505ről tudok pár szót írni, nekem az van. 5 hónapja használom, eddig nulla gond. Garim nekem sincs, de nem parázok. Fizikailag nem tartom valószínűnek, hogy egyszercsak magától meghibásodik. Nem kell leejteni, meg vízbe ejteni.

Az elején paráztam a magasabb páratartalomtól (fürdőszoba), de úgy néz ki, azzal nincs baja. Ha leesik, a kijelző viszont meghalhat -> kuka. Erről vannak csúnya képek mobileread-en.
Az akksi jól bírja, ha egyszer elfárad, írják, ki lehet cserélni házilag, ekkor sem kell szervízbe menni. Nem tudom, mindegyik ketyerén van-e hálózati töltő bemenet, de ahogy látom egy rövid gugli után, a Bebook-on mintha nem lenne. Ez nekem, ha most kéne vennem, erősen negatívum. Az usb-s töltéstől a hajam téptem, szerencsére csak egy alkalommal kellett, mert rögtön vettem egy psp-töltőt...
Mindenesetre érdemes összehasonlítgatni a specifikációkat, usb verziót (jól látom, hogy a Bebook-on 1.1-es van?

), nameg a támogatott formátumokat.
Már talán volt róla szó, PRS-en, szerintem, az lrf és az rtf ami jó. Tényleg jó! Kicsit szöszölni kell az előkészítéssel, de onnantól príma. Pdf alapban gáz, ha nem "pont méret", akkor kevéssé használható. Nameg tetűlassú a lapozás a sokadik oldaltól. (Az első firmware-ről beszélek, az újat, amiben már van újítás, nem tudom mi, nem próbáltam.) Ami nem rtf, azt lrf-ben olvasom. (pdf2lrf)
Talán még annyi, hogy érdemes a gép színén agyalni, ha van többféle színben, bármelyik típus is legyen. Világos keretszín mellett sokaknak sötétebbnek tűnhet a "fehér" kijelző. Egy sötét kerettel világosabbnak látszik. Azt viszont el se tudom képzelni, miért vesz valaki pirosat.