HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 17:45

:offtopic: beegett a munkahelyi HP1955 LCD-m mert elszallt linuxon a screensaver app :(

Próbáltad "kivillogtatni" a monitortesztelő progik pl. Nokia "pumpálás" (High Voltage) tesztjével?

#1542 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:05

Idézet: Boba - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 20:13

szerk. hopp, azt nem tudom, hogy professzionalis helyre kell-e vagy csak siman foto feldolgozasra. Ha nem kell annyira profi legyen akkor mehet az Apple 23as vagy a 24es Dell is akar. (De profi helyre azert inkabb ne. Nekem otthon 24es Dellem van, es ezert tudom mondani, hogy eleg gagyi az EIZO mellett.)

Egészen konkrétan melyik dell? Mert a 2407-est nézegettem, megörültem, hogy ilyen áron már van ekkora dög, és nem is TN-es vacak :think: Milyen a fekete? Nincs banding? Késik-e érezhetően, mondjuk hirtelen mozdulatokkal rajzolás vagy játék közben?
Sajna(?) 200 fölé nem vagyok hajlandó menni, és fene a pofámat, minőséget várok ennyi pénzért... még az acer 2423 is képben van, mint amit azért emlegettek, mert nincs banding és input lag...
Más egyéb mi lehet még ebben a kategóriában? Most egy 17-es crt-t használok, és hát azért nézek a tft-k fele, mert nagyobb nem fér crt az asztalomon... Viszont beleült a fejembe, hogy milyen nagyonszépek lehetnének a 15:10-es fotóim egy majdnem olyan arányú, 24-es monitoron... de ha engedni kell valamiből, inkább a méret legyen az, mint hogy minőségben egy bizonyos szint alá menjek... csak tudnám hol az a szint. Ilyen kategóriában egyáltalán nem sikerült magyarországon egyetlen(!) darabot se megnéznem élőben, nem hogy összehasonlítani :fear: Lényeg, hogy vagy 20-21" 4:3 arányú, vagy valamelyik 24" szép széles... kalibrálva a crt-m sincs, és jól megvagyok vele, meg nem is munkám a fotószerkesztés (ha az lenne, vennék eizót és kész...) - csak nézzen ki normálisan, ne legyenek halálra szaturálva a színek, ne vesszenek bele szürke trutyiba fekete helyett, és ne égjenek ki az F0 fölötti színek, szerintem ez teljesíthető, ha nem teszkós, hanem már normálisabb monitorról van szó :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1543 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 20:31

Igen, 2407em van. Sima MVA... utanhuzast en nem latok, de lehet, hogy csak a szemem nem veszi eszre. Szoval amiket kerdeztel, annyit kell elvarni tole mint egy MVA-tol. Se tobbet, se kevesebbet.
(Az az Acer nem csak analog bemenetes? En anno amiatt nem azt vettem, mer joval olcsobb volt de nemvolt analog. De a pontos tipusara nem emlekszem.)

Osszessegeben pozitiv velemenyem van a cuccrol. Ar/ertek aranya szerintem eleg jo, es azert jobb egy ilyet nezni mint egy kisebb monitort. (En 22es CRT-t hasznalok mellette, ezelott az volt az elsodleges. Ez egy Samsung 1200Nf. Arahoz kepest (160ert vettem) marha jo kis moncsi ez is... marmint a Samsung.)

Meg 1 tipp... Samsung 214T-t nem tudod megnezni? Eleg korrekt kis moncsinak tunik, sokan dicserik.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#1544 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:18

Idézet: Boba - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:31

Meg 1 tipp... Samsung 214T-t nem tudod megnezni? Eleg korrekt kis moncsinak tunik, sokan dicserik.

Igen, konkrétan az is érdekes, nézegettem is, persze megnézni semmit nem tudok, illetve kaptam most oian ajánlatot, h soroljak fel 3 típust, elhozzák őket, aztán válasszak közülük. Még mindig sokkal jobb, mint vaktában rendelni. Szerintem kizárt, hogy csak analóg legyen amúgy az acer. Sőt, mintha azt írták volna, hogy duallinket is tud, hogy 75hz-en mehessen az 1920*1200 :think: Egy nagy bajom van vele, azt mondják, nem tud aspect korrekten átméretezni (sok demót nézek időnként, amik 4:3-as felbontásokat ismernek, és annyi... ha a radeont rá tudom venni, hogy jó legyen, félig meg van oldva a dolog, persze nem-win alatt még mindig kérdéses :think: szerencsére a dosbox jól viselkedik 1920*1200-ban, kipróbáltam :))

Jah, utánhúzás... Az semminek nincs, nem érdekel :Đ Nekem az input lag a kérdés.

Szerkesztette: alvaro 2007. 03. 05. 21:26 -kor

#1545 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:21

Idézet: Boba - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:31

Szoval amiket kerdeztel, annyit kell elvarni tole mint egy MVA-tol. Se tobbet, se kevesebbet.

Mit kell elvárni egy MVA-tól? Sose láttam, vagy ha igen, nem tudtam, hogy az MVA :fear: Mindenhol a kommersz TN-eket nyomják, kivéve a munkahelyimet, mert annak rendes betekintési szöge van, nem színeződik összevissza unalmában (ami kizáró tényező lenne, ugye), viszont pocsék feketéje :think: De arról se tudom, micsoda. Még a típusszámát se bírtam kinyomozni, valami IBM...  A fene a fejüket, hogy nem bírják ráírni...

#1546 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:28

Valodi 16.7 millio szin, rendes betekintesi szog, nincsenek torzulo szinek es TN-nel sokkal jobb fekete es nagyobb valodi kontraszt. Kb ennyi, de azert eletben sokkal jobban mutat egy MVA monitor (a dell es az ajanlott samsung is mva szerintem) mint egy TN. A laptopomon van TN nem igazan zavar, de nem is melora hasznalom. Melora zavarna, hogyha mozgatom a fejem valtozik a pixel fenyerossege es szine. :D

#1547 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:33

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:21

Mit kell elvárni egy MVA-tól? Sose láttam, vagy ha igen, nem tudtam, hogy az MVA :fear: Mindenhol a kommersz TN-eket nyomják, kivéve a munkahelyimet, mert annak rendes betekintési szöge van, nem színeződik összevissza unalmában (ami kizáró tényező lenne, ugye), viszont pocsék feketéje :think: De arról se tudom, micsoda. Még a típusszámát se bírtam kinyomozni, valami IBM...  A fene a fejüket, hogy nem bírják ráírni...

www.tftpanel.hu Link!  :)

u.i.: Miért félsz annyira az "input lag"-tól? Észre sem veszed. :rolleyes:

Szerkesztette: Racecam 2007. 03. 05. 21:37 -kor

#1548 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 21:47

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 22:33

www.tftpanel.hu Link!  :)

u.i.: Miért félsz annyira az "input lag"-tól? Észre sem veszed. :rolleyes:

Ha nem veszem észre, nincs gond. De pl. a samsung 244T-nél 50-60ms értékeket emlegettek, az meg iszonyúan sok. Na, azt 100%, hogy észrevenném, sőt...

#1549 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:42

Szvsz az hulyeseg. Ugyan az a panel van benne mint a 24es Dell-ben. Ezen pedig en ilyet nem latok, vagy max akkor ha nagyon keresem. (esetleg a betuknel ha mozgatok egy ablakot pl, de nem veszes, engem nem zavar)

#1550 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 22:43

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 21:47

Ha nem veszem észre, nincs gond. De pl. a samsung 244T-nél 50-60ms értékeket emlegettek, az meg iszonyúan sok. Na, azt 100%, hogy észrevenném, sőt...

De hol veszed észre?
Hard Core FPS játékos vagy és félsz, hogy azalatt a 60 ms alatt lelőnek? Eltekintve most attól, hogy az ellenfeled jó eséllyel szintén egy "overdrive"-os alacsony válaszidejű TFT-n nyomja, és akkor neki is játszik az input lag, legfeljebb egy kicsit kevesebb, nem fog hátrányosan érinteni az a 60 ms sem.
Nem hiszem, hogy észrevennéd, ahogy nagyon sokáig, egészen a közelmúltig azt sem tudták, hogy ez egyáltalán létezik és milyen jól elvolt mindenki.  :)
Aztán valaki egy CRT-t és egy TFT-t együtt hajtott meg clone módban és feltűnt neki, ha megállítja a képet, akkor a két monitoron nem teljesen ugyanazt látja.
Azóta ez a sláger, bár meg kell mondjam, hogy a BeHardware-en kívül senki nem tulajdonít olyan nagy jelentőséget ennek. Náluk ez a központi téma.
Ha lehetőséged van rá, akkor próbálj ki egy ilyen monitort, meg fogod látni, hogy nem látsz semmit.  ;)

#1551 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:01

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:43

De hol veszed észre?

Nem vagyok hardcore játékos, de 50ms rengeteg idő. Ha 1/20-ot exponálok fotóapparáttal, hallom, hogy kettőt kattan. Annyira hosszú idő, hogy rémisztő. Páromnak felhoztam a témát, megnézte a videót, és leszögezte, hogy ekkora késés simán zavarná a rajzolásban. El is hiszem Neki. Engem is zavarna. Mindegy, úgyse leszek okosabb attól, ha tépem a számat, értelme semmi :Đ majd kipróbálom, hála istennek lesz lehetőségem, végre úgy néz ki. Vicces egyébként, ma voltam az Albacomp nagy raktárában, de nekik se volt a kommersz tn-es 17-19+20wide cuccokon kívül semmijük :fear: honnan a fenéből hozzák a boltok a csak rendelésre cuccokat? :Đ
Egyébként ami jobban aggaszt, az a banding. Nagyon nem szeretnék csíkos egeket látni. Vagy csíkos bármi mást (kivéve, ha tényleg csíkos :D). És ebben a csodás, webnek nevezett zajmasszáben nem bírtak megegyezni, hogy van-e a 2407-nek ilyen, vagy nincs, esetleg csak nem-desktop módban (de ha valahol be tudom állítani normálisan, kit érdekel, hogy szarul is be lehet :D) :omg:

Szerkesztette: alvaro 2007. 03. 05. 23:07 -kor

#1552 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:38

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 19:58

Próbáltad "kivillogtatni" a monitortesztelő progik pl. Nokia "pumpálás" (High Voltage) tesztjével?

k0szi a tippet, elinditok egy villogtatos programot. nokia tester sajnos nem jaccik, ez nem windowsos gep.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1553 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 23:46

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 23:01

Nem vagyok hardcore játékos, de 50ms rengeteg idő. Ha 1/20-ot exponálok fotóapparáttal, hallom, hogy kettőt kattan. Annyira hosszú idő, hogy rémisztő. Páromnak felhoztam a témát, megnézte a videót, és leszögezte, hogy ekkora késés simán zavarná a rajzolásban. El is hiszem Neki. Engem is zavarna. Mindegy, úgyse leszek okosabb attól, ha tépem a számat, értelme semmi :Đ majd kipróbálom, hála istennek lesz lehetőségem, végre úgy néz ki. Vicces egyébként, ma voltam az Albacomp nagy raktárában, de nekik se volt a kommersz tn-es 17-19+20wide cuccokon kívül semmijük :fear: honnan a fenéből hozzák a boltok a csak rendelésre cuccokat? :Đ

akkor valami modern IPS panelu keszuleket javallok, a viewsonicnak mar van kedvezo aru ilyen termeke. Ami engem illet mind az LG Flatron CRTm mind az EIZO CRTm mar a veget jarja (6 evesek szegenyek) es lecsusztam a mogul alatal arultrol is, ugyhogy szepen osszesporolom karacsonyig egz eizo CE240W arat :D
Sajnos magyarorszagon a hw kereskedelem motorja a gamertarsadalom, csak gamer kategoriaju hw-hez lehet gyakorlatilag hozzajutni az alkatresz-kiskereskedelemben. A Gamerek ugy gondoljak, hogy szukseguk van a 2-3ms valaszideju, tehat TN+Film monitorokra, ergo mindenhol TN+Film "fogy" csak. Az MVA/PVA panelekkel altalaban nincs nond mindaddig amig a pixeleket alkoto aktiv elemeknek nem kis intenzitas-kulonbseg valtozasokat kell lekovetniuk.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 05. 23:50 -kor

#1554 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 00:30

SFIJ elmondta helyettem, amit en is mondtam volna. En EIZO CG210en dolgozom, es eddig ez az egyetlen TFT amire azt mondtam, hogy "wow". :D

Termeszetesen ez akkor allja meg a helyet, ha csak LCD-ben gondolkodsz. Sajna mostanaban mar nem igazan lehet kapni uj nagy es minosegi CRT-t csak hasznaltan, de az meg necces. En a vegso fazist egy 24es crt-n vegzem, jo az eizo nagyon, de ez a crt megjobb. :)  (Tobben jeleztuk a cegnel, hogy amikor megkaptuk az uj monitorokat akkor szeretnenk megtartani a regi CRT-t, es most egymas mellett van a ketto monitor. LCD-n dolgozom az idom 90%aban, mert eles, szep a kepe es szemkimelo es nem faraszto a hasznalata.)

Meg valami... hardwares kalibracio is kell melle, anelkul megvannak love ezek a monitorok is.

szerk. hopp, azt nem tudom, hogy professzionalis helyre kell-e vagy csak siman foto feldolgozasra. Ha nem kell annyira profi legyen akkor mehet az Apple 23as vagy a 24es Dell is akar. (De profi helyre azert inkabb ne. Nekem otthon 24es Dellem van, es ezert tudom mondani, hogy eleg gagyi az EIZO mellett.)

Melyik 24-es Dell, ami neked van?

A paramétereket nézve nekem ez a két Dell szimpatikus...:

Dell 2407WFP 24" TFT-LCD monitor

Felbontás: 1920x1200 (WUXGA) wide screen/széles képernyős
Látószög: 178°/178°
Kontrasztarány: 1000:1
Fényerő: 450 cd/m2
Válaszidő: 16ms
Bemenet: 15-pin D-sub / DVI-D
Kimenet: S-video
Csatlakozók: 4x USB 2.0
Extrák: 9-in-2 kártyaolvasó, PIP és PBP funkció támogatás
Garancia: 3 év
ja, és ár br. 266e

És van ez a Dell is:

Dell 2405FPW 24" Wide Flat Panel TFT monitor

Kijelző: 24"
Felbontás: 1920x1200 (WUXGA)
Vízsz./függ. látószög: 176°/176°
Kontrasztarány: 1000:1
Bemenet: 15-pin D-sub / DVI-D / S-video / Composite / Component / 4 x USB 2.0
Fényerő: 500 cd/m2
Válaszidő: 12 ms
3 év garancia
ár: br. 293e

A kettő közül van meg valamelyik? Láthatóan gyengébb a képeük, mint az Eizo-é?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1555 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 00:38

SFIJ elmondta helyettem, amit en is mondtam volna. En EIZO CG210en dolgozom, es eddig ez az egyetlen TFT amire azt mondtam, hogy "wow". :D

Termeszetesen ez akkor allja meg a helyet, ha csak LCD-ben gondolkodsz. Sajna mostanaban mar nem igazan lehet kapni uj nagy es minosegi CRT-t csak hasznaltan, de az meg necces. En a vegso fazist egy 24es crt-n vegzem, jo az eizo nagyon, de ez a crt megjobb. :)  (Tobben jeleztuk a cegnel, hogy amikor megkaptuk az uj monitorokat akkor szeretnenk megtartani a regi CRT-t, es most egymas mellett van a ketto monitor. LCD-n dolgozom az idom 90%aban, mert eles, szep a kepe es szemkimelo es nem faraszto a hasznalata.)

Meg valami... hardwares kalibracio is kell melle, anelkul megvannak love ezek a monitorok is.

Az Eizo CG széria miben különbözik a CE szériától?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1556 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 01:42

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 0:30

A kettő közül van meg valamelyik? Láthatóan gyengébb a képeük, mint az Eizo-é?

2407-em van. Es igen, lathatoan gyengebb sajnos.

(A CE es a CG koztu kulonbseget nemtudom, csak a CG-t ismerem)

#1557 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 02:27

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 0:38

Az Eizo CG széria miben különbözik a CE szériától?

A CE a "büdzsé" sorozat. A CG sorozat komplexebb kalibrációs lehetőségeket kínál fel. A CG sorozat 30ms átlagos válaszidővell rendelkezik, míg a CE 16ms-os. A CG színhűsége a szagemberek szerint valamivel jobb cserébe. Az Eizo CG211 ára 585 ezer forint, a  CG221-é 1 millió 99-ezer forint míg a  CE240W csak 395 ezer forint :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 06. 02:34 -kor

#1558 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 09:55

Ugy meselte az egyik Lightning TD (MPC), hogy lecsereltek a monitorjaik LCD-re majd ment visszakerni a regi 24es CRT-jet mondvan szeretne latni megis hogy fog kinezni az ending a Superman-ban. :D
(Fogalmam sincs Ok milyen LCD-t kaptak... de nem hiszem, hogy a gagyibb fajtabol valot.)

#1559 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 12:32

Kinek van tapasztnyalata az Asus MW221U-ról? Én hirtelen elhatározásból vettem egyet és nagy meglepetésemre - számomra kielégítő módon - pár óra alatt beállítottam úgy, hogy videós munkára (DVD-Video és HD DVD-Video authoring) használható lett (na jó, a Trinitron képcsöves kontrollmonitort azért nem dobom ki :p), játékokban meg eszelős jó képe van. A beépített hangkeltő eszközt nem kötöttem be, de ha valaki szeretné tudni milyen, akkor szívesen kipróbálom :). Amúgy az a véleményem, hogy ha rászán valaki pár órát, akkor a normálisabb TFT-kből nagyon jó képet lehet kihozni - és ne feledjük, hogy a profi CRT-k előnyei is csakis akkor jönnek ki, ha normálisan vannak kalibrálva. Tehát a gondos beállítás nem mellőzhető egyiknél sem. Nyilván vannak olyan használati területek, ahol egész egyszerűen nem szórakoznak a kommersz TFT-kkel, fotót biztosan nem retusálnék én sem ezen az Asus-on - egyelőre.  :D

#1560 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 06. 13:16

Samsung 971P vagy Fujitsu Siemens P19-2 a jobb?

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.