HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1271 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 17. 22:11

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 22:54

de a részegységek öregedése miatt, gyakorlatilag teljes várható élettartamuk alatt sem hozzák vissza az árukat. Talán majd 5-10 év múlva.

Nekem egyik júzer erősködött 5 évvel ezelőtt, oszt akkor sem volt jó, meg most sem. Volt benne minden, de egyelőre sajna ez van, meg az, hogy legfeljebb irreális sokat kell előre beletenni.
Make love not Wor.

#1272 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 17. 22:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 23:11

Nekem egyik júzer erősködött 5 évvel ezelőtt, oszt akkor sem volt jó, meg most sem. Volt benne minden, de egyelőre sajna ez van, meg az, hogy legfeljebb irreális sokat kell előre beletenni.

Én nagyon élvezném, ha a gázművek nullás számlákat küldene, az elmünek pedig egyik hónapban fizetnék, a másik hónapban, meg esetleg ő fizetne a visszatáplálás miatt.
Ez ráadásul megoldható is lenne, de alaphangon 10-15M között lenne a kivitelezése, abból pedig jópár évig tudom még fizetni a gáz és villanyszámláimat. Arról nem is beszélve, hogy az embernek ennyi pénze nem feltétlenül van egy (hitelből) frissen felépült ház mellett.

#1273 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 06:01

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 17:41

Olvasgatok a témában, de még sok van hátra. Bár még a telek sincs meg, szóval még ráérünk ezzel, de most a hőszivattyún akadt meg a szemem...

Van annak jelentősége, ha lehet a telken kutat fúrni? Az pl. javítja egy hőszivattyú hatékonyságát?

Hőszivattyú poén dolog, csak kissé drága. A vizesnek jobb a hatásfoka, viszont kell 2 kút is.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1274 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 06:04

Idézet: MisterY - Dátum: 2009. szept. 17., csütörtök - 22:54

Ahol nincs gáz, vagy csak a drága tartályos van, ott ezek megérik.
Ha nem akarsz 1-2 naponta a kazánnal foglalkozni, akkor valóban marad a pellet.
Nem tudom, az elmúlt 1-2 évben mennit változtak az árak, de nekem akkor még határozottan drágábbra jött ki a kalkulációk alapján, mint a gáz.

Az alternatív energiaforrások szintén tetszenének, ha már végre megérné a kiépítésük. Sajnos egyelőre még minden általam ismert technológia ott tart, hogy nem csak hogy nem térülnek meg záros határidőn belül, de a részegységek öregedése miatt, gyakorlatilag teljes várható élettartamuk alatt sem hozzák vissza az árukat. Talán majd 5-10 év múlva.

Botrány drága a kazán, horror áron van. Plusz mostanában jó pelletet is nehéz beszerezni, mert kiviszik nyugatra, ott többet adnak érte.
Azért mondtam a vegyes kazánt, tüzifa mindíg lesz, és a kazán sem olyan böszme drága.

Amit írsz, arra jó példa a napkollektor. Mire visszahozza magát, az 20-25 év, addig lesz minden baja. Jobban megéri rendesen leszigetelni a kecót, 3 rétegű ablakok, oszt minimálisan kell füteni.

#1275 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 07:48

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 7:01

Hőszivattyú poén dolog, csak kissé drága. A vizesnek jobb a hatásfoka, viszont kell 2 kút is.

Elvileg kutat tudnánk is fúrni, mert két telekkel arréb (picit feljebb a domboldalon) van kút, szóval ez nem lenne akadály, a telek 52 méter hosszú, még lenne is hova "eldugni"...Körbejárom a témát, "szerencsére" még a telek sincs megvéve szóval van rá idő... ;)

#1276 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 09:50

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 8:48

Elvileg kutat tudnánk is fúrni, mert két telekkel arréb (picit feljebb a domboldalon) van kút, szóval ez nem lenne akadály, a telek 52 méter hosszú, még lenne is hova "eldugni"...Körbejárom a témát, "szerencsére" még a telek sincs megvéve szóval van rá idő... ;)

Szerintem nem érdemes ilyesmibe beleölni a pénztet. :) Kb gáz árban van hőszivattyúval a fűtés.

#1277 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 09:56

És a gáz kazánt bármikor le lehet cserélni fa tüzelésűre. :cool:

El kell kezdeni a kertben ültetni a fákat  :Đ
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1278 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 09:58

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 10:56

És a gáz kazánt bármikor le lehet cserélni fa tüzelésűre. :cool:

El kell kezdeni a kertben ültetni a fákat  :Đ

Az az igazi, amikor veszel egy minimum 10 hektáros földet tóval, patakkal, erdővel... :)

#1279 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:03

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 10:58

Az az igazi, amikor veszel egy minimum 10 hektáros földet tóval, patakkal, erdővel... :)

Meg géppuskafészekkel, ami az erdőre néz  :cool:

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1280 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:36

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 9:58

Aztán lövöldözheted a fatolvajokat...

Rokonunknak van egy kis erdeje, pont emiatt vette amit te is mondasz. Le akar szokni a gázról illetve a szolgáltatóktól való függéstől.

A fáját meg állandóan lopják, mondjuk van elég :Đ És nem tud mit tenni. A területen lévő tavat pedig kibérelte 99évre :omg: az is saját halakkal van telepítve.

Szerkesztette: Tiga 2009. 09. 18. 10:38 -kor

#1281 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 18. 10:41

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. szept. 18., péntek - 11:36

Aztán lövöldözheted a fatolvajokat...

Rokonunknak van egy kis erdeje, pont emiatt vette amit te is mondasz. Le akar szokni a gázról illetve a szolgáltatóktól való függéstől.

A fáját meg állandóan lopják, mondjuk van elég :Đ És nem tud mit tenni. A területen lévő tavat pedig kibérelte 99évre :omg: az is saját halakkal van telepítve.

Volt már olyan, aki azt hitte, sok fája van, aztán elfogyott. :cool:

Idézet

#1282 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 07:55

Na, úgy néz ki, fel lehet venni a szopóálarcot. Megvettük a telket. :)

Egyszerűen nem lehetett kihagyni. Nagyon fasza helyen van, és kezdeti áron is annyibe került, hogy ha minden közműcég lehúz (összesen 0,2+1,2+0,3=1,7 millás ajánlatot kaptam, de számoljunk 2,2-vel), akkor is jó ára lett volna (annyiba került volna, mint egy ugyanakkora telek a falu szélén közművekkel, ez pedig bent van a központban, mindenhez közel egy zsákutcában), de sikerült még egy millát is alkudni. :cool:

Szóval kezdődik a kergetőzés a közművekért. :) :(

Amin sok múlik: víz gerincvezetékre kell-e szakaszoló csak, ha a főutcai gerincvezetékről jön le, de csak 12 telekre megy és "zsák" vezeték? Ha ezt ki tudnánk spórolni, akkor sokat nyernénk (110 mm-es tolózár + egy akna). Ma nekiállok egyeztetni...

#1283 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 08:01

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 8:55

Ma nekiállok egyeztetni...

hajrá! :D

#1284 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 09:42

Szerintem jó lesz ez a telek :)

Idézet

#1285 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:00

Sziasztok!

Adott egy panel lakas... folyoson, konyhaban ecetera (ahol eddig még nem volt) kicsereltem az izzokat energiatakarekosra... viszont ahogy kitekertem az utolso "normal" izzot és betettem az ujat, elkezdtek ossze-vissza fel-fel villanni :) Mi a pikula ez, valami szivárgo áram? :) Lehet ezzel valamit kezdeni? :) (arra gondolok, hogy xar a foldelés és nemigen tudok ezzel mit kezdeni nagy hirtelen, de hátha mégsincs igazam)

Köszi!

Szerkesztette: Sniper 2009. 09. 21. 10:01 -kor

"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#1286 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:04

Idézet: Bujdy - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 8:55

Na, úgy néz ki, fel lehet venni a szopóálarcot. Megvettük a telket. :)

Szánj rá pár estét:
Házépítős fórum az indexen

Az a legnagyobb szopóálarc, mikor a kivitelező megvezet. Márpedig megfog, ha látja, h közöd sincs hozzá. Nagyon el lehet bacni egy kecót.

#1287 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:05

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:00

Sziasztok!

Adott egy panel lakas... folyoson, konyhaban ecetera (ahol eddig még nem volt) kicsereltem az izzokat energiatakarekosra... viszont ahogy kitekertem az utolso "normal" izzot és betettem az ujat, elkezdtek ossze-vissza fel-fel villanni :) Mi a pikula ez, valami szivárgo áram? :) Lehet ezzel valamit kezdeni? :) (arra gondolok, hogy xar a foldelés és nemigen tudok ezzel mit kezdeni nagy hirtelen, de hátha mégsincs igazam)

Köszi!

Tedd vissza az utolsó normál égőt  :Đ

Idézet

#1288 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:06

Idézet: Sniper - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:00

Teszkós izzók csinálják. A miértje engem is érdekelne, de sok olyan pilács van, ami nem villog.
De nem a földelésed szar, az tuti. Muternál is villogott, oszt ment helyére Osram, mikor kiégett, az meg nem villog. Ja, a földed lehet szar, de muternál sk csináltam, én meg szart nem csinálok. :)

#1289 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:11

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:06

Teszkós izzók csinálják. A miértje engem is érdekelne, de sok olyan pilács van, ami nem villog.
De nem a földelésed szar, az tuti. Muternál is villogott, oszt ment helyére Osram, mikor kiégett, az meg nem villog. Ja, a földed lehet szar, de muternál sk csináltam, én meg szart nem csinálok. :)

Ha csinálnál se írnád be  :Đ

Idézet

#1290 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 21. 10:21

Idézet: leslie - Dátum: 2009. szept. 21., hétfő - 11:06

Ez nem az izzók minőségén múlik, bármilyen kompakt fénycsővel és ledes izzóval előfordulhat ez.
A probléma oka, hogy valami visszatáplál a hálózatba, akár egy standby eszköz, akár egy jelzőfényes villanykapcsoló, bármi.
Megszüntetni a hibát nem egyszerű, megoldás lehet a teljes összes eszköz szeparálása vagy a problémás lámpák relés leválasztása egyesével.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.