HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#871 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:24

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:02

Köszönöm a tapasztalatokat / linkeket (akiktől kaptam), majd megoldom valahogy, egyszerűbb, mint negyedszer leírni azt is, hogy van olyan helyiség, ahova nem lehet redőnyt felszerelni. :)

Eddig azt mondtad, hogy panelban laksz, ezért nem lehet redőnyt felszerelni, amit kapásból cáfoltunk, arról nem szóltál, hogy van olyan ablakod, ahova nem lehet. Mondjuk arra azért kíváncsi lennék.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#872 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:30

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:24

Eddig azt mondtad, hogy panelban laksz, ezért nem lehet redőnyt felszerelni, amit kapásból cáfoltunk, arról nem szóltál, hogy van olyan ablakod, ahova nem lehet. Mondjuk arra azért kíváncsi lennék.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5446216

#873 Felhasználó inaktív   A.J. Crowley 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:30

Azt hittem az a szüleidnél van. :)
Én kérek elnézést.
"Within me the beast starts to ROAR." - Sabaton

#874 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:14

Növényfüggő netán? :)

igen. növény és fényfüggő.  :smoker: (nomeg sör, de ez nem az a topik  :D )
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#875 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:56

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:15

Attól is, ha mindenki klímát használva ezerrel nyomatja az üvegházi gázokat a légkörbe.

Növényeket át kell vinni az északi oldalra, ott napközben nem süt be a nap. Vagy tudomásul venni, h növényeket a kertben tartunk, mert nem alkalmas rá a kalicka, amit lakásnak hívnak. :(

nem használunk klímát. :) nálunk (ahogy azt írtam is) nem az árnyékolás miatt fontos a spaletta (redőny) hanem a betörés védelem miatt.

most ÉK-ről kapnak fényt, a DNY-i oldalon van a terasz (nappali) spalettával. A nappalinak szerintem éke néhány szép növény, ők viszont nem szeretik a spalettát. Próbáltam a másik irányba elhelyezni őket, de ott meg fűtőtestek vannak. :omg: középtájt pedig nem elég a fény és sorban pusztultak el. most már sorban telepítem ki őket a teraszra hátha magukhoz térnek :( de ott meg a szomszéd macskáktól tartok kicsit hogy kikaparják a földjét :omg:

kert nincs, meg ha lenne akkor is tartanék a lakásban néhány szobanövényt (amit tudtommal pont erre találtak ki és a legtöbb nem is telelne át a kertben), mert szépek és otthonos hangulatot adnak. meg egyébként is.  :reklamacio:  :D

látom már a megoldási lehetőségeket (biztonsági fólia, riasztó stb.) csak még utána kell járni és átgondolni mi mennyi. :) Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy egy redőny nem nyújt mindenre tuti megoldást. ;)

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#876 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 12:41

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:56

Csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy egy redőny nem nyújt mindenre tuti megoldást. ;)

Betörés ellen tuti nem véd a redőny, mert azt általában egy kézzel fel lehet nyomni. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#877 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 12:45

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 12:41

Betörés ellen tuti nem véd a redőny, mert azt általában egy kézzel fel lehet nyomni. :)

Mármint a redőnynek nevezett műanyag valamiket. :)

A valódi redőny fából van. Hő- és zajszigetel, lehet rácsosra hagyni, hogy szellőzzön alatta a nyitott ablak és kézzel még te sem tolod fel. ;)

#878 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:30

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 12:45

Mármint a redőnynek nevezett műanyag valamiket. :)

A valódi redőny fából van. Hő- és zajszigetel, lehet rácsosra hagyni, hogy szellőzzön alatta a nyitott ablak és kézzel még te sem tolod fel. ;)

Aluból van az igazi, de hagyjuk. :) Fából a régi redőny van. :)

Betörés ellen a biztosítók sem véletlen követelnek meg üveg vastagságot, illetve fóliát. :)

#879 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:34

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 12:41

Amikor leszakadt a redőnyünk, akkor a mestermeber kb. 2-2,5 órán keresztül küzdött mire szétszedte darabjaira és összrakta (mert nem lehetett feltolni, mivel az ellen védett :D).

#880 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:44

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:30

Betörés ellen a biztosítók sem véletlen követelnek meg üveg vastagságot, illetve fóliát. :)

háde itten azt mondja az egyik kolléga, hogy az sem jó mert fóliástól kiszedi az üveget a betörő :think: pedig, azt gondolnám a biztosítók csak tudják... (asszem kénytelen leszek megnézni a Biztosítási Szerződési Feltételeket :fear:)

#881 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:01

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:44

háde itten azt mondja az egyik kolléga, hogy az sem jó mert fóliástól kiszedi az üveget a betörő :think: pedig, azt gondolnám a biztosítók csak tudják... (asszem kénytelen leszek megnézni a Biztosítási Szerződési Feltételeket :fear:)

Nézd, ha akarnak, ugyis bemennek, maximum rongálnak. Van ismerős, aki nem is zárja az ajtót, mert így legalább nem kell kicserélni adott esetben.
Lakótelepi vasrács az ajtó elött is pl 1 percet jelent, pedig mennyien bíznak benne. :)

#882 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:49

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 15:01

Lakótelepi vasrács az ajtó elött is pl 1 percet jelent, pedig mennyien bíznak benne. :)

Az meg ráadásul szabálytalan is.Nem is beszélve a veszélyességéről.A tűzoltók is szeretik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#883 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:06

Idézet: carcass - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 17:49

Az meg ráadásul szabálytalan is.Nem is beszélve a veszélyességéről.A tűzoltók is szeretik.

Csak a közös folyosóra szabálytalan, saját ajtóra tudtommal nem.

#884 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:41

Itt beszéljétek a házas dolgokat, ne a Milyen autó-ban. :)

leslie: 30 ezer fűtés átalány, jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel?  :think: Nálunk 12 ezer a fűtés átalány és ebben benne van a gáztűzhely korlátlan használata is. Melegvíz 750 Ft /m3 Hidegvíz 570 Ft / m3

Sipitől ugyanez a kérdésem.

Idézet

panelban hogy lehet fával fűteni? :think:

:D vigyázz, lehet hogy már pörkölnek alulról :)

Amúgy majd rakok fel én is képet, milyen a kilátás. :)

Idézet

Maglódon 17.5-ért fogtunk ki olyat, ami simán ér ott 20-21-et, nem tudom miért adták annyiért.

Talán mert hanyatlik a piac?

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 11:46 -kor

#885 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:06

Csak a közös folyosóra szabálytalan, saját ajtóra tudtommal nem.

bár ez egy régi hsz, nálunk egy emeleten van 4 lakás, ebből 3 egy folyosószakaszon, meg mi külön :D a folyosószakaszt le lehet zárni, csak a tűzoltóságnál engedélyeztetni kell. innentől vicc az egész, mert feltételezem hogy a tűzoltók azt engedélyezik, amit szükség esetén könnyen ki tudnak nyitni kulcs nélkül... a folyosóra pakolni meg nem is nagyon lehet, mert tűzvédelem.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#886 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:46

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 11:41

leslie: 30 ezer fűtés átalány, jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel?  :think: Nálunk 12 ezer a fűtés átalány és ebben benne van a gáztűzhely korlátlan használata is. Melegvíz 750 Ft /m3 Hidegvíz 570 Ft / m3

Esküszom, asszony a tanúm rá! :)

Nálunk keresztúron egy 72nm-es panellakás fűtése átalányban ennyi. Én is pilláztam, mert asszony lakásában 29e a fűtés+víz felmelegítés+közös kőccség+kuka.

#887 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:47

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:41

:D vigyázz, lehet hogy már pörkölnek alulról :)

amilyen egyszerűek az alattunk lakók, nem lepne meg, de kémény nélkül kissé problémás. ha meg elkezdene kinézni egy kémény az ablakukon, azt hiszem lenne balhé :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#888 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:51

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:46

Esküszom, asszony a tanúm rá! :)

Nálunk keresztúron egy 72nm-es panellakás fűtése átalányban ennyi. Én is pilláztam, mert asszony lakásában 29e a fűtés+víz felmelegítés+közös kőccség+kuka.

Én elhiszem, nem ezért írtam, de elég durva. Mondjuk a miénk nincs 60 m2, no meg nem távfűtés, hanem központi fűtés.

Csináljunk akkor számolósdit :D Nekem minden megvan évekre visszamenőleg Excelben. :D

Én vízzel együtt havonta 22-23 ezer Ft-ot szoktam fizetni lakásra, ebben az ingatlan biztostás is benne van. Külön ingóságbiztosítás: 600 Ft /hó Természetesen a fűtés is benne van! (gázártámogatás nélkül, nem vagyunk jogosultak) Ez télen nyáron ennyi.

Érdekesség hogy 3 év alatt 40%-al nőttek a közös költségek! (2005. január - 2008. január) Elsősorban a fűtés és a víz, valamint a hulladék.

A ház eredetileg is szigetelt volt, de újraszigetelték pluszban az egészet (Panelprogram).

Ami nincs benne:

- áram
- tévé
- internet
- telefon
- blabla opciók

Ezek mintegy 14 ezer Ft-ba kerülnek összesen nálunk, a jelenlegi szerződésekkel.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 11:58 -kor

#889 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:17

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:41

[...] jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel? [...]

~60 m2-es lakás, egy 5 emeletes társasházban (~3 éves), a 3. emeleten. Felső szomszéd csak a lakás kb. felén van (többi terasz), oldalsó szomszéd pedig csak egy falon van (szélső lakás).
A közös költség kb. 22e Ft/hó, ebben benne van az általános közös költségek, felújítási alap és a fűtéselőleg (vízmelegítési díjjal). A garázs közös költsége 2100 Ft/hó.
A vízmelegítés díja 1000 Ft/m3. A vízdíjunk kb. 17-19e / 2 hó szokott lenni (~40-45m3). Ezt most sokkal szeretnénk csökkenteni (jobban figyelünk a vízfogyasztásra), mert az éves elszámoláson szereplő 230e forintból 114e forint a melegvíz melegítése (--> egy év alatt 114 m3 meleg vizet használtunk el). Az áramfogyasztás havi kb. 7-8e, meg erre jönnek az egyebek (telefon, adsl, stb.).

Ha érdekel, akkor elő tudom keresni, hogy a közös költésgben mik vannak benne (éves, az egész házra tervezett költségvetéses papír van, ill. a 2007-es évről a tények). Egyébként emlékeim szerint a melegvíz melegítése, a fűtés (ezek előlegek, elszámolás évente), felújítási alap és egyéb költésgek (ház biztosítása, közös képviselő díja, takarítás díja, kukák díja, kertész, liftek karbantartása, fogyóeszközök pótlása, stb.).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 06. 12. 12:18 -kor

#890 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:17

~60 m2-es lakás, egy 5 emeletes társasházban (~3 éves), a 3. emeleten. Felső szomszéd csak a lakás kb. felén van (többi terasz), oldalsó szomszéd pedig csak egy falon van (szélső lakás).
A közös költség kb. 22e Ft/hó, ebben benne van az általános közös költségek, felújítási alap és a fűtéselőleg (vízmelegítési díjjal). A garázs közös költsége 2100 Ft/hó.
A vízmelegítés díja 1000 Ft/m3. A vízdíjunk kb. 17-19e / 2 hó szokott lenni (~40-45m3). Ezt most sokkal szeretnénk csökkenteni (jobban figyelünk a vízfogyasztásra), mert az éves elszámoláson szereplő 230e forintból 114e forint a melegvíz melegítése (--> egy év alatt 114 m3 meleg vizet használtunk el). Az áramfogyasztás havi kb. 7-8e, meg erre jönnek az egyebek (telefon, adsl, stb.).

Ha érdekel, akkor elő tudom keresni, hogy a közös költésgben mik vannak benne (éves, az egész házra tervezett költségvetéses papír van, ill. a 2007-es évről a tények). Egyébként emlékeim szerint a melegvíz melegítése, a fűtés (ezek előlegek, elszámolás évente), felújítási alap és egyéb költésgek (ház biztosítása, közös képviselő díja, takarítás díja, kukák díja, kertész, liftek karbantartása, fogyóeszközök pótlása, stb.).

Igen, nálunk is ugyanezek vannak, a vízmelegítés díja nálunk 180 Ft / m3, tudjuk hogy ezen kéne emelni, de inkább télen-nyáron van egy átalány fűtés, az kikompenzálja és így olcsóbb a melegvíz mindenkinek.

Ugyanaz a kazán csinálja a melegvizet meg a fűtést, így nehéz számolni persze.

A vízdíjat nagyon sokallom, ketten vagytok vagy már hárman? 20 m3 víz havonta szintén nagyon sok, pedig mi is fürdünk meg mosunk :D Nálunk 10-11 m3 fogy havonta.

A fűtés mérési technikán alapul? Tehát mérhető a hőmennyiség? Mennyi a felújítási alap / m2? Mennyi a közös képviselő díja / lakás?  Liftkarbantartásra mennyi van szedve?

Csak ha nem gond. :) Majd utána én is leírom, a miénk 1982-ben épült. 54 m2.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 12:28 -kor

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.