HWSW Informatikai Kerekasztal: Grand Theft Auto 4 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (302 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Grand Theft Auto 4 új GTA a láthatáron?

#441 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:30

Végtelen ciklusba kerültél :) Első körben most nem szánnak rá erőforrást, mert minek. Te vagy a piac elégedetlen ezreléke, ami inkább sikernek nevezhető. A PS3 architektúrája meg nem kóderbarát, ezért lesz később kihasználva az 1080p, ahogy a ps2-nél is lassan fejlődött a látványvilág. Egészen más megoldásokkal lehet gyorsítani rajta, mint pc-n, egy konzol életciklusában a rá dolgozó fejlesztők folyamatosan tapasztalgatják hogy mivel lehet még nyerni erőforrást, a ps2-n is a kiadásától fogva egyre szebb dolgok jöttek. De ez nem azt jelenti továbbra sem, hogy a GT5 jobban megírt cucc, mint a GTA, egyszerűen másra való. Mondjak olyan játékot, amin idén a Crytek technikai vezető kóderével dolgoztunk, és nem olyan szép, mint a Crysis? Kép

Update:
Még a poligonszámhoz annyit, hogy anno radeon 9600-on 6 millió poligonos statikus objekteket kellett megmozgatnom realtime gyorsan... 1 nem mozgó objektumnál még az sem kihívás. Ha már csontozott animációja lenne, mint az embereknek (GT-ben ugyebár ez minek), már sokkal erőforrásigényesebb lenne. Abszolúte nem mértékegység a poligonszám, bizonyos mennyiség fölött inkább pazarlás, arra van a LOD és a kitakarás, hogy a képernyőn egyszerre láss úgy 500k-t, aztán az is szép. Versenypályán még annyi változatos textúra sem kell, sok az ismétlődés, a leglassabb erőforráson spóroltál, a töltési sebességen. GTA-ban ez limitál leginkább.

Szerkesztette: -NoVa- 2007. 12. 07. 17:44 -kor

...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#442 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:37

Idézet: Valdy - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 17:22

szvsz nagyon nem mindegy :) lásd hitman, hiába volt 5000 ember a pályán egyszerre, az fps nem nagyon esett le, mivel gondolom volt 3-4 féle modell, azt mindenkiből volt 1000 :D Bár ehhez tényleg nem értek, csak gondoltam befolyásoló tényező.

Maximum annyi szerintem, hogy kevesebb memóriát igényel a kevesebb modell tárolása. De kirajzolni ugyanúgy ki kell mindet.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#443 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 17:52

Szerintem azt elmondhatjuk, hogy a grafika terén nagy erólelépés a GTA-khoz képest ez a rész, nekem a trailerek alapján nagyon bejön, mind hangulatilag, mind grafikailag, nem kell ezen már mit fejleszteni.... Ezekkel az új játékokkal az a baj mint már vki írta, hogy a grafikai elvárások miatt nem csinálnak olyan élvezetes játékmenetet.... És ez szerintem nem jó, mert ezek az új játékok már csak csillognak villognak, ez a GTA 4 szintü grafika sztem tökeletesen eleg, fizika is van már benne, több mint az elözö részekben.....

Én csak Pozitív vélemény tudok alkotni, arrol meg h 1080 vagy 720 - ban fog futni PS 3-on hozzászólni nem tudok, mert nincs konzolom, sem LCD tévém, majd ha lesz akkor majd engem is aggasztani fog :Đ

Szóval a véleményem a GTA 4-röl röviden:  :up:  :up:  :up:
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#444 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 18:53

Ja, mivel pcs verzióról eddig semmi hír, ezért elég amiatt aggódni mi? :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#445 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 20:12

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. dec. 8., szombat - 18:53

Ja, mivel pcs verzióról eddig semmi hír, ezért elég amiatt aggódni mi? :D

Hát nem így van???  Meg ezt nem is tudtam, h a PCs verziorol meg semmi hir...ezesetben, még ki is szállok a Topicbol, mert engem a Konzolok vilaga meg nem erint  :)  :)

De azért akkor is várom, tárt karokkal....kb annyira mint a CoD 4 et vartam....  :)  :D
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#446 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 13:44

Idézet: -NoVa- - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 18:30

A PS3 architektúrája meg nem kóderbarát, ezért lesz később kihasználva az 1080p, ahogy a ps2-nél is lassan fejlődött a látványvilág. Egészen más megoldásokkal lehet gyorsítani rajta, mint pc-n, egy konzol életciklusában a rá dolgozó fejlesztők folyamatosan tapasztalgatják hogy mivel lehet még nyerni erőforrást, a ps2-n is a kiadásától fogva egyre szebb dolgok jöttek.

Ne kezdjük ezt ezredszer is... Ha most veszek egy konzolt, jó tv-vel, q drága játékokkal, akkor az most egyen jó.
Képzeld el hogy veszel valamit, bármit, jó drágán mert minőséget akarsz. Kiderül róla hogy messze nem az mint aminek árulják, és mikor reklamálsz azt a választ kapod: igaz hogy nem a legjobb, de fejlődünk mi is. Gyere vissza egy év múlva, vegyél egy másikat és az sokkal jobb lesz. Nem hinném hogy vevőként elfogadod ezt a választ.

#447 Felhasználó inaktív   Neo [HuN] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 14:15

Volt az elmúlt lapon szóa GTA 4-ről is?  :think:  :Đ
AMD Athlon 64 X2 Dual 4200+ | 2 GB Kingmax | Geforce 8600 GT Silence

#448 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 22:31

Idézet: GAI - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:05

A Sony helyében csak úgy engednék kiadni játékot ps3-ra, ha az full döccensmentesen folyik 1080p-ben.

Idézet: aláírás

Playstation 3 60 GB eladó!

De Szerjozsa echte török-ruszki rapje is odab@sz... :up:  :)

Szerkesztette: spidey 2007. 12. 18. 22:32 -kor

#449 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 08:29

Jóvanna, kell a zsé kocsira  :Đ

Már elment amúgy a ps3, úgyhogy én is elkezdek imádkozni PC-s verzióért  :D

#450 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:05

Idézet: GAI - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 13:05

Szerinted az a megoldás, ha a nagyfelbontású kijelzőt használó vásárlók egyszerűen le vannak szarva? Mégis hány méterről nézzek egy 24" monitort, 10?  :omg: A Sony helyében csak úgy engednék kiadni játékot ps3-ra, ha az full döccensmentesen folyik 1080p-ben.

Erre megoldás, ha ablakban vagy álablak-felbontáson (fekete keret veszi körül az ablakot) futtatod a játékot. Így a kép éles marad, de nem lesz kihasználva a teljes képterület, és nem lesz a kép "mosott bélsár".

Mindig is szétröhögtem magam az érvelésen, hogy a nagy felbontású monitorhoz kötelező az erősebb kártya, mert csak max felbontáson lehet játszani. Persze... a nagyobb méretű pénztárcába muszáj több pénzt tenni, nehogy kihasználatlan maradjon  :pokeas2:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#451 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:36

Jó hát ha a te igényeidet kielégíti az, ha a képernyő közepén nézel egy kis felbontású képet, akkor hajrá, én nem szólok bele  :Đ Szvsz az még rosszabb, mintha a kisfelbontású kép van széthúzva fullscreenre.

#452 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 15:39

Felbontástól függ. Nyilván 1920x1200-os natív felbontáson a 800x600 alatti felbontások már gázosak, hogy ott középen van valami kis izé. De a 720p/1080p arányú csökkenést még túl lehet élni annak érdekében, hogy a kép ne legyen mosott.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#453 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:43

Izé, a múltkor még volt itt egy GTA IV topic...  :think:
Papesz

#454 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 17:54

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:43

Mé ez mi?  :think:
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#455 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 18:30

Az enyhe offra célzott. Elment egy kicsit a topik grafika-konzol-felbontások útirányon át picit más téma felé. De a játék még nincs kész, túl sok konkrétum nincs, így szinte semmi sem teljesen off topik.

A trailer egyébként nekem is tetszik, hangulat, graf jó. Nem überrealisztikus, de ebben a játékban egy óriási várost és területet kell renderelni sok járművel, forgalommal, óriási élettérrel. Nagyobb grafikát el sem nagyon bírna és a fejlesztők is tudják, hogy konzol ide vagy oda, nincs mindenkinek csúcsgépe. Ha kap valami eredeti történetet, ütni fog  :up:

A Mafia2-öt még jobban várom  :smoker:

Szerkesztette: N0zer0 2007. 12. 20. 18:33 -kor

#456 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 08:32

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 17:43

Na mondj valamit akkor a GTA4-ről :)

Én is szívesen hallanék új infókat (PC-s megjelenés pl :D )

#457 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 08:34

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 18:30

A Mafia2-öt még jobban várom  :smoker:

Én nem :D De persze azt is meglesem majd. De nem hiszem, hogy azt a szabadságot nyújthatná, mint a GTA. A Mafia1 vs GTA3-ból is a GTA3 tetszett jobban. A Mafia1-el is eljátszogattam, de a gengszteresdi annyira nem jött be, baromkodásra meg sokkal jobb volt a GTA3 :D

#458 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 09:54

Idézet: GAI - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 8:32

Én is szívesen hallanék új infókat (PC-s megjelenés pl :D )

Sohanapjánkiskedden.  :Đ
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#459 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 16:06

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 18:43

Hagyd, ez csóró topik, itt még PS3 és Xbox360 topik sincs.  :Đ

#460 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 21. 16:50

Idézet: GAI - Dátum: 2007. dec. 21., péntek - 8:32

Gondolom piszkálódásnak szántad, de fel sem veszem.

Bizonyára úgyis tudod hogy pletykák szerint április 25-én jelenik meg, csak nem írtad be.
Papesz

Téma megosztása:

• (302 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.