eBook olvasók
Elküldve: 2008. 03. 14. 11:56
Az iscriptumos rendeléshez:
Hétfőn este 8 kor utaltam a pénzt. Csütörtök délután 2kor Paid-re állították a rendelésem státuszát, majd két órával később Sent-re. Tehát 3 nap átfutás a bank (bár lehet ez bankonként más) a csomagot viszont gyorsan feladják.
Elküldve: 2008. 03. 18. 19:02
Idézet: Cholesky - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 11:56
Várjuk a fejleményekről a beszámolódat!
Addig is találtam pár jó infó szerző helyet:
Mobilread fórum
Openink
Elküldve: 2008. 03. 20. 18:26
Megérkezett a Hanlin V3.
A doboz hiánytalanul tartalmazott minden amit ígértek (1 G SD kártya, hozzá USB kártyaolvasó, USB kábel, hálózati töltő, bőr borító, fülhallgató, és persze a reader.)
Az iscriptum tehát megbízhatónak mondható (egyből egy mintvétellel).
Magáról az eszközről bővebben írok az ünnepek után, mert fél óra nyomkodás után szerintem kevés a leszűrhető tapasztalat, de első körben azt mondom, hogy nem csalódtam.
A próbaképpen rádobált pdf, rtf, txt, html fájlokat olvassa (legutóbbit kell csiszolgatni majd, mert ékezetes betűk helyett ciril(l?) betűk jelennek meg, gondolom az encode-ot kell majd normálisan megadni.
doc-ot nem veszi be (nem is ígérték), not supported file formattal visszadobja (de legalább nem hal bele).
A szövegek kíválóan olvashatóak, a lapozáskor oldaltisztításnak használt "villanás" nem zavaró.
Ha van kérdés szívesen válaszolok.
Elküldve: 2008. 03. 20. 19:17
Idézet: Cholesky - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:26
Megérkezett a Hanlin V3.
gratulálok. Végül is ki szállította: Posta?
Elküldve: 2008. 03. 20. 19:53
De nem volt semmi gond, nem volt agyontaposva a doboz (mint az egyik futárcég esetén amikor penészesen és vizesen érkezett meg a csomag 2 hét késéssel)
Elküldve: 2008. 03. 22. 17:17
Idézet: Cholesky - Dátum: 2008. márc. 20., csütörtök - 18:26
Szia,
ez a "bőr borító" milyen? Használható rendesen a szerkezet védelmére, tartható abban?
Esetleg egy fotót róla, ha tudnál, megköszönném.
Elküldve: 2008. 03. 24. 13:18
A borító hasonló egy könyvborítóhoz, teljesen merev, felül, alul és jobboldalt 3 fül szorítja be a readert, ami gerincirányba kicsúsztatható. Jobb oldalt mágneses kapoccsal összezárható. Szerintem teljesen biztosítja a védelmet, én olvasás közben teljesen visszahajtom a hátoldalához.
Ilyen:
Borító
Ha már itt vagyok leírom a tapasztalataimat eddig:
Már a 3. könyv felénél tartok a readeren.
Az olvasási élmény kíváló. rtf formátumú regényeket olvastam eddig. Kissé lassan nyitja meg ezt a formátumot (8-10 sec), de nagyszerűen tördeli, mind az 5 választható betűméretben.
Kíváncsiságból nem nagyon vesződtem a ki-be kapcsolgatással, így nap közben végig be volt üzemelve, így jutott oda, hogy 4 csíkból 2 a töltöttsége. (munkatársak, rokonom is nyomkodták ész nélkül rajtam kívűl.)
A pdf-et nem tudja áttördelni (gondolom ez logikus), nagyításkor oldalirányba fordítja, így láthatjuk nagyobban. Egyébként az rtf-et 4 irányba képes elforgatni.
Kötetenként jegyzi, hogy hol tartottál, de emellett lehet 10 oldalanként lapozni, vagy tetszőleges oldalhoz ugrani, rtf esetén (egyre inkább úgy érzem ez lesz a hanlin v3 erőssége) a fő és alfejezeteket észreveszi és tartalomjegyzékszerűen oda lehet ugrani.
Én nagyon ajánlom azoknak, akik sok anyaggal rendelkeznek word, txt formátumokban. A szakkönyveket a pdf kezelése miatt kissé nehézkes lesz olvasgatni szerintem, vagy átalakítani a pdf-et. De majd próbát teszek, mert vizsgára készülök.
Na ennyi.
Szerkesztette: Cholesky 2008. 03. 24. 13:29 -kor
Elküldve: 2008. 03. 24. 14:33
a hozzáadott programokat próbáltad? A .wolf érdekelne, használható valamennyire? Elvégre az a saját formátum...
Elküldve: 2008. 03. 25. 07:56
Charlier kérdésének eleget téve csináltam a walkbook.hu-ról letöltött wolf makerrel egy wof kiterjesztésű dokumentumot.
Érdekes dolgot vettem észre. Csakúgy mint a html formátumok esetén a magyar ékezetes betűk helyett cirill betűk jelennek meg.
írtam az iscriptumnak, kértek két példa dokumentumot. Így most várok.
Amint van valami szólok.
Elküldve: 2008. 03. 25. 08:54
Idézet: Cholesky - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 7:56
Charlier kérdésének eleget téve csináltam a walkbook.hu-ról letöltött wolf makerrel egy wof kiterjesztésű dokumentumot.
Érdekes dolgot vettem észre. Csakúgy mint a html formátumok esetén a magyar ékezetes betűk helyett cirill betűk jelennek meg.
írtam az iscriptumnak, kértek két példa dokumentumot. Így most várok.
Amint van valami szólok.
A hozzá adott programokkal elérhető az olvasó file strutúrája?
Arra gondoltam, hogy esetleg font cserével megoldható lenne ez a probléma.
Itt http://www.mobilerea...splay.php?f=101
vannak érdekes projektek, teljes firmware moddal.
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:53
http://ipon.hu/?news=2313
személyes tapasztalat meggyözö,csak a ára
Szerkesztette: nane 2008. 03. 27. 08:53 -kor
Elküldve: 2008. 03. 27. 09:00
Idézet: nane - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 8:53
Igazán beleolvashattak volna az Iponnál a leírásba. Nem eInk, hanem lcd kijelzője van. Megy csak 5' -os.
Elküldve: 2008. 03. 27. 13:01
Idézet: Charlier - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:00
Felbontás ismeretlen, specifikáció nevetséges (minden adat a FAQ-ban van leírva).
Elküldve: 2008. 03. 27. 13:37
Idézet: Charlier - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 9:00
"szemkímélő e-papír kijelzőt használja"
tovább nem olvastam
Elküldve: 2008. 04. 03. 10:41
Idézet: Cholesky - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 13:18
A borító hasonló egy könyvborítóhoz, teljesen merev, felül, alul és jobboldalt 3 fül szorítja be a readert, ami gerincirányba kicsúsztatható. Jobb oldalt mágneses kapoccsal összezárható. Szerintem teljesen biztosítja a védelmet, én olvasás közben teljesen visszahajtom a hátoldalához.
Ilyen:
Borító
Ha már itt vagyok leírom a tapasztalataimat eddig:
Már a 3. könyv felénél tartok a readeren.
Az olvasási élmény kíváló. rtf formátumú regényeket olvastam eddig. Kissé lassan nyitja meg ezt a formátumot (8-10 sec), de nagyszerűen tördeli, mind az 5 választható betűméretben.
Kíváncsiságból nem nagyon vesződtem a ki-be kapcsolgatással, így nap közben végig be volt üzemelve, így jutott oda, hogy 4 csíkból 2 a töltöttsége. (munkatársak, rokonom is nyomkodták ész nélkül rajtam kívűl.)
A pdf-et nem tudja áttördelni (gondolom ez logikus), nagyításkor oldalirányba fordítja, így láthatjuk nagyobban. Egyébként az rtf-et 4 irányba képes elforgatni.
Kötetenként jegyzi, hogy hol tartottál, de emellett lehet 10 oldalanként lapozni, vagy tetszőleges oldalhoz ugrani, rtf esetén (egyre inkább úgy érzem ez lesz a hanlin v3 erőssége) a fő és alfejezeteket észreveszi és tartalomjegyzékszerűen oda lehet ugrani.
Én nagyon ajánlom azoknak, akik sok anyaggal rendelkeznek word, txt formátumokban. A szakkönyveket a pdf kezelése miatt kissé nehézkes lesz olvasgatni szerintem, vagy átalakítani a pdf-et. De majd próbát teszek, mert vizsgára készülök.
Na ennyi.
Szakkönyvek,pstricks,latex,pgf_tikz Hanlin V3-ban
Hello Cholesky,
mint irtad,
>A szakkönyveket a pdf kezelése miatt kissé nehézkes lesz >olvasgatni szerintem, vagy átalakítani a pdf-et. De majd próbát >teszek, mert vizsgára készülök.
Engem is erdekel, hogy jeleniti meg a szakkönyveket a HanlinV3.
Tudnal errol tobbet is irni?
Ha kuldenek latexbol pdf -be konvertalt file-t kepletekkel, megirnad, mennyire jol olvashato es hogyan jeleniti meg?
Lehetseges meg rajzokat is tenni a latex dokumentumokba - erre jo a pgf_tikz es a pstricks csomag.
Teszteles ala venned ezt is?
Koszonom elore a segitseget.
bozon42
FWold ---> V3update-full-cr3-20090629.zip
FWnew---> V3update-uk-2.22-20091030.rar
Elküldve: 2008. 04. 07. 08:57
Korábban írtam a html, wof ékezetes magyar betűk helyett cirill betűk hanlin v3 hibáról, ma kaptam választ, amint javítják küldik a frissítést.
Elküldve: 2008. 04. 09. 17:27
Idézet: bozon42 - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 10:41
Szia, remélem a jövő héten tudok neked erre válaszolni.
Már feladták!
Elküldve: 2008. 04. 10. 19:47
Idézet: j.robinson - Dátum: 2008. ápr. 9., szerda - 17:27
Már feladták!
Hello,hello,
koszi szepen elore a tesztelest. Cholesky-nek kuldtem mar par pdf filet es sajna vmi elkutyulodik a tex forrasbol pdflatex *.tex modon keszitett pdf fajllal.
De majd kuldok meg neked is "mintafajlokat" tesztelesre.
Majd PM-ezd meg a mailcimed.
Amugy irta az lbook.com.ua menedzsere, hogy 2008 masodik feleben adjak ki az USB 2.0-as verziot.
bozon42
Elküldve: 2008. 04. 11. 09:25
ha valakit erdekelne,
googlizva a netet:
a http://jekhor.info/files/lbook_photo/ link alatt lathato a kibelezett Hanlin V3 (vagy az lbook). A fokonyvtarba menve meg tobb erdekesseget talaltok.
bozon42

Súgó
A téma zárva.