HWSW Informatikai Kerekasztal: A TELEPÍTŐ NEM TALÁLJA A MEREVLEMEZT? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A TELEPÍTŐ NEM TALÁLJA A MEREVLEMEZT? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 26. 15:22

Idézet: Kemi - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 16:18

A probléma az hogy a SATA-s vinyómra egyszerűen nem tudok oprendszert telepíteni . Sem a bios sem az oprendszer nem látja, de mikor bootol a rendszer írja h van rá csatlakoztatva egy 160 as vinyó de semmit se tudok vele kezdeni.

Végül is erről szól az egész topik, hogy régi XPben nincs SATA driver, így vagy F6 nyomás, floppyn berakod, vagy telepítőbe integrált megoldás, vagy ha bios engedi, akkor IDE módba rakod a sata HDD-t, akkor a régi XP is látni fogja. Így 3 mondatban ez elmúlt pár odal, csak Neked, csak most, akció.
Make love not Wor.

#62 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 26. 17:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 15:22

Végül is erről szól az egész topik, hogy régi XPben nincs SATA driver, így vagy F6 nyomás, floppyn berakod, vagy telepítőbe integrált megoldás, vagy ha bios engedi, akkor IDE módba rakod a sata HDD-t, akkor a régi XP is látni fogja. Így 3 mondatban ez elmúlt pár odal, csak Neked, csak most, akció.

Nem hall nemlát nembeszél :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#63 Felhasználó inaktív   Kemi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 26. 17:37

csak most csak neked ha nem dolgoznék egész nap és mikor irtam lett volna akár 10 percem is h végigolvassak 3 oldalt akkor rájöttem volna köszi a szives hozzászólást!

#64 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 17:39

Idézet: Kemi - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 17:37

csak most csak neked ha nem dolgoznék egész nap és mikor irtam lett volna akár 10 percem is h végigolvassak 3 oldalt akkor rájöttem volna köszi a szives hozzászólást!

De nekünk nincs jobb dolgunk, írjuk le minden nap mindneki kedvéért, aki nem ér rá olvasni? Ugyanmár kiccsikó, ölünkbe sült galamb? Fene a jó dolgotokat...
Make love not Wor.

#65 Felhasználó inaktív   Kemi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 17:46

figy...amint látod a hozzászólásaim számából is nem igazán vagyok még itt se máshol gyakori vendég. Volt egy problémám leírtam , és megmerészeltem kérdezni anélkül h elolvastam volna a többi commentet h valaki tud e segiteni...ahm minek irtad akk le ha anyyira nagy fáradság...írhattál volna annyit is h olvasd végig és megtudod...szal szépen kérlek ne kiccsikózzál vagy mi volt stb.

#66 Felhasználó inaktív   Gholki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:33

Sziasztok
Tegnap meghalt az XP-m. Nekiálltam megcsinálni, de egy elég érdekes akadály állított meg, a billentyűzetet nem működik. De kezdem az elejéről:
A gép bekapcsolása után elkezd betölteni az XP majd eltűnik a képernyő és marad a feketeség, és nem történik semmi. (asszem ezt hívják „kék halálnak”). Ezután megpróbáltam csökkentett módban indítani, de amikor kijött és választanom kellett volna, a billentyűzet nem működött. Ezt követően betettem az XP telepítő cd-t, de amikor kiírta, hogy „nyomjon meg egy billentyűt a cd-ről való indításhoz” a billentyűzet megint nem működött. Követetkezőleg betettem a Hirens Boot nevezetű cd-t, hogy ellenőrizzem a merevlemezt, meg a memóriát, de megint nem működik a billentyűzet. Az egészben az érdekes hogy a BIOS-ban tökéletesen működik. Ezek után kivettem a merevlemez betettem a másik gépbe, és ott formáztam az egészet, majd visszatettem és indítottam az XP telepítését, de az újabb meglepetés az volt, hogy nem találja a merevlemez. Amikor megpróbáltam ellenőrzés közben F6-ot nyomkodni be is jött az illesztő program hozzáadása felület, de a billentyűzet megint csak nem működött. Ez volt az a pont, amikor feladtam :D.
Ha tudtok segíteni ne, habozzatok. Kösszi.

#67 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 12:44

Idézet: Gholki - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:33

Sziasztok
Tegnap meghalt az XP-m. Nekiálltam megcsinálni, de egy elég érdekes akadály állított meg, a billentyűzetet nem működik. De kezdem az elejéről:
A gép bekapcsolása után elkezd betölteni az XP majd eltűnik a képernyő és marad a feketeség, és nem történik semmi. (asszem ezt hívják „kék halálnak”). Ezután megpróbáltam csökkentett módban indítani, de amikor kijött és választanom kellett volna, a billentyűzet nem működött. Ezt követően betettem az XP telepítő cd-t, de amikor kiírta, hogy „nyomjon meg egy billentyűt a cd-ről való indításhoz” a billentyűzet megint nem működött. Követetkezőleg betettem a Hirens Boot nevezetű cd-t, hogy ellenőrizzem a merevlemezt, meg a memóriát, de megint nem működik a billentyűzet. Az egészben az érdekes hogy a BIOS-ban tökéletesen működik. Ezek után kivettem a merevlemez betettem a másik gépbe, és ott formáztam az egészet, majd visszatettem és indítottam az XP telepítését, de az újabb meglepetés az volt, hogy nem találja a merevlemez. Amikor megpróbáltam ellenőrzés közben F6-ot nyomkodni be is jött az illesztő program hozzáadása felület, de a billentyűzet megint csak nem működött. Ez volt az a pont, amikor feladtam :D.
Ha tudtok segíteni ne, habozzatok. Kösszi.

usb-s a billentyűzet mi?Mert akkor biosba van rá opcio hogy működjön rögtön ahogy bebootol a gép.
Hádédész..

#68 Felhasználó inaktív   Gholki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 13:27

Idézet: djculture - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 12:44

usb-s a billentyűzet mi?Mert akkor biosba van rá opcio hogy működjön rögtön ahogy bebootol a gép.

Köszi a segítséget. A billentyűzetet sikerült megoldanom, de esetleg a merevlemezzel kapcsolatba is tudnátok segíteneni. Köszi

#69 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 18. 16:27

Idézet: Gholki - Dátum: 2009. jan. 18., vasárnap - 13:27

Köszi a segítséget. A billentyűzetet sikerült megoldanom, de esetleg a merevlemezzel kapcsolatba is tudnátok segíteneni. Köszi

A merevlemez meg gondolom SATA-s. Jól cselekedtél, amikor az F6-ot próbáltad nyomogatni, ekkor be tudod tölteni a SATA drivert, feltéve hogy van még floppy meghajtód (XP sajnos csak onnan hajlandó bevenni). Ha nincs, akkor pl. nLite-tal bele kell integrálni a SATA drivert a telepítőbe. Illetve talán az SP3-mal integrált telepítő már ismeri a SATA merevlemezeket is, de ezt még sosem próbáltam.

Kevésbé macerás megoldás, ha visszamész a BIOS-ba és a SATA vezérlőt natívról hagyományosra rakod.

(Egyébként a kékhalál a kinézetéről kapta a nevét, ennek megfelelően nem fekete ilyenkor a képernyő. Tipikusan így szokott kinézni.)
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#70 Felhasználó inaktív   satya Oo. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:43

hy

nekem is ehhez hasonló problémám van, de nálam el se jut a telepítő addig hogy kiválasszam a helyet :(

TOSHIBA Satellite A300-1GN
TOSHIBA MK3252GSX (298 GB, IDE)

próbáltam xp prof és xp home verziókkal, sp2-sp3 is volt, de mindig ugyan az az eredmény :(

http://kepfeltoltes.hu/090518/DSC00556_www...ltoltes.hu_.jpg

ha van valami ötlet akkor azt szívesen fogadom :))

Szerkesztette: satya Oo. 2009. 05. 18. 13:45 -kor

TOSHIBA Satellite A300-1GN * DualCore Intel Penryn, 2266 MHz *  4GB DDR2 * TOSHIBA MK3252GSX (298 GB, IDE)

#71 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 13:49

Idézet: satya Oo. - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:43

hy

nekem is ehhez hasonló problémám van, de nálam el se jut a telepítő addig hogy kiválasszam a helyet :(

próbáltam xp prof és xp home verziókkal, sp2-sp3 is volt, de mindig ugyan az az eredmény :(

Winyó vezérlő drivert próbáltad már?
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#72 Felhasználó inaktív   satya Oo. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:21

Idézet: bon - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 13:49

Winyó vezérlő drivert próbáltad már?

leszedtem a drivert és integráltam egy telepítőbe, de akkor is ez volt :(
TOSHIBA Satellite A300-1GN * DualCore Intel Penryn, 2266 MHz *  4GB DDR2 * TOSHIBA MK3252GSX (298 GB, IDE)

#73 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:48

Idézet: satya Oo. - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 13:43

hy

Azt a laptopot eleve vistával adják avval kéne probálkozni gyanűs hogy azon xp felejtős.
Hádédész..

#74 Felhasználó inaktív   satya Oo. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:53

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:48

Azt a laptopot eleve vistával adják avval kéne probálkozni gyanűs hogy azon xp felejtős.

tudom, az is van rajt, de nekem xp kellene rá
na mind1

#75 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 14:55

Idézet: satya Oo. - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:53

tudom, az is van rajt, de nekem xp kellene rá
na mind1

Azt tudom hogy az kéne de direkt nem irnak már régi oprendszerhez drivereket.Valahogy a vistát is elkell adni:)
Hádédész..

#76 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 17:01

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 15:55

Azt tudom hogy az kéne de direkt nem irnak már régi oprendszerhez drivereket.Valahogy a vistát is elkell adni:)

Legalább vennéd a fáradtságot és megnéznéd, hogy teljes XP támogatottsága van a gépnek, mielőtt lehúznád a gyártót, hogy csak a Vistát akarja eladni.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#77 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 21:20

Idézet: satya Oo. - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 14:21

leszedtem a drivert és integráltam egy telepítőbe, de akkor is ez volt :(

Előfordul az ilyen. Megoldást nem tudok, csak tippként írom, hogy integráld a telepítőbe az SP3-mat is.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#78 Felhasználó inaktív   Melinda 8) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 21:40

szijasztok!
fogalmam sincs h. van-e aki olvassa még ezt a fórumot, de azért megpróbálom... :think:
A7N8X-E alaplapom van és SATA vinyóm...újra akartam rakni az xp-t és a szokásos módon most is kérte a vinyóhoz kapott floppyt(F6)..be is raktam meg minden(mint ahogy az egész fórumban is írtátok..meg amúgy is így szoktam) de valahogy nem csinált semmit...szal még csak meg sem nyekkent a floppy h. egyáltalán keresné a drivert...szerintem a biosban nyomhattam el valamit és letiltottam a floppyt vagy valami,pedig az összes evvel kapcsolatos dolgot enabledre raktam..légyszi valaki segítsen ha olvassa.....
előre is köszi  :)

#79 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 21:49

Idézet: Melinda 8) - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 21:40

szijasztok!
fogalmam sincs h. van-e aki olvassa még ezt a fórumot, de azért megpróbálom... :think:
A7N8X-E alaplapom van és SATA vinyóm...újra akartam rakni az xp-t és a szokásos módon most is kérte a vinyóhoz kapott floppyt(F6)..be is raktam meg minden(mint ahogy az egész fórumban is írtátok..meg amúgy is így szoktam) de valahogy nem csinált semmit...szal még csak meg sem nyekkent a floppy h. egyáltalán keresné a drivert...szerintem a biosban nyomhattam el valamit és letiltottam a floppyt vagy valami,pedig az összes evvel kapcsolatos dolgot enabledre raktam..légyszi valaki segítsen ha olvassa.....
előre is köszi  :)

Az XP-nek mibaja, ami most még megvan? Ésszerű lenne azt javítani esetleg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#80 Felhasználó inaktív   Melinda 8) 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 22:04

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 21:49

Az XP-nek mibaja, ami most még megvan? Ésszerű lenne azt javítani esetleg.

hát már régóta fent van és üres asztalt hoz be és a fele programot meg sem tudom nyitni...most is feladatkezelővel szenvedek...rendszervisszaállítással meg már próbálkoztam de azt sem engedi..  :(

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó