HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:04

Sziasztok.

Samsung 205BW 20"

Erről mi a véleményetek?
Ugyan TN paneles ez is, de a Prohardver egész jót írt róla....
Esetleg valakinek birtokában ilyen?
Érdekelne felhasználói vélemény....

940B ami most van, de sajnos ez  hibás, besárgult a jobb sarka....Garis, tehát nagyon nem aggódom, de bosszant, mert többet vártam a Samsungtól....
Fél éves és ennyi.....lehet csak nekem nincs szerencsém, bár olvastam más fórumokon is besárgulásos hibákról ennél a monitornál.

Üdv
Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#2122 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 23:33

Idézet: SATAN - Dátum: 2007. ápr. 29., vasárnap - 21:32

nem talalok senkit neten akinek lenne a kovetkezo monitora es megosztana a tapasztalatait:
BENQ 22" FP222Wa wide
azt neztem hogy 70K ert meg tudnam kapni, ami nem tunik annyira soknak, csakhat semmi tapasztalatot nem latok rola csak a puszta adatokat. de azok nem rosszak elso ranezesre de nem is kitunoek:22", Wide,, 1680x1050, 5ms, 700:1, 300cd/m2, TCO '03
ha lattok rola tesztet kritikat vagy ti hallottatok valamit rola akkor please irjatok meg.

nah vegul megvettem ezt a benq csodat(BENQ 22" FP222Wa wide). elsore en kis tudatlan nem tudtam hogy kell valami automatikus kis beallitast csinalni hogy az analog kabel miatti zavart kikuszobolje es igy elsore nem tunt valami jonak a monitor de miutan megcsinaltam ezt a par masodperces autokalibraciot teljesen tokeletesnek talalom. pixelhiba nincs rajta kopp kopp, es vasarlas elott is engedtek megnezni, es mondtak hogy 3 nap amugy is van a pixelhibara is. szal megnyugtato volt a vasarlas.
Most jaccottam vele egy kicsit es abszolut semmi bajom nem volt vele. A windowsban is teljesen szepnek latom.
Filmnezesnel talan kicsit lehet hogy rosszabb mint a regi crtm de aztan franc se tudja. nem vagyok benne annyira biztos.mintha a tv adas rossz minosege jobban lathato lenne ezen a monitoron. aztan lehet hogy csak azert feltunobb mert szelesebbre szethuzva jobban laccodnak a hibak.

ami zavar egyenlore hogy ha nem szesesvasznu filmet nezek akkor a ket vastag fekete csik a kep szelen, de hat ez a wide kijelzok atka es nem eze a monitore.
mondjuk amikor a sima tv adast neztem szethuzva akkor az nem nagyon volt zavaro hogy kicsit ducibbak voltak az emberkek szal lehet hogy majd a tobbi filmet is szethuzom valahogy. de majd meglatom.

szal vegeredmenykeppen en elegedett vagyok ezzel a monitorral. nem erzem rajta hogy egy 67000Ft os 22 colos moncsirol van szo, es en igy ranezesre nem hianyolom a DVI csatit se rola. nem tudom mennyivel lehetne jobb de nem tudok sokkal jobb kepet elkepzelni rola.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#2123 Felhasználó inaktív   RedMage 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 06. 09:43

Sziasztok!

Sajnos a crt monitoromat vissza kell adnom a cégnek, így kénytelen leszek helyette egy újat venni. Mivel mostanában jó crt-ket már nem gyártanak váltani szeretnék lcdre.
Elsősorban fotók feldolgozásához kellene, sajnos amiket eddig láttam az irodában, azok teljesen alkalmatlannak tűntek erre a célra: a kép a katódsugárcsöveshez képest elképesztően rossz volt. Ezért fordulok hozzátok, hogy mit vennétek a helyemben.
Kb. 200 e Ft-om van rá, elsősorban a képminőség a fontos, játszani soha nem fogok rajta. 19 colostól fölfelé érdekel...

#2124 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 12:47

Idézet: RedMage - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 9:43

Sziasztok!

képfeldolgozásra valami EIZO-t javasolnék. hasonló cipőben járok én is egyébként. link1, Trip*nt 19" TFT. ezek közül az 1921 már nem rossz. PVA panel, jó kontraszt.

tesztek (német oldal, de megy angolul is)

Eizo S1910

S1931

L778

ha van pénz S-IPS panelosra, akkor képszerkesztésre az a legjobb, játékra viszont nem ajánlott. Racecam nagy mágus a témában, az aláírásában van egy jó kis összefoglaló, feltétlenül érdemes elolvasni  :up:

remélem, hogy segít!
üdv!
.
.
.

#2125 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 13:46

EIZO - magyarul. Kétséges, hogy 200 e.ft.-ból kijön.  :confused:

Szerkesztette: feri22 2007. 05. 06. 13:47 -kor

#2126 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 14:36

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 13:46

EIZO - magyarul. Kétséges, hogy 200 e.ft.-ból kijön.  :confused:

nézd meg az első linket az előző hozzászólásomban. ha az igényes amatőr kategóriát tekintjük, akkor olyan 116e HUF (bruttó) áron lehet már kapni monitort. persze ez nem a "kreeem dö lá kreeem" lesz, de kalibrálva már lehet rajta ügyködni.

ha kifejezetten grafikus monitor kell, akkor lehet mélyen nyúlni a malacperselybe és feltörni a pénztárcát. ez majd már eldönti a kérdező. nagyon kecsegtető dolgokat linkeltél be, számomra ez alighanem álom marad  :up:

szerk.: megnéztem, tényleg álom marad. 329e HUF bruttó :omg:

Szerkesztette: donphobos 2007. 05. 06. 14:40 -kor

.
.
.

#2127 Felhasználó inaktív   csuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:36

Samsung 971P létezik feketében is?

#2128 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 17:22

Na szóval.

Mivel rájöttem a wide nekem nem igazán lenne hasznos, maradnék a normál monitornál.

Samsung 203B

Erről le-  esetleg rábeszélnétek?
A lényeg, hogy árban ott legyen a 940b környékén, mivel ha csere lesz úgy kell kalkulálnom....

Üdv
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#2129 Felhasználó inaktív   kamumano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 17:47

Hali!

Továbbra is a "melyik monitort válaszam" dilemmában senyvedek. :-)
Újabb jelöltek : ViewSonic VA2012w  50k, samsung 930 bf 38k ért lenne
Melyik lenne jobb választás? Tudom az VS az wide.... :-)

kösz

#2130 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 18:03

Idézet: csuka - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 16:36

Samsung 971P létezik feketében is?

elvileg igen, gyakorlatilag fless infoi alapján a samsung magyrország nem hoz be belőle feketét.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#2131 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 18:08

Idézet: gemini - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 19:03

elvileg igen, gyakorlatilag fless infoi alapján a samsung magyrország nem hoz be belőle feketét.

Lordnál van.  :think:

http://www.samsung.com/Products/Monitor/LC...19MBPXFVXAA.asp
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#2132 Felhasználó inaktív   RedMage 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 18:15

Köszi mindenkinek!

Az EIZO-kat nézegettem, de nincs 300 e-m egy monitorra... (és azt hiszem, hogy szükségem sincs rá)
A 1910-t ajánlották már sokan, de nem tudom, hogy lehet-e még kapni valahol. Az utódai közül a 1931 az, amelyik tudja a 1910 minőségét?
Mi a helyzet a nagyobb átmérőjű LCD-kel? Még mindig nem tudják azt a képminőséget, mint a 19 colosak?
Üdv
RM

Szerkesztette: RedMage 2007. 05. 06. 18:18 -kor

#2133 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 19:55

Idézet: RedMage - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 18:15

Köszi mindenkinek!

Az EIZO-kat nézegettem, de nincs 300 e-m egy monitorra... (és azt hiszem, hogy szükségem sincs rá)
A 1910-t ajánlották már sokan, de nem tudom, hogy lehet-e még kapni valahol. Az utódai közül a 1931 az, amelyik tudja a 1910 minőségét?
Mi a helyzet a nagyobb átmérőjű LCD-kel? Még mindig nem tudják azt a képminőséget, mint a 19 colosak?
Üdv
RM

Idézet

The S1931 is part of the Flexible Edition by Eizo and is a serious competitor to the S1910, which we already reviewed. On average, this new monitor model is almost 100.00 Euros cheaper, although it basically shows the same technical specs and, in addition, is equipped with built-in speakers. OSD menus of the S1931, however, have been cut back substantially: As a result, unlike the S1910, it lacks configuration options for gamma, saturation and hue. Whether it is best take the inexpensive newcomer S1931 or the "well tried" S1910, you are about to find out in the following in-depth review.

Eizo 1931 review @ Pr*d.de

Kép

lecserélték a tök jó fém kapcsot egy idióta műanyag csatornára, ami forgatásnál akadályozza a mozgás. ha nem forgatod, akkor mindegy...

Kép

Idézet

The large air intakes of the Eizo S1931SH-BK are capable of channeling waste heat to the outside very well – while these may in fact prove particularly beneficial during the warmer seasons, they also increase the risk of insects entering at this very time of the year.

a nagy hűtőrács szerintem jó pont, a rovarok úgyis bele tudnak menni mindenbe, ha akarnak. viszont nem főzi meg magát a monitor...

Idézet

With respect to calibration, we found the inaccurate handling of the buttons to be problematical. When adjusting color tones, one keystroke does not correspond to a one percentage point change of the selected color. Instead one must, in a more or less arbitrary fashion, push the button two or sometimes three times to make the value move by one percentage point.

During calibration, the measurement device indicates that a key stroke results in an alteration of color tone even though the percentage shown in the menu hasn't changed at all yet. So, for example, if one is to temporarily use a different color setting, it will be impossible to quickly restore the previous value without having to put up with slight deviations.

However, this issue is only relevant for graphics pros who need to calibrate their monitor rather often.

úgy tűnik, hogy az EIZO monitorok OSD-je elég húzós, de úgyis ritkán kell hozzányúlni. kalibrálás alatt viszont rapszódikus lehet.

szerintem a következő funkció az egyik legjobb dolog:

Idézet

If desired, the built-in brightness sensor adjusts the image to the ambient light and, in the process, takes into account the brightness value it was set to before. This works very well, although the sensor does show a tendency to adjust the image a tad too dark for our taste. All one has to do in this case is to raise the initial base level of the brightness a bit.

képminőség:

Idézet

The Eizo S1931SH-BK provides outstanding color accuracy, while its color space scores "good". The lacking configuration possibilities for gamma, saturation, and color tone are not only missed during calibration: Our test revealed some subtle banding particularly in green and grey gradients; manifesting as steps at which the transition between colors is not 100 per cent smooth.

vagyis vannak hiányosságok, de igényes amatőröknek jó lehet. ki kell találni, hogy az ember hova sorolja magát és úgy vásárolni.

konklúzió:

Idézet

Conclusion

The Eizo S1931SH-BK is able to scores with very good subjective image quality and fast responsiveness. Thanks to its complete set of ergonomic features, this display lends itself to office use just as well to semi-professional image editing, and gaming.

Compared to the significantly higher priced S1910, the Eizo S1931SH-BK indeed shows some cutbacks here and there, though. Among these cutbacks are the build quality of the stand and the reduced configuration options. Also, color gradients are not depicted as accurately.

For those who do a lot of graphics work, spending the extra bucks on the Eizo S1910 will probably pay off, as it also provides a somewhat larger color space. For everybody else, however, the S1931 can be regarded as an inexpensive all-round capable alternative.

Overall, the Eizo S1931SH-BK just about manages to score "very good", since aspects such as the very good subjective image quality and the outstanding brightness uniformity clearly outweigh the points of criticism mentioned in the review.

Overall rating: VERY GOOD

az biztos, hogy az átlagos monitoroknál többet tud, de nem egy űber kategória. arra is vannak modellek, csak azokat nehezebb kifizetni sajnos. komolyabb fotós (grafikus) dolgokra az 1910 jobb alighanem...

üdv!

:up:
.
.
.

#2134 Felhasználó inaktív   RedMage 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 06:42

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 18:55

az biztos, hogy az átlagos monitoroknál többet tud, de nem egy űber kategória. arra is vannak modellek, csak azokat nehezebb kifizetni sajnos. komolyabb fotós (grafikus) dolgokra az 1910 jobb alighanem...

Köszi!
Megnéztem azóta a teszteket, és úgy tűnik, hogy jelenleg nehéz erre a célra ebben a kategóriában jobbat találni. (bár egy Samsung sem volt... és a PH-n jókat írtak a 971-ről)
Üdv
RM

#2135 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 20:01

Itt az acer 2423, és egyáltalán nem olyan, mint ahogyan a fórumos gyerek jellemezte a linkben, valamint nem is olyan, mint a kistestvére a ph! tesztben. Kicsit sem.

Két dolog tűnt fel így igen hirtelen, egy pozitív és egy negatív.
A nagy pozitívum, hogy a fényerő letekerésével szépen gyöngül a háttérvilágítás, tehát nem a borzalmas "firg szemklinika" beállításhoz belőtt "feketét" kell használni, hanem egy sokkal használhatóbb dolgot - elleszek vele, azt hiszem. 0 és 10 közti fényerőn használom, így nem bánt...

A negatívum, hogy minden eddigi review-val szöges ellentétben van rajta banding. Majd teszek be képet. Szerintem csúnya banding, bár nem tudom, a szép banding milyen lenne - e tekintetben kizárólag a páromnak nemrég vett viewsonic vp930-cal tudom összehasonlítani - nos, azon nincs ilyen. Ja, akkor az lehet a szép banding: 256 egyenletesen változó szürke sáv látható a gradiens teszten :D Itt meg nem sikerült úgy beállítani, hogy mentes legyen tőle, még a legjobb magas kontrasztnál és lejjebb vett (75 körüli, kicsit eltérő értékekre) RGB csatornákkal...

Meg egy nagyon fontos kérdés: hogyan veszem rá a radeont, hogy a 4:3-as felbontásokat kétoldalt fekete csíkkal tegye rá a monitorra, ha már az magától nem hajlandó erre a technikai bravúrra? :think: Mert nvidiához mindig be szoktátok linkelni azt az oldalt, amin a beállítások vannak, de atinál a "széthúzás teljes képernyőre" vagy mi a fene a control panelen az az egy (1) szem beállítás, látszólag nem csinál semmit, akár pipálom, akár nem :think: Jó, két hét múlva nvidiám lesz, de addig is :think:

Amúgy szép egyenletesnek tűnik szemre, bevilágítás nélkül, valódi képeken szépnek tűnik, DE láttam már egyet-egyet, ahol nyoma volt a banding okozta ugrásnak-elszíneződésnek... elleszek vele, főleg ha sikerül még kicsit megismernem a lelkivilágát, amíg nem lesz helyette OLED :D profi grafikai célra pedig nem ajánlom ezek után, mert a színek furcsán bírnak viselkedni a banding miatt. Igen. Ha olyan munkám lenne véletlenül, veszek mellé (vagy helyette) egy másikat, folyamatosabb színekkel...
A betekintési szögek korrektek, a fény valszeg nem folyik bele alulfölüloldalt (bár ezt még nem néztem sötétben, majd még sort kerítek rá a hét végén - most éjszakás vagyok...)

Na meg, hardverigény: szegény 9600pro igen harmatos ehhez natív felbontásban, mindenféle AA nélkül is, hát, erre mondjuk számítottam :D És a rawshooter is rettenet lassan updateli ekkora képernyőn, amivel ügyködök.
Videó: ha hátrébb ülök, lehet rajta kisebb felbontású dolgokat nézni, épp mint a 17-es crt-n :D De nagyon meghálálja a nagyobbat. Már várom, hogy egyre inkább HD felbontásban pakolják föl az animéket :D

Meg a designban egy-két idétlenség: szerény véleményem szerint egy idióta volt, aki az 5 gomb közül a középsőre rakta a ki-bekapcsolót, valamint a tartóoszlop mögé pakolta a dvi csatlakozót :omg:

Ja, így néz ki:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerk. mindamellett nem vagyok nagyon elégedetlen vele, szerintem használható, és persze szép nagy :) Más kérdés, hogy most úgy kurvára nem érdekelnek az apró hibák, de ez erősen offtopic...

Szerkesztette: alvaro 2007. 05. 07. 20:07 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2136 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 22:39

Üdv

Kérdésem megoldódott.
Illetve 2-3 nap mulva lesz kész a Samsung 940B.
Mint írtam, besárgult a monitor jobb alsó sarka, az alig fél éves, ámde 3 év garis monitornak.
Visszavittem vételi egységbe (HRP) ahol hivatalos Samsung szervízháttér áll a problémás dolgok megoldására.
A csapat úgy döntött, nem cserélik ki a monitort, hanem a komplett LCD-t cserélik ki.
Nem tudom ez megéri-e nekik, engem spec nem zavar, hiszen a gari tovább él.

Ámde annyira beleéltem magam a 203b-be, hogy úgy döntöttem, ahogy kész eladom a 940B-t.
Ára 45k lesz.Minden cuccával, kábelekkel és persze 3 év garival.

Ha esetleg valakit érdekel, vagy tudtok valakit, akit érdekelhet, ne habozzatok üzenni! :respect:

Köszönettel

Üdv

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2007. 05. 07. 22:39 -kor

Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#2137 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 22:19

Nagyon szép monitorokról írtok, túrtam a netet is de nem találtam olyat, ami pont jó lenne.

Naszóval: olyan min. Samsung 740N TFT  szerű kellene (17" is elég) ami irodai munkára, max kis filmnézés, netezés, képnézegetés munkakörökre elegendő, de nem folyik ki az ember szeme 5-6 óra után sem.
Amit a sok leírásban nem találtam meg: melyik az amit el lehet fordítani 90 fokkal? (álló a/4 szerűre)
Leginkább A/4-es formátumok írására, olvasására kellene.

Tudna valaki konkrét típust mondani?
Mert csupa 19-20->a csillagos ég amit láttam fordíthatóban sok-sok tízezerért.
A keret <60e bruttó...

Előre is köszönöm!

#2138 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 08. 22:30

Idézet: SJA - Dátum: 2007. máj. 8., kedd - 22:19

Nagyon szép monitorokról írtok, túrtam a netet is de nem találtam olyat, ami pont jó lenne.

Naszóval: olyan min. Samsung 740N TFT  szerű kellene (17" is elég) ami irodai munkára, max kis filmnézés, netezés, képnézegetés munkakörökre elegendő, de nem folyik ki az ember szeme 5-6 óra után sem.
Amit a sok leírásban nem találtam meg: melyik az amit el lehet fordítani 90 fokkal? (álló a/4 szerűre)
Leginkább A/4-es formátumok írására, olvasására kellene.

Tudna valaki konkrét típust mondani?
Mert csupa 19-20->a csillagos ég amit láttam fordíthatóban sok-sok tízezerért.
A keret <60e bruttó...

Előre is köszönöm!

Pl:Samsung 940b
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#2139 Felhasználó inaktív   SJA 

• Tag
  • PipaPipa