HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 13:57

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 12:05

filmezesre szerintem felejtsd el a TFT... eddig meg olyan TFT-t nem lattam amin a filmeknek turheto kepe lett volna, de lehet h csak az en szemem tul igenyes...

Szerintem azért az ilyen kijelentések kicsit félrevihetik a usert. Igaz hogy a TFT-ket nem lehet összehasonlítani a CRT-kkel film terén, de azért a "tűrhető" képminőségen már régen belül vannak.
Ez pl két olcsóbb kategóriás (TN+film) AOC monitor képe. Azért szerintem tűrhető.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#1322 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:11

Idézet: fLeSs - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 11:10

2007 FP A03 - Panel Code UW473: S-PVA Samsung LTM201U1
2007 FP A03 - Panel Code HN210: S-IPS LG.Philips LM201U05

Ummm, ez azért szíven ütött... hogy merik ugyanazzal a típusszámmal eladni? :eek:

És a 2407 mindig ugyanolyan panel legalább, vagy itt is zsákbamacska van? :confused:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1323 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 14:51

Idézet: tutis - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:57

Szerintem azért az ilyen kijelentések kicsit félrevihetik a usert. Igaz hogy a TFT-ket nem lehet összehasonlítani a CRT-kkel film terén, de azért a "tűrhető" képminőségen már régen belül vannak.

mivel szerintem [es ahogy te is mondtad] nem lehet osszehasonlitani se CRT-vel se hagyomanyos TV-vel, igy szamomra a turhetoseg hataran kivul van. Sokan istenitettek pl a Samsung MVA paneles 970P-jet [ilyen van most nekem], de filmezesre meg mindig tavol all a CRT altal nyujtott kepminosegtol. Lehet hogy egyeseket nem zavar a nem megfelelo szinhuseg, a "twinklink" [video noise], stb, de engem igen.  Mindenkinek mas a szeme az ilyesmire, en mindig a jobb minosegu CRT-khez voltam szokva [altalaban trinitron kepcsoves monitorom volt mindig] igy szamomra tavol all az elfogadhatotol... nem is nezek filmet TFT-n, inkabb kirakom a TV-re meg akkor is ha az a szoba sarkaban van es akkor uszott az 5.1-es hangzas. Ha lenne helyem akkor a TFT mellett tartanek egy CRT-t is, jatekokra, filmezesre. Kulonben ha talalok egy SONY FW900-at akkor azt tuti megveszem megha az olomben is fog kelleni tartsam :)

ja es kepeket hiaba csinalsz a monitorokrol mert nem adjak vissza azt ugysem amit szabad szemmel latsz...

Szerkesztette: Vortex07 2007. 02. 16. 14:53 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1324 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 15:46

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 13:51

mivel szerintem [es ahogy te is mondtad] nem lehet osszehasonlitani se CRT-vel se hagyomanyos TV-vel, igy szamomra a turhetoseg hataran kivul van. Sokan istenitettek pl a Samsung MVA paneles 970P-jet [ilyen van most nekem], de filmezesre meg mindig tavol all a CRT altal nyujtott kepminosegtol. Lehet hogy egyeseket nem zavar a nem megfelelo szinhuseg, a "twinklink" [video noise], stb, de engem igen.  Mindenkinek mas a szeme az ilyesmire, en mindig a jobb minosegu CRT-khez voltam szokva [altalaban trinitron kepcsoves monitorom volt mindig] igy szamomra tavol all az elfogadhatotol... nem is nezek filmet TFT-n, inkabb kirakom a TV-re meg akkor is ha az a szoba sarkaban van es akkor uszott az 5.1-es hangzas. Ha lenne helyem akkor a TFT mellett tartanek egy CRT-t is, jatekokra, filmezesre. Kulonben ha talalok egy SONY FW900-at akkor azt tuti megveszem megha az olomben is fog kelleni tartsam :)

ja es kepeket hiaba csinalsz a monitorokrol mert nem adjak vissza azt ugysem amit szabad szemmel latsz...

Igazad van, de azért meg kell jegyezni hogy a TFT monitorok is jó irányban fejlődnek, egyszer csak elérik a kívánt minőséget. 5.1-es hangzásról nem kell lemondani, csak a tv köré kell pakolni a hangszórókat :D
Amúgy meg szerintem egy kicsit igazságtalan az összehasonlítás a CRT meg a TFT között. Ez kb olyan mint a tv-t meg a mozivásznat hasonlítanám össze. :D 
Képet csak szemléletésként tettem be. Ha szemlélődni akar az ember, menjen be egy jobbfajta boltba ahol ki is lehet próbálni a moncsikat.
Meg szerintem azt is figyelembe kell venni hogy 10 tft vásárlóból 8 elégedett a saját tft-jével, és úgy hogy filmeznek, játszanak. Ne állítsuk a méréct a fellegekbe, hisz a földön járnak a többen :D

#1325 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 16:37

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:11

Ummm, ez azért szíven ütött... hogy merik ugyanazzal a típusszámmal eladni? :eek:

És a 2407 mindig ugyanolyan panel legalább, vagy itt is zsákbamacska van? :confused:

a 2007fp-nél az s-ips paneles verziót lassan kivonják a forgalomból, lehet, hogy már csak s-pva-sat kapsz.

#1326 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 17:19

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 15:51

Én pont fordítva érzem. Haverom trinitron képcsöves CRT monitorján sokkal mosottabb, homályosabb, "élettelenebbek" a filmek, mint az én 970P-men. Nekem legalábbis annak tűnnek a 720p-s, x264-es HD filmek. :think: 
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1327 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:12

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 18:19

Én pont fordítva érzem. Haverom trinitron képcsöves CRT monitorján sokkal mosottabb, homályosabb, "élettelenebbek" a filmek, mint az én 970P-men. Nekem legalábbis annak tűnnek a 720p-s, x264-es HD filmek. :think:

Hmm. Két dolgot nem szabad elfelejteni. A CRT monitorok, ahogy a TFT-k is öregszenek, a használat során.
A másik, a Samsung örök nagy trükkje, hogy eleve sokkal élénkebbre (nem színhűségre) törekedve állítják be képet. Ezért van az, hogy Józsi bácsi a bolta lépve és megpillantva a Samsung képét sokkal szebbnek találja, mint pl a Sony-ét. Mikor felhívom a figyelmét, hogy a Samu-n (én csak Kamunak hívom) a bemondónéni és bácsi feje miért piros és a tűzijáték ege miért szürke, sötétkék fekete helyett, mindjárt más a véleménye.
Ez marketing Samsung módra (gyk: a szem becsapása, lásd ameriaki filmek zöldje és kékje. Az életben soha nincsenek olyan szinek)

Az élesség, természetesen a TFT mellett szól. Egy mai (TFT) monitor sokkal több pixelből áll, mint egy réggebi CRT.

De egy komoly grafikai munkára készült CRT-nek azért még mindig etalon a képe. Az ára is.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1328 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:14

Idézet: tutis - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 14:57

Ez pl két olcsóbb kategóriás (TN+film) AOC monitor képe. Azért szerintem tűrhető.
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Bocs, nem kötekedésképpen, de a képeket amiket belinkeltél, inkább nem minősítem.
Lehet a fényképeződ hibája.
De nagyon gáz, mindkettő.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1329 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 20:20

Pedig jobb lenne ha minősítenéd, mert csak így kijelenteni, hogy gáz, semmi értelme....
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1330 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:10

a bal oldali rendesen gáz, bántja a szemem. elmosódot, élettelen szinek...
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1331 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:18

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:20

Pedig jobb lenne ha minősítenéd, mert csak így kijelenteni, hogy gáz, semmi értelme....

Jó.
Azt nem is említem, hogy nem egyformák.Ha megnézitek a narancssárga autó feletti szürke(?) gépkocsit. Szörnyű, babarózsaszín beütésekkel rendelkezik.
A narancssárgához látni kellene az eredetit, de így is nagyon érdekes. A fű mind a 2 kijelzőn rossz..
A bal oldali kép közepe, erősebben világít, stb.

Tényleg nem bántani szeretném, de szörnyű.

Amúgy lehetséges a fényképező hibája is.

(Sajnos sok ember nincs tisztában a fényképezők és általában a megjelenítők hibájával)

Üdv.

#1332 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:34

Ez lenne az indok?
Mi az hogy rossza  fű? 984463333897 féle színű fű létezik, hogy lehet csak úgy kijelenteni, hogy rossz? :confused:

A rossz képekért meg fLeSséket kell szidni, mivel ez egy prohardver tesztből van. De biztos nem értenek hozzá.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1333 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 21:44

Idézet: Bocee - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 20:18

Jó.
Azt nem is említem, hogy nem egyformák.Ha megnézitek a narancssárga autó feletti szürke(?) gépkocsit. Szörnyű, babarózsaszín beütésekkel rendelkezik.
A narancssárgához látni kellene az eredetit, de így is nagyon érdekes. A fű mind a 2 kijelzőn rossz..
A bal oldali kép közepe, erősebben világít, stb.

Tényleg nem bántani szeretném, de szörnyű.

Amúgy lehetséges a fényképező hibája is.

(Sajnos sok ember nincs tisztában a fényképezők és általában a megjelenítők hibájával)

Üdv.

Nem bántásképp mondom, de akkora baromságot mondtál hogy az már fáj. A narancssárga feletti kocsin flip-flop festés van, ami annyit tesz hogy több réteg egymástól eltérő színt vittek fel az autóra, hol az egyik színt, hol a másik színt erősítve. :D
És azt se felejtsük el hogy egy képet nézel amit egy fényképezőgép csinált egy képernyőről. Minőségromlás a köbön, és még így is élvezhető a minőség. A két kép azért különbözik mert 2 monitorról van szó.

#1334 Felhasználó inaktív   coolrob 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 16. 22:19

Na sziasztok :)
Össze ne vesszetek :)
Biztos veszek tft mert cs zek és versenyekre is járok és elegem van már a crt cipelésből :)
És ezért kérdeztem az általam említett 931bw moncsiról mert ugye 2ms a válaszideje szóval elvileg game-re tökéletes illetve láttam cs widescreen shootot és nagyon megtetszett mert nem a képet nyujtja szét hanem sokkal nagyobb szögbe látni ami szerintem előny :)
Filmezés alatt meg azt értettem hogy heti 4-5 filmet megnézek és nekem erre a widescreen moncsi nagyon megfelelne.
Amugy itt lehetne vitatkozni ha lenne pénzem én is vmi nagyon jo mvpa moncsit vennék nem TN+film -est. Olyan ez minthogy audióba is audigy2  őm van creativ megaworksel ami ugyon nem csúcs de én hihetetlen mód el vagyok ájulva tőle:)
Sajna 70km van egyenlőre max tftre és ebbe a 931bw be a képek alapján beleszerettem de eddig még úgy tünik sehol nincs jelenleg ezért kérdeztem tudnátok e ajánlani hasonló kategóriát.
üdv:coolrob

#1335 Felhasználó inaktív   poka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 16. 23:21

Vettem egy 1680*1050 es felbontású Fujitsu-Siemens L22W-3 widescreen monitort. A legnagyobb probléma hogy a régebbi játékokat (Starcraft, Warcraft 3) nem lehet átállítani és elnyúlik, eltorzul a kép. Azt már tudom, hogy ezeknél a játékoknál nem is lehet nagyon megoldani hogy szélesvásznú legyen viszont azt tudja valaki, hogy lehetne megoldani, hogy a képernyő szélét levágva 4:3-as képet adjon a monitor? Tehát ha belépek egy olyan játékba ami nem támogatja a monitort akkor átáljon 4:3-ra (még úgy is beillik egy 19"-os monitornak :p). A monitoron nincs ezt megvalósító opció. Egy Nvidia 7600 GT videókártyám van, de a control panelben nem találtam megoldást.

#1336 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 06:57

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 21:34

A rossz képekért meg fLeSséket kell szidni, mivel ez egy prohardver tesztből van. De biztos nem értenek hozzá.

no tisztázzuk.
ezek csak monitorokról készült fényképek, szóval nem az igazi, ilyenkor a színek szépen el tudnak állítódni (mármint a fényképen a valósághoz képest).
másrészt a két monitor nincs bekalibrálva, ezért is különböznek a színek.
egy ilyen kép inkább csak annyit mutat meg, hogy kb. milyen arányok vannak egy 17-es és egy 19-es TFT között. ezt akkoriban még másképp láttam. :)

Szerkesztette: fLeSs 2007. 02. 17. 07:03 -kor

#1337 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 08:36

Részemről a vitát befejeztem. Ezért nem akartam leírni a véleményemet. :rolleyes:
Ha nektek egy TN+film TFT képe színhelyes, akkor csak sajnálni tudlak bennetek.
Azé' nincs harag. :)

Üdv.

#1338 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 08:45

Idézet: coolrob - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 23:19

Na sziasztok :)
Össze ne vesszetek :)
Biztos veszek tft mert cs zek és versenyekre is járok és elegem van már a crt cipelésből :)

akkor meg egy dolog: nemtom mennyire tolod profi szinten es vagy azok kozott akik eskudoznek hogy 100-150 fps es 60 fps kozott eg es fold a kulonbseg, de szamits arra hogy TFT monitornal limitalva leszel max 60fps-re
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1339 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 08:48

Idézet: poka - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 0:21

Tehát ha belépek egy olyan játékba ami nem támogatja a monitort akkor átáljon 4:3-ra (még úgy is beillik egy 19"-os monitornak :p).

...vagy meglatod a kovetkezo linket katt! :)  Sok jatekra itt talalsz megoldast...

Kulonben a driverben igen, kell legyen ra opcio hogy ne huzza szet a kepet. Majd valaki akinek magyar rendszere van leirja hogy hol :)
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#1340 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 17. 08:51

Idézet: Bocee - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 9:36

Ha nektek egy TN+film TFT képe színhelyes, akkor ...

ott a pont.... en sem birom nezni hogy akarhogy allitom a monitort [fuuuj Magictune  :reklamacio: ] nincs olyan kep hogy idealis legyen. Mig egyik jelenetnel jo, addig a masiknak sapadtak lesznek az arcok, harmadiknal meg szep pirospozsgas arca van mindenkinek mintha mar tullennenek az 5. vodkan :D
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.