HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:55

Idézet: Racecam - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 22:59

A b2b nem mérvadó.
Olvass utána, úgy látom hiányosak az információid. (lásd: aláírásom.)

Hmmm... Akkor Black to black, és nem Gray to gray? :confused: :think:
Máris pótolom a hiányosságokat tantóbácsi!  :Đ :respect:

#2042 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:05

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 10:06

persze nem szabad elfelejteni, hogy az egyik PVA, a másik pedig S-IPS, valamint az egyik 10 bites, míg a másik 8 bites LUT-al működik.

nehéz döntés lesz ez...

Idézet

én oda jutottam, hogy kalibrálás után már fej-fej mellett van mindkettő, leginkább a méret és a képarány a döntő. legalábbis számomra. kell majd nekem is kalibráló kütyü. van venni vagy bérelni...

üdv!

Mi az a LUT?

Milyen az a kalibráló kütyü? Mennyibe kerül?
(Ha bérelni szeretnéd gondolom legalább annyi lehet, mint a monitor, de ha nem is annyi valószínűleg sok).

#2043 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:24

[quote name='GoodSpeed' date='2007. ápr. 28., szombat - 18:05'] [/QUOTE]
Mi az a LUT?

Milyen az a kalibráló kütyü? Mennyibe kerül?
(Ha bérelni szeretnéd gondolom legalább annyi lehet, mint a monitor, de ha nem is annyi valószínűleg sok). [/quote]
a LUT jelentése look up table, ez alapján köti a monitor a színeket ahhoz, amit megjelenít majd. ha ez több bites, akkor az átmenetek finomabbak.

a kalibráló kütyü sokféle lehet, [url="http://www.adorama.com/Search-Results.tpl?page=searchresults&searchinfo=GretagMacbeth"]például itt van pár (drágától olcsóig).[/url] valószínű, hogy egy grafikai studio a komolyabbat használja rendszeresen. egy amatőr meg esetleg valami olcsóbbat ritkábban.

[url="http://prohardver.hu/cikkek/2006-10-30/monitorkalibralo_eszkozok/"]itt egy cikk a kalibrációról[/url], ez elég fontos dolog igazából. ha nem valami direkt grafikai munkára szánt monitort választ az ember, akkor elég drasztikusan eltérhet a megjelenített szín a megjeleníteni szánttól. kalibrálással az eszköz képességeinek határán belül helyére lehet tenni a dolgokat. játék alatt szerintem felesleges, film esetén már használhat, de például képekkel dolgozva létfontosságú.

[url="http://www.adorama.com/GHEOD2.html?searchinfo=GretagMacbeth&item_no=21"]szerintem valami ilyesmivel dolgozhat a PH csapat is[/url]

az itthoni árat nem tudom sajnos... :(

üdv!
.
.
.

#2044 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:29

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 0:12

szép estét vagy inkább lassan hajnalt? :D
kb 20 perce meghoztá ka samsung 226BW monitoromat :p
hát azt gondoltam hogy nagy na de hogy ennyire? :D 17-es crt moncsi után....  aahhhh :p :respect:  :D  :Đ  :smoker:

Azért ennél többet is irhatnál.
Milyet fogtál ki samsung panelest?
behavernél tesztgyöztes lett.

Egyébként nektek is baromi lassú a fórum!?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2045 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:54

Az volt... most már normalizálódni látszik.
Ja, Jöhetne Több info is a moncsiról Mister Eisenhower!!! :up:

#2046 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 19:21

carr!
Neked akkor lesz monitorod mikor nekem.  :eek: :rolleyes: :D :nevet2:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2047 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:44

Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 18:29

Azért ennél többet is irhatnál.
Milyet fogtál ki samsung panelest?
behavernél tesztgyöztes lett.

Egyébként nektek is baromi lassú a fórum!?

Üdv
szabi

3 kép :)

>>1<<
>>2<<
>>3<<

samsung magyarországtol jött ugyanis máshol nem volt ez a tipus.
AUO paneles lett, de megmondom öszintén hogy én nem látok bevilágítást legalább is akkorát nem ami zavaro lenne akár egy percig is. bár lehet én vagyok a luzer, de akkor is  hatalmas monitor szép színek :) és mivel auo paneles igy olcsobban kaptam 90k volt :p itt röhögtem hajnalba hogy bakker jó nagy monitort vettem mondom reggel meglátja fater elküld a csába  :Đ  meglátta fater és csak ennyit mondott: fiam te sík hülye vagy  :Đ    :D
ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

ERROR: A Windows nemtalálja a Windows-t A folytatáshoz inditsa el a Windows-t!

#2048 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:46

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 18:24

szerintem valami ilyesmivel dolgozhat a PH csapat is

az itthoni árat nem tudom sajnos... :(

Igen, ezzel dolgozik, meg a LaCie szoftver(em)el.  :D

#2049 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 21:47

Idézet: carr - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 18:54

Az volt... most már normalizálódni látszik.
Ja, Jöhetne Több info is a moncsiról Mister Eisenhower!!! :up:

carr mit szeretnél tudni vagy milyen fotot szeretnél a monitorrol írd meg és megcsinálom :) :smoker:
eddig 17'-es crt-m volt (samu 765MB) szoval lehet elfogultan beszélek de nekem nagyon bejön a monitor és azért durva mennyivel szebb dvi-vel mint analogon....  meg azért cod2 se rossz 1680-as felbontásba tolni :p (tök jó a 7950gt-m meg se érezte ezt a nagy felbontást cod2-be egy akadásom nem volt)

SZERK: majd mindjárt ráeresztem a test drive unlimitedre ^^

Szerkesztette: Eisenhower 2007. 04. 28. 21:50 -kor

ASUS P5K-E Wifi App Edition : C2D E8500 @ 4300 : 2x2GB G.Skill 1000 : Sapphire Radeon HD4870 512MB  : Nec AD7170S : Pioneer DVR-215 : Logitech G5 : Antec P182 Case : SB X-Fi Music  250GB Hitachi Sata

#2050 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:00

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 5:39

Már éltem a hasonlattal, 1/20 másodperc (ez az 50ms ugye) az bőven érzékelhető, ha 1/20-ot exponálok, két kattanást hallok, nem egyet. Vagy egy sietősebb duplaclick, az is ebbe a tartományba esik.

Elég gyorsan klikkelhetsz ha 20ms alatt elintézel egy duplát. :) Ezek szerint másodpercenként 40-et tudsz klikkelni, nem semmi tempó. :D

#2051 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:55

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 21:44

Ez 22-es? Valahogy kicsinek tűnik.

Szerkesztette: Lipton 2007. 04. 28. 22:56 -kor

#2052 Felhasználó inaktív   Eisenhower 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 22:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:55

Ez 22-es? Valahogy kicsinek tűnik.

ez 22'-es Samsung 226BW :omg:  :D  :think:  :Đ

#2053 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 05:18

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 23:00

Elég gyorsan klikkelhetsz ha 20ms alatt elintézel egy duplát. :) Ezek szerint másodpercenként 40-et tudsz klikkelni, nem semmi tempó. :D

2-ről volt, szó, nem 40-ről.
Ráadásul amit írsz, feltételezi, hogy kettő-kettő között nulla idő telik el, ami azért, valljuk be, elég szép teljesítmény :D Maradjunk a "ha egy másodpercig bírnám csinálni, az 25 lenne, de nem bírom" kitételnél. Még mindig hihetetlen? :think: :D

szerk. ráadásul írtam, hogy ez nem alaptempó, hanem sietős :)
De má' tényleg unom, mondom, hogy tudom, hogy érezném... egyáltalán nem fontos hinni nekem, de meggyőzni se, mert nem is lehet, figyelembe vettem a döntésnél, és nem mondtam senki másnak, hogy így tegyen, Ez egy szabad ország :Đ

Szerkesztette: alvaro 2007. 04. 29. 05:23 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2054 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 07:02

Idézet: szabi - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 20:21

carr!
Neked akkor lesz monitorod mikor nekem.  :eek: :rolleyes: :D :nevet2:

Üdv
szabi

abbiza!  :omg:  :D 

Üdv. ;)

Ui.:

Szerintem megvárom én az OLED-eket... :D
Eisenhower tábornok:  :Đ  Nincs különleges kívánságom. Csak gondoltam megosztod velünk is,h milyen egy akkora moncsit bámulni... Egyébként Nekem is 17"-es CRT van, csak Philips...ráadásul nem is FLAT... :omg:

Szerkesztette: carr 2007. 04. 29. 07:11 -kor

#2055 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 07:40

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:00

:offtopic:

1 ms = 1/1000 sec
40 x 20 ms = 800 ms --> 0,8 sec

50 kattintás jönne ki elvileg...

ON:

a monitorok kalibrálásával először akkor szembesültem "élesben", amikor bevittem a kedvenc képeimet a munkahelyi gépre és ott tettem be háttérnek. amit szemre kellemesre belőttem itthon a CRT monitoron, az a TFT képernyőn túl világos lett sajnos.

például ez a repülős kép pont annyira világos itthon, hogy a műszerek félhomályban legyenek, de a műszerfalat is lehessen sejteni. a "második otthonomban" ellenben túl világos a műszerfal és az hazavágja az egész hatást sajnos. egyik sincs kalibrálva természetesen.

Kép

üdv!
.
.
.

#2056 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 07:55

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 5:18

De má' tényleg unom, mondom, hogy tudom, hogy érezném... egyáltalán nem fontos hinni nekem, de meggyőzni se, mert nem is lehet, figyelembe vettem a döntésnél, és nem mondtam senki másnak, hogy így tegyen, Ez egy szabad ország :Đ

Tudod, nem az a baj, hogy Téged nem tudunk meggyőzni, mert végülis azt gondolsz amit csak akarsz.
A probléma ott kezdődik, hogy amit írsz, azt mások is olvasssák és emiatt sokan pánikba esnek, hallván erről a "jelenségről". Nekik ki fogja megmagyarázni, hogy a jelenség nem látható, érzékelhető, egyszóval teljesen felesleges aggódni miatta.
fLeSs többször is felhívta a figyelmet, hogy ha már nekünk nem hisztek, olvassátok el az X-bit labs cikkét a témakörben, tanulságos. Link!
Én csak idéznék belőle egy mondatot: "Legyél óvatos, amikor Fórumot olvasol. Nem ismered azoknak az embereknek a műszaki hozzáértését, akik postolnak ......"

Szerkesztette: Racecam 2007. 04. 29. 07:56 -kor

#2057 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 08:44

Nekem mindenesetre a cikk nem mondott újat, tudom, miről van szó, ennek ellenére hiába próbálkoznak a meggyőzésemmel. Illetve nem ennek ellenére, hanem éppen ezért.
Simán elhiszem, hogy nagyon sokakat egyáltalán nem zavar a dolog, már megbuktak volna a gyártók ezekkel a típusokkal, ha nem így lenne. Aláírom azt is, hogy ha nekiállnának beírni a hivatalos adatok közé, hirtelen mindenki parázni kezdene tőle, és még jobban fölkapnák a témát, olyanok is, akiknek fogalmuk nem volt az egészről, és nem is zavarná őket, boldogan élnének a cuccukkal, amivel semmi bajuk nincsen.
De élek a gyanúperrel, hogy engem igenis zavarna, tudom, milyen érzés a lag, ha monitorból adódik, ha nem. És zavar. Tudom, mennyi idő az a ~50ms. Valóban, határeset lehet, van, akit zavar, feltehetőleg a többséget nem. És ezért nagyon jó, hogy tesztekben viszont szerepel.
De akkor sem a totális elhallgatás és elhallgattatás a megoldás. Helyiértéken kell kezelni a dolgokat. Ez például statisztikailag apróság, de egyeseket igenis zavarhat. Én az egyesek közé tartozom, és ettől még nem biztos, hogy hülye vagy deviáns vagyok (az vagyok, de nem ettől). A dolog létezik. A rohadt életbe, tizedennyit nem foglalkoznék a dologgal, ha nem akarna senki engem személyesen meggyőzni róla, hogy tévedek. Nem tévedek, sőt mindjárt az elején írtam, hogy különbözünk, máshozgy érzékeljük ugyanazt. Az én skálámon ez fontos, másnál meg a "lőtéri döglött kutya" kategóriája. Ez ilyen. Mint egy csomó más dolog.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2058 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 10:48

:offtopic:

sziasztok!

megpróbálom alátámasztani Alvaro problémáját fotós szempontból. minden tükörreflexes gépnek van egy elsütési késleltetése, ez a shutter lag. egy profi váznak egy meglehetősen alacsony, de azért észlelhető. gyors akciónál különbséget tehet egy jó kép és egy nem sikerült között.

ha a Canon EOS-1Ds sorozatot tekintjük, akkor ott az újabb változat már 57 ms shutter laggal bír, míg az első verzió esetében ez az érték 83 ms volt. kevésnek tűnik, de számít.

nekem nincs profi vázam, a Kecskeméti Repülőnapon éreztem is a hiányát (kicsit nagyképűen hangzik), mivel a Frecce Tricolori csapat bemutatóján a látványos szemberepülés nem lett jó. a vezér orrkúpjából olyan fél méter kilóg a kockából. mondjuk olyan 5-600 km/h sebességgel mentek egymás felé, ami összeadódva elég sok, ezt kellett belekomponálni a keresőbe, kitartva egy 300mm-es lencsét és figyelni a másik csapatot, aki szemből jött. biztos én sem voltam elég gyors, de az én vázamnak jóval nagyobb ez a késleltetése.

itt a fenti gép adatlapja

értem azt is, hogy valaki jobban érzékeli az ilyen problémákat. én például látom a 85 Hz-es monitor villódzását, fél óra után hasít a fejem tőle. 100 Hz vagy TFT. az 50 Hz-es TV visítása megőrjít, nézni sem bírom. ha egy nagy áruházban ki van rakva egy TV-fal, akkor azt elkerülöm, mert fejfájást kapok tőle. a modern autók ledes hátsó fényét és a műszerfali szintén ledes fényeket látom villódzni, ha elhalad előttem egy vagy fordítom a fejemet.

nem tartom magam szupermennek, egyszerűen az érzékelési tartományom eltolódott a normálistól felfelé. ennek elég sok hátulütője van. szóval meg kell érteni Alvaro problematikáját is. túl sokat csinálni nem lehet vele sajnos (mármint a problémával, nem Alvaroval :) )

üdv!

:up:
.
.
.

#2059 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 11:55

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 10:48

megpróbálom alátámasztani Alvaro problémáját fotós szempontból. .......

Nem kívánok ebbe tovább belemenni, de teljesen másról beszélünk.
Még egyszer elmondom mindenkinek: Olvassa el az X-bit lab-os cikket, ha nem tud angolul, kérjen meg valakit, hogy fordítsa le a lényeget.
Világosan le van írva, hogy miért nem észlelhető, miért nem látszik ez a jelenség.
Sokan az "utánhúzással", válaszidővel keverik, hasonlítják össze, holott egy teljesen más "jelenségről" van szó, ezért azzal semmilyen szempontból nem összehasonlítható.

De mindegy, majd mindenki, aki elolvassa ezeket a sorokat eldönti, hogy kinek a véleménye a mérvadó a számára és ennek alapján áll ehhez a kérdéshez.

#2060 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 29. 12:16

Idézet: Eisenhower - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 22:58

ez 22'-es Samsung 226BW :omg:  :D  :think:  :Đ

Sokkal nagyobbnak gondoltam mint a mellette lévő 17-es CRT.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.