HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 30. 13:42

Idézet: nszabi3 - Dátum: 2009. jan. 29., csütörtök - 19:33

Udv mindenkinek!Nem tudom hogy,de ratalaltam erre a forumra,es orulok neki,mivel szakmabeli vagyok.En angliaban dolgozom,epitoipar teruleten,szivesen adok tanacsot mindenkinek,barmilyen temaban!Meg igy legalabb nyomon kovethetem az otthoni esemenyeket... ;)

Akkor a figyelmedbe ajánlom <ezt a fórumot> is.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1082 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 07:54

8cm vastag hőszigetelés, nemes vakolattal, korábbi vakolat leverésével 995m2-nyi felületen ezért a munkáért reális a 8,5milliós árajánlat?

#1083 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 08:27

Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 7:54

8cm vastag hőszigetelés, nemes vakolattal, korábbi vakolat leverésével 995m2-nyi felületen ezért a munkáért reális a 8,5milliós árajánlat?

Indexre nézz át, illetve kérj pár cégtől árajánlatot. De félő, h sokkal olcsóbbat nem fogsz kapni.

8 centit ne tegyél fel, pocséklás. Milyen a fal? Gondolom ha vakolatot kell leverni ilyen felületen akkor az vmi társas ház lehet, abból is régebbi. 12cm mondjuk fél millával többe kerülne, és +50% hőszigetelés...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1084 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 08:34

Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 8:54

Elsőre átlagosnak tűnik, de kissé részletezni kéne: sitt elszállítás, takarítás benne van-e, milyen magasságban kell állványozni, milyen anyaggal milyen színezővel számolt stb. Nettó 8,5?

#1085 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 08:41

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 9:34

Elsőre átlagosnak tűnik, de kissé részletezni kéne: sitt elszállítás, takarítás benne van-e, milyen magasságban kell állványozni, milyen anyaggal milyen színezővel számolt stb. Nettó 8,5?

Így van.Ez elég sok tényező függvénye.
Több infó kellene.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1086 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 09:05

Köszi a válaszokat.

Igen régebbi társasház,hogy milyen a külső fal azt nem tudom az tuti, hogy nem panel.
Bruttó árat írnak a papíron, de semmilyen kalkuláció nincsen, és arról sem esik egyetlen szó sem, h van-e benne sitt elszállítás, takarítás. Sem arról, h milyen vastag lesz a vakolat, mert ahogy nézem neten, abból is van többféle vastagság. Egyébként 3 emeletes ház.

Két hét múlva lakógyűlés lesz, akkor kellene szavazni a háznak erről az egészről.

#1087 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:09

Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:05

Köszi a válaszokat.

Igen régebbi társasház,hogy milyen a külső fal azt nem tudom az tuti, hogy nem panel.
Bruttó árat írnak a papíron, de semmilyen kalkuláció nincsen, és arról sem esik egyetlen szó sem, h van-e benne sitt elszállítás, takarítás. Sem arról, h milyen vastag lesz a vakolat, mert ahogy nézem neten, abból is van többféle vastagság. Egyébként 3 emeletes ház.

Két hét múlva lakógyűlés lesz, akkor kellene szavazni a háznak erről az egészről.

Az hogy a fala milyen vastag, függ attól is, hoyg pontosan mikor épült.
Akkor szerintem kérjetek róla tervfélét és tételes költségvetést.Abban minden munkanemnek benne kell lennie tételszámokkal, mennyiségekkel, anyagárral, munkadíjjal.Felmérték egyáltalán a homlokzatot?Ha nem, akkor később pofátlanul fognak még plusz költségekre hivatkozni.Erkélyek vannak?Azokkal mi lesz?Loggiák?Azokkal mi lesz?Ablakoknál a tokra ráfordítják vagy nem?
Plusz nem árt ha referenciákat is kértek.
--------
Ja és pl az austrothermnek is van többféle homlokzati hőszigetelése, amiről jó ha tud a nép.Van drágább, ami jobb homlokzati hőszigetelő, de van oda mezei is.Nyilván az előző drágább, az utóbbi olcsóbb.Más a színük is stbstb.Ezeknek a költségvetésben is benne kell lennie.

Szerkesztette: carcass 2009. 02. 22. 10:12 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1088 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:17

Idézet: carcass - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:09

Akkor szerintem kérjetek róla tervfélét és tételes költségvetést.Abban minden munkanemnek benne kell lennie tételszámokkal, mennyiségekkel, anyagárral, munkadíjjal.

szvsz a kk kapott tételest, de totál felesleges a részletezőt is kipostázni az összes tulajdonosnak
megrendeltek 1 db összetett munkát 0tól 100ig, mind a 3 ajánlattevő ugyanazt fogja elvégezni (papíron)

azért van a számvizsgáló bizottság, h ők megnézzék
ha az egyikben van sitt elszállítás, a másikban nincs, akkor ezt nekik kellene jelezni a kknek, kk meg az ajánlatot tevőnek, aki lehagyta azt a tételt, h módosítsa az ajánlatát

"mezei" tulajdonosnak ehhez nem sok köze vagyon  :)
Ciciman is on borda

#1089 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 10:58

Tételes árajánlatok kellenek, elvégzett munkarészek-mennyiségek-felhasznált anyagok szőrszálhasogató pontossággal történő megjelölésével, követhető számításokkal, és ezek az ajánlatok nyilvánosak kell hogy legyenek.

Ha valaki kéri és nem engedik hogy megnézhesse az erősen csalás-gyanús. Kb mintha pénzt adsz kölcsön valakinek, kérsz átvételi elismervényt ő meg mellébeszél hogy minek az, nem lesz itt semmi baj.. A lakógyűlésen ezt hozzáférhetővé kell tenni. Egyébként minek a gyűlés?

#1090 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 11:04

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:58

Tételes árajánlatok kellenek, elvégzett munkarészek-mennyiségek-felhasznált anyagok szőrszálhasogató pontossággal történő megjelölésével, követhető számításokkal, és ezek az ajánlatok nyilvánosak kell hogy legyenek.

ott is van a kknél _bárki_ betekinthet, aki akar

tehát nyilvános  :)
Ciciman is on borda

#1091 Felhasználó inaktív   tibuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 14:59

Köszönöm a válaszokat.
Nekem is van olyan érzésem, hogy a ház közösképviseletét ellátó kft. úgy kért árajánlatot, hogy meg sem mutatták a homlokzatot. Csak megadták a szigetelendő felület nagyságát.

#1092 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:16

Arról nem is beszéltünk, hogy - tetszik vagy nem - ma a pofátlan alkudozások kora van.

Bravo

#1093 Felhasználó inaktív   marklar2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 22. 19:32

Idézet: tibuu - Dátum: 2009. febr. 22., vasárnap - 10:05

Senki sem mondta, hogy csak a KK kérhet ajánlatot.

Ha nem tetszik, keress meg pár szimpatikus céget, aztán kérj tőlük ajánlatot, közgyűlésen meg terjeszd be őket, mint alternatíva.

Nálunk tetőjavításra a KK hozott 2 nem túl részletes ajánlatot, egyik agilis lakástulaj meg hozott egy harmadikat, ami tételes volt, hihető mennyiségekkel, aztán simán az utóbbit szavazta meg a tulajdonosok többsége.

Szerkesztette: marklar2 2009. 02. 22. 19:34 -kor

#1094 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 10:07

Vízkő ellen mit lehet tenni?    Annyi jön folyamtosan, hogy a csapokban lévő szűrőket 3-5 naponta tisztítani kell (mert csökken az átfolyó nyomás így az átfolyós melegítő cseszik bekapcsolni). 
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért.  Ez most is bent van, alig van benne kő.  Utána "keletkezne"?

Elektromos, csőre rakott bizbaszok érnek valamit?

#1095 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:01

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 11:07

Vízkő ellen mit lehet tenni?    Annyi jön folyamtosan, hogy a csapokban lévő szűrőket 3-5 naponta tisztítani kell (mert csökken az átfolyó nyomás így az átfolyós melegítő cseszik bekapcsolni). 
Ilyen üvegbúrás, mechanikus szűrő nem sokat ért.  Ez most is bent van, alig van benne kő.  Utána "keletkezne"?

Marmint, hogy a szuro elvizkovesedik, vagy valahonnan a rendszerbol jon egy rakas frissen levalt vizko-lemezecske, ami fennakad rajta? Nagyon nem mindegy.

Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.
Elköltöztem :-)

#1096 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 18:48

Idézet: Rive - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 14:01

Marmint, hogy a szuro elvizkovesedik, vagy valahonnan a rendszerbol jon egy rakas frissen levalt vizko-lemezecske, ami fennakad rajta? Nagyon nem mindegy.

Elektromos izemicsodak nem ernek semmit.

Majd lefényképezem. A csap végén lévő szűrő, levegősítő akármi előtt lesz egy kiló kő.

#1097 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:41

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 19:48

Majd lefényképezem. A csap végén lévő szűrő, levegősítő akármi előtt lesz egy kiló kő.

Kilónyi, az sok. Az valahol a rendszerben keletkezett, és az áramlás vitte el a szűrőig. SZVSZ a vízmelegító lesz a ludas, azt kell vízkőtleníteni. Ideiglenes megoldásként vedd le a szűrőt, és engedd néhány percig a vizet teljes nyomással a melegítő felől.
Elköltöztem :-)

#1098 Felhasználó inaktív   kételkedő 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 05. 13:07

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 10:07

Hogy az elektromos biszbaszok használnak-e, nem tudom.

Korábban állandó mágnespárt javasoltak erre a célra, amit én is sommásan hülyeségnek tartottam. Aztán az asszony kapott ajándékba egy "érezhető" tapadási erejű mágnespárt a gyártótól. Mivel nálunk is kemény a víz, aminek a tüneteit később jelzem, gondoltam, ártani nem használ, felteszem, a következmények?..

Csodák-csodája, tisztítást követően fél év használat után sem kövesedett el a zuhanyrózsa, ami pedig rendszeres volt. Továbbá a WC ürítő szelep működést meghatározó igen kis átmérőjű furat, aminek tisztításához külön fémszálat adtak, mert a tű sem elég vékony hozzá, nem kövesedett el néhány hónap alatt, sőt most már öt-hat éve nem nyúltam hozzá, mint ahogy a zuhanyrózsához sem.

Viszont a mágnestől nagyobb távolságban levő (tetőtéri) csaptelep szűrője, amit a gyerekek elköltözése óta igen ritkán használunk, alaposan bekövesedett, szinte alig folyt belőle a víz. A WC szelep belső oldalfalán is rakódott le vízkő, amit abból érzékelni, hogy a beépített rugó a szelepfejet már rég nem tudja az eredeti (felső) állásba tolni, kézzel vissza kell húzni.

A tapasztaltak meglepő módon alátámasztják a mindenféle köntösbe bújtatott magyarázat lényegét. Azaz az erős mágneses tér széttöri apró darabokra a vízkő kristályait, amelyek a vízáramban nem képesek egymásba kapaszkodni, és így lerakódni. A mágneses tér hatásának hiányában (nagyobb távolságban) a kristályok ismét összeállnak, és képesek szilárd üledéket képezni. A pangó vízben pedig minden vízkő kirakódik.

A mágnespár azonos pólusával szemben a pincében horganyzott vízvezetékcsövön, a gázboylertől kb. 5 m távolságban van, innét a fürdőszoba (WC, zuhanyrózsa) további 4-5 méternyi vezeték-távolságra leledzik. A kövesedő vízcsap további 6-7 méternyi távolságra található.

Hát ennyi a tapasztalatom, persze lehet nem a mágnes okozza, de más tényezőt nem tudtam felfedezni, így én ebben hiszek.  :think:

#1099 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 19:25

Idézet: kételkedő - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 14:07

Korábban állandó mágnespárt

:respect:

mi ez?  hogy néz ki?  vagy direkt így keressem?  vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?

A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át. 

#1100 Felhasználó inaktív   kételkedő 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 06. 07:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 19:25

:respect:

mi ez?  hogy néz ki?  vagy direkt így keressem?  vagy fogok 2db régi nagy hangszóró mágnest?

A zuhanyrózsa (vagy mi a neve) az már ilyen "vízkőmentes", így azt elég 1-2 havonta pucolgatni: a lyukak gumírozottak, a kisebb kövek átmennek rajta. Majd jön egy nagyobb kavics, azt annyi; az már nem fér át. 

Egy, a csőre illeszkedő formájú műanyag foglalatba fröccsöntött mágnesekről van szó. Sajnos az elektronikus biszbaszok elterjedése óta kevesen gyártják, így horor ára van, amiről én tudok - 18eFt.
Ha horganyzott acélcsőre teszed, akár a hangszóró mágnes is megteszi, mert a rögzítést maga a mágnes megoldja. Ha réz, vagy műanyag csőről van szó, kell csak valamilyen rögzítési módot kitalálni.
Én, mivel a gyerekek lakásába is meg akartam oldani a vízkővédelmet, látván a rabló módon kialakított árat, a neten rendeltem ipari mágneseket Németországból. (brutál mágneseket lehet kapni, természetesen made in China)
3 db, 25 kiló tapadású mágnespárt rendeltem, szerintem túlméreteztem, mert igen nehéz bánni velük, de nagyon jópofák. az egész tranzakció bankköltségestől, szállításostól, 300 feletti euro áron "alig" 12eFt-ba került. (ld. itthoni kereskedelmi ár)
Szerintem pakold fel a hangszóró mágneseket, ha lehet minél közelebb a vízmelegítőhöz, alkalmazd Rive által javasolt megoldást, tisztítsd meg a kifolyókat és jelezz vissza pár hónap múlva az eredménnyel.
(Annyi a szkeptikus a témában, hogy érdekelne az általam tapasztaltak esetleges megerősítése.)

Szerkesztette: kételkedő 2009. 03. 06. 07:21 -kor

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.