben.

REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\OpenGL]
"DisabledExtensions"="GL_ARB_vertex_buffer_object"

#672 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:29

Idézet: dareal - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:40

köszi a tippet, de ...

Szerintem ez csak Nvidia esetében lehet igaz, mert annak van saját Vertex buffere, így nem kell kettőt használnia, vagy szoftveresen megoldani azt, ami hardveresen is megy.

Fejemet rá, hogy Nvidia kártyád van :D
Üdvözlettel:

Norbert

#673 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 15. 23:30

Idézet: Norbert - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 21:29

Fejemet rá, hogy Nvidia kártyád van :D

:up: 
talált :)

#674 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 11:53

Helló
Hiányolom, hogy ingyenes linux alatt futtatható játékokról nem nagyon  írnak és tesztelnek!  :(
( Tisztelet a kivételnek )
Ime egy link:

http://www.linuxgames.com/

Itt találni eleget, csak a keresőbe kell beírni. Fel van tüntetve az elején már, hogy ingyenes vagy sem. Ki ki a maga kedvecénél kereshet. Ingyen MMORPG rengeteg van. Ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá írjon egy kis véleményt is a teszt mellé. Én is szivesen tesztelnék csak nem működik a linuxom.  :eek:

Üdv.

#675 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 16. 12:20

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 10:53

Helló
Hiányolom, hogy ingyenes linux alatt futtatható játékokról nem nagyon  írnak és tesztelnek!  :(
( Tisztelet a kivételnek )
Ime egy link:

http://www.linuxgames.com/

Itt találni eleget, csak a keresőbe kell beírni. Fel van tüntetve az elején már, hogy ingyenes vagy sem. Ki ki a maga kedvecénél kereshet. Ingyen MMORPG rengeteg van. Ha esetleg valaki kedvet kapna hozzá írjon egy kis véleményt is a teszt mellé. Én is szivesen tesztelnék csak nem működik a linuxom.  :eek:

Üdv.

személy szerint nem egy ingyenes linuxos játékot (főleg mmorpg-t, az a gyengém :)) próbáltam, de hát hogy is mondjam. natívan linuxon futó, ingyenes mmorpg-k nagy része csapnivaló (az mellékes, hogy mondhatni nagyon randa, de a belbecs sem fogott meg).
egy volt ami úgy ahogy tetszett, de ott az irányítás, a karakter mozgása valami kriminális volt (a világ maga elment, a történet és a harcrendszer is elfogadható volt, de közelében sem állt egy fizetős mmorpg-nek).

#676 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 12:59

Helló

" Ajándék lónak ne nézda fogát" , ha nem tetszik nem játszunk vele. Így nem doptunk pénzt ki  az ablakon.
Én csak tippet akartam adni, és nem csak MMORPG van ott, hanem stratégia, fps, .... Szinte majdnem minden.  :)

Esetleg ez Wine alatt:

http://www.cabalonli...ata/default.asp

Állítólag egész jó és ingyenes.

Üdv.

#677 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 16. 13:57

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 11:59

Helló

" Ajándék lónak ne nézda fogát" , ha nem tetszik nem játszunk vele. Így nem doptunk pénzt ki  az ablakon.
Én csak tippet akartam adni, és nem csak MMORPG van ott, hanem stratégia, fps, .... Szinte majdnem minden.  :)

Esetleg ez Wine alatt:

http://www.cabalonli...ata/default.asp

Állítólag egész jó és ingyenes.

Üdv.

félreértés ne essék, nem ócsárolom őket, csak nem fogtak meg :)
cabal nekem nem tetszett, de nagyon sokan játszanak vele.
ami még szintén nem rossz és ingyenes mmorpg, az a perfect world. szép (a karakterek és a világ, de a mobok azok nagyon mókásak, kis bohócok, pingvinek (pingvint meg már elvből sem püffölünk, még mmo-ban sem :)))

#678 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 17:42

Helló

Hű te biztosan sok mmorpg -t kiprobáltál. Tudsz ajánlani valami jó  ingyenes sci-fi mmorpg -t.

Üdv.

#679 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag

Elküldve: 2008. 05. 16. 19:08

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 16:42

Helló

Hű te biztosan sok mmorpg -t kiprobáltál. Tudsz ajánlani valami jó  ingyenes sci-fi mmorpg -t.

Üdv.

sci-fi mmo nehézkes, ingyenes meg főleg.
anarchy onliine ingyenes, a kiegészítők fizetősek (emlékeim szerint), volt vlmi német, neutron vagy vlmi ilyesmi (de ez fizetős), de az nagon régi, már nem is fut szerintem.
igazából csak az anarchy amit ajánlani tudok, bár sci-fi mmo-t nem is nagyon ismerek, kevés van belőlük.

#680 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 06:03

A mai nap sikerült azt elérnem, amire már évek óta vágyok:
Működjön a Hidden and Dangerous 2 neten át is.

Hihetetlen, még mindig hatása alatt vagyok a dolognak, mert sikerült! Hozzáteszem bár nem natív módon megy a dolog teljesen, kellett egy kicsit hackolni, de mégse annyit, hogy elviselhetetlen legyen. Mi a trükk? DirectX 9!

Kezdem az elején: A Hidden and Dangerous 2-t a Wine már jó ideje támogatja. Sokáig gond volt a megjelenítéssel, aztán már a 0.9.55-ös körül eljutott egy olyan szintre, ahol a hang is jól ment, a kép is szép volt, csak hát a fene vigye el, Directplay 8-at használna, s hát ugye az még nincs támogatva.

Tegnap viszont rátaláltam erre a cikkre. Ez részletesen leírja, hogy mit kell beállítani a Wine-ban ahhoz, hogy feltelepüljön a DirectX 9, és használható is legyen. Ehhez kell pár eredeti DLL fájl a DirectX igényei miatt, illetve a Wine-t kell kicsit átkonfigurálni.

A Wine alapból beépített megoldásokkal dolgozik, például a DirectX, amit nulláról írtak újra. Most jelenleg a 7-es szinten jár, de sok dolog még hiányzik a támogatásból, például a Directplay. Viszont a Wine-nak meg lehet határozni, hogy melyik eljáráshoz milyen megoldást vegyen figyelembe.

A rövidke leírást végigkövetve az ember egy Wine+DirectX9-el lesz gazdagabb, ami hihetetlen sok játék, program működését teszi lehetővé. Egész éjjel HD2-őt toltam, s ma reggel még tesztképpen felraktam egy Hidden and Dangerous Deluxe-öt, és Clyve Barker Undying-ját. MENT! Minden, akárcsak Windows alatt. Tudom, nagyon sok egyéb funkció lehet még nem működik a DirectX9 ellenére, illetve, hogy még sokat kell dolgozni rajta, de az biztos, hogy ma teljesült egy nagyon régi álmom, s nagyon boldoggá tett.

És egy kis bizonyíték:

Netes játék közben, most egyedül:
Kép

És a bizonyíték, hogy tényleg neten át játszom:
Kép
Üdvözlettel:

Norbert

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +