HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1011 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 06. 21:54

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 21:27

Jó, nem vitatkozom, biztos igazad van :)
Amit én látok az az, hogy egy gyors kereszthuzattal jelentősen csökkenthető bent a páratartalom, úgy, hogy a hőmérséklet nem csökken egy foknál többet...
Jelen helyzetben jobb megoldást nem tudok.. maximum azt, hogy nem fürdök, nem mosok, nem főzök, nem dugok és próbálom mérsékelni a kilégzést is :)

Ne fürgyé le  :Đ

Azért levegőt vegyél nyugodtan.  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1012 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 22:10

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 22:27

...
Jelen helyzetben jobb megoldást nem tudok.. maximum azt, hogy nem fürdök, nem mosok, nem főzök, nem dugok és próbálom mérsékelni a kilégzést is :)

Olvastam a problémát.
Asszem ebben a sorrendben jó lesz. :D
Amúgy a penészre kenhetsz akármit, úgyis visszajön.Más megoldás kell.
Ha már itt tartunk, a garanciális bejárás megvolt már?

Szerkesztette: carcass 2008. 12. 06. 22:11 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1013 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 22:55

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 23:10

Olvastam a problémát.
Asszem ebben a sorrendben jó lesz. :D
Amúgy a penészre kenhetsz akármit, úgyis visszajön.Más megoldás kell.
Ha már itt tartunk, a garanciális bejárás megvolt már?

Nem, még nem volt meg.... igazából nem tudom mit várjak tőle. Sokat olvastam a témában, általában azt mondják, hogy ez nem garanciális hiba, szellőztessek többet... De azért meg fogom említeni.

#1014 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 08:04

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 6., szombat - 23:55

Nem, még nem volt meg.... igazából nem tudom mit várjak tőle. Sokat olvastam a témában, általában azt mondják, hogy ez nem garanciális hiba, szellőztessek többet... De azért meg fogom említeni.

Vagy a tervezőn vagy a kivitelezőn el kell verni a port.A tervezőn, ugye akkor, ha nincs meg a normális hőtechnikai méretezés (aminek ugye meg kell lenni, még nyilatkozni is kell róla, hogy megvan), a kivitelezőn meg akkor, ha nem annyit rakott föl.Vagy nem úgy.
szerk:Normális esetben egy új építésű társasházban nem szabad penészedni semminek.

Szerkesztette: carcass 2008. 12. 07. 08:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1015 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 08:38

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 8:04

Vagy a tervezőn vagy a kivitelezőn el kell verni a port.A tervezőn, ugye akkor, ha nincs meg a normális hőtechnikai méretezés (aminek ugye meg kell lenni, még nyilatkozni is kell róla, hogy megvan), a kivitelezőn meg akkor, ha nem annyit rakott föl.Vagy nem úgy.
szerk:Normális esetben egy új építésű társasházban nem szabad penészedni semminek.

Szinte minden új kecó penészedik, és maximum kijönnek átfesteni gariba. Szigetelést meg feldobnak 5centit, mer a 15cm az 50eFt lenne /kecó, és az nem fér bele.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1016 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 11:20

Idézet: carcass - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 9:04

Én nem a szigetelés hiányát érzem a legnagyobb bajnak (bár valószínűleg ez is ludas a dologban, mert a vasbeton áthidalónál jelent meg a penész, gondolom van ott egy kis hőhíd).
Inkább az a legnagyobb hiba, hogy ugyan hőszigetelő műanyag nyílászárókat építettek be, de lespórolták róla az ablakszellőzőt, amit azért normálisabb új építésű házakon lehet látni. Így ha az ablak csukva van tényleg tökéletesen zár és sehol semmi légmozgás.
Átadás-átvételkor elmondták, hogy a bukó-nyíló ablak kilincsét 45 fokban hagyva a gumi nem húz rá teljesen és akkor van valamennyi szellőzése az ablaknak... De ez messze nem tökéletes megoldás.

szerk:
Talán egy ilyesmi sokat segített volna, ha alapból beszerelik:

Kép

Szerkesztette: begbie 2008. 12. 07. 11:23 -kor

#1017 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:05

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 11:20

Inkább az a legnagyobb hiba, hogy ugyan hőszigetelő műanyag nyílászárókat építettek be, de lespórolták róla az ablakszellőzőt, amit azért normálisabb új építésű házakon lehet látni. Így ha az ablak csukva van tényleg tökéletesen zár és sehol semmi légmozgás.

Kép

1. műanyag ill. fa vágódeszka versus baktériumok/gombák
2. szellőző köbö kinyírja a beépített légréseket az ablak felső részén
3. plusz olyan, mintha lenne egy postaládád csapóajtóval
Ciciman is on borda

#1018 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:29

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 13:05

1. műanyag ill. fa vágódeszka versus baktériumok/gombák
2. szellőző köbö kinyírja a beépített légréseket az ablak felső részén
3. plusz olyan, mintha lenne egy postaládád csapóajtóval

Ez a cucc higroszabályozós, ami nem úgy működik, mint egy postaláda-csapóajtó. Csak akkor nyit, ha a páratartalom átlép egy bizonyos határt, utána zár. Létezik falba épített változatban is, az sem csak annyi, hogy fúrunk egy lyukat a falba és a két oldalára teszünk egy-egy rácsot...
Mindenesetre ez is csak egy ötlet... én bízom benne, hogy így hogy már figyelem a páratartalmat és rendszeresen szellőztetek ha kell, így talán megúszhatom a további penészedést... (kop-kop)

#1019 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:44

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

Ez a cucc higroszabályozós, ami nem úgy működik, mint egy postaláda-csapóajtó. Csak akkor nyit, ha a páratartalom átlép egy bizonyos határt, utána zár. Létezik falba épített változatban is, az sem csak annyi, hogy fúrunk egy lyukat a falba és a két oldalára teszünk egy-egy rácsot...
Mindenesetre ez is csak egy ötlet... én bízom benne, hogy így hogy már figyelem a páratartalmat és rendszeresen szellőztetek ha kell, így talán megúszhatom a további penészedést... (kop-kop)

Normális ablakgyártó 0ft-ért ráteszi, csakúgy, mint a 3 rétegű üvegezést. Nálam direkt kellett kérni, h ne legyen az ablakon semmilyen szellőző, mert hőcserélős gépi szellőztetés lesz, akkor meg adnék a xarnak 1 pofont.

Sajna itthon ez van, amit nem sk csinálsz, és nem magadnak jársz utána, akkor az mind szar lesz.

#1020 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 12:46

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 11:20

Én nem a szigetelés hiányát érzem a legnagyobb bajnak (bár valószínűleg ez is ludas a dologban, mert a vasbeton áthidalónál jelent meg a penész, gondolom van ott egy kis hőhíd).

Elbökték a koszorúzást, herakhlith lapokat kell ilyenkor a zsaluba kívülre tenni, ez plusz kb 4-5cm cell. Ha erre megy rá a homlokzati szigetelés, akkor nem lesz hőhíd.

Illetve az ablakot is úgy kell betenni, h körbe szigetelni a fal nyílást 5cm szigeteléssel, de akkor +10-10cm-el nagyobb nyílás kell a falba. Plusz ráfordulsz 3-4cm-el, így a befordulásban is meglehet alsó hangon 8cm szigetelés. homlokzatra meg mehet az akciós 12cm austrotherm. De ilyet is csak magának csinál az ember...

Szerk: sztem csináltass hőkamerás képeket körbe mikor jó hideg van, a szlát kapásból kérd a kivitelező nevére, és támadd le őket, mondjuk értékcsökkenés képp kérj vissza 10%-ot a kontár munka végett.

Szerkesztette: leslie 2008. 12. 07. 12:47 -kor

#1021 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 13:40

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:20

Én nem a szigetelés hiányát érzem a legnagyobb bajnak ...

Nomost akkor ez egy uj építésű lakás?

Azt kellene megnézni, hogy egy lezárt, üres (legalábbis ember nincs benne) szobában mennyire megy fel reggelre a páratartalom egy kiadós esti szellőztetés után. Uj lakásoknál tényleg sokszor előfordul, hogy a falnak nincs ideje kiszáradni a belső munkák elkezdése előtt. Akkor meg az egész extra macera értelmetlen, amíg ki nincs száradva a fal.

Amúgy - bár sokan nagyon kitartóan hirdetik az ellenkezőjét - a falon keresztül régen sem ment nagy páraforgalom. A teljes páraforgalomnak max. néhány százaléka. Szóval elenyésző. A fal szerepe jó esetben (nincs állandó vízmozgás a falban) csak annyi, hogy a rajta levő vakolat afféle pufferként tárolja: felveszi és kiengedi a vizet a szoba felé, és segít kialakítani egy állandó, egészséges mikroklímát.
Elköltöztem :-)

#1022 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:47

Idézet: leslie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:46

mondjuk értékcsökkenés képp kérj vissza 10%-ot a kontár munka végett.

Kérni lehet, de ilyen melókra általában van egy projektcég aki mindent intéz, aztán mr jó eséllyel az átadás előtt felszívódik nyom nélkül.
Make love not Wor.

#1023 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:52

Idézet: leslie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:44

Normális ablakgyártó 0ft-ért ráteszi

te láttad már, hogyan teszik fel?
Ciciman is on borda

#1024 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:47

Kérni lehet, de ilyen melókra általában van egy projektcég aki mindent intéz, aztán mr jó eséllyel az átadás előtt felszívódik nyom nélkül.

Szerencsére ők még megvannak. Kis lakásszámú társasházakat építenek, van rendes honlapjuk referenciákkal. Most is van két futó projektjük. Meglátjuk... lassan aktuális lesz az egy éves bejárás.

#1025 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:54

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

Ez a cucc higroszabályozós, ami nem úgy működik, mint egy postaláda-csapóajtó. Csak akkor nyit, ha a páratartalom átlép egy bizonyos határt, utána zár.

És mennyibe fáj 1 db ilyen?
Ciciman is on borda

#1026 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 15:12

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:54

És mennyibe fáj 1 db ilyen?

Fogalmam sincs... de nem lehet valami olcsó...
http://www.peneszmen...hu/legbevezetok

#1027 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 15:28

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:12

Fogalmam sincs... de nem lehet valami olcsó...
http://www.peneszmen...hu/legbevezetok

csodaszalag a rugó ellenében?  :)
tehát ha kint fúj a szél, akkor szépen kinyitja -> postaláda  :cool:
Ciciman is on borda

#1028 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 16:23

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:28

csodaszalag a rugó ellenében?  :)
tehát ha kint fúj a szél, akkor szépen kinyitja -> postaláda  :cool:

én nem vagyok a cég beépített embere, de nem értem, hogy miért nyitná ki a szél...  :think:

#1029 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:31

Nekünk amióta utólagos hőszigetelést csináltak Panelprogramban, azóta jelent meg az egyik szoba ablak feletti részénél némi penészesedés. Előtte sose volt.

Ráadásul ugyebár eredetileg is volt szigetelés (falak és homlokzat), de ezt most erre rátették + új vakolat. Nem tudom nyilván van-e köze hozzá, vagy csak kevesebbet szellőztetünk, mint máskor.  :think: Az ablakok maradtak, azok nem lettek cserélve.

Az a honlap nem rossz ami volt linkelve, most én is küzdök egy kicsit ezzel a magas páratartalommal.

Ezek a páramentesítő kütyük, a tablettával használhatók valamire? (pl. Ceresit), illetve most láttam egy ilyet is, szerintem ugyanaz, féláron:

Idézet

Az élettanilag elfogadható páratartalom 40-60% között van.

Találtam egy ilyet is:
http://www.peneszmentesites.hu/hirado

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Kory 2008. 12. 07. 17:36 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:38

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:23

én nem vagyok a cég beépített embere, de nem értem, hogy miért nyitná ki a szél...  :think:

Idézet

kívül pedig a tok felső peremének alján helyezünk el egy esővédős rovarrácsot. Így nem csak a víz nem tud befolyni a szellőzőn keresztül, hanem a rovarok is távol tarthatóak otthonunktól.

tehát a cucc kívülről nyitott, belül meg:

Idézet

A higroszabályozott szellőző készülékek lelke egy poliamid pántköteg, amit a gyártás során, egy speciális vegyszerrel impregnáltak. A poliamid ebben a formában a légnedvesség hatására pontosan úgy viselkedik, mint az emberi hajszál: minél nedvesebb annál jobban nyúlik és minél szárazabb annál jobban húzódik össze. Ez a pántköteg mechanikusan mozgatja egy rugós áttételen keresztül a szellőző zsaluit.

mondjuk én azt sem értem, ha fullra zárva van minden, honnan veszi észre a szalag, h odabé kánagy a gőz? (szalag nincs elrejtve?)
amire én gondolok: rugó ellenében dolgozik a szalag, ha a szél megtámogatja a szellőző lamelláit, hiába zárna a szellőző (mert feszes a szalag), kinyílik

postaláda  :cool:

Szerkesztette: fram 2008. 12. 07. 17:40 -kor

Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54