Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 18:19
Én pont fordítva érzem. Haverom trinitron képcsöves CRT monitorján sokkal mosottabb, homályosabb, "élettelenebbek" a filmek, mint az én 970P-men. Nekem legalábbis annak tűnnek a 720p-s, x264-es HD filmek.

Hmm. Két dolgot nem szabad elfelejteni. A CRT monitorok, ahogy a TFT-k is öregszenek, a használat során.
A másik, a Samsung örök nagy trükkje, hogy eleve sokkal élénkebbre (nem színhűségre) törekedve állítják be képet. Ezért van az, hogy Józsi bácsi a bolta lépve és megpillantva a Samsung képét sokkal szebbnek találja, mint pl a Sony-ét. Mikor felhívom a figyelmét, hogy a Samu-n (én csak Kamunak hívom) a bemondónéni és bácsi feje miért piros és a tűzijáték ege miért szürke, sötétkék fekete helyett, mindjárt más a véleménye.
Ez marketing Samsung módra (gyk: a szem becsapása, lásd ameriaki filmek zöldje és kékje. Az életben soha nincsenek olyan szinek)
Az élesség, természetesen a TFT mellett szól. Egy mai (TFT) monitor sokkal több pixelből áll, mint egy réggebi CRT.
De egy komoly grafikai munkára készült CRT-nek azért még mindig etalon a képe. Az ára is.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW :: Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..