HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Lidl 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 07:11

Idézet: feri22 - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 17:33

A Gray to Gray tipikusan LCD mérőszám.  :p  olyat, hogy fehérből feketébe vált azt nem szokták leirni. Sötét szürke árnyalatól világosszürkébe azt jobban szeretik megadni.

Persze, mert az a kisebb ;)

#202 Felhasználó inaktív   Lidl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 07:16

Idézet: Major_S - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 17:05

ha a játékra koncentrálsz és nem azt vizsgálod hogy mennyi az utánhúzás akkor észre sem veszed.
8ms bőven elég egy átlag usernek és igen gtg a kisebb tn panelnél (ezt szokták megadni)
én 30 ms es monitoron is fpseztem és nem mondhatnám, hogy zavart  bár azért a mostani 3ms est nem cserélném vissza rá  ;)

Akkor megnyugodtam. Elég lesz a 8ms. Köszi.

Viszont az MVA ugye lassabb, mint 8ms és ott használják az overdrive funkciót.
A Belinea 10 19 15 esetében van valakinek tapasztalata (vagy más Belinea MVA-s monitornál), hogy látszik-e valami a képen az overdrive miatt?

Lidl

#203 Felhasználó inaktív   SmallCow 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 27. 11:42

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 23., hétfő - 20:14

ünnepek előtt (tehát most ) vagy pedig utána járok jobban anyagilag?

Én olyan valakit szeretnék kérdezni, aki régóta figyeli a decemberi IT-ár tendenciákat. Karácsony előtt felmennek az árak/változatlanok maradnak  (mivel úgyis sokan vásárolnak karácsonyra), vagy esetleg csökkennek az árak, ezáltal katalizátorként hatva a vásárlási kedvre? :think:

#204 Felhasználó inaktív   Poci76 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 12:07

Idézet: SmallCow - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 10:42

Én olyan valakit szeretnék kérdezni, aki régóta figyeli a decemberi IT-ár tendenciákat. Karácsony előtt felmennek az árak/változatlanok maradnak  (mivel úgyis sokan vásárolnak karácsonyra), vagy esetleg csökkennek az árak, ezáltal katalizátorként hatva a vásárlási kedvre? :think:

Számtech boltokban a stagnálás ill. emelkedés jellemző úgy november közepétől, és az árak januárban sem csökkennek, inkább úgy március táján indul meg az árcsökkenés ismét. MediaMarkt és társait nem tudom, ott elképzelhető, hogy lesznek akciók.

#205 Felhasználó inaktív   trucsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 12:10

Sziasztok. Átolvasgattam a fórumot de amin én gondolkodom arról meglehetősen kevés véleményt láttam. A 931c lenne a kiválasztott de valaki nagyon szidta. Én is szeretnék rajta játszani tehát jónak kellene lennie. Ha valakinek van személyes tapasztalata ne kíméljen. Előre is köszi. :eek:

#206 Felhasználó inaktív   Lidl 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 13:53

Amíg a válaszokra várok :D addig nézelődöm ám tovább.

Találtam egy új monitort:

Philips 190S7FS monitort

Ismeri valaki?
Milyen panel lehet benne?
A paraméterei alapján (176/170 fok, 8 ms) azt gondolnám lehet akár MVA is. De csak ennyit írtak a panelről:
"Csillogásvédő polarizátor, RGB függőleges sáv"

Köszi
Lidl

#207 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 14:46

kinéztem egy ilyen dögöt
LG L204WT
tudtok-e valami ellenvetést felhozni? :)
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#208 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 14:59

Idézet: Lidl - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 15:34

Aha, láttam én is és írtam is.
Csak azt nem tudom, hogy ez megfelel-e mondjuk FPS-ezni. TFT-n még soha sem játszottam és gondolom vannak itt páran, akik igen :)
Ezért érdekel a véleményük, hogy mennyire elég a 8 ms hozzá.

Ha jól tudom, akkor a gray-to-gray paraméter a kisebb egy monitornál, igaz?

Köszi
Árpi

szvsz a g2g a legroszabb paraméter minden tft esetére. a 8ms nemis reális, 20-30ms szok lenni a g2g mind TN+film mind MVA/PVA esetben.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#209 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 16:29

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 15:59

szvsz a g2g a legroszabb paraméter minden tft esetére. a 8ms nemis reális, 20-30ms szok lenni a g2g mind TN+film mind MVA/PVA esetben.

Semmi gáz, hisz csak az számit melyik a leggyorsabb  :Đ legeladhatóbbbbbbb

Szerkesztette: feri22 2006. 10. 27. 16:30 -kor

#210 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:01

Idézet

Ma vettem egy Samsung 940MW monitort. Minden rendben van vele, teljesen korrekt, de van két dolog, ami nagyon nagyon a bögyömben van.

Az egyik: a samsung honlapján leírtakkal ellentétben

Idézet

Input Connectors: 15-Pin D-Sub, DVI-D, CVBS, S-Video, SCART, Component, RF

nincs rajta egy deka S-VIDEO bemenet sem, csak SCART, Komponens és RF. Nem nagy gond, de attól még bosszant.

A másik, hogy ennyi pénzért arra nem tellett nekik, hogy egy DVI kábelt csomagoljanak mellé csak egy "2cm" hosszú D-SUB kábel jár hozzá, ami épphogy elér a számítógéphez. Így most holnap mehetek külön venni DVI kábelt  :reklamacio: Nem hiszem el hogy abba a 90+ ezer forintba ez nem fért volna bele. Egyszerűen pofátlanság.

Egyébként nagyon szép képe van, 0 pixelhiba, bár amúgy is azonnal cserélnék egyetlen hiba esetén is, de így legalább nem kell visszavinni.

#211 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:26

Áruljátok el mit értetek grafikai munkán, amire a legtöbb monitor nem alkalmas? Úgy látom az ide írók 80%-ánál ez fontos szempont. Ha a gyerekekről készített fotóimat rendezem, vágom, esetleg állítgatok a jellemzőin az már az?
Más kérdés: Samsung 203B-t és 204B-t látott már valaki egymás mellett. Van köztük 30e Ft-nyi különbség? Én a MM-ben 203-ast láttam és nem voltam lenyügözve. Esetleg ajánlat ilyen méretben teljesen általános célú használatra.(Játék max. passziánsz).
Köszönettel

#212 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:29

Az még szerintem nem az. Ha nem vagy nyomdász és nem akarsz nagyon komoly fotóretusálást végezni, akkor szerintem ettől nem kell félned.

#213 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:44

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 18:26

Áruljátok el mit értetek grafikai munkán, amire a legtöbb monitor nem alkalmas? Úgy látom az ide írók 80%-ánál ez fontos szempont. Ha a gyerekekről készített fotóimat rendezem, vágom, esetleg állítgatok a jellemzőin az már az?
Más kérdés: Samsung 203B-t és 204B-t látott már valaki egymás mellett. Van köztük 30e Ft-nyi különbség? Én a MM-ben 203-ast láttam és nem voltam lenyügözve. Esetleg ajánlat ilyen méretben teljesen általános célú használatra.(Játék max. passziánsz).
Köszönettel

Egyetlen szempont van (az általános minőségi követelményeken és a kézenfekvően nagy felbontás mellett), a színhűség. Olyan szintig, amit az átlagember szeme már nem is képes érzékelni. A monitoron látott képnek tökéletesen meg kell egyeznie azzal, ami kijön a nyomdagépből.
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#214 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:54

Akkor itt ennyi nyomdász van ;) ?

#215 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 19:19

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 18:54

Hát, ez egy monitoros topic, a monitor pedig az egyik legfontosabb kellék, tehát nem annyira meglepő...
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#216 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 19:19

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 19:44

Egyetlen szempont van (az általános minőségi követelményeken és a kézenfekvően nagy felbontás mellett), a színhűség. Olyan szintig, amit az átlagember szeme már nem is képes érzékelni. A monitoron látott képnek tökéletesen meg kell egyeznie azzal, ami kijön a nyomdagépből.

Kalibráció!!!

A legproduktívabb helyeken nem CRT-t használunk már régen. A szkenneresek is TFT-vel dolgoznak. Persze nyilván nem TN+film monitort kell venni. :rolleyes:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#217 Felhasználó inaktív   Bulvár Kund 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 19:54

Elnézést kell kérnem!Én azt gondoltam, hogy sznobizmus forog fenn , s lám tényleg használják sokan munkára a monitort.

#218 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 20:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 19:19

Kalibráció!!!

A legproduktívabb helyeken nem CRT-t használunk már régen. A szkenneresek is TFT-vel dolgoznak. Persze nyilván nem TN+film monitort kell venni. :rolleyes:

Persze, hogy kalibráció, de hiába fúrsz fel egy trabantot négyliteresre, fested pirosra és ragasztasz egy lófejet az elejére, attól az még nem lesz ferrari...

Szerkesztette: Before 2006. 10. 27. 20:18 -kor

#219 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 20:53

Idézet: Bulvár Kund - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 19:54

En pl a cegnel mindenes vagyok, a munkakori leirasom azonban "digitalis kompozitalo" vagy mifene. :think:
En is TFT-n dolgozom mar bent a cegnel... bar egy Sony studio monitor is van a gepre kotve.

Otthon is TFT-m van mar, baratnomnel is... (Nem lett 22"es viewsonic belole... vettunk egy 27es LCD TV-t es az van TVkent es monitorkent is hasznalva...)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#220 Felhasználó inaktív   kew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:21

Helló :)

Már jópár hete szenvedek, hogy milyen tft-t vegyek, indultam 60k-ról, most 100nál tartok, de úgyhiszem, itt meg is állnék.
Játszani nem nagyon játszok, inkább általános használatra kell a monitor.
xVA panelt részesíteném előnyben, jókat írnak róluk, bár nincs összehasonlítási alapom sajna :(

Jelenleg 2 modell van, ami közt vacilálok: ViewSonic VP930 és Acer AL1952 - szerintetek melyik éri meg jobban? Az utóbbi külsőre nagyon tetszik, végülis miatta emeltem az rá szánt összegen :) ...De ugye ha már emeltem, akkor a vp930 is szóba jöhetne, amiről sok jót hallottam, acerről viszont még pár fórum hsz-en kívül nem nagyon olvastam jó/rossz kritikát.

Esetleg ha van jobb ajánlatotok, szívesen várom :)

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.