Idézet: Redbike - Dátum: 2007. ápr. 6., péntek - 16:29
Én is bele csöppentem ebbe a témába.
Lett egy új gépem: Intel 102GGC2-D930as proc. - 1GB Samsung Ram - Ati FireGL V3100 VGA – Pioneer 111D DVD – Segate 80GB SATA HDD. Mindez egy Intel házban de Codegeen 350W táppal.
A gép ha a régi AMD 1600+ géppel, Samsung 913N TFTvel hanggal és Routerrel együtt rá volt dugva egy elosztóra, akkor ha az elosztót bekapcsoltam pár úra nem használtat után, a lekapcsolt fogyasztók ellenére az elosztó lecsapta a 10 A biztositékot.
10A biztositek mar csak ilyen, egy bekapcskori tranziens siman megboritja.
Melohelyen 2 gep, 2 CRT, 1 switch, meg az asztalomon talalhato sallangok voltak egy 10A-s korre kotve, ott notoriusan elofordult, hogy ha nem eleg ovatosan dugtam be egy Epia tapot, es veletlenul szikrazni mert az eloszto, akkor utana minimum fel oran at jatszottunk azzal, hogy osszes monitor kihuz, megszakito vissza, fogyasztok OVATOSAN, egyesevel vissza, aztan ugy tizedikre sikerult is visszadugni mindent, hogy nem vagta ki azonnal a megszakitot ujra.
Idézet
Ekkor vettem egy Energy monitort a Conradban.
A régi gép szintén Codegeen táppal (passziv PFC ) 0.69 Cos fi-t produkál.
Az új gép meg 0.65-öt.
Tápot cseréltettem az új gépben többször is, de mindig csak ilyen olcsó passiv PFC tápokat tettek bele. Azok mind ilyen Cos fi-vel birnak.
Van a Codegenben PFC??? Wow, ez nekem uj.
Idézet
Létezik, hogy ettől levágja két ilyen standby módban lévő fogyasztó bekapcsoláskor a biztosítékot?
Eppen eleg, ha nem eleg szoros egy tapkabel valahol, es emiatt szikrazik a kabel, amint rakapcsolod a 230V-t.
10A megszakitocsere nagyobbra, felteve ha rez van a falban.
16A-s megszakitonak mar nem szokasa kivagodni szamitogeptol.
Idézet
Ezekkel az olcsó tápokkal az új Intel gép még rendellenes újraindulásokat is produkált bekapcsoláskor. Ez is lehet a táp miatt? A 350W nem elehendő?
Nem a 350W keves, hanem a Codegen nem ad le annyit
Idézet
Végül vettem bele egy Chieftec 450 W-os tápot aktiv PFCvel. Ezzel a cos fi megjavult 0.85re.
Viszont a táp, vagy valami a gépben folyamatos cirregő magas frekvenciát ad már a bekapcs. után egy perccel. Az új táp viszont egy másik, igaz gyengébb P4-ben nem csinálja ezt.
Lehet ennek az aktiv PFC táp az oka? Valahogy úgy konvertálja az áram sin hullámot, hogy az ilyen eredményt okoz?
Lazan van beforrasztva/ragasztva valamelyik alkatresz belul, es a sajat maga indukalta magneses ter hatasara rezeg.
Minel jobban terheled/nagyobb aram folyik at rajta, annal jobban csinalja.
Mai tapoknal sajnos ez notoriusan elofordul, meg a 20+ kategoriaban is.
Szerkesztette: nyunyu 2007. 04. 06. 19:39 -kor