Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 15:47
Nah, tényleg írogatom a fogyasztást és kicsit sokallom. 14 m3 ment el június 3. reggel óta ma reggelig. 4,5m3 melegvíz és 9,5m3 hidegvíz megoszlásban.
Ez nem sok kicsit? Pedig zuhanyozásnál figyelünk (elzárjuk a csapot közben), nem folyóvízben mosogatunk (csak lassú vízfolyásnál vannak az előre átmosott edények leöblítve és úgy be a mosogatógépbe).
Hogy lehetne leellenőrízni, hogy jól mér-e az óra? Egy 5 literes edénynél azért nem hiszem, hogy mutatkozna észrevehető eltérés
szerk: közös költésget meg elfelejtettem, hétvégén előkeresem a papírt.
Én sokallom, ennyi, ettől még lehet hogy ez jó.

24 nap alatt 14 m3 elsőre elég soknak tűnik...Én lassú vízfolyás mellett szoktam mosogatni, de egyébként mosogatás az a tipikus 1 m3 /hó, max. 1,5 m3. Szóval nem nagyon oszt szoroz.
Zuhanyzótok van, kád nincs? Mert a kád elég nagy, azzal lehetne mérni.
Mellékelek egy képet, az én kimutatásom vízdíj részéből. Semmi titok nincs benne, bennhagyom az árakat is (a képlet nem látszik, az ár egy segédtáblában változó Ft/m3 alapján kalkulálódik) (képre kattintva nagyobb).
Lehet látni, hogy az átlag fogyasztás olyan 8-9 m3/hó lehet, mindig próbálok napra pontosan 1 havonta leolvasni (a számok a vízóra állását mutatják m3-ben, ha épp átfordulóban van az óra, akkor mindig a nagyobbat írom be, 4 vízóránk van)
Szerkesztette: Kory 2008. 06. 27. 15:21 -kor