Idézet: Bocee - Dátum: 2007. febr. 17., szombat - 7:36
Részemről a vitát befejeztem. Ezért nem akartam leírni a véleményemet.
Ha nektek egy TN+film TFT képe színhelyes, akkor csak sajnálni tudlak bennetek.
Azé' nincs harag.
Üdv.
Köszi de nem kérünk a sajnálatodból.
Én sem azt mondtam hogy a tft színhelyes 100%-ban, de Fless-ék meg tudnák Neked mondani illetve mutatni hogy nem is olyan nagy eltérés van - ha egyáltalán van a tft monitorok által megjelenített szinek és a crt moncsik között. Erre a Ph-n a tft tesztek között több teszt is mutat. Csak ha olyan érveket hozol fel amik nem tükrözik a valóságot, akkor ne vedd magadra ha kijavítanak. Én is tudom hogy a tft-knek még sokat kell fejlődniük, de mintmár mondtam, rég a tűréshatáron belül vannak. Néhányan úgy fogják fel mint pl TV-t nézni csakis 250 cm-es képátlójú, 2 millió Ft-os plazma vagy LCD tv-n lehetne. Néha ki kéne menni a nappaliba és megfigyelni hogy milyen tv-jük is van valójában.
Én azt mondom hogyha valaki TFT-t akar venni, az menjen el egy jobb boltba ahol ki lehet próbálni működés közben. Illetve olvasson független teszteket, illetve olyan beszámolókat akik a saját monitorukról írják le a tapasztalataikat. Minden monitornál van jobb és szebb meg mittudomén, de mindenkinek meg kell magában húzni egy határt (és ez általában az összeg

)
Mondok egy példát: Valaki monitort akar venni, és bekérdez. Azt tanácsolják neki hogy ha jó monitort akar venni, azt 100k alatt nem kap.(a tényleg jók e fölött vannak, én is elismerem, de..) Szegény gyerek spórol mint az állat, megveszi a moncsit. Rádugja a gépre, aztán fellép a netre csevegni, töltöget, esetleg elindít 1-2 játékot, mondjuk egy age of empire 2-őt. Hogy miért is nem mondjuk az age of 3-at? Mert azt már nem bírja a gépe. Aztán átmegy a haverhoz és a havernak egy 50k-s moncsija van, és ott is ugyanolyan szép a kép. (mivel ha nem teszel egymás mellé két monitort nem fogod látni a külömbséget) Aztán elkezd gondolkozni hogy miért is nem inkább egy új alaplapra, procira, vga-ra költötte a pénzt és akkor kijött volna úgy hogy még monitort is vesz.
Ezzel csak arra akartam rávilágítani, hogy olyan tanácsokat kellene adni ami az igényekhez igazodik, nem pedig leegyszerűsíteni hogy szar vagy nem szar valami...
Tudom sokan így adnak tanácsot, de páran csak fikázni tudnak. (Akinek nem inge, kérem ne vegye magára)