HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékok linuxon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékok linuxon Wine,cedega,dosbox,natív játékok linuxon Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:45

Helló!
Teljesen kezdő linuxos vok. Lenne egy kérdésem. Van olyan hely ahonnan  a cedegát ingyen le lehet szedni. Uhu linuxot használok és torrenten találtam is cedegát de ugy tudom h nem mindegy h milyet szedek le. Tehát akkor uhuhoz valót kéne leszednem de sajna olyat hiába kerestem , nem találtam. Esetleg valami ötlet h honnan lehetne leszedni vagy ha valaki elküldené mailben azt megköszönném. Előre is kössz.
JA és a mail címem: juhi2@freemail.hu

#702 Felhasználó inaktív   gma 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 11. 12:48

Én kész vagyok az ilyen hozzászólásoktól...
Basszus legalább a linuxon ne warezoljunk már plz.
$ screen bash

#703 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 11. 13:13

Idézet: juhi2 - Dátum: 2008. jún. 11., szerda - 13:45

Helló!
Teljesen kezdő linuxos vok. Lenne egy kérdésem. Van olyan hely ahonnan  a cedegát ingyen le lehet szedni...

Kedves Juhi!

Üdvözlünk a Linuxos játékosok körében! A Cedega egy kereskedelmi fejlesztés, ami a Wine-re épülő WineX technológiát használta fel.

Jelen pillanatban a szabad hozzáférés csakis a CVS ághoz lehetséges, ami a forráskódot tartalmaz. Ez itt érhető el:
http://www.cedega.co...se.php?source=1

Kezdő Linuxosként én azt ajánlom, próbálkozz meg a Cedega időkorlátos verziójával, s amennyiben elnyerte tetszésed, fizess elő rá. A telepítőt regisztráció után teheted meg itt:
http://transgaming.o.../subscribe.html

Kérlek természetesen olvass mindent el végig, s ha kérdésed van, állunk szívesen rendelkezésedre!

Eme topic azért született, ahogy 1g0r első hozzászólásából olvashatod, hogy megosszuk egymás között a Linuxos tapasztalatinkat játékok futtatásával kapcsolatban Wine, natív Linuxos bináris, Cedega és Crossover, DosBox, illetve bármilyen futtatókörnyezet segítségével. Jelenleg a legjobb teljesítményt a Wine és a Cedega, illetve a Crossover adja, ezért is vannak ezek legfőképp előtérben, ebből is a Wine az a program, ami szabadon elérhető, így ezért is preferáljuk ezt a programot.
Cedega, ahogy írtad is, igen, két részből áll: Áll a keretrendszerből, s magából az engine-ből. Az előbbit nagyobb verzióváltásoknál szokták csak frissíteni, amig az utóbbi elég 'sűrűn' változhat, adódóan az optimalizációkból és javításokból.

Kérlek törekedj te is arra, hogy mások megkárosítása nélkül futass programokat, ebbe a Cedega letöltése is beletartozik, amely a jelenlegi jogszabályok keretei között nem megengedett. A Cedega licensze is kiköti, hogy a terjesztéshez nem járul hozzá, érthető okokból is, mert sok munkájuk fekszik benne.

Szerkesztette: Norbert 2008. 06. 11. 13:16 -kor

Üdvözlettel:

Norbert

#704 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:10

ahoy,

Játék: Disney's Hercules
Futtató : wine 1.0.rc4
Trükk : full screen-be kell futtatni a wine-t.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#705 Felhasználó inaktív   Master Zen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:44

Idézet: Norbert - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 16:43

Szia!

Muszáj, hogy megkérjelek, hogy legyél szíves előről elkezdeni, kicsit érthetőbb nyelvtannal. Tehát amit eddig tudunk:
OS: Debian Lenny Test 2 (Milyen kernel? Írd be terminálba: uname -a)
GFX: ATI Radeon 3870 (Milyen driver? Mellékeld az Xorg.conf fájlt mellékletként, vagy internetes link formájába ide. NE másold be az egészet, kérlek. Megtalálod az /etc/X11/xorg.conf helyen.)
Wine: Melyik verzió? Írd be: wine --version

DirectX 9.0 akkor szükséges Wine alatt, ha neten át is szeretnél játszani (DirectPlay 8 funkció hiánya miatt kell a DirectX 9). Jó lenne ugyancsak tudni, hogy a Heroes 3 eredeti, vagy esetleg másolt e, mert másoltnál lehet, hogy okozhat az problémát, hogy mondjuk még csak 1.0. Nekem megvan a Heroes 3 Complete, s egy nyers Wine-al gyönyörűen feltelepül, s fut. (Nézd vissza az előző bejegyzéseket, láthatsz képet tőlem a játékból). Ugyancsak kérdezném, hogy hogy tetted fel a DirectX 9-et?
Kérlek nézz utána azoknak, amiket leírtam, mert abból, amit te eddig megosztottál velünk, nem tudunk mit kezdeni a problémáddal.

U.i.: Amennyiben lehetséges, kérlek készíts képernyőmentést, ha tudsz. Ha sikerülne, kérlek azt is mellékeld a hozzászólásodhoz.

Hello na eddig ezt deritettem ki:
Kernel: 2.6.24-1-686
Wine: 1.0 rc2
de már rájöttünk hogy a vga driverrel van a baj, mert az age of empire kiirta.
Az xorg configot még megprobálom feltölteni.

#706 Felhasználó inaktív   Master Zen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 10:54

Idézet: Norbert - Dátum: 2008. jún. 10., kedd - 16:43

Szia!

Muszáj, hogy megkérjelek, hogy legyél szíves előről elkezdeni, kicsit érthetőbb nyelvtannal. Tehát amit eddig tudunk:
OS: Debian Lenny Test 2 (Milyen kernel? Írd be terminálba: uname -a)
GFX: ATI Radeon 3870 (Milyen driver? Mellékeld az Xorg.conf fájlt mellékletként, vagy internetes link formájába ide. NE másold be az egészet, kérlek. Megtalálod az /etc/X11/xorg.conf helyen.)
Wine: Melyik verzió? Írd be: wine --version

DirectX 9.0 akkor szükséges Wine alatt, ha neten át is szeretnél játszani (DirectPlay 8 funkció hiánya miatt kell a DirectX 9). Jó lenne ugyancsak tudni, hogy a Heroes 3 eredeti, vagy esetleg másolt e, mert másoltnál lehet, hogy okozhat az problémát, hogy mondjuk még csak 1.0. Nekem megvan a Heroes 3 Complete, s egy nyers Wine-al gyönyörűen feltelepül, s fut. (Nézd vissza az előző bejegyzéseket, láthatsz képet tőlem a játékból). Ugyancsak kérdezném, hogy hogy tetted fel a DirectX 9-et?
Kérlek nézz utána azoknak, amiket leírtam, mert abból, amit te eddig megosztottál velünk, nem tudunk mit kezdeni a problémáddal.

U.i.: Amennyiben lehetséges, kérlek készíts képernyőmentést, ha tudsz. Ha sikerülne, kérlek azt is mellékeld a hozzászólásodhoz.

Na sikerült ittvan az xorg fájl rar ban :
Xorg.conf

#707 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 11:31

Idézet: Master Zen - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 11:54

Na sikerült ittvan az xorg fájl rar ban :
Xorg.conf

hi,

Ez itt problémás:

Section "Device"
        Identifier      "ATI Technologies Inc ATI Default Card"
        Driver          "vesa"
        BusID        "PCI:1:0:0"
EndSection

rakj fel egy fglrx drivert, vagy vegyél nvidia kártyát :-)
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#708 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:08

Helló
Szerintem rossz helyen keresel. Bróbáld meg a www.linuxbazis.hu forumát. Nekem is segítettek. Hát igen ATI-nál nehéz beállítani, drivert. Szerintem inkább ajánlanám az OpenSuse linuxot, mert az AMD támogatja és jobban optimalizálják hozzá. Utána a YaSt-al simán letöltehető és Sax2-vel beállítható az fglrx. Hamrosan megjelenik 11-es opensuse én is arra várok, mert előtte elszált a 10.3-as.
Üdv.

#709 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 13:47

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. jún. 13., péntek - 14:08

Helló
Szerintem rossz helyen keresel. Bróbáld (???) ...

Horka: Nem akarsz inkább egyből egy teljes új OS-t íratni vele? :) Nem értem, hogy miért mondod, hogy nem jó helyen jár, meg hogy rossz helyen van? Nem azért vagyunk itt, hogy segítsünk?

Master Zen: Komolyra fordítva a szót, az a probléma, ahogy 1g0R is elmondta, hogy te egy sima telepítést végeztél, s nem tetted fel a videókártyához tartozó drivert, hanem hagytad a VESA vezérlőt. Ezzel nem tűnt fel, hogy esetleg semmilyen 3D támogatása sincsen a kártyának, hisz a Vesa alapból nagyon szépen működtet mindent.

Jelenleg azt tudom mondani, hogy keresd meg Debianban, hogy van e fglrx csomag (rootként: apt-cache search fglrx), vagy tedd fel az ATI hivatalos oldaláról. Lehet, hogy alapból nem lesz benne a Debian repo-ban az fglrx csomag, így ha szükséges, menj be az /etc/apt.d/sources.list fájlba, s engedélyezd (# jel eltávolítása) a testing forrásszervereket.
Ha ez bonyolult, aptitude-ot indítsd, s ott engedélyezd a további repository szervereket. Ha azzal sem sikerülne, ott a grafikus Synaptic. Ha azzal sem sikerülne, próbáld meg a hivatalos drivert felrakni, egy ebből a négy lehetőségből csak sikerül! :)

Röviden összefoglalva nálad az a gond, hogy egy gyári nyers driver van csak engedélyezve a grafikus felület drivereként, és fel kell raknod a grafikus meghajtó-drivert.

U.i.: Röviden az X logikájáról: az X alapból tartalmaz sok drivert, szépen meg van írva, sok szolgáltatás tud, de a konfiguráció az /etc/X11/xorg.conf-ban ugye. Ugyanaz a logika, mint Windows esetében is, hogy hiába van egy jó program felrakva, ha nincsen rendesen konfigurálva. Ha jól emlékszem, van hozzá egy nyilt forrású ATI driver is, megpróbálhatod azt is használni, írd át a vesa szót "ati"-ra. Hozzáteszem, ez a nyílt forrású driver, tehát nem biztos, hogy tökéletesen fog működni, mert ugye az ATI drivere zárt.

Szerkesztette: Norbert 2008. 06. 13. 13:54 -kor

Üdvözlettel:

Norbert

#710 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:26

Helo!

A következő lenne a kérdésem: Több perogramnál is mikor telepíteni akarok a következő hibaüzenettel usrik fel egy ablakban : "The InstallShield Engine (iKernel.exe) could not be launched.\"
Ha tudna rá valaki megoldást légyszi segítsen, mert winehq-n eddig semmi használható megoldást nem találtam.

#711 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:27

Ja a wine verzióm 0.9.51 ha ez esetleg számít.

#712 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:32

A terminál pedig ezt a hibaüzenetet dobja:
fixme:rpc:I_RpcServerStopListening (): stub
fixme:rpc:I_RpcWindowProc (0x20028,00000002,00000000,00000000): stub
fixme:rpc:I_RpcWindowProc (0x20028,00000082,00000000,00000000): stub

#713 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:33

ez lemaradt az első sorból:
fixme:rpc:alloc_serverprotoseq protseq "mswmsg" not supported

előre is köszi a segítséget!

#714 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:43

Hi all!

Kérdésem lenne a szakikhoz.:

Elastomania-t szeretnék játszani Debian/etch rendszeren.

Konfig.:
Wine 0.9.25

DirectX8.1

debian-letix:~# fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9250/9200 Series DDR Generic
OpenGL version string: 1.3.1091 (X4.3.0-8.28.8 )

Hiba.:
debian-letix:/home/letix/Elastomania.v.1# wine ELMA.EXE
fixme:win:WIN_CreateWindowEx Parent is HWND_MESSAGE
err:ddraw:DDRAW_Create Couldn't load WineD3D - OpenGL libs not present?

Próbáltam D3D hardware-el, None-el és Emulated-el.

Valakinek esetleg ötlet?

udv
letix

Szerkesztette: letix 2008. 06. 14. 10:50 -kor

#715 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 10:50

Ja és még egy kérdésem lenne igaz csak annyiban kapcsolódik ide hogy sok programom van image fájlokban, és nem tudnátok mondani uhura valami programot ami kezeli őket. Valami daemon-hoz hasonló virtuális cd meghatjtót  csak linuxos változatban  :D Az már jó lenne ha egy két formátumot meg tudnék nyitni mert akkor a többit már tunám konvertálni.

#716 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 12:17

Idézet: letix - Dátum: 2008. jún. 14., szombat - 11:43

Hi all!

Kérdésem lenne a szakikhoz.:

Elastomania-t szeretnék játszani Debian/etch rendszeren.

Konfig.:
Wine 0.9.25

DirectX8.1

debian-letix:~# fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9250/9200 Series DDR Generic
OpenGL version string: 1.3.1091 (X4.3.0-8.28.8 )

Hiba.:
debian-letix:/home/letix/Elastomania.v.1# wine ELMA.EXE
fixme:win:WIN_CreateWindowEx Parent is HWND_MESSAGE
err:ddraw:DDRAW_Create Couldn't load WineD3D - OpenGL libs not present?

Próbáltam D3D hardware-el, None-el és Emulated-el.

Valakinek esetleg ötlet?

udv
letix

Probléma megoldva, wine 0.9.58-al hibátlanul fut a kedvenc jétákom :)

udv
letix

#717 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 12:33

Helló
Juhi2 az AcetoneISO-t ajánlom. Sok formátumot kezel. Letöltheted:

http://download.chip...hu_1442434.html

Üdv.

#718 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:42

Köszi!
Már csak egy problémám van ezzel kapcsolatban :)
Hogy hogyan kell az AcetoneISO -t feltelepíteni, mert ami a readme-jében van írva az nem akar működni vagy én vagyok hülye az uhu csomagkészítőjének a leírása meg kíninak tűnik :confused:
Úgyhogy nem ártana még egy kis segítség...

#719 Felhasználó inaktív   guardian 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:47

Sziasztok.
Kellene egy kis segítség wine és starcraft ügyben. Sajnos a starcraft wine-al akad. Ha regedit-ben a Direct3D részben a DirectDrawRender -t opengl-re állítom akkor a starcraftból csak egy csík látszódik... Cedega-val GUI-ból nem tudom akadás nélküli futtatásra bírni csak parancs sorból így: nice -20 cedega starcraft.exe . De viszont én jobb szeretem a wine-t (elvégre még mindig a wine az alapja a cedegának, mivel még mindig tartalmazza a wine-t....) Szóval. Milyen beállítások kellenek nekem starcraft-hoz, hogy ne akadjon?

Ja igen ha az xorg.conf-ban a depth-et 8-ra vagy 16-ra rakom 24 helyett akkor meg elsem indul a rendszer...

Gép config (hátha segít)

Amd64 3500+ (2,2Ghz-n megy)
1 GB DDR ram (Hynix 512mb, Kingmax 512mb)
Ati Radeon 9600 XT 128mb (memoria: 333mhz, cpu 500mhz)
Ubuntu 7.04 Updatelve 8.04-re

wine-1.0-rc5 (vagyis vadi zsír most pakoltam fel)

Válaszokat előre is kössz.

#720 Felhasználó inaktív   juhi2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 14. 13:56

Nekem 0.9.51-es wine van fent de azzal simán megy. Windows 95öt emuláltattam neki hang ogg gyorsítás emlálva képernyő rögzített méret 800x600 wine desktop meg minden jelölőnégyzet kipipálva a grafika fülön.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.