HWSW Informatikai Kerekasztal: eBook olvasók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBook olvasók Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Max85 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:16

Tomcsesz91, ha lehetne akkor konkrétumokat, hagyjuk ezt a TopShop-os célirányos reklámdumát. Köszke!

Szerkesztette: Max85 2008. 12. 02. 20:23 -kor

#222 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 16:05

Idézet: Max85 - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:12

Na erre a Koobe készülékre kíváncsi lennék. Akinek van vele kapcsolatban konkrét tapasztalat az megírhatná a száraz tényeket. Nem érdekel a parasztvakítás, az a fő szempont, hogy végre normálisan olvassa a pdf és doc fájlokat. Simán rászánnám azt a 70 rongyot de egy újabb hiányoságokkal és félmegoldásokkal teli cuccért nem fogok feleslegesen pénzt kidobni.
Előre is köszi az esetleges felhasználói beszámolókat!

Amiről most beszélünk, annak a hardvere a Hanlin V3. Amit a Jinkie kínai cég gyárt, Európában is ugyanez a készülék, csak más a neve (és talán a szoftvere is, ezt nem tudom pontosan). Tehát Koobe=Bebook=Hanlin V3.

Ezt nem tudom, hogy van-e különbség firmware tekintetében a változatok között.

Nekem Bebookom van. PDF-et nem tud rendesen olvasni, ezt meg tudom erősíteni (legújabb firmwaret használom). Ugyanis nem kezeli az UTF-8-at. Továbbá mivel a PDF embedded, azaz beágyazott fontot használ (a legtöbb esetben), ezért hiába töltöd fel a saját TTF fontodat, PDF-nél mindig a PDF-be ágyazaott fontot használja. Ezzel az a baj, hogy néhány fontot nem kezel rendesen, azaz csúnyák a betűk, elmosódottak.

De persze ha az olvasni kívánt PDF a megfelelő kódolást és fontot használja, akkor tökéletesen megjeleníti.

Én pár napja használom a cuccot, de eddig még nem sikerült minden ebookomat olvashatóvá tennem. De egyébként úgy tűnik, hogy az RTF-et kezeli a legjobban. Most azt akarom kipróbálni, hogy a kérdéses PDF-eket átkonvertálom RTF-be.

Szóval nem olyan egyszerű ez, hogy a gépeden lévő PDF, CHM, RTF, DOC könyveket rámásolod, és ugyanúgy fog megjelenni, ahogy a számítógépen, hanem utána kell járni rendesen, hogy hogyan bírd működésre.

Van ez a Bookdesigner nevű program, azt fogom most kipróbálni, állítólag az megoldja a problémát.

#223 Felhasználó inaktív   Oderint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 18:58

2 hete jött meb az Lbook-om az Iscriptum-tól.  Rögtön próba, majd rosszúl lét, mert a prc formátumot nem látja. Szerencsére a jinke oldalán a legújabb firmware és sok mindent kezel. Prc, Doc, Pdf, ráadásul a magyar nyelv alapban támogatva, és a zip (!) file-okból is tud dolgozni. A 8 Mb-s doc file-t viszont átkellet alakítani html-re, hogy rendesen mutassa, de a kisebbekkel nagyon jó. Eddig két hibát találtam, az egyik, h ogy nincs benne a 90fokkal elfordítás lehetősége, csak nagyítással, a másik,hogy a szavakat néha szóköz nélkül írja ki, bekezdésenként, oldalankét 1-2 helyen. Eddig mindent jó karakterekkel jelenített meg.

#224 Felhasználó inaktív   Max85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:09

Charybdis, köszke az infókat! Ezek szerint vehetnék én bármilyen típust, a lényeges formátumok kezelése mindegyiken kiforratlan. Tesztelésnek meg kicsit sokkalom az árát, úgyhogy egyelőre maradok a kivárásos álláspontnál.

#225 Felhasználó inaktív   zolih 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 06. 17:58

Sziasztok!

Tegnap pénteken sikerült kézhez kapnom a koobe-et (hanlin v3) ,kedden  rendeltem a mekka.hu-tól.

A dobozában volt : maga a gép, aksi külön, bőrtok, fülhallgató, 1gb-os SDkártya, kártyaolvasós pendrive, nyakbaakasztó (nem tudom ez minek), angol és kínai leírás, töltő, kábel a géphez.
Tölteni töltővel vagy gépről keresztül usb-vel lehet.
Csodálkoztam hogy CD-t nem küldtek, hisz úgy tudtam hogy vannak saját konverter programjai.

-Az első meglepetés akkor ért mikor összekötöttem a géppel , ugyanis nem 32mb( ahogy a leírásban áll és az ügyfélszolgálatos is ezt erősítette meg) hanem 512mb-os a belső memóriája. Most nem tudom, hogy ők tudták rosszul vagy csak nekem postáztak véletlenül ilyet, de nem bánom, úgyse adom vissza :D

fájlkezelés:
-PDF-el a híresztelésekkel ellentétben semmi bajom nem volt. tökéletesen olvassa, tördeli újra.  lapozás 1-2mp
-DOC-ot és az RTF-et is gond nélkül és gyorsan olvassa . Annyi a különbség hogy RTF esetén gazdaságosabban helyezi el a sorokat, tehát több sor jut egy oldalra. Doc esetén alul felül kihasználatlanul marad 2-3 sor. De nem tragédia.  lapozás 1mp alatt
- JPG, lapozás 2-3mp
- HTML: hagyományos html-ek felejtősek lehetnek mert a menüket ami általában oldalt ill fölül találhatóak rendes sorokban igyekszik megjeleniteni és nem csak átláthatatlan lesz hanem vagy 18-20 oldalt csinál egy képernyőméretnyi html-ből. Sima szöveget ahol semmi banner , menü nincs gond nélkül kezel
-az egyetlen gond hogy scannelt könyveknél pdf fájlban van hogy kiolvashatatlanul halvány, de nagyitás segithet valamennyit.

Karakterek:
-Meg tudom erősíteni hogy 'ő' betűknél van hogy lemarad az ékezet. 
-4-5 soronként előfordul karaktereltolás pl:   'harap a kutya' helyett 'harap akutya'
-elválasztójelet nem mindig rak, de maga az elválasztás többé-kevésbé nyelvtanilag helyes.
-egyedül a könyvjelző menü a gáz ahol szóköz nélkül tárol minden kriksz-krakszokkal dúsítva.

Megjelenítés:
-teljesen olyan mintha papírt olvasnék, szinte megkülönböztethetetlen. Egy oldal megjelenitése gyorsabb és kevésbé zavaró(váltás közti villódzás nem olyan durva) mint ahogy egy youtube-os videón láttam.
-elvileg 7-9000 ezer oldalt tud töltés nélkül megjeleníteni, de ez nyilván az olvasó méretére vonatkozik, tehát nem 7-9000 'valódi' könyvoldalt. Körülbelül 1.5 lehet a váltószám rtf esetén. tehát egy RTF-es 300oldalas könyvet (nem A4 hanem normál könyv méret amik általában kisebbek) olyan 450 oldalban jelenít meg.

Kapcsolat a géppel:
-semmi segédprogramra nincs szükség, összedugjuk és megy. cserélhető lemezként lesz megjelenítve mint a pendrive-ok,tehát a fájlok másolása, könyvtárak létrehozás teljesen szabadon történik nem kell annyit vacakolni mint egy ipod-nál.
-usb 1.1-et használ. Így a fájlok másolása lassabb lehet mint pendrive-ra de nem vészes. 10megát olyan 5-6 mp alatt másoltam át.
- Előfordult , hogy fájl másolása közben kifagyott a totalcommander és le kellett álllitani majd újracsatlakoztatni a készüléket. De ez nem biztos hogy a koobe hibája, lehet hogy a gépem szórakozik.

Összességében rosszabbra számítottam , főleg fájlkezelés terén.

Ha kérdésetek van csak rajta! :) Egyedül frissitésekről (OS,firmware,karakterkészlet..stb) ne kérdezzetek mert nem próbáltam és nem is néztem még utána.

Szerkesztette: zolih 2008. 12. 06. 18:02 -kor

#226 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 11:49

Engem a prc könyvek kezelése érdekelne...
A Koobe és a Cybook között gondolkozom, föleg az érdekelne, hogy lehet könyvtárakat létrehozni, amiket meg is jelenít a Koobe?

#227 Felhasználó inaktív   zolih 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 15:07

Idézet: leslie.hun - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 11:49

Engem a prc könyvek kezelése érdekelne...
A Koobe és a Cybook között gondolkozom, föleg az érdekelne, hogy lehet könyvtárakat létrehozni, amiket meg is jelenít a Koobe?

ezekkel a könyvekkel próbálgattam a prc-ket: http://am9o2t5o.uw.hu/ebook.htm
normálisan olvassa őket.

könyvtárakat úgy kell létrehozni miután csatlakoztattuk a pc-hez ahogy gépen. Arra figyelni kell hogy módosítani, létrehozni, törölni csak gépen keresztül lehet. egy oldalon 8 könyvtár van megjelenitve, de ha több van akkor nyilván több oldalra rakja. Alkönyvtárakat is kezeli. Azt nem tudom maximalizálva van-e a számuk.

Szerkesztette: zolih 2008. 12. 09. 15:08 -kor

#228 Felhasználó inaktív   BlackVoid 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 10. 14:48

Nekem egy Sony PRS-505 van.
Tapasztalatok:
- magyar karakterkeszlethez egy kicsit hackelni kell (mobileread forumon le van irva)
- A4-es PDF-et ugy-ahogy de megjeleniteni, kifejezetten erre nem jo

Legjobb a sajat formatum BBEB azaz .LRF, en mindent erre konvertalok kiveve a kifejezetten 6"-es kijelzore formazott PDF-et vagy epub-ot.
Legjobb konverter: BookDesigner

Elony: szep, gyors, ugyes.
Hatrany: keves formatumot kezel, magyar karakter problemas (de sztem ez mindennel es mindenhol igy van)

Akkor vettem dolcsiert amikor 150 HUF volt egy USD ;-)
Ez a Koobe jol hangzik, de nem vennem meg mielott eloben lattam. A LIT fajlokat hogyan viszi? Van ott is nagyitas sorlevagas nelkul? A Sony-n a zoom nagyon korrekt, LRF eseten teljesen kifogastalan.
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

#229 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 16:23

zolih: kösz a választ.

Természetesen még én is megnézem élőben, úgysem láttam még egy eink-es csodát sem.
Az ára is baráti a többi olvasóval összevetve, de...
70000 jó magyar forintot nem áldoznék egy ilyenre, pedig szuper kis szerkentyű és nekem is van pár száz ekönyvem a gépemen. (ott azért nem túl gyakran olvasom).
Szerintem, ha 50000 Ft alá esik az ára, akkor el lehet gondolkozni a dolgon, de még túlságosan is meg kell fizetni az "újdonságát": Műanyag föcsöntött ház, Nokia akkumlátor(mondjuk ez jó, mert könnyen cserélhető), 200Mhz!! Samsung proci, 512Mb beépített memória( lassan ilyen méretűt pendrivban sem lehet kapni, azért ennyi elég szerintem), Linux OS(ezért sem kell sok licensz díjat fizetni :) ), USB 1.1(erre a célra ez is elég, de azért na...), Eink kijelző(ez tényleg új és valszeg drága is).
Mindenestre idővel, ha beindul tényleg a tömegtermelés, az árcsökkenés megfelelő lesz.

#230 Felhasználó inaktív   Oderint 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 10. 19:13

Idézet: BlackVoid - Dátum: 2008. dec. 10., szerda - 14:48

Ez a Koobe jol hangzik, de nem vennem meg mielott eloben lattam. A LIT fajlokat hogyan viszi? Van ott is nagyitas sorlevagas nelkul? A Sony-n a zoom nagyon korrekt, LRF eseten teljesen kifogastalan.

Helló!

Nekem Lbook-om van, ez megegyezik a koobe-val és a bebook-al, csak más a szitázás rajta. A legújabb frissítéssel kezeli a lit file-okat, sajnos az ékezetes karaktereket ebben a formátumban jelenleg nem.. :( Újabb frissítéssel remélhetőleg jó lesz, esetleg a file-t kell átalakítani.
A nagyítás működik, 90fokkal elforgatja a szöveget és tördeli a szavakat.

#231 Felhasználó inaktív   Jeno_83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 13. 15:50

üdv!

Azoktól kérdem, akik rendelkeznek a koobe-ra becézett Hanlinnal!

Pdf formátumú dokomuntem esetén, nagyításnál az utolsó 1-2 sort nem tördeli át a következő oldara úgy, hogy a következő oldalon csupán az átvitt 1-2 sor van??

Az eddig tervezett walkbook (szintén Hanlin klón) helyett valószínűleg a koobet veszem meg, mivel erről legalább vannak tapasztalatok :)

válaszokat előre is köszönöm

#232 Felhasználó inaktív   zolih 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 04:38

Idézet: Jeno_83 - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 15:50

üdv!

Pdf formátumú dokomuntem esetén, nagyításnál az utolsó 1-2 sort nem tördeli át a következő oldara úgy, hogy a következő oldalon csupán az átvitt 1-2 sor van??

Az eddig tervezett walkbook (szintén Hanlin klón) helyett valószínűleg a koobet veszem meg, mivel erről legalább vannak tapasztalatok :)

Nagyitáskor a pdf nem a legjobb, Olyat csinált , hogy üres oldalak kerültek bele. De volt aminél jól működött.

#233 Felhasználó inaktív   jtaylor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 12:57

Idézet: Jeno_83 - Dátum: 2008. dec. 13., szombat - 15:50

üdv!

Szia!

A pdf fájlokat átalakítom Mobipocket Creatorral prc formátumba. Harmadakkora lesz és tökéletesen olvasható. Persze ez csak folyószövegre vonatkozik, ahol képek is vannak, az gázos. Szerintem a pdf normális megjelenítéséhez a 6"-os kijelző egyszerűen kicsi.

#234 Felhasználó inaktív   Jeno_83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 18:08

Köszönöm a válaszokat, megrendeltem a terméket, a kocka el van vetve innentől :)

#235 Felhasználó inaktív   zolih 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 19:20

Idézet: Jeno_83 - Dátum: 2008. dec. 15., hétfő - 18:08

Köszönöm a válaszokat, megrendeltem a terméket, a kocka el van vetve innentől :)

ja azt elfelejtettem közölni hogy 5percenkén lefagy, kijelzők hibásak, garancia mégsincs és az aksi lefogy 20perc alatt :D

#236 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 08:27

Egy kis érdekesség: olvassátok visszafele azt hogy Koobe...

Koobe->ebook  :omg:

Lehet ti már tudtátok, de nekem csak most eset le.  :)
Ja még valami, szerintetek az ünnepek után megdrágul(megszűnik az akció) vagy marad ennyi?

#237 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 16. 10:52

mi az a koobe?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#238 Felhasználó inaktív   jtaylor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 11:03

Idézet: charlie - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 10:52

mi az a koobe?

Koobe

#239 Felhasználó inaktív   leslie.hun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 11:55

Idézet: charlie - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 10:52

mi az a koobe?

A Koobe egy ekönyv-olvasó.
Gyakorlatilag egy Jinke - Hanlin V3 készülék.
Ez meg itt a Koobe
Viszonylag jó áron van a többi olvasóhoz és a tudásához viszonyítva, és jelenleg ez az egyetlen hivatalosan Mo-on kapható ekönyv-olvasó.
De, ha kicsit visszaolvasol rögtön képbe kerülsz. :)

#240 Felhasználó inaktív   eeddie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 12:18

Úgy kerültem ide, hogy megfizethető e-könyv olvasót kerestem, tegnap találkoztam először a Koobe nevével. Rögtön gondoltam, hogy Hanlin klón.
Már egy ideje tanulmányozom a kérdést, de nagyon komplikált lett volna a beszerzés. Úgy gondoltam, hogy az elkövetkező 1-2 évben mindenképpen beszerzek egy kütyüt, nálam nem múlik el nap olvasás nélkül, és az elmúlt egy évben 90%-ban ekönyveket olvastam csak. Most sürgetővé vált a dolog, eddig laptopon olvastam ami a napokban kimúlt. Ideiglenesen tudnám pótolni egy öreg pc-vel, az jó lenne háttérgépnek, és én vennék egy Koobét. De azért előtte jó lenne többet tudni róla.
Doc-ban és lit-ben szeretek olvasni, bár begyűjtök más formátumokat is, főleg, ha csak pdf elérhető.
Nem problémázik a gép a scannelt könyvekkel? És mit csinál a litben lévő könyvborítókkal?
Szóval írjatok róla minél többet!

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.