HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:45

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

NA, megjöttek a mesterek és 3-ra be is fejezték a nem látható és az utcai oldal lécezését, le-föl cserepezését. 3-kor el is huztak, mondom én, hogy régi szakik, az 'átkosban' ilyenkor már illő volt benevezni az első fröccsre. Na mindegy.
Maradt a baloldal, + az éleknél lévő cserepek vágása, illesztése.
A főmester aszonta csütörtök délre kész az egész.
:banana:
(jó lenne, ha nem esne)
Business as usual. We fucked up everything.

#502 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:48

Nem is vitattam, hogy jó a hőszigetelése. Az egészet ott kezdtem, ha van lóvé, akkor már érdemes másban is gondolkodni.
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#503 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:17

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 12:17

Tényleg a tulnyúlás... :omg:
no, én -mint matek analfabéta- abból indultam ki, hogy egy kupcserép 35 cm hosszu, tehát az egyenes legfölső = 8x35 cm, a háromszög két (középre behajló) oldala= 20x35.
az alsó hossz pedig adott, 9m ugye.
hajaj, látom már a cosinust is elővetted. :cool:
akármennyi is jön ki, a mester itt bizony elszámolta magát, ha arányszámokban nézem a dolgokat, (m2x1,5 ti. 400x1,5 így jött ki a 590ezer), ha mondjuk 150x1,5 a helyes, akkor 250 ezer huf lenne a vége.
persze tudom, hogy ez nem így működik, de ennyiért már holnap nekiállhatnának.
(az 'uj rész 8 éve épült, bopntott tataival, de alatta a tetőszerkezet vadicsentó, ugyhogy azt nem bántom)
:)

Szia

Nem kerestél, kell még dolgozni vagy sem?
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#504 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:58

Idézet: Hoember - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 17:17

Szia

Nem kerestél, kell még dolgozni vagy sem?

szia, nem kerestelek, mert pont az 'akkori' utolsó oldalon voltak a képek kommentekkel, méretekkel, és azt gondoltam csak klikkelsz egyet....
Látom azért megtaláltad :)
Köszi, de 2/3-a már kész, ezt az ajánlatot nem hagyhattam ki, 200 tokkal-vonóval. :cool:

#505 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:45

Idézet: Tinca - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 15:48

Nem is vitattam, hogy jó a hőszigetelése. Az egészet ott kezdtem, ha van lóvé, akkor már érdemes másban is gondolkodni.

És ha nincs, akkor is. Például a különféle vályogépítési technológiákban.  Nagy hőtehetetlenségű falat nemcsak tégkából lehet építeni. Ha ez a cél, a különféle vályogfalak a töredékébe kerülnek egy km téglaból épített falnak. :)

Szerkesztette: Fanatic 2007. 04. 26. 19:46 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#506 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:47

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:45

És ha nincs, akkor is. Például a különféle vályogépítési technológiákban.  Nagy hőtehetetlenségű falat nemcsak tégkából lehet építeni. Ha ez a cél, a különféle vályogfalak a töredékébe kerülnek egy km téglaból épített falnak. :)

Kár, hogy a vályog nem bírja a vizet.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#507 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:56

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 20:47

A km tégla sem sokkal jobban, ha már egyszer szar a szigetelés. Nyilván vízparti nyaralót nem ebből kell építeni, de száraz, nem víznyomásos talajokon teljesen jó.  Meg valamennyire divat is az öko-bio-fenttartható fejlődés vonalon mozgóknak.

Nem ilyen indíttatásból, de nálunk elég sok vályogház épült a '90-es évek után, az építőanyag-árak drasztikus emelkedése után. Egyikről sem monanád meg, hogy nem téglából van.

Úgy szokták csinálni, hogy aránylag magas betonalap - szigetelés - 1-2 sor tégla - megint szigetelés, majd a vályog.   Gyorsan tetőt rá, meg csatornát, és elvezetni a vizet. Kb. ennyi a titka. :)

Szerkesztette: Fanatic 2007. 04. 26. 19:57 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#508 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 07:34

Idézet: carcass - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 19:47

Vannak gondok a vályoggal, de ha rendesen megcsinálták és karbantartják, akkor pöpec.

A vizet valóban nem bírja. Azaz: alulról és felülről is gondját kell viselni. Alulról ütős szigetelés és kemény alap. ( Hozzáteszem, láttam már száz év fölötti vályog, sőt: földfalú házat, amit alap nélkül raktak le... Igaz, méter vastag fala volt... ) Felülről a tető túlnyúlását kell nagyobbra szabni alamivel, és különös gondot fordítani a csatornázásra, a tető épségére.

Másik gondja, hogy a vályog eléggé 'dolgos'. Ha változik a páratartalom, akkor megduzzad, összemegy. Azaz nem igazán tűri a kemény vakolatot se kívül, se belül. Belül, ha száraz, akkor lehet gipszkartonozni. Kívül vagy tapasztani, vagy húszévente újravakolni...
Elköltöztem :-)

#509 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:17

Azt nem mondtam, hogy a vályog nem jó. ;) Csak annyit, hogy nem bírja a vizet.
Az viszont tény, hogy a házikó klímája egészségesebb, mint egy téglaházé.

Idézet

Másik gondja, hogy a vályog eléggé 'dolgos'. Ha változik a páratartalom, akkor megduzzad, összemegy.

Ez is igaz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#510 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 11:52

Idézet: Rive - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 8:34

Hozzáteszem, láttam már száz év fölötti vályog, sőt: földfalú házat, amit alap nélkül raktak le... Igaz, méter vastag fala volt... )

Jó altalaj kell.  Pl. Sukorón is vannak murvás-sziklás talajra épített vályogházak. ;)
Tinca tinca: Szerényen háttérbe szorul ... holott előnyös tulajdonságai miatt  a mainál nagyobb megbecsülést érdemelne. (Pénzes - Tölg)

#511 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 06:39

Idézet: Tinca - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 12:52

Jó altalaj kell.  Pl. Sukorón is vannak murvás-sziklás talajra épített vályogházak. ;)

A Mátrában is szokás volt alapozás nélkül építkezni.Csak itt frankó agyag van alatta - mégis állnak a házak.Még páran. :D

Bravo

#512 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 16:10

A laikus ember sajna ritkán ért a statikához.
Két nagyobb probléma is van a házzal (egyik sem az a buzinagy repedés egyébként), így a toldozgatás és víz- és hőszigetelés lényegében kiteszi egy új porotherm38+hőszig vakolatból készült szerkezet árát.
A tető és a födém egyébként is ugrott volna, ha minden más jó. Így viszont egy boltíves pincerész maradhat meg a házból és passz.

Jó hír viszont, hogy a statikai szagvéleményt árát megspóroltam. :)

#513 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 16:49

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 17:10

A laikus ember sajna ritkán ért a statikához.
Két nagyobb probléma is van a házzal (egyik sem az a buzinagy repedés egyébként), így a toldozgatás és víz- és hőszigetelés lényegében kiteszi egy új porotherm38+hőszig vakolatból készült szerkezet árát.
A tető és a födém egyébként is ugrott volna, ha minden más jó. Így viszont egy boltíves pincerész maradhat meg a házból és passz.

Jó hír viszont, hogy a statikai szagvéleményt árát megspóroltam. :)

A statikus ingyen megmondta, hogy bontsd le...Sejtettem, és ugye tervező-kivitelezőt is ajánlott?  :omg:  :)
mit mondott, miért jobb bontani?

#514 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:09

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 17:49

A statikus ingyen megmondta, hogy bontsd le...Sejtettem, és ugye tervező-kivitelezőt is ajánlott?  :omg:  :)
mit mondott, miért jobb bontani?

Van egy építészem akivel elindultunk, egyelőre még az ingyen szakaszban vagyunk ismerősi alapon.

Van egy repedés ami végigmegy a ház mindkét oldalán (pincében is). Ez még nem lenne annyira gáz, mert megoldható lenne gazdaságosan (statikus tervez valami kiváltó elemet arra a részre és kivitelezésnél megépítik).
A nagyobb gond az, hogy a nagyobbik pincerész födéme (tehát ahol a házban járunk) erősen be van hajolva. A pincében nagyon régen nincs villany és pókháló+dzsuva réteg is van, valamint sose nézegettem a plafont. Most csináltunk ideiglenes megvilágítást és még nekem is feltűnő, hogy valami nem kerek.

Egy előzetes költségvetést készítettem még a statikus előtt (+5-10%ost) az ötletek alapján. Most a bontási költség 700k helyett 1M (lényegében a teljes hát elbontása ugye) és a szerkezetépítés 5M helyett 8M.

Így viszont a megleptések is megszűnnek, régi elem a pincén kívül nem marad. Továbbá eltűnik a már említett hozzáépítésnél a szinteltolási probléma is.

#515 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:02

Idézet: Yoisten - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 17:09

Van egy repedés ami végigmegy a ház mindkét oldalán ... a nagyobbik pincerész födéme ... erősen be van hajolva...

Sajna ez minden további nélkül indokolhatja a bontást felújítás helyett... Hacsak nem alternatíva lényegében jelenlegi állapotában (olcsóbb, kozmetikai célú javításokkal) használni még néhány évig.

Szerkesztette: Rive 2007. 04. 28. 21:09 -kor

#516 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:19

Idézet: Rive - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:02

Sajna ez minden további nélkül indokolhatja a bontást felújítás helyett... Hacsak nem alternatíva lényegében jelenlegi állapotában (olcsóbb, kozmetikai célú javításokkal) használni még néhány évig.

Lakhatóvá lehetne tenni, mert lényegében csak a cirkót kéne kicserélni meg átvizsgálni a fűtést és a lakás felében még most is van áram :) Csak éppenséggel a fűtésre rámenne egy kisebb afrikai ország nemzeti jövedelme és jelen pillanatban csak az nem jön be fél perc alatt, aki nem akar (most nincsen érték a házban egyébként, csak kacatok)

#517 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:43

Cserépkályha-ügyben van valakinek tapasztalata?

Mennyibe fáj vajon egy 1.3 széles, kettő magas cserépkályha beépíttetése?

#518 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:22

Idézet: Rive - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 13:43

igazit akarsz vagy csak hobbi szinten, néha elmélázni (esetleg mást :) ) a tűz mellett.

#519 Felhasználó inaktív   Tinca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 15:52

Idézet: Rive - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 13:43

Ez engem is érdekelne. Cserépkályha-építő van bőven, de ha valami kontár el@&#-a, az nagyon sokba kerül. 200-250 rugó körül indulnak állítólag az alapkivitelek.

#520 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 18:54

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 15:22

igazit akarsz vagy csak hobbi szinten, néha elmélázni (esetleg mást :) ) a tűz mellett.

Totál igazit akarok, két szoba közé, fához, főfűtésnek :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.