HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#1501 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 01. 21:09

Idézet: zolaa$ - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 20:56

FS L22w-2 erről vki infot?

Mit akarsz tudni róla? Azon kívül, hogy a képen egy L22-1W van?  :D  :omg: Ja, és nehogy ennyiért megvedd, én 73-ért kaptam.

Szerkesztette: worxland 2007. 03. 01. 21:11 -kor

aláírás
Spoiler

#1502 Felhasználó inaktív   zolaa$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 21:34

jó nem venném ennyiért csak itt taliztam fotot:) a p..maniaban 72k asszem...és gamelni meg filmnézés, tv nézésre kellene, nem gáz, hogy nincs rajta dvi? Egyáltalán miért is jobb az?
Gigabyte EP45 DS3, C2Q 6600@3,6 , CM HyperTX2, Shappire HD4870, 4x1gb Cruical ballistiX 1066Mhz, CoolerMaster eXtreme power 430W.

#1503 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 01. 22:05

Idézet: zolaa$ - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 21:34

jó nem venném ennyiért csak itt taliztam fotot:) a p..maniaban 72k asszem...és gamelni meg filmnézés, tv nézésre kellene, nem gáz, hogy nincs rajta dvi? Egyáltalán miért is jobb az?

Filmnézésre jó (igazából erre való, lévén wide), gémelni az 5 ms miatt gondolom megfelel, de azt még nem volt alkalmam kipróbálni. Képe igen szép, eddig azt hittem, hogy a céges 19"-es TFT-ink jó képet adnak, de egymás mellé rakva azokon a fehér háttér vajszínű ehhez képest. Képélesség OK, pixelhiba nincs. TN paneles, annak minden előnyével és hátrányával. DVI nem hiányzik, ennél élesebb képe azzal se lehetne.
 aláírás
Spoiler

#1504 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 06:16

Idézet: zolaa$ - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 20:34

DVI vs Dsub:

Vidkari digitális jele átalakítás nélkül digitális monitorba vs. Vidkari digitális jele analóggá, analógból digitálissá.
Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#1505 Felhasználó inaktív   zolaa$ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 11:07

Idézet: worxland - Dátum: 2007. márc. 1., csütörtök - 22:05

Filmnézésre jó (igazából erre való, lévén wide), gémelni az 5 ms miatt gondolom megfelel, de azt még nem volt alkalmam kipróbálni. Képe igen szép, eddig azt hittem, hogy a céges 19"-es TFT-ink jó képet adnak, de egymás mellé rakva azokon a fehér háttér vajszínű ehhez képest. Képélesség OK, pixelhiba nincs. TN paneles, annak minden előnyével és hátrányával. DVI nem hiányzik, ennél élesebb képe azzal se lehetne.

Thx!
Kösz az infot. Ma megyek MM-be és összehasonlítom samu 205bw-vel az kb ugyanannyiba fáj. Csak az 20-as ugye ezért állítólag élesebb picit a képe, mert ugyanaz a felbontásuk. De asszem maradok a nagyobb méretnél, mert ezt legalább látom a kanapémról is. :)  Focimeccset nézni, úgyis ki leszek üldözve a hálóból. :p

Idézet

Vidkari digitális jele átalakítás nélkül digitális monitorba vs. Vidkari digitális jele analóggá, analógból digitálissá.

Ezt értem, de ennek van előnye illetve hátránya? Rosszabb kép/szebb kép /nem észrevehatő ebben a szegmensben?
Gigabyte EP45 DS3, C2Q 6600@3,6 , CM HyperTX2, Shappire HD4870, 4x1gb Cruical ballistiX 1066Mhz, CoolerMaster eXtreme power 430W.

#1506 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 13:14

Idézet: zolaa$ - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 11:07

Ezt értem, de ennek van előnye illetve hátránya?   Rosszabb kép/szebb kép /nem észrevehatő ebben a szegmensben?

Nyilván a kétszeri átalakítás ront a minőségen, de arról, hogy ez mennyire látszik megoszlanak a vélemények.
Az én véleményem szerint jobb a DVI, és aki teheti (egyéb okok miatt is), ilyen csatlakozóval ellátott monitort vegyen.

#1507 Felhasználó inaktív   tutis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 02. 14:54

Idézet: zolaa$ - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 10:07

Ezt értem, de ennek van előnye illetve hátránya?   Rosszabb kép/szebb kép /nem észrevehatő ebben a szegmensben?

Jelen pillanatban nem nagyon veszed észre a külömbséget, de 2-3 év múlva már egy erősebb és fejlettebb videókártyánál szerintem igen.

Illetve ha észreveszed a monitoron valami kis megjelenítési hibát, mondjuk kicsit pixeles a kép vagy hasonló, akkor elkezdel majd gondolkozni hogy ez DVI-nél is fennállna? Inkább ne emészd magad.  ;)

Szerkesztette: tutis 2007. 03. 02. 14:56 -kor

Weboldaltervezést vállalok: http://www.weboldalterv.hu

#1508 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 00:19

Idézet: tutis - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 14:54

Jelen pillanatban nem nagyon veszed észre a külömbséget, de 2-3 év múlva már egy erősebb és fejlettebb videókártyánál szerintem igen.

Illetve ha észreveszed a monitoron valami kis megjelenítési hibát, mondjuk kicsit pixeles a kép vagy hasonló, akkor elkezdel majd gondolkozni hogy ez DVI-nél is fennállna? Inkább ne emészd magad.  ;)

Ezt nem nagyon értem, hogy mi köze a videokártyák erősségének és fejlettségének ahhoz, hogy mennyire jó minőségű a Digitális-Analóg átalakítás?  :rolleyes:
Minél újabb, annál rosszabb? A tények éppen az ellenkezőjét bizonyítják egyébként...

#1509 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 00:37

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 0:19

Minél újabb, annál rosszabb? A tények éppen az ellenkezőjét bizonyítják egyébként...

Ööö izé, mióta a VGA DSUB eltűnt a videokarik nagyrészéről ésmár csak DVI-I to DSUB átalakítón át elérhető, megfigyelő hogy a GPU gyártók spórolnak a video DAC-okon rendesen és ez bizony látható is egy ezredfordulós minőségibb kértyát egy maival összevetve. Ráadásul a DVI-I to DSUB átalakító is egy olcsójános darab az esetek többségében... Szal a tények nemigazán úgy alakulnak mint ahogy hirdeted :)
De ebben nincs is semmi meglepő, mert ugye mivel a tescovalue kategóriát leszámítva a moncsik kezelik a DVI-D-t, az analóg rész gyakorlatilag csak felesleges, árnövelő tényező.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 03. 00:40 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1510 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 01:34

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 0:37

Ööö izé, mióta a VGA DSUB eltűnt a videokarik nagyrészéről ésmár csak DVI-I to DSUB átalakítón át elérhető, megfigyelő hogy a GPU gyártók spórolnak a video DAC-okon rendesen és ez bizony látható is egy ezredfordulós minőségibb kértyát egy maival összevetve. Ráadásul a DVI-I to DSUB átalakító is egy olcsójános darab az esetek többségében... Szal a tények nemigazán úgy alakulnak mint ahogy hirdeted :)
De ebben nincs is semmi meglepő, mert ugye mivel a tescovalue kategóriát leszámítva a moncsik kezelik a DVI-D-t, az analóg rész gyakorlatilag csak felesleges, árnövelő tényező.

Eddig a tapasztalatom az, hogy egy X800XT-n és egy 7800GTX-en semmi gond nem volt az analóg jellel monitor tesztelés közben. (Ugyebár mint tudjuk a az átalakítok nem alkítanak át semmit, csak a csatlakozás típusát.)
Alig észrevető különbség volt látható a DVI javára. (Natív felbontásban.) Ha nem egymás mellett van a két monitor szinte észre sem vehető. Régebbi videokártyáknál nagyobb különbséget tapasztaltam.

Nem csak a "TESCO Value" monitorok rendelkeznek csak analóg bemenettel, az EU-s vámtörvények miatt sok, Europában összeszerelő üzemmel nem rendelkező gyártó próbálja meg így lefaragni a termékei árát. (Az analóg-digitális átalakítás nem hagyható el teljesen, a lefelé való kompatibilitás miatt. Régi, csak analóg kimenettel rendelkező videokártyákkal is müködnie kell a monitornak.)(Valóban érdekes ellentmondás, hogy az analóg D-SUB bemenet, ami teljesen felesleges lehetne egy TFT monitornál és tényleg csak többe kerül, minimum a csatlakozó árával, hogyan lesz mégis olcsóbb, mint egy DVI-s. Kovács László rulezzz  :D )

#1511 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 04:58

Idézet: KekszNET - Dátum: 2007. febr. 28., szerda - 12:21

LG L226WT-SF - ez lett 78.000-ert

varom majd a tapasztalataid en is ilyet szeretnek majd venni ;)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1512 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 14:09

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 1:34

Eddig a tapasztalatom az, hogy egy X800XT-n és egy 7800GTX-en semmi gond nem volt az analóg jellel monitor tesztelés közben.
Ezek kb 1időben tervezett, készített egymással konkurráló termékek. Javasolt összevetésük egy ezredfordulós akkor ugyanúgy felső középosztályba tartozó kártya nalóg képminőségével. E az összevetés mamár nem problematikus, gyapotárban vehetőek príma 21"-os eizo CRTk :D

(Ugyebár mint tudjuk a az átalakítok nem alkítanak át semmit, csak a csatlakozás típusát.)
Elméletben. Ugye egy mai modern VGA képalkotási rendszer elvárt sávszélessége 120-160MHz. Ilyesmit sajnos mezei lámpazsinóron nem lehet vezetni, mert szórodás lép fel, szellemképes, interferáló, ghosoló jelet fogsz látni. A kérdéses átalakítóban sajnos 50 Ohmos hulláminpedanciára illesztett R, G, B ereknek kellene lenniük. sajnos nem ez van, pontosan a költségcsökkentés okán.

Alig észrevető különbség volt látható a DVI javára. (Natív felbontásban.) Ha nem egymás mellett van a két monitor szinte észre sem vehető. Régebbi videokártyáknál nagyobb különbséget tapasztaltam.
a kérdéses eizo CRT-men azonnal látszanak ezek a különbségek és még azis ha egy zugboltban vett, VGA-kábelnek álcázott hulladékot használok a rendes monster cable helyett :D Ha te minális különséget látsz a DVI és a gyengébb minőségű analóg csatlakozás között, akkor ez az alkalmazható képalkotó eszköz számlájára írható - a scaler a monitorban valamiféle zajszűrést végez, de persze lehet ok a panel gyengébb szinreprodukciós tartománya is. A TFTk szinfeloldó képessége továbbra is fenemód szegényes.

Nem csak a "TESCO Value" monitorok rendelkeznek csak analóg bemenettel, az EU-s vámtörvények miatt sok, Europában összeszerelő üzemmel nem rendelkező gyártó próbálja meg így lefaragni a termékei árát. 
Igen, tehát a tesco value kategóriáról beszélünk. ellenben megfigyelhető, hogy kezd általánossá válni a felső középosztályban már a HDCP támogatása is.. :D

szóval - thumb rules:
a) TFT monitorokat célszerű digitálisan hajtani
b) az olyan VGA-król is célszerű digitálisan venni a jelet amik nem tartalmaznak DSUB vagy BNC kimeneteket.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 04. 14:12 -kor

#1513 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 17:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 14:09

Ezek kb 1időben tervezett, készített egymással konkurráló termékek. Javasolt összevetésük egy ezredfordulós akkor ugyanúgy felső középosztályba tartozó kártya nalóg képminőségével. E az összevetés mamár nem problematikus, gyapotárban vehetőek príma 21"-os eizo CRTk :D

Elméletben. Ugye egy mai modern VGA képalkotási rendszer elvárt sávszélessége 120-160MHz. Ilyesmit sajnos mezei lámpazsinóron nem lehet vezetni, mert szórodás lép fel, szellemképes, interferáló, ghosoló jelet fogsz látni. A kérdéses átalakítóban sajnos 50 Ohmos hulláminpedanciára illesztett R, G, B ereknek kellene lenniük. sajnos nem ez van, pontosan a költségcsökkentés okán.

a kérdéses eizo CRT-men azonnal látszanak ezek a különbségek és még azis ha egy zugboltban vett, VGA-kábelnek álcázott hulladékot használok a rendes monster cable helyett :D Ha te minális különséget látsz a DVI és a gyengébb minőségű analóg csatlakozás között, akkor ez az alkalmazható képalkotó eszköz számlájára írható - a scaler a monitorban valamiféle zajszűrést végez, de persze lehet ok a panel gyengébb szinreprodukciós tartománya is. A TFTk szinfeloldó képessége továbbra is fenemód szegényes.

Igen, tehát a tesco value kategóriáról beszélünk. ellenben megfigyelhető, hogy kezd általánossá válni a felső középosztályban már a HDCP támogatása is.. :D

szóval - thumb rules:
a) TFT monitorokat célszerű digitálisan hajtani
b) az olyan VGA-król is célszerű digitálisan venni a jelet amik nem tartalmaznak DSUB vagy BNC kimeneteket.

Miért is vegyek CRT-t , hogy öszehasonlítsam a videokártyák analóg képminőségét?  :confused:
Egyelőre ebben a topicban TFT-ről beszélünk. Mivel a CRT-dre, nem tudsz digitális jelet vezérelni, ezért én sem mondanám, hogy vegyél egy 17"-os TFT-t, ezeket már úgy dobják utánad és vesd össze, a korai ezredforduló utáni top kártyák digitális képminőségét  mostanival, ha ezen vitatkoznánk. (Tudom ezek fejlődnek, amazok meg visszafejlődnek.  ;) )

Gyakorlatban sem.  :) A videokártyákhoz adott DVI-D-Sub fordító, nem tartozik a gagyi kategóriába.

De tudod mit, felesleges vitatkozni, ha lesz időm, csinálok Neked képeket ugyanarról a monitorról Analóg és digitális jelátvitel esetén. Aztán majd megmondod melyik, melyik. ;) Az EIZO CRT-d egyébként képélesség tekintetében a fasorban sincs a leggagyibb TFT-hez képest sem, ha azt natívon hajtom, úgyhogy előbb látom/látnám a különbséget, mint Te.  :) ( A gyengébb színreprodukció itt nem játszik, mert a kép (vonalak) élessége az, ahol ezt először észreveszed.)

Nem a Tesco value kategóriáról beszélünk, mert nem egy olyan új TN+Film panellel szerelt monitor van, amelyik, bár a kategóriájában nem számít gagyinak (ugyebár ez akar lenni a Tesco monitorok ismérve), mégis, csak D-Sub (analóg) csatlakozóval rendelkezik. Mint mondottam ez kizárólag az EU vámtörvények miatt van így.

A egyik tanulsággal egyetértek:

Tényleg jobb egy TFT monitort digitálisan hajtani. (Ezt sem most írom le először.)

A másodikat nem tudom értelmezni: Miért venné bárki is analógon a jelet egy olyan videokártyáról, ami nem tartalmaz D-Sub (analóg) kimenetet, ha egyébként DVI-D csatlakozós monitorral rendelkezik?  :confused: (Ha csak analóg, D-Sub-csatlakozóval ellátott monitora van, akkor viszont mégiscsak kénytelen lesz  DVI-I kimenet analóg tüskéiről venni az analóg jelet, egy fordítóval, hiába lenne célszerű digitálisan. Úgyhogy ez most egy értelmetlen mondat volt.  ;)  )

Szerkesztette: Racecam 2007. 03. 04. 18:01 -kor

#1514 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 20:13

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 17:57

Az EIZO CRT-d egyébként képélesség tekintetében a fasorban sincs a leggagyibb TFT-hez képest sem, ha azt natívon hajtom

Csak ehhez szólnék hozzá. Ezt kár volt mondani. Ugyanis ritka nagy melléfogás.

Itthon EIZO F931-et nézek, a cégnél egy HP L1925-öt és egy FS L22W-2-öt.
Az Eizo 1280x1024-ben lepkefingnyivel sem rosszabb, mint a két TFT natív felbontásban. Volt korábban egy 15-ös TFT is a melóhelyen, az viszont ritka tacskógazdaságos szemét volt és olyan homály, hogy hihetetlen - le is cseréltem gyorsan egy 21-es CRT-re (HP P1110 vagy P1120 volt talán, már nem emléxem pontosan). Ja, és persze a céges notebookom is itt van - ott aztán végképp semmilyen digi-analóg átalakítás nincs, mégis csak olyan éles a képe, mint a lesajnált CRT-nek.

Szerkesztette: worxland 2007. 03. 04. 20:34 -kor

aláírás
Spoiler

#1515 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:20

Idézet: worxland - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 20:13

Csak ehhez szólnék hozzá. Ezt kár volt mondani. Ugyanis ritka nagy melléfogás.

Itthon EIZO F931-et nézek, a cégnél egy HP L1925-öt és egy FS L22W-2-öt.
Az Eizo 1280x1024-ben lepkefingnyivel sem rosszabb, mint a két TFT natív felbontásban. Volt korábban egy 15-ös TFT is a melóhelyen, az viszont ritka tacskógazdaságos szemét volt és olyan homály, hogy hihetetlen - le is cseréltem gyorsan egy 21-es CRT-re (HP P1110 vagy P1120 volt talán, már nem emléxem pontosan). Ja, és persze a céges notebookom is itt van - ott aztán végképp semmilyen digi-analóg átalakítás nincs, mégis csak olyan éles a képe, mint a lesajnált CRT-nek.

Azt gondolod, hogy "ritka nagy melléfogás"?
Ok.
Nem vitatkozom. Az EIZO kitűnő lehet CRT-k között, nyilván mentes minden konvergencia hibától és geometriailag is rendben van. És még az is lehet, ha egy olyan TFT-vel hasonlítod össze ami homályos (miért is volt homályos a képe, talán a kapott jellel volt probléma, vagy eleve rossz volt), hogy annál élesebb képet produkált. De!
Ha egy TFT-t natívban digitálisan hajtasz meg, ami ugye azt jelenti, hogy minden pixel pontosan úgy, ott jelenik meg a monitoron, ahogyan azt a videokártya előállította, nos annál élesebb képet nem igazán tudok elképzelni.
De erről, azt hiszem, megint nem nagyon tudjuk egymást meggyőzni, legfeljebb, ha egymás mellett megnéznénk őket, különböző tesztprogramokkal.

#1516 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 21:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:20

Azt gondolod, hogy "ritka nagy melléfogás"?
Ok.
Nem vitatkozom. Az EIZO kitűnő lehet CRT-k között, nyilván mentes minden konvergencia hibától és geometriailag is rendben van. És még az is lehet, ha egy olyan TFT-vel hasonlítod össze ami homályos (miért is volt homályos a képe, talán a kapott jellel volt probléma, vagy eleve rossz volt), hogy annál élesebb képet produkált. De!
Ha egy TFT-t natívban digitálisan hajtasz meg, ami ugye azt jelenti, hogy minden pixel pontosan úgy, ott jelenik meg a monitoron, ahogyan azt a videokártya előállította, nos annál élesebb képet nem igazán tudok elképzelni.
De erről, azt hiszem, megint nem nagyon tudjuk egymást meggyőzni, legfeljebb, ha egymás mellett megnéznénk őket, különböző tesztprogramokkal.

Te mondtad, hogy a fasorban sincs, én csak azt mondtam erre, hogy nem rosszabb, mint a TFT. Nem a homályos TFT-vel hasonlítom össze, hanem két jóval, viszont Te mondtad, hogy a leggagyibb TFT is jobb. A homály egyértelműen a TFT hibája volt, a többi eszköz (PC, alaplapi VGA) azóta is ugyanaz. De még1x, azt csak példaként hoztam fel.
"Az EIZO kitűnő lehet a CRT-k között": ez olyan, mintha azt mondanám, hogy lehet, hogy a Ferrari egy jó sportautó. TFTpanel.hu-s emberként ezt Neked nálam sokkal jobban kell tudnod.
 aláírás
Spoiler

#1517 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 22:10

Idézet: worxland - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:47

Te mondtad, hogy a fasorban sincs, én csak azt mondtam erre, hogy nem rosszabb, mint a TFT. Nem a homályos TFT-vel hasonlítom össze, hanem két jóval, viszont Te mondtad, hogy a leggagyibb TFT is jobb. A homály egyértelműen a TFT hibája volt, a többi eszköz (PC, alaplapi VGA) azóta is ugyanaz. De még1x, azt csak példaként hoztam fel.
"Az EIZO kitűnő lehet a CRT-k között": ez olyan, mintha azt mondanám, hogy lehet, hogy a Ferrari egy jó sportautó. TFTpanel.hu-s emberként ezt Neked nálam sokkal jobban kell tudnod.

Nem akarok én itt vitát nyitni CRT vs. TFT ügyben, ez nem az a topic.
Éppen ezért, utóljára válaszolok. (Félre ne értsd, nem azért, mert nem tisztelnélek meg azzal, hogy vitatkozom Veled, és nem is azért mert nekem van igazam és kész, de tényleg nem szeretném szétoffolni a topicot.  ;)  )
Ha tudod, hogy ki vagyok, nyilván olvastad is a tftpanel.hu oldalt, így ismered a véleményemet ebben a kérdésben. Van ott egy összehasonlító táblázat amely felsorolja a különböző technológiák előnyeit és hátrányait. Mindkettőnek van ilyen is, olyan is. De kifejezetten a képélességben, geometriában, a TFT verhetetlen. A gagyi TFT-nél pedig én nem valami hibás darabra gondoltam, hanem mondjuk egy kevésbé ismert gyártó modeljére.
"Az EIZO kitűnő lehet a CRT-k között" Ezt nem egészen abban az értelemben írtam, ahogy ezt interpretáltad, mert akkor így hangzott volna "Lehet, hogy az EIZO egy kitűnő CRT".  :)
(Ahogy az EIZO kitűnő lehet a TFT-k között is.  :) )

#1518 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 00:04

Miért is vegyek CRT-t , hogy öszehasonlítsam a videokártyák analóg képminőségét?  :confused:
Pl azért, mert TFT monitor esetében leginkább a beépített AD board képességeit méred meg, A TFT panel, lévén hogy digitális, tipikusan LDI interfészen át táplált *nem kezel* analóg jelet.

Egyelőre ebben a topicban TFT-ről beszélünk. Mivel a CRT-dre, nem tudsz digitális jelet vezérelni, ezért én sem mondanám, hogy vegyél egy 17"-os TFT-t, ezeket már úgy dobják utánad és vesd össze, a korai ezredforduló utáni top kártyák digitális képminőségét  mostanival, ha ezen vitatkoznánk. (Tudom ezek fejlődnek, amazok meg visszafejlődnek.  ;) )
látok ebben a felvetésben némi formál-logikai gubancot de lapozzunk.

A videokártyákhoz adott DVI-D-Sub fordító, nem tartozik a gagyi kategóriába.
Ex catedra kijelentés - az élet nem téged igazol, de ebben semmi meglepő nincs. Az analóg VGA kifutó technológia, vanmég részleges támogatása és senki sem gondolja hogy a termékköltség optimalizálásakor erre sokat költenének.

Az EIZO CRT-d egyébként képélesség tekintetében a fasorban sincs a leggagyibb TFT-hez képest sem,
ha arra gondolsz hogy nem "pixeles" akkor igazad van, az érem másik oldala - hogy pontosan ugyanezért mentes az aliasing hatástól. tudom vannak akik szeretik az erősen pixeles képet.

Nem a Tesco value kategóriáról beszélünk, mert nem egy olyan új TN+Film panellel szerelt monitor van, amelyik, bár a kategóriájában nem számít gagyinak (ugyebár ez akar lenni a Tesco monitorok ismérve), mégis, csak D-Sub (analóg) csatlakozóval rendelkezik. Mint mondottam ez kizárólag az EU vámtörvények miatt van így.
a TN+Film panelek nem a magas képminőségükről híresek, sőt nemis a jó színreprodukciójukról. a VG fronton divatosak az alacsony response time-juk miatt. A TN+Film paneles monitorok tipikusan az alsó/alsóközép ársávba esnek - és pontosan ezért hagyják el belőlük a DVI transcievert - licenszköteles szolgáltatás -> árnövelő tényező.

A egyik tanulsággal egyetértek:

Tényleg jobb egy TFT monitort digitálisan hajtani. (Ezt sem most írom le először.)
ennek örülök.

A másodikat nem tudom értelmezni: Miért venné bárki is analógon a jelet egy olyan videokártyáról, ami nem tartalmaz D-Sub (analóg) kimenetet, ha egyébként DVI-D csatlakozós monitorral rendelkezik?  :confused:
épp fentebb írtad, hogy nem biztos hogy rendelkezik. Erre hívtam fel a figyelmet, hogy amennyeiben a VGAnkon csak DVI csatlakozó van, ügyeljünk arra, hogy olyan monitort vegyünk/válasszunk aminek van DVI bemenete.

(Ha csak analóg, D-Sub-csatlakozóval ellátott monitora van, akkor viszont mégiscsak kénytelen lesz  DVI-I kimenet analóg tüskéiről venni az analóg jelet, egy fordítóval, hiába lenne célszerű digitálisan. Úgyhogy ez most egy értelmetlen mondat volt.  ;)  )

Ilyen esetben olyan VGA kártyát kell használni aminek van VGA kimenete - mert azokon a modelleken több gondot fordítottak még az analóg interfészre - és minőségi kábelt kell használni.

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 22:10

Ha tudod, hogy ki vagyok, nyilván olvastad is a tftpanel.hu oldalt, így ismered a véleményemet ebben a kérdésben.
nagyon fontos hogy mindenkinek legyen megalapozott véleménye. nem szerencsés ha az ember előítéletesen alkot véleményt ésmég kérkedik is vele.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 05. 00:29 -kor

#1519 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 00:32

flem flem flem

meddig akarjatok meg daralni a f.st?  :confused:
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#1520 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 01:36

sziasztok!

Én professzionális tft-t akarok venni fotófeldolgozáshoz, kb 24 colosat. Mit tudnátok ajánlani? (Márka, típus?)

Köszi
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.