HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 22. 08:58

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 21:40

5mm-es lukak miatt nem várok.Max kinyomom sziloplaszttal és másnap ráfestek.. vagy uyge az már eleve lehet fehér..

Sziloplasztot semmiképp se. Valami alapból fehér tiszta gipszet vegyél. Még a modellgipsz is jó.

Ha fehér a cucc, akkor nem muszáj megszáradnia festés után. Volt már, hogy festés előtt fél órával gipszeltük a lyukakat. Persze, festés után még két napig látszott a vizes folt. De aztán szépen eltűnt, ahogy kell.

Az a lényeg, hogy fehér legyen és tiszta gipsz. A gipsz nedvesen is megköt, és a kötés során inkább dagad, mint zsugorodik.

Volt már a kezemben valami szürke színű gipsz/cement keverék - na az száradás után tényleg szürke, ráadásul zsugorodott, úgyhogy kiestek a frissen festett falból a tiplilyukak. Borzadály volt, ahogy kinézett. Hiába no, első festés volt, valaha rég :)
Elköltöztem :-)

#342 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 09:15

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 8:58

Sziloplasztot semmiképp se. Valami alapból fehér tiszta gipszet vegyél. Még a modellgipsz is jó.

Ha fehér a cucc, akkor nem muszáj megszáradnia festés után. Volt már, hogy festés előtt fél órával gipszeltük a lyukakat. Persze, festés után még két napig látszott a vizes folt. De aztán szépen eltűnt, ahogy kell.

Az a lényeg, hogy fehér legyen és tiszta gipsz. A gipsz nedvesen is megköt, és a kötés során inkább dagad, mint zsugorodik.

Volt már a kezemben valami szürke színű gipsz/cement keverék - na az száradás után tényleg szürke, ráadásul zsugorodott, úgyhogy kiestek a frissen festett falból a tiplilyukak. Borzadály volt, ahogy kinézett. Hiába no, első festés volt, valaha rég :)

Jah, igen... A legfontosabbat elfelejtettem leírni: :)

A lyukakat nedvesitsd be vízzel a gipszelés előtt. Mindkét gipsz sokkal jobban kötődik a falhoz így, és nem fog kiesni.
A nagyobb, mélyebb lyukakat én porszívóval ki is szoktam portalanítani. Nedvesítésre jó az ecset is, de a legjobb egy kis pumpás kéziporlasztó (kiürült ablakmosó stb)

A mélyebb lyukakat én egyébként is úgy szoktam kitölteni, h nedvesítés után levágom egy erősebb zacskó sarkát, és ezzel a "nyomózsákkal" töltöm ki a lyukat. De ezt csak a glettgipszekkel tudod megcsinálni.

A sima gipsz - a bekeveréstől számítva - elég gyorsan kikeményedik, gyorsan kell vele dolgozni.

Szerkesztette: Fanatic 2007. 01. 22. 09:28 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#343 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 10:00

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 9:15

A nagyobb, mélyebb lyukakat én porszívóval ki is szoktam portalanítani.

Porszívó nem jó, lyukból nem tud szívni.

Porpisztoly rulez :) Csak ne felejtse el feltenni az ember a védőszemüveget.
Alternatív megoldás a szívószál.

Ui.: zacsival már próbálkoztam én is. Egy zacskó anyaggal később rájöttem, hogy érdemes vigyázni a lyukacsos téglákra  :Đ

Szerkesztette: Rive 2007. 01. 22. 10:02 -kor

Elköltöztem :-)

#344 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 21:41

Jelentem:

Festés 90%-ban kész. 53m2 festése a konyha kivételével megvan. Körülbelül délben kezdtük el (mert addig tartott összeszedni a csapatot, anyagot venni, körberagasztani mindent amit nem kell festeni.Leszedni az ajtókat, leszedni az előszoba szekrényt, az előszoba tükröt, az összes függönytartót (van amelyik egyben 4 méter) Kb 15 lyukat extra fehér glettel begletteltünk, majd mikor már majdnem megszáradt, akkor ment rá a Dulux. Az a kocsonya szerű tégelyes. Nem akarok haszudni, kb 10e volt az anyag. 5e egy 16 literes Héra, és a másik 5e a 2.5kg glett és a Dulux festék. Nyilván a festő nem vett volna előre szinezett Duluxot, mert eleve fehérről beszéltünk (de a hálószobába jól megy majd a Magnolia színű festék) , igy kb 5e-ből megúszta volna az anyagot, hiszen 16 liter Héra tutira elég egy 53m2-es lakásra ahol a falfelület harmada ablak és belső ajtó.

Hihetetlen hogy milyen jó érzés a saját kezed munkáját látni! Az összes plafont én festettem. Sajnos elég erősen nyomtam rá a teleszkópos ruddal a cérnahengert, így tőben beletört a rúd vége a henger nyelébe :) Szerencsére volt még 2 másik rúd meg 2 létra.

Felraktam kb 3 mennyezeti lámpát, de elég kemény a beton födém és a komoly ütvefúró is alig vitte. Holnap jön egy nagyobb Hilti fúró-kalapács, az majd ad neki. Pedig a fúrószárak igen komolyak, meg sem érezték a fúrásokat.

A tégelyes duluxot csak ajánlani tudom mindenkinek. Drága, mert kb 1e Ft/l.  Az állaga kb a legsűrűbb tejfölhöz hasonlítható. Csak merőkanállal lehet szedni.  Azonban nem csöpög, nem fröcsög és egy rétegben tuti jól fed. Ez már anno anyáméknál is bebizonyosodott, ahol a világoszöld falat jázmin fehérre festették egy réteggel és tökéletes a fedés.

Igaz, hogy hatan csináltuk kb 6 órán át (ebből én kb 3 órát villanyt szereltem), de a festő akkor is bekaphtja! Lett volna pofája 120e Forintot elkérni ezért a munkáért..... Ha nagyon ráhúztunk volna most a konyha is kész lenne. Sajnos egyikünk sincs ilyen munkához szokva, így nagyon elfáradtunk. Hagytunk holnapra is.... Nyilván egy gyakorlott festő végig létrázta volna a plafont és az oldalfalakat, majd alulról festette volna a maradékot. Nálunk elkészültek a falak, majd én végig festettem a plafont. Biztosan lassabbak voltunk, de kb 115e Ft a zsebben maradt..... Ez is valami. A munka pedig ugyanolyan lett....

1-2 napig most valószínűleg csak 3G netem lesz, de megpróbálom elolvasni a válaszaitokat!
Van ugyan egy open Wlan az új helyen valakinek, de nem akarok tartósan azon lógni. Adsl meg csak megjön valamikor.

Szerkesztette: FőDudu 2007. 01. 22. 22:02 -kor

#345 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 08:00

Plafonnal kell kezdeni a festést, azaz felülről lefelé kell haladni, h ami lecsöpög, az ne baxxa tönkre a kész falat. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#346 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 08:25

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:41

Jelentem:

Festés 90%-ban kész.
.
.
.

Nálunk is ez volt a helyzet. Csak mi nem kérdeztünk meg festőt. Szintén fehér hérával festettünk, zöld falat, ami a konyha volt. Kellett neki 4 sor, de kész lett. Meg a nappali kapott 1 sor nárcisz sárgát, platinum -ból. Király festék.
Mi főleg 2-en csináltuk feleségemmel, de azért sokat segítettetk sógoromék is. Az elején ők mutogatták mit hogy, mert mi nem tudtuk :) Így 3-4 nap alatt kész voltunk a festéssel. És tényleg jó érzés, hogy megszednvedtünk érte. :respect:  :respect:

#347 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:07

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 8:25

Kellett neki 4 sor, de kész lett.

5-6 réteg után a diszperzitet már illik lekaparni, újraglettelni, majd festeni... :) De akkor már érdemesebb mészfestéket használni, mert a diszperzittel csak copni lehet hosszú távon.

#348 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:26

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:07

5-6 réteg után a diszperzitet már illik lekaparni, újraglettelni, majd festeni... :) De akkor már érdemesebb mészfestéket használni, mert a diszperzittel csak copni lehet hosszú távon.

Hát, gondoltam rá, de biszkartonról nem tudtam, hogy is kéne eltüntetni a festéket, és itt a fórumon nem javasolták a kaparást, áztatást. egy rész kapott csak 4 sort, a többi 3-at.

#349 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 09:48

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 10:26

Hát, gondoltam rá, de biszkartonról nem tudtam, hogy is kéne eltüntetni a festéket, és itt a fórumon nem javasolták a kaparást, áztatást. egy rész kapott csak 4 sort, a többi 3-at.

Gipszkartonra szerintem kettő is elég.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#350 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 14:04

Idézet: e-lias - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:26

Gipszkartonnál storno, azt nem kapargatnám. :)

#351 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:47

Idézet: Rive - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 10:00

Ui.: zacsival már próbálkoztam én is. Egy zacskó anyaggal később rájöttem, hogy érdemes vigyázni a lyukacsos téglákra  :Đ

:nevet2:
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#352 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 16:51

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:41

Hihetetlen hogy milyen jó érzés a saját kezed munkáját látni!

Ugye? Először csak a kényszer viszi rá az embert az sk. munkára, majd ráérez a szépségére... :)

#353 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 17:00

Idézet: leslie - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 9:07

A duluxnak jó minőségű cucc és irodalmi adatok szerint jó a pára áteresztő képessége. (Ez mondjuk látszik az árán is) De soha többé Tesco szuperfehér és társai... Méghogy csak a márkát kell megfizetni  :omg:
20 évig nem penészedett a házunk, érdekes mód, akkor kezdett rohadni a fal amikor felujítás címén lekapartam a enyvest és a meszet. majd ilyen festékkel hengereztem át...  Ha megjön a tavasz, lekaparom az összeset... :)

#354 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:17

Idézet: Tinca - Dátum: 2006. nov. 25., szombat - 14:36

A panel alapvetően nem rossz konstrukció, csak tele van tervezési, kivitelezési hibával :Đ Méretezése nem felel meg a mai hőtechnikai követelményeknek sem. Mai anyagokkal sokkal jobban megépíthető lenne, csak attól még ugyanúgy beton az alapanyag :rolleyes:

Mint ahogyan az újépítésüekben is beton az alap.

#355 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:16

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:17

Mint ahogyan az újépítésüekben is beton az alap.

A fal az tégla.

#356 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:01

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. jan. 23., kedd - 17:00

A duluxnak jó minőségű cucc és irodalmi adatok szerint jó a pára áteresztő képessége. (Ez mondjuk látszik az árán is) De soha többé Tesco szuperfehér és társai... Méghogy csak a márkát kell megfizetni  :omg:
20 évig nem penészedett a házunk, érdekes mód, akkor kezdett rohadni a fal amikor felujítás címén lekapartam a enyvest és a meszet. majd ilyen festékkel hengereztem át...  Ha megjön a tavasz, lekaparom az összeset... :)

Meg a fenéket... A diszperzittől penészedik, nem a márkátlanságtól. A diszperzitet lemoshatod, akkor látod, h mennyire nem vezeti a párát. Családi házba nem való. Ott a mászfesték, ugyanolyan szépen lehet vele hengerelni.
Kapard le a diszperzitet, gletteld ki rendesen, csiszold le, majd mehet a mészfesték (van kapásból penész-gomba ölővel kezelt is), és kalap. Nálunk egyetlen helység nem penészedik csak, az a konyha, amit tavaly így megcsináltunk. Lassan jön a többi szoba is...

#357 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:39

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 19:16

A fal az tégla.

Igen, néhol kitöltik a lyukakat téglával.

#358 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:48

Diszlecet mivel festhetem? Vagy van-e olyan festek, amivel nem szabad?

#359 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 19:56

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 19:48

Olajjal ne. :)

#360 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 20:18

Idézet: foxyr - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 19:48

Bocs erre nem válaszoltam...

Bármilyen diszperziós falfestékkel, Dulux Héra,meg a társaik.

Felragasztani én először csemperagasztóval próbáltam, de az nem vált be, mert nagyon szemcsés. A Rigips glettgipsz ezzel szemben nagyon jól vizsgázott ragasztás céljaira is. Ezzel a illesztések kisebb-nagyobb hézagait is ki tudod tölteni, majd az óvatos csiszolás és a festés után nem lehet észreveni az illesztéseket.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.