Idézet: Kory - Dátum: 2006. nov. 24., péntek - 10:09
Aham, értem.
Mondjuk nálunk sose volt penészedés (ez úgy gondolom, igen súlyos dolog), és a legmelegebb nyári napon 26,5-27 fok volt a lakásban, akkor kinn egész nap 35-38 fok volt (társasházi).
A ház árát soha nem növeli meg annyival, amit belefektetett, olyan 50%-ot lehet számolni.
Kb. 10 év után már megéri /visszajön a befektetett pénz.
Aztán 5 év múlva meg újból lehet ablakot felújítani - cserélni (ugyebár akkor már ki tudja hány éves ablakok).
Én egyébként nem vagyok híve annak amit mi a cégnél csinálunk TH-nak (ablakfelújítás), max. akkor ha tényleg nagyon-nagyon jók a régi faablakok.
Nálunk egy hosszabb meleg periódus után (amikor a falak is átmelegednek) éjszaka 29 oC, nappal, felhúzott redőnyökkel 32-33 oC (kétszinte családi ház felső szintje, déli fekvésű szoba, b30-as fal, Tüzép-ablakok.) Télen hasonlóképpen hideg, szeles időben átfúj a ablakok között, bár folyamatosan kókányolom, hogy ne legyen így, de eleve szar a konstrukció.
Ha 50% értéknövelésre megy el, akkor csak a másik 50%-kal kell számolni az visszatérülésnél.
Másrészt az ember hőérzetét a sugárzó hideg-felületek nagysága nagyon befolyásolja. Jól hőszigetelt falnál és ablakoknál a helyiség hőmérsékletét alacsonyabra is lehet állítani.
Nem akarok én flame-t, neked az a véleményed, nekem ez...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."