HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 18. 09:06

Ez nem is satorteto, hanem kontyolt nyereg.

Firkalgattam egy picit, ha ismernenk a pontos mereteket, akkor nem lenne nehez kiszamolni, egyelore a kiindulasi parameterek alapjan saccoltam:

Nyereg egyik fele (rozsaszin, sarga, fekete,kek negyszog)
(Also+felso el)/2*magassag, vagyik (kek*sarga)/2*rozsaszin
Ha 8x8 a regi resz alapterulete, akkor a kek az eresz egyik oldali tulnyulasaval egyutt durvan 8.5 meter, sarga 4m
rozsaszin ~6m lehet, igy ez 37.5nm.
Konty: (also el*magassag)/2=(zold*feher)/2, zold eresz ~9m, hiszen mindket vegen tullog az epuleten, feher magassag =rozsaszin, ha azonos az egyes oldalak dolesszoge, szoval 9*6/2=27nm

Szoval a nyereg 2 oldala+konty osszesen: 2*37.5+27=102nm.

Feketevel jelolt elgerinc hossza ~7.5m-re jon ki, legyen 8, ebbol van ugye 2, plusz hozzajon a rendes gerinc 4m-e, vagyis 20m-nyi kup (=60db) szukseges, ha csak a regi reszt fedeted at.

Uj resznek latszolag nincs baja, azt is at akarod fedetni?

Csatolt fájl:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 18. 09:13 -kor

#382 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 09:22

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 8:14

Egy 9x9 alapteruletu (=8x8+tulnyulo eresz!) 45 fokos gula palastja ~229nm hevenyeszett szamitasaim szerint.

Elfelejtettem osztani a haromszoglapok teruletet kettovel, de mar nem tudom szerkeszteni. :(

oldallap magassaga= fel alapel/cos(dolesszog)
1 oldallap=alapel*magassag/2
4 oldallap=alapel*magassag/2*4=9*4.5/cos(45fok)*2=9*9/0.707=81/0.707=114.5

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 18. 09:28 -kor

#383 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 11:17

Tényleg a tulnyúlás... :omg:
no, én -mint matek analfabéta- abból indultam ki, hogy egy kupcserép 35 cm hosszu, tehát az egyenes legfölső = 8x35 cm, a háromszög két (középre behajló) oldala= 20x35.
az alsó hossz pedig adott, 9m ugye.
hajaj, látom már a cosinust is elővetted. :cool:
akármennyi is jön ki, a mester itt bizony elszámolta magát, ha arányszámokban nézem a dolgokat, (m2x1,5 ti. 400x1,5 így jött ki a 590ezer), ha mondjuk 150x1,5 a helyes, akkor 250 ezer huf lenne a vége.
persze tudom, hogy ez nem így működik, de ennyiért már holnap nekiállhatnának.
(az 'uj rész 8 éve épült, bopntott tataival, de alatta a tetőszerkezet vadicsentó, ugyhogy azt nem bántom)
:)
Business as usual. We fucked up everything.

#384 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 13:15

Semmi baj nincs a bontottal. Feltéve, h rendesen ki volt égetve anno a cserép, és jó anyagból volt. Én is visszaraktam a régit, plus hoztunk hozzá vagy 1000db-ot, és egyenként át lett nézve/kopogtatva. 20 év után kutya baja, asszem bátaszéki hornyolt a cucc.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#385 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:00

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 11:17

Tényleg a tulnyúlás... :omg:
no, én -mint matek analfabéta- abból indultam ki, hogy egy kupcserép 35 cm hosszu, tehát az egyenes legfölső = 8x35 cm, a háromszög két (középre behajló) oldala= 20x35.
az alsó hossz pedig adott, 9m ugye.

Atneztem reszletesebben a kepet, nem tunik olyan nagynak az a teto, mint ahogy korabban szamoltam.
Plane, hogy elfelejtettem, hogy a regi tatai kup nem 40 centi, mint a maiak, hanem rovidebb, igy nem 3db kell egy meterenkent, hanem valamivel tobb.
Gerincen levo 8 kup igy eleve csak ~2.5-3m, nem 4.
Most 18 sor cserepet szamoltam meg, az ~5.2m gerendahosszra jon ki, egy atlagos 29 centis lectavolsaggal, nem az altalam saccolt 6-ra.
De mivel ez hornyolt egyenes, lehet akar 32 centi is a lectav, 29 a korszeletvagasuak maximuma.

Nyilvan pontos negyzetmeter csak akkor jon ki, ha meroszalagot ragadsz, es lemered a tenyleges ertekeket, igy egy kep alapjan nehez komoly kovetkezteteseket levonni.

Idézet

hajaj, látom már a cosinust is elővetted. :cool:

Faternak egyszerubb dolga van a tervrajzokkal, colstok elo, aztan ahany centi a vonal a rajzon, annyi meter, szorzashoz meg kizarolag a kedvenc 4 alapmuveletes szamologepet hasznalja.
Ha valaki elvitte, akkor ordit egy kort, hiaba van 5 masik szamologep az iroasztalon. :cool:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 18. 17:08 -kor

#386 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:15

Idézet: leslie - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 13:15

Semmi baj nincs a bontottal. Feltéve, h rendesen ki volt égetve anno a cserép, és jó anyagból volt. Én is visszaraktam a régit, plus hoztunk hozzá vagy 1000db-ot, és egyenként át lett nézve/kopogtatva. 20 év után kutya baja, asszem bátaszéki hornyolt a cucc.

Tenyleg, a repedt nem kong olyan szepen.

Pedig ~4 eve en is vegigkopogtattam 1500 bataszekit, mert egy haklis vevonek kellett 250, de csak hibatlan, minden sarka megvan cserepet akart atvenni, az meg ugye eleg gyakori a bontottak kozott.

Kozben eloadast tartottam a cserepgyartas technologiajanak fejlodesebol.
Aztan beszelgetunk, hol tanulok, stb, es kiderult, hogy mi mar talalkoztunk, mivel o pont ugyanott tanit, raadasul pont informatikusokat.
Akkor esett le, hogy tenyleg, elozo evben mentem at kettessel a targyabol. :omg:
A, picit sem volt kinos...

Szerkesztette: nyunyu 2007. 03. 18. 17:18 -kor

#387 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:19

azért annyi már biztos, hogx max 150 m2-ről van szó, tehát 400m2-es számolóbűvész szakember kizárta magát.
:)

#388 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:28

Ácsok tudnak ám számolni. Mostani eszemmel tervet követelnék, és átszámolnám vele együtt a dolgokat. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#389 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 17:52

Idézet: leslie - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 18:28

Ácsok tudnak ám számolni. Mostani eszemmel tervet követelnék, és átszámolnám vele együtt a dolgokat. :)

és szerinted adna? áááá...:legyint.

#390 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 14:47

Raktatok már le térkövet sk?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#391 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 15:20

jah
Ciciman is on borda

#392 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 15:25

Idézet: leslie - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 17:19

Ja, hogy alatta nincs rendes padló? Akkor én sem xarakodnék vele. :)

Rendes parkettát meg bün elbaxni padlószönnyeggel ami jóval egészségtelenebb is..babán fel kell csiszolni, 2 réteg lakk és annál semmi sem szebb..esetleg némi kisebb szönyegekkel megdisziteni..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#393 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 15:52

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:20

jah

Tapasztalat? :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#394 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:09

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:47

Mi a garázs alá raktunk le gyephézagos 40x40-es (egyébként randa, de az autónak ugyt tökmind1) követ. Volt előtte ásás, mélyítés, utána sóderrel vízszintezés, majd lerakás. Komoly hupli nincs benne. Könnyűnek látszik, de szerintem nem az.

Az utcában is megcsinálták az aszfalt helyett a járdát, de az sem lett tökéletes.

#395 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 17:15

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:52

Az alap a lényeg.

7,5 tonna fölött beton, addig meg lehet csinálni sima sóderrel is. Terheléstől függően 12 cm-től 25ig.

Másik fontos: vízelvezetés. Ha megáll a víz valahol, 1-2 év alatt megsüllyed, ha szgk mászkál fölötte.
Szal 1 méteren 2 centi elég, 1 centi a minimum, de akkor nagyon jól kell letenni.
Ciciman is on borda

#396 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 18:11

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 15:47

Igen, mi a kérdés?  :)
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#397 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 18:29

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 16:52

A rekord a Piliscsabán volt egy hegyoldali háznál, még a régi szép időkben.  "S" alakú volt, miközben emelkedett, kifelé leejtett 0,5 cm-t 1 méteren + minta is volt benne. Na az szívás volt.

Én a sóderes megoldásnak nem vagyok a barátja, max járdánál. Ha feltöltés is van, akkor azt nagyon alaposan le kell döngölni békával. Nem elég a lapvibrátor. Normál autós használatnál 20-30 cm bányanyers zúzott murva, lehetőleg nem túl poros. Aránylag simán elteríteni, majd lapvibrátorral tömöríteni. Majd rá 1,5-2cm "kétszerrostált" sódert elteríteni, öles vízmértékkel gyengén zömítve lehúzni vízszintbe, pontosabban egy leheletnyi leejtést adva neki, a háztól elfelé.  Erre kirakni a térbetont és gumikalapáccsal illeszteni, ha kell. Ha kész 1x besöpörni folyami homokkal, majd a lapvibrátorra felszerelt gumilappal átvibrálni - így szép sima lesz. Majd még 1x besöpörni a fugákat folyamihomokkal.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#398 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:43

Nekem csak járdának kellene, van 3 raklap.A garázs elé nem tervezek, egyelőre.
Megvettük vagy 5 éve és amikor ráértek a szakik, akkor nekünk nem volt rá zsé, amikor meg volt, akkor nem értek rá.
Most aztán úgy döntöttem, hogy lerakom én. :)
Ezért érdekel minden tapasztalat, infó.

Bravo

#399 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 10:54

Idézet: fram - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 18:15

Az alap a lényeg.

7,5 tonna fölött beton, addig meg lehet csinálni sima sóderrel is. Terheléstől függően 12 cm-től 25ig.

Másik fontos: vízelvezetés. Ha megáll a víz valahol, 1-2 év alatt megsüllyed, ha szgk mászkál fölötte.
Szal 1 méteren 2 centi elég, 1 centi a minimum, de akkor nagyon jól kell letenni.

Járda alá én se tervezet 15 centitől többet.
A telek egyébként is lejt az utca felé minimálisat - teljes hosszban, ahová le akarom rakni úgy kb 30-35 centit.

Egyelőre nem tudom, mivel tudnám hatékonyan tömöríteni, mert se béka se lapvibrátor nincs még a környéken se.Arra gondoltam, hogy van egy frankó tömör acél henger, amivel anno a gyepet tömörítettem - megvan vagy 80 kilo és úgy 50 centi széles.Talán azzal.

Szerkesztette: carcass 2007. 04. 10. 10:57 -kor

Bravo

#400 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 17:09

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 11:54

Járda alá én se tervezet 15 centitől többet.
A telek egyébként is lejt az utca felé minimálisat - teljes hosszban, ahová le akarom rakni úgy kb 30-35 centit.

Egyelőre nem tudom, mivel tudnám hatékonyan tömöríteni, mert se béka se lapvibrátor nincs még a környéken se.Arra gondoltam, hogy van egy frankó tömör acél henger, amivel anno a gyepet tömörítettem - megvan vagy 80 kilo és úgy 50 centi széles.Talán azzal.

Járdára elmegy a sóderes megoldás.  Te gyöngyösi vagy, ugye? Lapvibrátor eléggé célgép, így gyakran még a szakiknak sincs, ők is gépkölcsönzőből veszik ki. Szerintem biztos van egy ekkora városban gépkölcsönző. Ált. egy 20-40k a kaució és 4-6k/nap. Normálisabb kölcsönzőnél van fél nap is.
Szerintem a henger nem túl jó megoldás.

Ezen a lapon a második cég elméletileg foglalkozik kölcsönzéssel.

Szegélykövet raksz mellé, vagy kibetonozod a szélét?
Egyébként a kitűzés a lényeg, utánna már csak tölteni, tömöríteni vízmértékkel lehúzni és lerakni kell.  Vágni kőroppantóval tudod (megint kölcsönzős buli)  vagy sarokcsiszoló+gyémántos kővágó tárcsával, ebből nem árt a nagyobbik kétkezes változat. A kicsi sem rossz, de akkor kétszer kell vágni, két oldalról.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.