HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 01:41

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 1:36

sziasztok!

Én professzionális tft-t akarok venni fotófeldolgozáshoz, kb 24 colosat. Mit tudnátok ajánlani? (Márka, típus?)

Köszi

Vannak pl ezek az eizo-k amik tökéletesek erre a célra.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1522 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 07:52

Vettem egy Belinea 1980S1 monitort. Van rajt VGA és DVI bemenet egyaránt. VGA kábellel van rajt kép, de ha a DVI kábellel kötöm össze akkor "No signal".
Ha a videokártya DVI kimenetére ráteszem a gyári átalakítót és onnét VGA kábellel megyek tovább a monitorhoz szintén van kép (tehát a kártya kiadja a DVI-n a jelet). Szerintetek lehet a DVI kábel a rossz vagy vihetem vissza monitort gariba, mert ott rossz az aljzat?

#1523 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 09:47

Idézet: oooooo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 7:52

Vettem egy Belinea 1980S1 monitort. Van rajt VGA és DVI bemenet egyaránt. VGA kábellel van rajt kép, de ha a DVI kábellel kötöm össze akkor "No signal".
Ha a videokártya DVI kimenetére ráteszem a gyári átalakítót és onnét VGA kábellel megyek tovább a monitorhoz szintén van kép (tehát a kártya kiadja a DVI-n a jelet). Szerintetek lehet a DVI kábel a rossz vagy vihetem vissza monitort gariba, mert ott rossz az aljzat?

A kártya kiadja a DVI-n az analóg jelet. (Valószínűleg a digitális jelet is.)
Próbáld meg úgy, hogy mindent kikapcsolsz, DVI kábelt rádugod, monitort bekapcsolod, majd a gépet is. Ha így sem jó, meg kellene nézni a használati ztasításban, hogy hol ír olyat, hogy a bejövő viedojel váltása, vagy valami ilyesmi. Kicsi a valószínűsége, hogy rossz a monitoron a DVI csatlakozó, de nem kizárható.

tamaskaa Mondjuk nem hiszem, hogy f.st darálnánk, és azt sem, hogy flame-ről lenne szó (eltekintve néhány csípős megjegyzéstől, de mondjuk ez még belefér), ráadásul a téma egy része (analóg jel minősége az újabb videókártyáknál asztali TFT-k használatakor) még csak nem is OFF, de ettől függetlenül én befejeztem.

Szerkesztette: Racecam 2007. 03. 05. 09:59 -kor

#1524 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 11:42

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 10:47

A kártya kiadja a DVI-n az analóg jelet. (Valószínűleg a digitális jelet is.)
Próbáld meg úgy, hogy mindent kikapcsolsz, DVI kábelt rádugod, monitort bekapcsolod, majd a gépet is. Ha így sem jó, meg kellene nézni a használati ztasításban, hogy hol ír olyat, hogy a bejövő viedojel váltása, vagy valami ilyesmi. Kicsi a valószínűsége, hogy rossz a monitoron a DVI csatlakozó, de nem kizárható.

tamaskaa Mondjuk nem hiszem, hogy f.st darálnánk, és azt sem, hogy flame-ről lenne szó (eltekintve néhány csípős megjegyzéstől, de mondjuk ez még belefér), ráadásul a téma egy része (analóg jel minősége az újabb videókártyáknál asztali TFT-k használatakor) még csak nem is OFF, de ettől függetlenül én befejeztem.

Próbáltam persze úgy is, hogy gép is kikapcs, monitor is kikapcs, DVI-n összeköt, aztán bekapcs ---> "no signal" AS monitor menűjében lehet állítani, hogy honnan legyen jel: 1. analog 2. digital 3. auto (próbáltam 0 2. és 3. lehetőséggel is...) :(((

#1525 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:12

Idézet: oooooo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:42

Próbáltam persze úgy is, hogy gép is kikapcs, monitor is kikapcs, DVI-n összeköt, aztán bekapcs ---> "no signal" AS monitor menűjében lehet állítani, hogy honnan legyen jel: 1. analog 2. digital 3. auto (próbáltam 0 2. és 3. lehetőséggel is...) :(((

Milyen videokártyád van?
(Próbáld meg a monitorból kihúzni a tápkábelt, és így dugd rá a DVI-t, ezután kapcsold be a monitort és utána a számítógépet.)

#1526 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:25

Idézet: worxland - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 21:13

Az Eizo 1280x1024-ben lepkefingnyivel sem rosszabb, mint a két TFT natív felbontásban.

Egyszer azért szeretném megérteni, hogy miért jó egy 4:3-as képarányú monitort 5:4-es felbontásban hajtani, ami ráadásul jóval alacsonyabb, mint a gyárilag ajánlott... :confused:  :think:
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1527 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 12:46

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 1:36

sziasztok!

Én professzionális tft-t akarok venni fotófeldolgozáshoz, kb 24 colosat. Mit tudnátok ajánlani? (Márka, típus?)

Köszi

iMac 24"? ;)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#1528 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:26

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:25

Egyszer azért szeretném megérteni, hogy miért jó egy 4:3-as képarányú monitort 5:4-es felbontásban hajtani, ami ráadásul jóval alacsonyabb, mint a gyárilag ajánlott... :confused:  :think:

1. mert nem tud 1400x1050-et. :think:
2. mert ennyit tud a leggyengébb láncszem, a szemem; az 1600x1200 nekem már túl kicsi.  :hemuveg:
 aláírás
Spoiler

#1529 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:30

Idézet: oooooo - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 7:52

A DVI kabelt ellenorizd le egz multimeterrel tuskerol, tuskere. sajnos megesik hogy hibas a kabel. Ha ezen tuljutsz akkor azis lehet, hogy a monitorod nem szereti azokat az idoziteseket, amiket a kartya kuld. Celszeru tehat probat tenni 640x480@60Hz felbontas esetere. hameg igysincs kep, akkor meg kene vizsgalin a monitort egy masik kartyaval, pl notebook es a kartyat egy masik monitorral.

#1530 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 13:33

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 12:25

Altalaban elerheto az 1280x960-as felbontas is, de a vesa az 1280x1024-et is 4:3 DAR-ra specifikalta, ha ugy tetszik az 1280x1024-es felbontas anamorf.

#1531 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 14:43

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 2:41

Vannak pl ezek az eizo-k amik tökéletesek erre a célra.

igen, kétségtelenül az Eizo az egyik lehetőség. Eizo-n kívül van még valamilyen másik jó márka, ami alakalmas fotófeldolgozásra? (pl. Dell?)
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#1532 Felhasználó inaktív   oooooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 15:58

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 13:12

Milyen videokártyád van?
(Próbáld meg a monitorból kihúzni a tápkábelt, és így dugd rá a DVI-t, ezután kapcsold be a monitort és utána a számítógépet.)

Sapphire ATI Radeon X800XT

#1533 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:43

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. Mar. 5., Monday - 14:43

igen, kétségtelenül az Eizo az egyik lehetőség. Eizo-n kívül van még valamilyen másik jó márka, ami alakalmas fotófeldolgozásra? (pl. Dell?)

Ha 23 collal is beéred, akkor van itt ez a ViewSonic dolog:

link

#1534 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 17:45

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:43

A Dell irodai szamitogepeket es ehhez valo periferiakat gyart. te professzionalis grafikus monitorok utan erdeklodtel. Van meg a LaCie ami az eizonal is heroinabb arban van, masreszt az eizonak van magyarorszagi supportja a LaCie-nek meg kevesbe. Szerintem erdemes Boba-val beszlened o CG-ben nyomul TFT-vel. En lattam egy eizo ColorEdge CE240W-t mukodni januarban - ezmar szintisztasagban megkozeliti a CRT monitorokat. tudom a 395 ezres ara elso hangzasra riaszto, deha munkaeszkoz akkor ez tutira par honap alatt megtreul

:offtopic: beegett a munkahelyi HP1955 LCD-m mert elszallt linuxon a screensaver app :(

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 05. 17:54 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:20

Nem jelent meg még a piacon  az a Samsung XL20, amit novemberre ígértek?

Azt kimondottan fotósoknak szánják.

#1536 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:29

Sz@bi,
Ha lett volna annyi pénzem én is Eizot vettem volna. Persze megvagyok elégedve a Dell-el is, de a 10, 12 vagy akár 16 bites LUT-ja az Eizoknak nagyon csábító és mérföldekkel jobb színhűséget eredményez mint az általában a 8 bites panelek. Csak hát ne kóstálna ennyit brühhüüü  :(  :eek:

;)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1537 Felhasználó inaktív   Jóstikácska 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:32

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna hogy mennyire lényeges egy tft monitornál hogy analóg vagy digitális jelet kap.
Ill. hogy digitális (dvi) jel (ez van a videókártyán (Inno 7600 gst) ) menne át analóg (D-SUB) monitor csatlakozóba. Pontosítva a kérdést, látszik e minőségben romlás.
Amilyen monitort szeretnék venni: Dell 2007wfp
De lehetséges hogy Belinea 10 20 30 W vagy Belinea 10 20 35 monitor lesz.
A két monitor közöztt kb. 16.000 Ft a difi a 30-as javára, de azon csak d-sub csatlakozó van.

http://www.belinea.com/Products/TFT_20/pro...21&artnr=112005

http://www.belinea.com/Products/TFT_20/pro...21&artnr=112007

Ill. ha tudnátok ajánlani monitorokat. Elsősorban játékra kellene, de nem lenne gond ha lehetne rajta dvd-t nézni, esetleg grafikai munkára is alkalmas lenne. És ha lehet 19 inch-nél ne legyen kisebb.
Ne nagyon legyen TN+FILM paneles. Kb. 80.000-100.000 Ft lenne rá.

Segítségeteket köszönöm.

#1538 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:33

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:29

Sz@bi,
Ha lett volna annyi pénzem én is Eizot vettem volna. Persze megvagyok elégedve a Dell-el is, de a 10, 12 vagy akár 16 bites LUT-ja az Eizoknak nagyon csábító és mérföldekkel jobb színhűséget eredményez mint az általában a 8 bites panelek. Csak hát ne kóstálna ennyit brühhüüü  :(  :eek:

;)

McElroy a legolcsobb FulHDs TV 600k es az minosegben sehol sincs a 395ks eizotol..

#1539 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 18:36

Idézet: Jóstikácska - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 18:32

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna hogy mennyire lényeges egy tft monitornál hogy analóg vagy digitális jelet kap.
Ill. hogy digitális (dvi) jel (ez van a videókártyán (Inno 7600 gst) ) menne át analóg (D-SUB) monitor csatlakozóba. Pontosítva a kérdést, látszik e minőségben romlás.

A tapasztalatom azt mutatja, hogy az olcsobb TFT-k (70 ezer alatt) analog resze kevesbe jol kidolgozott, igyha lehet, digitalisan hajtsd.

#1540 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 05. 19:13

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 14:43

SFIJ elmondta helyettem, amit en is mondtam volna. En EIZO CG210en dolgozom, es eddig ez az egyetlen TFT amire azt mondtam, hogy "wow". :D

Termeszetesen ez akkor allja meg a helyet, ha csak LCD-ben gondolkodsz. Sajna mostanaban mar nem igazan lehet kapni uj nagy es minosegi CRT-t csak hasznaltan, de az meg necces. En a vegso fazist egy 24es crt-n vegzem, jo az eizo nagyon, de ez a crt megjobb. :)  (Tobben jeleztuk a cegnel, hogy amikor megkaptuk az uj monitorokat akkor szeretnenk megtartani a regi CRT-t, es most egymas mellett van a ketto monitor. LCD-n dolgozom az idom 90%aban, mert eles, szep a kepe es szemkimelo es nem faraszto a hasznalata.)

Meg valami... hardwares kalibracio is kell melle, anelkul megvannak love ezek a monitorok is.

szerk. hopp, azt nem tudom, hogy professzionalis helyre kell-e vagy csak siman foto feldolgozasra. Ha nem kell annyira profi legyen akkor mehet az Apple 23as vagy a 24es Dell is akar. (De profi helyre azert inkabb ne. Nekem otthon 24es Dellem van, es ezert tudom mondani, hogy eleg gagyi az EIZO mellett.)

Szerkesztette: Boba 2007. 03. 05. 19:15 -kor

Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.