Jelentem:
Festés 90%-ban kész. 53m2 festése a konyha kivételével megvan. Körülbelül délben kezdtük el (mert addig tartott összeszedni a csapatot, anyagot venni, körberagasztani mindent amit nem kell festeni.Leszedni az ajtókat, leszedni az előszoba szekrényt, az előszoba tükröt, az összes függönytartót (van amelyik egyben 4 méter) Kb 15 lyukat extra fehér glettel begletteltünk, majd mikor már majdnem megszáradt, akkor ment rá a Dulux. Az a kocsonya szerű tégelyes. Nem akarok haszudni, kb 10e volt az anyag. 5e egy 16 literes Héra, és a másik 5e a 2.5kg glett és a Dulux festék. Nyilván a festő nem vett volna előre szinezett Duluxot, mert eleve fehérről beszéltünk (de a hálószobába jól megy majd a Magnolia színű festék) , igy kb 5e-ből megúszta volna az anyagot, hiszen 16 liter Héra tutira elég egy 53m2-es lakásra ahol a falfelület harmada ablak és belső ajtó.
Hihetetlen hogy milyen jó érzés a saját kezed munkáját látni! Az összes plafont én festettem. Sajnos elég erősen nyomtam rá a teleszkópos ruddal a cérnahengert, így tőben beletört a rúd vége a henger nyelébe

Szerencsére volt még 2 másik rúd meg 2 létra.
Felraktam kb 3 mennyezeti lámpát, de elég kemény a beton födém és a komoly ütvefúró is alig vitte. Holnap jön egy nagyobb Hilti fúró-kalapács, az majd ad neki. Pedig a fúrószárak igen komolyak, meg sem érezték a fúrásokat.
A tégelyes duluxot csak ajánlani tudom mindenkinek. Drága, mert kb 1e Ft/l. Az állaga kb a legsűrűbb tejfölhöz hasonlítható. Csak merőkanállal lehet szedni. Azonban nem csöpög, nem fröcsög és egy rétegben tuti jól fed. Ez már anno anyáméknál is bebizonyosodott, ahol a világoszöld falat jázmin fehérre festették egy réteggel és tökéletes a fedés.
Igaz, hogy hatan csináltuk kb 6 órán át (ebből én kb 3 órát villanyt szereltem), de a festő akkor is bekaphtja! Lett volna pofája 120e Forintot elkérni ezért a munkáért..... Ha nagyon ráhúztunk volna most a konyha is kész lenne. Sajnos egyikünk sincs ilyen munkához szokva, így nagyon elfáradtunk. Hagytunk holnapra is.... Nyilván egy gyakorlott festő végig létrázta volna a plafont és az oldalfalakat, majd alulról festette volna a maradékot. Nálunk elkészültek a falak, majd én végig festettem a plafont. Biztosan lassabbak voltunk, de kb 115e Ft a zsebben maradt..... Ez is valami. A munka pedig ugyanolyan lett....
1-2 napig most valószínűleg csak 3G netem lesz, de megpróbálom elolvasni a válaszaitokat!
Van ugyan egy open Wlan az új helyen valakinek, de nem akarok tartósan azon lógni. Adsl meg csak megjön valamikor.
Szerkesztette: FőDudu 2007. 01. 22. 22:02 -kor