HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:47

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 23:18

Ha tudsz jobb radiátort az öntöttvasnál, szólj, kérlek. Akkor cserélünk itt a lakásban is.

Az öntöttvas csak a lassú keringésű, magas hőfokon üzemelő, ill. tipikusan gravitációs üzemű fűtésnél megfelelő. Minden máshoz sz@r.

Szerkesztette: Rive 2006. 10. 02. 07:49 -kor

Elköltöztem :-)

#142 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 07:52

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:44

Amit néhányan nem tudnak a padlásról: esetenként mind kívül, mind a padlás felől magasabban kell szigetelni a falat, mint a menyezet szintje. A fal ugyanis itt is hővezetőként működik, és a szigeteletlen részekről a felső sarkokba, élekbe vezeti a hideget -> páralecsapódás, penész. (Tudom, hogy a meleget vezeti el, de így szemléletesebb  :p )
Van, ahol a tető a födém tetejénél kezdődik. Ilyenkor a fal tetejét is szigetelni kell.

Arra gondolsz, hogy a koszorút is szigetelni kell? ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#143 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 08:07

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 7:52

Lehet, mittudomén  ;) Tényleg nem a szaknyelvre koncentráltam, hanem az infóra. Házvásárlás előtt vagyunk, és körülnéztem kicsit a témát. De ahogy aztán a kínálat szembejött, hááááááát... Egyre vonzóbb lehetőség használt vétele helyett építeni egy normális házat  :Đ

Ha Te tisztességesen is le tudod írni, amiről szó van, akkor írd, legföljebb így is, úgy is itt lesz :)

#144 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 08:29

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:52

Valószínűleg igen. A régi építésű házaknál azt csak bezsaluzták és kiöntötték... A nulla hőszigetelés találkozása a vasbetonnal... ;)  Régebben nem voltak speckó bentmaradó zsaluzatként használható anyagok (meg nem is tartották fontosnak). Ilyen tipikus gyenge pont még az ablakok feletti betonáthidaló is. Nálunk sincs lehőszigetelve. Pl a fürdőszobában hideg téli estéken a lecsapódó pára nagyszerűen kirajzolja a betonáthidalót az ablakok felett.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#145 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 08:33

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 9:07

Lehet, mittudomén  ;) Tényleg nem a szaknyelvre koncentráltam, hanem az infóra. Házvásárlás előtt vagyunk, és körülnéztem kicsit a témát. De ahogy aztán a kínálat szembejött, hááááááát... Egyre vonzóbb lehetőség használt vétele helyett építeni egy normális házat  :Đ

Ha Te tisztességesen is le tudod írni, amiről szó van, akkor írd, legföljebb így is, úgy is itt lesz :)

Szvsz jobban jársz, mert ha összeadod a használt ház árát+azt a költséget, amivel felújítod+saját elképzelésed szerint átalakítod majdnem ugyanott vagy.
Egyetlen probléma, hogy Bp-en és a szűk agglomerációban a telkeknek horror ára van.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#146 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:01

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 9:29

Valószínűleg igen. A régi építésű házaknál azt csak bezsaluzták és kiöntötték... A nulla hőszigetelés találkozása a vasbetonnal... ;)  Régebben nem voltak speckó bentmaradó zsaluzatként használható anyagok (meg nem is tartották fontosnak). Ilyen tipikus gyenge pont még az ablakok feletti betonáthidaló is. Nálunk sincs lehőszigetelve. Pl a fürdőszobában hideg téli estéken a lecsapódó pára nagyszerűen kirajzolja a betonáthidalót az ablakok felett.

Ja, kívülre berakták a kerámiacserepet az áthidalóba meg a koszorúba és ahol cserép volt, ott elbb-utóbb nem volt a külső síkon vakolat.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#147 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:08

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 8:29

Dettó nálunk is, ezért 2-3 éves projekt a hőszigetelés...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#148 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 09:26

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 10:23

... Elég sok utólag hőszigetelt háznál látom, hogy a lábazatot nem szigetelték le, csak leszínezték. Így egyrészt elég bénán is néz ki (a "fal" túllóg vagy 5 centivel az alapon), másrész szerintem nem is jó, mert pont  jó hővezető betonlábazat nincs leszigetelve.

Ezt nem vettem észre...

Szóval az vagyon, hogy párazáró (hő)szigetelést csak a vizesedés magasságáig, illetve leföljebb(lejjebb) a (víz)szigetelésig lehet levinni. Ha ez alá is lenyúlik, akkor felfele 'húzza' a falban a nedvességet, ami aztán tipikusan a szoba felé távozik -> bűz, pára, kiirthatatlan penész.

Ha a vizesedés eleve magasabban van, mint a szoba szintje, akkor fölösleges erőlködni hőszigeteléssel, mert csak rontja a helyzetet. Ilyenkor először a vizet kell megregulázni. Mégpedig lehetőleg úgy, hogy valamennyivel az aljzat szintje alá sűlyedjen. Így a szigetelés lejjebb lóghat az aljzatnál, ahogy kell.

Tipikusan ugyanez a hiba szok' lenni klf. párazáró lábazati burkolóanyagokkal. Felfele húzzák a vizet a falban.

#149 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:15

AZ a helyzet, hogy ebben az utcában nincs még benn a csatorna. Vízelvezető rendszer egész Pestimrén nincs, mert drága. Ásott árkokkal védekezik az önkormányzat, totál feleslegesen, egy félórás ! zuhé után hömpölyög a víz, közlekedés csak Land Roverrel....Nálam a pincében 10 hónapon keresztül áll a víz 10-20-30 cm magasan, viszont a falak fölfelé csak kb 1méterig gyöngyöznek, fejmagasságban, ahol a villany van, már nem. (a pinyóról beszélek)
Ezeket a 'szép' termésköveket szándékomban áll kiváltani egy normális lábazattal, mert egyes helyeken már ki is estek, meglátom mit szól hozzá a vállalkozó, aki elméletileg ma jön. Vagy nem.  :omg:

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 10. 02. 11:18 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#150 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:25

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#151 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:41

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 12:15

AZ a helyzet, hogy ebben az utcában nincs még benn a csatorna. Vízelvezető rendszer egész Pestimrén nincs, mert drága. Ásott árkokkal védekezik az önkormányzat, totál feleslegesen, egy félórás ! zuhé után hömpölyög a víz, közlekedés csak Land Roverrel....Nálam a pincében 10 hónapon keresztül áll a víz 10-20-30 cm magasan, viszont a falak fölfelé csak kb 1méterig gyöngyöznek, fejmagasságban, ahol a villany van, már nem. (a pinyóról beszélek)
Ezeket a 'szép' termésköveket szándékomban áll kiváltani egy normális lábazattal, mert egyes helyeken már ki is estek, meglátom mit szól hozzá a vállalkozó, aki elméletileg ma jön. Vagy nem.  :omg:

Hümér, ez nagyon durva... Van itt egyáltalán lábazati vizszigetelés? Nem nagyon látom a bitumenes lemezek/kátránypapír fekete csíkját.
Úgy  emlékszem, bank kölcsönből csinálod... :think:  Ha hosszú távra tervezel a házzal, akkor a pénz csak arra lesz elég, hogy megszüntesd a vizesedést. A fentebb említett rm. acéllemez beütéses módszerrel. Bár az alap maga is rossz álapotban van, úgyhogy az alábetonozásos módszer sem elvetendő. Ez elvisz egy rakat pénzmagot. Ha a pince az egész/fél ház alatt van, akkor pedig a pincét szigeteltesd víznyomás ellen. A maradékból meg cserélj le néhány nyílászárót. Ha vizesedésre hajlamos a fal, akkor szigorúan műanyagra.

De megfontolandó az eladás+kölcsönel új vásárlás is. Szerintem erre vagyonokat kell elköltened.

De majd jönnek a szakik is... ;)

#152 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 12:01

a pincét 1x már belülről szigeteltettem, -(10éve?)nem volt olcsó, de a víz csak megtalálta az utat befele. Én 15 éve lakom itt, már akkor sem volt valami hajdejó állapotban, hozzátoldottam még a gyerekeknek, aztán hirtelen felére csökkent a családi költségvetés......
valamit most már lépni kell, ha bankkölcsönnel, akkor bankkölcsönnel.
vagy bulldózer.....

#153 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 15:45

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 13:01

a pincét 1x már belülről szigeteltettem, -(10éve?)nem volt olcsó, de a víz csak megtalálta az utat befele. Én 15 éve lakom itt, már akkor sem volt valami hajdejó állapotban, hozzátoldottam még a gyerekeknek, aztán hirtelen felére csökkent a családi költségvetés......
valamit most már lépni kell, ha bankkölcsönnel, akkor bankkölcsönnel.
vagy bulldózer.....

Az a nagy helyzet, hogy teknőszerűen kell a pincét belülről szigetelni, ha az nincs akkor ablakon kibodott pénz az egész.Ha a teknő megvan - és tényleg talajvíznyomás ellen kell - akkor belülre vb ellenlemez, plusz belső falazat, ergo sokkal kisebb lesz a pincéd.
A megoldást illetően én továbbra is azt mondom, hogy keress meg egy helyi építészt, aki megnézi neked.Szerintem nem fogja szépíteni a dolgot és aztán már neked/tek kell dönteni a továbbiakról.Mindenesetre ez nagyon pénznyelő ... :smoker:
Még csak annyit, hogy a víz mindig megtalálja az utat befelé és a szigetelés utólagos javítgatása az horror.
(A picsába, most égettem oda a kávét)
Egyébként a tetőszerkezet milyen állapotú?

Szerkesztette: carcass 2006. 10. 02. 15:51 -kor

Bravo

#154 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 15:56

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 12:01

a pincét 1x már belülről szigeteltettem,

Belülről? Ne haragudj, de ott minek? Kívülről kell, h ne is jöjjön be a falba a víz. Akkior száraz lesz belül is.
Otthon 2 éve csináltam, azóta csont száraz a pince. Ha csináltatod, akkor baromi drága, de sk sokkal olcsóbban kijön. Bár, ahogy reped a falad, elég rizikós...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#155 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:02

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 16:56

Belülről? Ne haragudj, de ott minek? Kívülről kell, h ne is jöjjön be a falba a víz. Akkior száraz lesz belül is.
Otthon 2 éve csináltam, azóta csont száraz a pince. Ha csináltatod, akkor baromi drága, de sk sokkal olcsóbban kijön. Bár, ahogy reped a falad, elég rizikós...

Azért belülről, mert ha talajvíznyomás ellen kell, akkor csak onnan lehet. ;)

Bravo

#156 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:08

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 11:41

Nem nagyon látom a bitumenes lemezek/kátránypapír fekete csíkját.

Mire így néz ki a helyzet, addigra a kátránypapír már mintha nem is lenne. 

Veszett sokba fog kerülni ez a ház :( És igen, minden más előtt a vizet - meg az alapot? - kell elrendezni, különben veszett fejsze nyele.

Ja: a pincefödémet is hőszigeteltetni kell majd. 

#157 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:16

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:08

Ja: a pincefödémet is hőszigeteltetni kell majd.

Legalábbis illik. ;) Bár ha olyan helyiségek vannak a pincében, akkor kihagyható.

Bravo

#158 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:20

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 16:16

Legalábbis illik. ;) Bár ha olyan helyiségek vannak a pincében, akkor kihagyható.

Ha jól értem, a ház alatt van a pince :)

#159 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:28

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 17:20

Ha jól értem, a ház alatt van a pince :)

Az nyilvánvaló,de ha esetleg fűtött helyiségek vannak a pincében, akkor felesleges szigetelni.

Bravo

#160 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 16:32

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 16:28

Az nyilvánvaló,de ha esetleg fűtött helyiségek vannak a pincében, akkor felesleges szigetelni.

:respect:

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »